«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

H πολιτική απάτη Βενιζέλου για τη δραχμή! Ξετυλίγοντας το κουβάρι των δηλώσεων του υπουργού οικονομίας, εξάγονται απίστευτα συμπεράσματα για την οικονομική κρίση!

Γιώργος Αδαλής

Ακούγοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομίας και εν δυνάμει επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε … Ιθαγενείς της φυλής των Παπούα! Η απίστευτη και απαράδεκτη από κάθε οικονομική θεώρηση, ομιλία του κ.Βενιζέλου, μετασχηματίστηκε μάλιστα σε απειλή κατά όσων υποστηρίζουμε την άμεση επιστροφή στη δραχμή, και ειδικά όσων, την υποστηρίζουν εδώ και καιρό (όπως ο υπογράφων) το όπλο της επιστροφής στη ΔΡΑΧΜΗ ως διαπραγματευτικό ατού στις συνομιλίες μας!
Καταγράφουμε όσα είπε ο υπουργός και θα τα αναλύσουμε παρακάτω:
«Περίπου 65 δισ. ευρώ έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες, προκειμένου να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία.»
Προφανώς εννοούσε ότι τα υπόλοιπα τα πήρε ο κόσμος και τα έκρυψε σε σεντούκια και θησαυροφυλάκια!!!
Κατηγόρησε δηλαδή ανοιχτά όσους μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή ότι σπεκουλάρουν όσους θέλουν να κερδίσουν από ένα τέτοιο γεγονός!
Αυτομάτως, η ομιλία του αυτή λειτούργησε ως σύνθημα, στα «παπαγαλάκια» της Κυβέρνησης, να αναπαράγουν χωρίς κανέναν αντίλογο όσα είπε ο υπουργός!
Αυτό κι αν δεν είναι εκπληκτικό!
Να κατηγορούνται συλλήβδιν επιστήμονες από ολάκερο υπουργό, και οι δημοσιογράφοι να αποτυπώνουν την κατηγορία, χωρίς όμως να κληθεί κάποιος να την αντικρούσει! Σύμπτωμα, σαφώς, μιας κοινωνίας που τελεί υπό καθεστώς σήψης και απολυταρχισμού!
Η μεγάλη όσο και ανιστόρητη ανοησία όσων είπε ο υπουργός, αποτελεί θα έλεγε κανείς, μια ιστορική στιγμή, που στο μέλλον , όταν επανέλθει η ηρεμία στη χώρα, ίσως διεκδικήσει πανάξια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως την πλέον ψευδή που έχει κάνει ποτέ υπουργός οικονομικών της Δύσης!
Αλλά ας πάμε λίγο πιο παλιά να δούμε πόσο συνεπής είναι ο δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, και αν δικαιούται να ομιλεί!
Θυμάται άραγε ο κ.Βενιζέλος, πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ, έκανε διολίσθηση ή υποτίμηση της δραχμής, σώζοντας τη χώρα από χειρότερες στιγμές , τηρουμένων των αναλογιών, ή έχουν παρέλθει πάρα πολλά χρόνια και η μνήμη έχει ασθενήσει; Η τότε ο κ. Βενιζέλος ήταν σε … κάποιο άλλο κόμμα;
Θυμάται άραγε ο κ. Βενιζέλος ποιος έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!;!
Πάντως όχι εγώ, αλλά ούτε οι οικονομολόγοι που σήμερα διαφωνούν με την πολιτική του! Σε ότι με αφορά , στην αρθρογραφία μου από το 1990 και μετά θα βρείτε, ότι πάντα υποστήριζα την συμμετοχή της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. αλλά και στην ΟΝΕ! Όχι όμως με κόλπα και αλχημείες που επέβαλε η Goldman Sachs, όπως ονόμασαν τις «δημιουργικές λογιστικές» των Κυβερνήσεων της δεκαετίας του ’90.
Ο ίδιος όμως και το κόμμα του, προφανώς και … ξέχασαν ότι, κέρδιζαν εκλογές, με τέτοια συνθήματα και παραπλανούσαν τους Ελληνες για πάνω από μια δεκαετία (του `80), λέγοντας ότι αν μπούμε στην ΕΟΚ θα καταστραφούμε!!
