«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανοικτή Επιστολή προς τους Έλληνες

04/02/2012 15:48

Πατριώτες ξυπνήστε τώρα, σήμερα, όχι αύριο, η δραχμή είναι η μοναδική σωτηρία μας!

«Η πρώτη χώρα που θα βγει από το ευρώ, θα είναι και η νικήτρια», «Η Τουρκία είναι εκτός ευρώ και κάθε άλλο παρά το έχει μετανιώσει»
«Ελληνες, βγείτε τώρα από το ευρώ!» μας συμβουλεύει ο John Taylor, επικεφαλής επενδύσεων της FX Concepts.«Χάσατε αυτή την ευκαιρία πριν δύο χρόνια, αλλά έχετε λίγο χρόνο και τώρα είναι πολύ καλύτερα από ότι αργότερα», συμπληρώνει.
Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να μην αφήσει την παγκόσμια ύφεση να δείξει πρώτα τα δόντια της. Οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν χρήματα και ενδιαφέρονται για την αγορά των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, και κάθε μέρα που περνά, η αξία τους θα μειώνεται όλο και περισσότερο, σημειώνει ο αναλυτής.
Και το πιο σημαντικό, όπως τονίζει: «Μην ακούτε τα Όχι που έρχονται από τις Βρυξέλλες, τα οποία σας προειδοποιούν για καταστροφή εάν βρεθείτε έξω από το δίχτυ ασφαλείας του ευρώ». Είναι πολύ καλύτερα έξω, ακόμα και οι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό. Δώστε προσοχή στην Angela Merkel και τον Wolfgang Schäuble γιατί σας λένε την αλήθεια : δεν υπάρχει καμία ελπίδα στη ζώνη του ευρώ. Ακόμα κι αν το γερμανικό σχέδιο που θέλει να πάρει την οικονομική ελευθερία της Ελλάδας, έχει αποκλειστεί, η συμφωνία του PSI είναι σχεδόν το ίδιο τοξική. Διαβάζουμε στον Τύπο ότι περίπου το 94% του δημοσίου χρέους της Ελλάδας είναι γραμμένο σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει τον έλεγχό του, αλλά μετά τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, όλο αυτό το χρέος θα είναι γραμμένο σύμφωνα με το βρετανικό νόμο. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι Ελληνες δικαστές, θα είναι πια ασήμαντοι.
Όπως συμπληρώνει ο Taylor, αυτή τη στιγμή έχετε τον έλεγχο του νομίσματος του χρέους σας, όπως και κάθε πραγματική χώρα, αλλά μετά από την PSI, δεν θα γίνετε τίποτα περισσότερο παρά μια επαρχία της ευρύτερης ζώνης του ευρώ, που δεν θα μπορεί να τροποποιήσει το χρέος της. Είτε είναι οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον ή το Λονδίνο αυτοί που έχουν το τελευταίο λόγο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτές τις διαπραγματεύσεις και αφού η επόμενη δόση από την τρόικα απελευθερωθεί, η Αθήνα θα είναι αδύναμη.
Αυτή τη στιγμή έχετε τη δύναμη να μειώσετε την επιβάρυνση του χρέους βγαίνοντας έξω από το ευρώ και να αποτιμήσετε την νέα δραχμή, στο 50% της τρέχουσας αξίας του ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα διαγράψετε το χρέος που κατέχει ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας – αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, χωρίς καν να αθετήσετε τις υποχρεώσεις του 94% του χρέους που υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο.
Αποτιμήστε τη δραχμή επιθετικά χαμηλότερα, χαμηλότερα από όσο νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι, και στη συνέχεια «κλειδώστε»τη. Τα ευρώ θα κυκλοφορήσουν μαζί με τη νέα δραχμή για λίγες μέρες, αλλά ο νόμος του Gresham εγγυάται ότι αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μετά, ξεκλειδώστε τη. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι ένα χαος, αλλά σήμερα τα πράγματα ήδη έχουν πάρει αυτήν την τροπή, αφού δάνεια δεν δίνονται, η οικονομία δεν βοηθιέται με κανέναν τρόπο, και οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν ούτως ή άλλως.
Θα ήταν πολυ καλή εξέλιξη εάν η ΕΚΤ βοηθούσε με την υποστήριξη στην νέα δραχμή για έναν χρόνο περίπου, αλλά μην στηρίζεστε σε αυτήν, καθώς η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση για να μπορέσει να βοηθήσει. Θυμηθείτε, η πρώτη χώρα που θα βγει από το ευρώ, θα είναι και η νικήτρια, αφού η πίεση θα μετατοπιστεί προς τις υπόλοιπες.
Η κακοφωνία των υπαλλήλων και των πολιτικών της Ευρωζώνης που υποστηρίζει ότι θα είναι πολύ χειρότερα εκτός του ευρώ από ότι εντός, απλά προωθεί τα δικά τους συμφέροντα – όχι τα δικά σας. Την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα αποτελεί μια πολύ καλή αγορά για να πωλούν τα προϊόντα τους, έχουν κάνει ήδη μια ολόκληρη περιουσία χάρις σε αυτό, ενώ η ελληνική μεταποίηση έχει καταρρεύσει. Το πιο σημαντικό, η Ελλάδα είχε βγει από την αγορά του τουρισμού και των διακοπών. Οι επισκέπτες του Αιγαίου τώρα πάνε προς την Τουρκία, και αυτοί από την πλευρά της Αδριατικής, πηγαίνουν στην Κροατία. Με τις νέες τιμές λόγω της δραχμής, η TUI, η Thomson Travel, και πολλές άλλες, θα πλημμυρήσουν τις παραλίες και τα νησιά σας με τουρίστες. Η αρνητική πλευρά είναι όλα τα άλλα εισαγόμενα είδη θα είναι πιο ακριβά, οπότε θα υπάρξει κάποια στέρηση και πληθωρισμός. Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν επιθετικές απαιτήσεις για τους μισθούς, δεν χρειάζεται να ενδώσετε. Σύντομα θα μπορείτε να επιλέξετε την πορεία σας.
Το βιοτικό επίπεδο θα μειωθεί για όλους, αλλά ο τουρισμός θα αναζωογοννηθεί, η μεταποίηση θα είναι και πάλι κερδοφόρα και η αγορά ακινήτων θα εκτιναχθεί στα ύψη. Ξαφνικά, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα όπου οι Ελληνες θα μπορουν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Η Τουρκία είναι εκτός ευρώ και ζει εξαρετικά καλά.

