«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

H μεγάλη απάτη: Πως κερδίσαμε τον 13ο & 14ο μισθό και χάσαμε τον 1ο, 2ο & 3ο !!!

Παραδείγματα μισθωτών για να κατανοήσουμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν, απέχουν παρασάγγας από το «εν πνεύματι και αληθεία» και έχουν δώσει … όρκο τιμής στο … «εν χρήματι και αλητεία»

Γιώργος Αδαλής
Παρατηρώ τις τελευταίες εβδομάδες μια προσπάθεια κύκλων προερχόμενων από κομματικά γραφεία, να απαξιώσουν την άποψη που εκφράζω από τον Απρίλιο του 2010, για άμεση επιστροφή στη δραχμή! Αποψη που σαφώς είναι προσωπική και όχι των AegeanTims.GR ή του συνόλου των συνεργατών μας!
Ειδικά στην περίοδο Απριλίου 2010 – Μαρτίου 2011, εξέφραζα την άποψη ότι μόνο και μόνο αν «απειλήσουμε» με εθελούσια έξοδο από το Ευρώ, η Μέρκελ και οι διεθνείς τοκογλύφοι, θα επέλυαν αυτομάτως και μέσα σε χρόνο ρεκόρ το πρόβλημα της Ελλάδος! Πολύ απλά διότι οι ίδιοι το δημιούργησαν με σκοπό την Γερμανική Παντοκρατορία εντός της Ευρωζώνης και ένα γεγονός εθελούσιας εξόδου χώρας από το Ευρώ, θα διέλυε τα σχέδιά τους και κυρίως θα έσωσε την οικονομία μας!
Αντίθετα, ο κ.Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε από μόνος του μια δανειακή σύμβαση μαμούθ, ύψους 110 δις ευρώ!
Και υπενθυμίζω σε αυτό το σημείο, ότι με την υπογραφή του Μνημονίου 1, δεν δίστασα να γράψω σε άρθρο που έκανε το γύρο του διαδικτύου τότε αλλά και να παραχωρήσω τηλεοπτική συνέντευξη γιατί θεωρούσα ότι το Μνημόνιο θα είναι η καταστροφή της Ελλάδας!
Τότε λοιπόν, διάφοροι απίθανοι και απίστευτοι τύποι, όργωναν τα κανάλια, και προσπαθούσαν να εξηγήσουν, ότι το Μνημόνιο είναι η σωτηρία της χώρας! Η μνημόνιο ή χρεοκοπία έλεγαν τότε!
Στο προσωπικό μου site adalis.gr, είχα αντιστρέψει το σύνθημα του σάπιου πολιτικού συστήματος, γράφοντας, ότι «Το μνημόνιο θα φέρει χρεοκοπία»! Και είχα γράψει μετά βεβαιότητας, ότι είμαι σίγουρος ότι κανείς από την Κυβέρνηση δεν το έχει διαβάσει!
Όπως κι έγινε!
Επρεπε να χάσουμε δύο πολύτιμα χρόνια, για να παραδεχτούν άπαντες, ότι το Μνημόνιο ήταν καταστροφικό για τη χώρα, ότι μας οδήγησε στην καταστροφή αντί να μας σώσει καθώς και ότι ακόμη και υπουργοί δεν το είχαν καν διαβάσει!
Σήμερα, έρχονται και πάλι και μας λένε να υποκύψουμε στον εκβιασμό της Μέρκελ και τον κατόχων CDS, με το σύνθημα «ή νέο Μνημόνιο ή χρεοκοπείτε» !
Και μας το λένε με το ίδιο θράσος όπως και το 2010!
Και απορώ:
Πόσες φορές πρέπει να … χρεοκοπήσουμε για να κερδίσει η Μέρκελ τις επόμενες εκλογές στη Γερμανία;
Μια, δύο, τρεις ;;;
Επί της ουσίας με τις απίστευτες αυτές πολιτικές και τις απαράδεκτες αυτές οικονομικές θεωρίες, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. , έχουν καταφέρει να χρεοκοπήσουν τη χώρα μας τέσσερις φορές από το διάστημα 4/2010 ως και σήμερα!