Πότε έλεγαν αλήθεια;
Τότε, ή τώρα;
Γιατί και στις δύο περιπτώσεις για καταστροφή έκαναν λόγο! Τι άλλαξε από τότε και η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ έγιναν ξαφνικά από συνδικάτο εγκλήματος σε … προστάτη της χώρας;
Και πότε “αγάπησαν” την ΕΟΚ στο ΠΑΣΟΚ;
Πρίν ή αφού διόρισαν 1.000.000 κόσμο στο δημόσιο , ανταλλάσοντας τον διορισμό με τρεις η τέσσερις ψήφους; Αλλοι ήταν αυτοί που διόριζαν; Κάποιοι σωσίες του κ.Βενιζέλου για παράδειγμα;
Όπως προφανώς, ξέχασε ο κ. Βενιζέλος, ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ μας έβαλε στην ΟΝΕ!
Ποιος και πως έφερε το ευρώ στην Ελλάδα μέσα σε ένα βράδυ, χωρίς καν να ερωτηθούν οι Ελληνες με δημοψήφισμα όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες;
Στο διάστημα αυτό, κερδήθηκαν περιουσίες από τους δήθεν σοσιαλιστές, που μόλις έβλεπαν οποιοδήποτε «εργαλείο του Καπιταλισμού», το χρησιμοποιούσαν είτε για προσωπικό όφελος είτε έβαζαν τα κόμματά τους να … στοιχηματίσουν (ή να επενδύσουν αν το προτιμάτε) σε αυτό!
Ο κ. Βενιζέλος ξέχασε να μας πει, ότι ουδέποτε ερωτήθηκε καμία Ενωση οικονομολόγων Ελλάδας ή τα Οικονομικά Επιμελητήρια, αν η αλλαγή του νομίσματος είναι προς το συμφέρον μας, ή αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί! Αντίθετα, ο αρχηγός του κ.Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπανδρέου, μας «κουβάλησε» σωτήρες τύπου Στίγκλιτς ενώ δεν δίστασε να έχει για σύμβουλο τον Τούρκο του ΔΝΤ, Κεμάλ Ντερβίς, πράγμα που δεν το συζητά κανείς στην Ελλάδα!
Ουδείς συζητά ότι ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας και πρώην υπουργός οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, ήταν σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας!
Αφιερωμένη λοιπόν εξαιρετικά στον κ.Βενιζέλο, η φωτό του κ. Κεμάλ Ντερβίς (πάνω δεξιά) να συγχαίρει τον Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον άνθρωπο που σκόρπισε τον θάνατο στην Κύπρο με τον Αττίλα!
Τι δουλειά είχε άραγε ένας τέτοιος Τούρκος του ΔΝΤ στο γραφείο του Πρωθυπουργού;
Τι σόι συμβουλές του παρείχε άραγε;
Τεχνοκρατικές; Οικονομοτεχνικές; Η … Οθωμανικές οικονομικές αναλύσεις;
Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο Ερντογάν προσλάμβανε τον Λουκά Παπαδήμο για σύμβουλό του!;! (θα μου πείτε προλάβαμε και τον κάναμε Πρωθυπουργό, οπότε η Τουρκία δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και θα έχετε δίκιο!)
Ξέχασε προφανώς προχτές να πει ο κ.Βενιζέλος, ότι σε περίοδο κρίσης, ουδείς εμπιστεύεται τα λεφτουδάκια του, σε ιδρύματα τα οποία εποπτεύονται από μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ονομάζεται Τράπεζα της Ελλάδος και ουδείς ακόμη γνωρίζει , ποιοι είναι οι πραγματικοί της ιδιοκτήτες! Μια κατ’επίφαση και κατ΄όνομα Τράπεζα της Ελλάδας, στην οποία ανάθεμα αν το 35% αποτελείται από Ελληνες!
Μια μικρή αλλά εξόχως σημαντική λεπτομέρεια, την οποία ο κ. Βενιζέλος, θα μπορούσε να την διορθώσει με μια νομοθετική ρύθμιση μέσα σε ένα βράδυ!
Ξέχασε να μας πει ότι σε τέτοιες περιόδους, οι άνθρωποι προστατεύουν τις περιουσίες τους μετατρέποντας τες σε χρυσό ή λίρες !
