«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυβέρνηση ανδρεικέλων: «Εταιρία δολοφόνων»!!!

Π. Κρούγκμαν: Είναι ανέφικτο το πρόγραμμα

Πάγωσε η κοινωνία: εφεδρεία άμεσα για 30.000 και περικοπές μισθών-συντάξεων!

«Το σενάριο της τρόικας για Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει». «Η Ελλάδα ωθείται σε καταστροφικά επίπεδα λιτότητας»

Σοβαρές επιφυλάξεις για το πρόγραμμα που εφαρμόζει το ΔΝΤ στην Ελλάδα εκφράζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Ειδικότερα θεωρεί ανέφικτο για τη χώρα μας να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα και παράλληλα να υφίσταται πρωτοφανή συμπίεση δημόσιων δαπανών. Οπως χαρακτηριστικά λέει: «Πρόκειται περί τεράστιας απάτης και υποτίθεται ότι θα συμβεί εν μέσω μίας οικονομίας που βρίσκεται σε βαθύτατη ύφεση. Ο λόγος είναι ο εξής: Οταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, η Ελλάδα είχε πρωτογενές έλλειμμα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι αν διέγραφε το χρέος της, θα εξακολουθούσε να είναι υποχρεωμένη να τεθεί σε δημοσιονομική συρρίκνωση. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Αρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να ”πεθάνει στη λιτότητα”, προκειμένου να πληρώσει τους πιστωτές της, χωρίς φως στο τούνελ».
κληρή διαπραγμάτευση, κατά την οποία πρακτικά ξηλώθηκαν και ξαναγράφτηκαν κεφάλαια του προϋπολογισμού, είχε χθες τρόικα και κυβέρνηση, ώστε να προσδιοριστούν τα πρόσθετα μέτρα 3,2 δισ. ευρώ που απαιτούνται φέτος για να εκτελεστεί ομαλά ο προϋπολογισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 3,2 δισ. έως αργά χθες το βράδυ και μετά τη λήξη των συνομιλιών μεταξύ της τρόικας και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας εκκρεμούσε ο προσδιορισμός μέτρων αξίας 600 εκατ. ευρώ, με πηγές να σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι εάν δεν προκύψει συμφωνία για τις επικουρικές συντάξεις θα εξεταστούν περικοπές σε όλο το φάσμα των κύριων συντάξεων.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση την οποία παρομοίασε με «Λερναία Ύδρα» λέγοντας πως κλείνουμε ένα μέτωπο και ανοίγουν άλλα.
Μεταξύ των μέτρων που έχουν ήδη «κλειδώσει» περιλαμβάνεται νέα μείωση 400 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα μέρος της πρόσθετης εξοικονόμησης δαπανών συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ για φέτος προκύπτει από:
1. Περικοπή 1,1 δισ. ευρώ στα φάρμακα και άλλες δαπάνες του υπουργείου Υγείας.
2. Νέα περικοπή 400 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παρά το ότι η χώρα βιώνει τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών και απαιτούνται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναπτυξιακές παρεμβάσεις.
3. Μείωση κατά 300 εκατ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες.
4. Νέο «ψαλίδι» 200 εκατ. ευρώ στις επιχορηγήσεις φορέων. Μέσα σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι περικόπτεται κατά 70 εκατ. ευρώ η εκλογική δαπάνη για φέτος, που είχε προβλεφθεί αρχικά στα 120 εκατ. ευρώ.
5. Περικοπές ύψους 250 εκατ. ευρώ στις δαπάνες των υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού. Ειδικά για το υπουργείο Παιδείας πληροφορίες κάνουν λόγο για έξτρα μείωση δαπανών κατά 80 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει μείωση του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά και συμβασιούχων διδασκόντων στα ΑΕΙ. Παράλληλα, προβλέπονται περικοπές ακόμη και στο κονδύλι για σίτιση φοιτητών.
Πηγές αναφέρουν πως η τρόικα απέρριψε σχέδιο για περικοπές δαπανών στους ΟΤΑ, ύψους 400 εκατ. ευρώ, καθώς το αποτίμησε ως μη τεκμηριωμένο.
Υγεία
Το νέο μνημόνιο βάζει στην «πρέσα» τις δαπάνες των νοσοκομείων και τις παροχές υγείας των ασφαλιστικών ταμείων προς τους ασφαλισμένους, με στόχο τη συγκράτηση της δαπάνης στην Υγεία κάτω του 6% του ΑΕΠ. «Ψαλίδι» μπαίνει και στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, ενώ το κείμενο που προωθείται «κρύβει» αυξήσεις στα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων. Ειδικότερα, προβλέπει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών να πέσει κάτω από 15% (που διαμορφώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Υγείας) και να καθιερωθεί rebate (επιστροφή) για τα ακριβά φάρμακα. Για παράδειγμα, για ένα φάρμακο που κοστίζει άνω των 200 ευρώ, οι φαρμακοποιοί ανεξάρτητα από το ποσοστό κέρδους θα πρέπει να επιστρέψουν στα Ταμεία 30 ευρώ.
Γενόσημα
Για τα γενόσημα προβλέπεται νέα μείωση στις τιμές τους, οι οποίες θα διαμορφωθούν στο 40% της τιμής των πρωτότυπων και στο 50% όταν έχει λήξει η πατέντα. Τα ακριβά φάρμακα θα χορηγούνται μόνο εάν προβλέπονται στα θεραπευτικά πρωτόκολλα (συγκεκριμένες οδηγίες ανά ασθένεια), ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης των ποσοστών συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκου, καθώς η τρόικα ζητά αναθεώρηση του συστήματος αποζημίωσης. Από την αύξηση των ποσοστών συμμετοχής φαίνεται ότι θα εξαιρεθούν τα γενόσημα.
Αντίστοιχα προβλέπεται επιπλέον μείωση κατά 8% των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα μικρά νοσοκομεία, για τα οποία θα πρέπει να αναθεωρηθεί η λειτουργία τους (π.χ. να γίνουν κέντρα αποκατάστασης). Για το προσωπικό του ΕΣΥ το μνημόνιο απαιτεί αύξηση της «μετανάστευσης», δηλαδή της αξιοποίησης των εργαζομένων όπου υπάρχουν κενές θέσεις.
«Ψαλίδι» στην Παιδεία
Στην Παιδεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θέτει ζήτημα μείωσης του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά και συμβασιούχων διδασκόντων στα ΑΕΙ, ενώ προβλέπονται περικοπές ακόμη και σε δαπάνες για σίτιση φοιτητών.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας τόνιζαν χθες πως η μείωση αυτών των προσλήψεων δεν πρόκειται να υπερβαίνει το 15% και θα αφορά στην επόμενη σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ διαβεβαίωναν ότι τουλάχιστον για φέτος δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Στο «στόχαστρο», πάντως, βρίσκονται περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι σήμερα είναι χωρίς ωράριο, με το υπουργείο Παιδείας να δρομολογεί δεύτερο γύρο συγχωνεύσεων περίπου τριακοσίων σχολείων τεχνικής και γενικής εκπαίδευσης.

http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>