Και όλες αυτές οι γελοιότητες που εκφράζουν οι πολιτικοί μας η ηγέτες απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια!
Όταν τέσσερις φορές, φτάσαμε στο σημείο, να παραδέχονται, ότι αν δεν πάρουμε την τάδε δόση του δανείου πάμε για χρεοκοπία, τότε στην ουσία έχουμε ήδη χρεοκοπήσει, και όλα τα άλλα είναι προφάσεις μπροστά σε αμαρτίες!!!
Δεν με νοιάζει αν κατά περίπτωση το βαφτίζουν “selective default” ή «ήπιο πιστωτικό γεγονός» ή όπως αλλιώς το έχουν πει!
Προσωπικά , γνωρίζω πολύ καλά, ότι αν μια χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει τις βασικές λειτουργικές της δαπάνες, και οδηγείται σε αναγκαστικό δανεισμό με εμπράγματες μάλιστα εγγυήσεις, τότε έχουμε να κάνουμε με χρεοκοπία!
Και υπ αυτή την έννοια έχουμε χρεοκοπήσει ήδη τέσσερις φορές και πάμε για την πέμπτη!
Φυσικά, όταν χρεοκοπούν οι χώρες, δεν είναι μαγαζιά λιανικής ή σούπερ μάρκετς για να … κλείσουν! Απλά, δημιουργείται ένα «σημείο μηδέν», απ όπου προσπαθούν να επανεκκινήσουν το οικονομικό τους σύστημα!
Δεν «έκλεισε» καμιά χώρα από τις δεκάδες που χρεοκόπησαν τα τελευταία 50 χρόνια!
«Έκλεισε» η Τουρκία; Η Ρωσία ή ένα σορό άλλες χώρες που χρεοκόπησαν;
Το ζήτημα είναι απλό φίλες και φίλοι!
Το διεθνές τραπεζικό σύστημα λειτούργησε ως μοχλός για να μην καταρρεύσει το ιδιωτικό κεφάλαιο που «γεννά» χρήμα από τον «κοπανιστό αέρα» των δανείων και χρησιμοποίησε αρχικά το Dubai για εκφοβισμό του πλανήτη και κατόπιν την Ελλάδα για παραδειγματισμό των Ευρωπαίων, με σκοπό την διατήρηση ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος που όλοι ζητούσαν πριν το 2010 να αλλάξει και να αντικατασταθεί!
Σήμερα, ουδείς το ζητά πλέον αυτό! Αντίθετα, ζητάνε την … αναβάθμιση επί της ουσίας του συστήματος δηλαδή την ισχυροποίησή του έναντι των Κρατών! Όχι όμως την αντικατάστασή του!
Συνεπώς, η χώρα μας όφειλε να μην υπογράψει κανενός είδους μνημόνιο και να διαπραγματευτεί με σκληρούς όρους!
Δεν το έκανε! Κι όχι απλά δεν το έκανε, αλλά συνεχίζει να παραπαίει ανάμεσα σε τοκογλύφους και Εθνικιστές πολιτικούς τύπου Ανγκελα Μέρκελ!
Με την διαπραγμάτευση που γίνεται αυτές τις μέρες, όλοι φοβόντουσαν μήπως χαθούν δύο μισθοί! Ο 13ος και ο 14ος ! Πάλευαν λένε οι … ηγέτες μας! Και τα κατάφεραν!
Δεν χάθηκαν δύο μισθοί φίλες και φίλοι … ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ !
Αν επιμερίσει κάποιος, τις απώλειες που υφίστανται οι εργαζόμενοι από τις μειώσεις στους κατώτατους μισθούς και τις απώλειες από τις μειώσεις στα μισθολογικά κλιμάκια, τότε ο Ελληνας εργαζόμενος θα χάσει σε ετήσια βάση, 2.7 με 3.4 μισθούς! Τρία μηνιάτικα δηλαδή! Κατά τα άλλα, οι πολιτικοί αλληλο- συγχαίρονται γιατί κατάφεραν να διατηρηθεί ο 13ος και 14ος μισθός!