Λίρες είπα;
Θυμήθηκα ότι στην αρχή της κρίσης, η ΤτΕ, αύξανε καθημερινά την τιμή της χρυσής λίρας για να την καταστήσει ακριβή για όσους ήθελαν να αποσύρουν καταθέσεις και να αγοράσουν χρυσές λίρες!
Τυχαίο κύριε υπουργέ; Δε νομίζω…
Ουδείς θέλει να έχει τα χρήματά του σε μια από τις δέκα τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα που ταυτόχρονα κάνει λιανική και χονδρική !
Ερχεται λοιπόν τώρα, και καθυβρίζει όλους όσους τολμήσαμε να προτείνουμε μια διαπραγματευτική οδό ή μια μονεταριστική πολιτική που θα «άδειαζε» τους τοκογλύφους στο σωστό χρόνο!
Προσωπικά ήμουν πάντα υπέρ του Ευρώ!
Αλλά τον Μάρτιο του 2010 οπότε και διαπίστωσα ότι με τα CDS κάποιοι σχεδίασαν την οικονομική δολοφονία της χώρας, και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου φτωχοποίησης της χώρας με εργαλείο το ίδιο το ευρώ, πρότεινα –αρχικά- να απειλήσουμε με έξοδο από το ευρώ αν δεν μας προστατέψουν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στον γκρεμό, πουλώντας μας ότι πιο σκάρτο και άχρηστο είχε η δυτική αγορά (βλ. Φράου Μέρκελ)!
Πρότεινα τότε (2010) με πέντε άρθρα μου, την οδό της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους, σε ένα επίπεδο που αρχικά θα απειλούσαμε με έξοδο από το Ευρώ αν δεν λυνόταν άμεσα το πρόβλημα της Ελλάδος! Όταν οι «παίχτες» ήταν ακόμη εκτεθειμένοι και μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα τους «έλιωνε» στην κυριολεξία!
Δεν μιλώ για τα κράτη, αλλά για τους ιδιώτες παίχτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ! Ελληνες και ξένους , Δυτικούς ΚΑΙ Ασιάτες!
Κι όχι απλά δεν έγινε, αλλά αντίθετα χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η χώρα δεν προετοιμάστηκε καν για ένα ενδεχόμενο αναγκαστικής επιβολής της δραχμής από το εξωτερικό, όπως προβλέπει η τελική φάση του σχεδίου που εφαρμόζουν οι αγαπημένοι φίλοι του ΓΑΠ που εν πολλοίς τον έφεραν στην εξουσία!
Πολύ απλά, διότι η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να προστατέψει την Ελλάδα αλλά το … κυβερνών κόμμα και κατ επέκταση το σάπιο πολιτικό σύστημα!
Όταν μετά από ένα χρόνο (τέλη του 2011) , οι ομολογιούχοι και οι κάτοχοι των CDS επανατοποθετήθηκαν σε ασφαλέστερα επίπεδα, ήταν αργά για την Ελλάδα! Θα μας πέταγαν από το ευρώ, ούτως η άλλως αν δεν δεχόμασταν τις συνέπειες από το «καπίστρι» που είχαν το θράσος να το ονομάσουν και Μνημόνιο!
Λες και κάποιος ή κάποιοι, έκαναν τα πάντα έτσι ώστε να αφήσουν απροστάτευτη τη χώρα και υπόγραφαν δανειακές συμβάσεις 110 δις ευρώ εν κρυπτό λες και επρόκειτο για δάνειο που παίρνει ο μπαμπάς τους για την επιχείρησή του!!
Κι έρχομαι τώρα στα προχτεσινά λεγόμενα του υπουργού τα οποία αποτελούν ανοησίες ολκής και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να σχολιάσει τις «αρλούμπες» του υπουργού μας! Εστω ένας!!
Σε όλη την Ευρώπη, όταν σε όποιο κράτος υπάρχει οικονομική κρίση μεγάλη μερίδα πολιτών βγάζει τα χρήματά του από την τράπεζα! Κι αυτό θα γινόταν είτε είχαμε ευρώ είτε είχαμε δραχμή!
Πολύ απλά γιατί φοβούνται μήπως καταρρεύσουν οι τράπεζες!
Αρα, αυτά που είπε ο Βενιζέλος, δεν έχουν σχέση με σπεκουλάρισμα επενδυτών, αλλά αποτελούν μια φυσιολογική απόρροια μιας χώρας που βρίσκεται υπό κατάρρευση!
Ο υπουργός μας, ξέχασε να μας πει, πόσα κεφάλαια “θεσμικών” οικονομικών παραγόντων, αποσύρθηκαν από την Ελλάδα, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ πριν ακουστεί καν η λέξη κρίση και πήγαν σε τράπεζες της Ελβετίας και τω Παρθένων Νήσων!
Αντίθετα, ο υπουργός, εφόσον αποφάσισε την παραμονή μας στο ευρώ, ΓΙΑΤΙ δεν έκανε την παραμικρή νομοθετική ρύθμιση, για να επαναπατρίσει τα κεφάλαια που έχουν φύγει από τη χώρα μας από το 2002 έως τώρα;
Γιατί κλαίει και οδύρεται για τα 40 50 ή 65 δις των καταθέσεων που πήραν -όπως λέει – οι καταθέτες από τις τράπεζες και δεν έχει τον ίδιο πόνο, για τα 400 με 500 δις ευρώ, που πήραν τον δρόμο , από την Ελλάδα προς τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία δεκαετία ;
Γιατί αποφεύγει μέχρι σήμερα να έρθει σε συμφωνία με χώρες όπως η Ελβετία και να τα φορολογήσει;
Η τέλος πάντων, να εφαρμόσει μια από τις δεκάδες πρακτικές διεθνώς, έτσι ώστε να επαναπατρίσει αυτά τα κεφάλαια, ενισχύοντας την ρευστότητα του συστήματος;
Συνταγματολόγος είναι και γνωρίζει τεχνικά ΠΩΣ προωθείται ένα τέτοιο νομοθέτημα!
Τόσα χρόνια, που οι τράπεζες μετέφεραν άλλα κεφάλαια, πέραν των προηγουμένων που ανέφερα, από την Ελλάδα στο Εξωτερικό, μέσω των υποκαταστημάτων τους εκεί, δεν είπε ποτέ τίποτα ο κ. Βενιζέλος!
Αλήθεια δεν έχει ακούσει ποτέ ότι υπάρχουν τράπεζες που παίζουν τα ρευστά τους διαθέσιμα σε διατραπεζικές αγορές άλλων κρατών, αν το κρίνουν σκόπιμο; Όταν οι Ελληνικές τράπεζες είχαν κέρδη ετησίως που ξεπερνούσαν το 400%, και αγόραζαν τράπεζες στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, δεν είχε κάτι να πει τότε ο κ. Βενιζέλος, για το ρίσκο μιας τέτοιας φυγής κεφαλαίων;
Kι όταν Κυβερνούσε από διάφορα πόστα κι έβλεπε τον Πρωτογενή τομέα της Οικονομίας να συρρικνώνεται στην Ελλάδα, και τις βιομηχανίες να μετακομίζουν στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, γιατί δεν μίλησε ποτέ για σκόπιμη αποβιομηχάνιση της χώρας και σιωπούσε;
Αλλα το μεγαλύτερο ψέμα που άκουσα είναι αυτό που είχε πει πριν μια εβδομάδα ο Τζωρτζ Σόρος σε ένα φόρουμ στο Νταβός και το επανέλαβε –διασκευασμένο- ο υπουργός μας!
Ειχε πει τότε ο Σόρος ότι στην Ελλάδα κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ποντάρουν στην επιστροφή στη δραχμή και γράφουν υπέρ αυτής!
Αλήθεια, πείτε μου εσείς ένα ΜΜΕ, που είδατε να γράφει ή να προβάλει ρεπορτάζ υπέρ της δραχμής! Ένα! Όλα –τα μεγάλα- είναι υπέρ του Ευρώ!
Ο κ. Βενιζέλος, το διατύπωσε κάπως διαφορετικά γιατί μπορεί στο Νταβός να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά στην Ελλάδα γνωρίζουμε!
Είπε ότι κάποιοι εδώ , θα κερδίσουν πολλά χρήματα από τα ευρώ που έχουν «σηκώσει» από τις τράπεζες όταν επιστρέψουμε στη δραχμή!
Τέτοιο ψέμα είχα πολλά χρόνια ν’ ακούσω!
Και εξηγούμαι!