Φυσικά, χάθηκε ο … 1ος ο 2ος και ο 3ος μισθός του Ελληνα!
Θα μου πείτε –και θα έχετε δίκιο- πως γίνεται αυτό;;;
Ας κάνουμε ένα παράδειγμα:
Εστω κάποιος μισθωτός που παίρνει 750 Ευρώ το μήνα:
Επί 14 μισθούς = 10,500 ευρώ
Με το πετσόκομμα της τάξης του 20% που συμφώνησαν απ ότι φαίνεται οι τρεις … οπλαρχηγοί, ο μισθός των 750Ε μειώνεται και γίνεται 600 ευρώ
Συνεπώς 600Ευρώ Χ 14 μήνες = 8400 ευρώ
Η διαφορά που προκύπτει είναι 10.500 – 8400 = 2100 ευρώ ετήσια απώλεια εισοδήματος.
Αν διαιρέσουμε το 2100 με το μισθό που έπαιρνε κάποιος δηλ 750 (2100/750) τότε έχουμε αποτέλεσμα 2.8 .
Δηλαδή, 2.8 μισθούς ετησίως θα χάσει ο Μισθωτός του παραδείγματός μας!
ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ δηλαδή.
Και δυστυχώς δεν θα είναι μόνο αυτές οι απώλειες από την … σκληρή διαπραγμάτευση!
Κατά τα άλλα, οι τρεις … «οπλαρχηγοί», αλληλοσυγχαίρονται που δεν χάσαμε τον 13ο και 14ο μισθό!
Κρύβουν όμως από το λαό την αλήθεια!
Δεν του λένε ότι έχασε τον 1ο , 2ο & 3ο μισθό και πάμε για την απώλεια του 4ου (με τα υπόλοιπα μέτρα του 2012) !!! Χωρίς να υπολογίσουμε πόσους μισθούς έχουμε χάσει προηγουμένως, με την λαίλαπα των μέτρων που προηγήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου!
Τέτοια προσβολή, προσωπικά δεν πρόκειται να την δεχτώ και να καθίσω σιωπηλός, μπροστά σε απειλές και ύβρεις από κουκουλοφόρους που κάθε φορά που δημοσιεύω ένα άρθρο με την γνώμη μου, η οποία είναι σαφώς , η άμεση έξοδος από την ζώνη του Ευρώ, αυτοί ανώνυμα εκτοξεύουν ύβρεις!
Διότι εκτός της αξιοπρέπειά μου ως Ελληνας πολίτης , που χάνεται κάθε φορά που … συσκέπτεται ο Λουκάς Παπαδήμος με τους τρεις «οπλαρχηγούς», υπάρχει και κάτι άλλο!
Το καλοκαίρι του 1991, έδωσα έναν όρκο ο οποίος έλεγε:
«Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενος κατ επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας, εν πνεύματι και αληθεία…»!
Και αν κάποιοι με αποκαλέσουν ονειροπόλο , προσωπικά γνωρίζω ότι δεν είμαι.
Γιατί γνωρίζω την άλλη οδό!
Μια οδό που πρωτίστως απαιτεί καθαρό πολιτικό σύστημα και πάταξη του υφιστάμενου διεφθαρμένου!
Όταν το 1991 ορκίστηκα οικονομολόγος υπήρχαν αρκετοί πολιτικοί που θεωρούσαν ότι με το «εν πνεύματι και αληθεία» μπορεί να πορεύονται στο λαό!
Φαίνεται όμως ότι στις μέρες μας απέμειναν ελάχιστοι που πιστεύουν στον όρκο αυτό! Προσωπικά θα συνεχίσω να τηρώ τον όρκο που έδωσα κι αυτοί ας τηρούν τον δικό τους!!! Και αποδεδειγμένα πλέον ο όρκος τους δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που έδωσα!
Απ ότι φαίνεται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, απέχουν παρασάγγας από το «εν πνεύματι και αληθεία» και έχουν δώσει .. όρκο τιμής στο … «εν χρήματι και αλητεία» !!!

http://www.aegeantimes.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>