Όταν επιστρέψει μια χώρα στο παλιό της νόμισμα, έχει ήδη την εμπειρία (200 χρόνια περίπου για την Ελλάδα και την δραχμή) διαχείρισης και άσκησης νομισματικής πολιτικής! Κάτι που με το ευρώ, το έχουμε παραδώσει αναγκαστικά στους Γερμανούς, που προφανώς τους πληρώσαμε χρυσάφι για να … επανενωθούν, και να μας εκβιάζουν καθημερινά, με αφανισμό , ξεχνώντας προφανώς ότι χρωστάνε αποζημιώσεις από το τρίτο ράιχ αλλά κι από το τέταρτο!
Για όσους δεν κατάλαβαν ομιλώ για την Siemens καθώς και για άλλες … σιδηροδρομικές … υποθέσεις που δεν άνοιξαν ακόμα !!!
Με το που γίνεται λοιπόν η αλλαγή, θα ισχύσουν αυτόματα οι όροι που ίσχυαν πριν την είσοδο μας στο Ευρώ!
Κι ένας από αυτούς είναι ο συναλλαγματικός έλεγχος στις εισροές και εκροές συναλλάγματος κατά πως η χώρα χαράσσει την πολιτική της!
Οι Ελληνικές Αρχές δηλαδή, θα επαναφέρουν νόμους, που θα έχουν περιορισμούς στην ροή κεφαλαίων και συναλλάγματος στη χώρα!
Αρα κύριε Ευάγγελε Βενιζέλο, εξηγήστε μας ΠΩΣ θα φέρουν τα ευρώ τους οι Ελληνες από το εξωτερικό όταν γίνει η επιστροφή στη δραχμή; Με καμιόνια, με καράβια ή με … υποβρύχια; Και όταν τελικά τα φέρουν, πως θα τα μετατρέψουν σε δραχμές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;
Είναι προφανές, ότι o υπουργός απευθύνεται στον μέσο Ελληνα που δεν γνωρίζει οικονομικά και πετάξατε πάνω στον πανικό του αυτή την απίστευτη ρουκέτα!
Διότι, όποιος ιδιώτης κατέχει ευρώ τώρα, με τίποτα δεν θέλει να επιστρέψουμε στη δραχμή, όπου και αν τα έχει. Είτε στις τράπεζες είτε στο εξωτερικό είτε στα μπαούλα του μέσα! Κι όσο πιο πολλά ευρώ έχει, τόσο πιο πολύ ΔΕΝ επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή! Αρα, αυτό που είπε προχτές είναι εξωπραγματικό και σίγουρα δεν αφορά τους υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή, αλλά το αντίθετο!
Πολύ απλά γιατί, δεν θα μπορεί κανείς να μετατρέψει τα ευρώ σε δραχμές χωρίς –φυσικά- να φορολογηθούν αφού θα αναγκαστεί να τα αποκαλύψει, όπου κι αν τα έχει!
Συνεπώς κύριε υπουργέ, είτε είστε εντελώς άσχετος με την Οικονομία άρα και αχρείαστος στη θέση που σας … άφησε ο κ.Παπαδήμος, είτε γνωρίζετε καλά, και επιθυμείτε διακαώς η χώρα να παραμείνει στη μέγγενη για τα επόμενα 70 χρόνια, και να συνεχίσουν να κερδίζουν οι τζογαδόροι των CDS, που σε μεγάλο βαθμό είναι Ελληνες που έχουν στοιχηματίσει στην χρεοκοπία της χώρας μας, και όσο δεν χρεοκοπεί, αυτοί θα συνεχίζουν να κερδίζουν από τις τεράστιες αποδώσεις που για κάποιους έχουν ξεπεράσει ακόμη και το 14.000% !
Κατά τα άλλα, εδώ και δυο χρόνια, η χώρα προχωρά στο δρόμο της … ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που χάραξε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με όλους αυτούς που μας μεγάλωσαν με στο σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!
Και φυσικά, αντί για να απειλεί ο υπουργός της Ελλάδος, τους Ευρωπαίους, με έξοδο από το ευρώ κι επιστροφή στη δραχμή, απειλεί όλους εμάς που του λέμε, φύγε πριν σε διώξουν κακήν κακώς!
Κι όσο περνάνε οι μέρες, αποδεικνύεται το τεράστιο «παζάρι» εις βάρος της χώρας μας, αφού εδώ και ένα μήνες PSI ακούμε και PSI δεν βλέπουμε! Το όργιο όμως της κερδοσκοπίας συνεχίζεται ακατάπαυστα, χωρίς να αναφερθεί καν σε αυτό ο κ.Βενιζέλος, την στιγμή που πρώην Καγκελάριοι της Γερμανίας το έχουν καταγγείλει δημόσια!
Τελικά, ο στόχος είναι ένας φίλοι και φίλες!
Να παραμείνουμε στο ευρώ, αλλά ως μια χώρα που θα γίνει η Αιθιοπία της Ευρώπης, με μισθούς πείνας, κι ένα κράτος, που για τα επόμενα 70 χρόνια θα πληρώνει τόκους δανείων και θα μεταναστεύει όπου γης!
Αν είναι δυνατόν, σε μια οικονομία Δυτικών κρατών, με τις ΗΠΑ μόνο να έχουν άνω των 15 ΤΡΙΣ ευρώ χρέος, να δημιουργούν πρόβλημα , τα 350 δις χρέους που έχει η Ελλάδα! Και να δεχόμαστε ως Ελληνες να ακούμε αυτό το απίστευτο ψέμα από χείλη υπουργού οικονομίας και να μην καταλαβαίνουμε ότι οι Ελληνες πολιτικοί που το αναπαράγουν, απλά έχουν υποκύψει στους εκβιασμούς των Δυτικών και επιχειρούν να εκβιάσουν με τη σειρά τους, τους Ελληνες, λέγοντας ότι αν δεν φτωχύνουμε τότε … θα πεινάσουμε!
Είναι πραγματικά για γέλια, όταν βλέπω (ακόμα και … ειδικούς) να προσπαθούν να πας πείσουν ότι εμείς φταίμε για την διεθνή οικονομική κρίση!
Η λύση είναι μία!
Αυτοί που μας έφεραν εδώ να πληρώσουν!
Τόσο στο εσωτερικό, αυτοί που αποδεδειγμένα έκλεψαν και λεηλάτησαν, με άμεση δήμευση όσης περιουσίας δεν μπορούν να αποδείξουν τη νομιμότητά της.
Τόσο και στο Εξωτερικό! Να αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα, η ΕΚΤ και οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς, να διαχωρίσει το χρέος της Ελλάδας σε επαχθής και μη! Να πληρώσει η Ελλάδα το κεφάλαιο που δανείστηκε (εν πολλοίς είναι ήδη πληρωμένο) και το υπόλοιπο 80% που είναι τόκοι και χρεολύσια, να το πληρώσουν (όχι να το χαρίσουν ή να το διαγράψουν) αυτοί που ευθύνονται για την κρίση στην Δυτική Οικονομία! Ούτε διαγραφές χρέους θέλουμε ούτε διαπραγμάτευση του εθνικού μας πλούτου! Αυτό θα έπρεπε να επιδιώκουμε ως χώρα και όχι τις κολοτούμπες του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, που λειτουργούν ως «καρπαζοεισπράκτορες» των Βρυξελλών και της Wall Street!
Ηδη στη Ρωσία ο Πούτιν, που γνωρίζει καλά τι έπαθε η Αγγλία και η Στερλίνα από ιδιώτες τύπου Τζώρτζ Σόρος, προείδε την επίθεση που ετοιμάζουν στο νόμισμα της χώρας! Την είδε και δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, αλλά ετοιμάζει ΔΙΕΘΝΕΣ ένταλμα σύλληψης, για όσους με δόλο κερδοσκόπησαν σε βάρος του ρωσικού νομίσματος! Και αρκετοί απίστευτοι τύποι που έρχονται στην Ελλάδα και συντρώνε με τον Παπανδρέου, ετοιμάζουν σατέν στολές για τα μπουντρούμια των ρωσικών φυλακών!
Γνωρίζω ότι επειδή γράφω όλα αυτά, οι «συστημικοί» θα με χαρακτηρίσουν όπως και το 2010, όταν έλεγα με απόλυτη σιγουριά ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, ως … λαϊκιστή!
Βλέπετε, είναι πλέον της … μόδας όταν κάποιος τους λέει την αλήθεια κατάμουτρα, να είναι … λαϊκιστής !!
Ενα είναι σίγουρο όμως! Ο καιρός έχει γυρίσματα φίλες και φίλοι!
Και στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε ότι η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει!
http://www.aegeantimes.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>