http://www.reporter.gr/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82/item/195298-Anoikth-Epistolh-pros-toys-Ellhnes

ΑΦΟΥΣΙΑ

Μοιραστείτε το!

4 comments to Ανοικτή Επιστολή προς τους Έλληνες

 • Κ. ΣΟΥΡΕΑΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ … ΟΙ ΜΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ Κ.. Σ…

  • Φίλε γιατρέ στο θέμα της δραχμής έχω διαφορετική άποψη
   Αθήνα
   Με τη χαρακτηριστική -και μάλλον υπερβολική- φράση «ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε», ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, αντέκρουσε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι οι αγρότες στη χώρας μας είναι «άχρηστοι» και δεν παράγουν, τονίζοντας μάλιστα, ότι «είναι τρομοκρατία να κυκλοφορούν άσχετοι τέτοιες φήμες, αλλά και αδικία για τους ανθρώπους που κοπιάζουν στα χωράφια».

   Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος.

   Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, «δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων», αφού, όπως τόνισε, αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.

   Βάσει μελέτης, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.

   Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

   Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια παρουσιάζουν τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνια περιορίζεται στο 67%.

   Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%).

   Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.

   Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30% και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

   Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%.

   Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.

   Εξελίξεις στην αγροτική οικονομία

   Σημαντική πτώση της αξίας της παραγωγής του γεωργικού τομέα της Ελλάδος καταγράφεται στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011, ιδιαίτερα έντονη κατά το 2006 – με κάμψη μεγαλύτερη του 14%, αλλά και κατά τη διετία 2008-2009, με πτώση άνω του 4%.

   Τη διετία 2010-2011 εκτιμάται ότι υπήρξε οριακή αύξηση, όχι πάνω από 2%.

   Ιδιαίτερα έντονη είναι η πτώση της αξίας της φυτικής παραγωγής στο διάστημα 2005-2011, που συνδέεται κυρίως με την κάμψη των τιμών παραγωγού.

   Βάσει εκτιμήσεων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η αξία της φυτικής παραγωγής σε βασικές τιμές, περιορίστηκε σε 6,89 δισ. ευρώ το 2011 από 8,24 δισ. ευρώ το 2006 (-16%).

   Αναφορικά με την τραπεζική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, προκύπτει ότι ο τομέας της γεωργίας απορροφά μόλις το 1,7% του συνόλου των δανείων.

   Τον Οκτώβριο του 2011, το υπόλοιπο των δανείων που προορίζονται για τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα ανερχόταν σε 2,018 δισ. ευρώ, ενώ από το 2009, από την έναρξη της ύφεσης στην οικονομία μέχρι και πρόσφατα, ο ρυθμός επιβράδυνσης της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις γεωργικές επιχειρήσεις, με βάση τη μεταβολή του υπολοίπου των δανείων (2009: 3,962 δισ., Οκτώβριος 2011: 2,018 δισ. Euro) καταγράφει πτώση της τάξεως του 49% και πλέον.

   Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ, η δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης των αγροτών και των επιχειρήσεών τους είναι μηδενική.

   Εξέλιξη αγροτικού εισοδήματος

   Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας από το 2008 και με μια εξαίρεση το 2009, οπότε και καταγράφηκε μικρή άνοδος 2,1%, το 2010 διολίσθησε κατά 9,3% και το 2011 κατά 5,3%.

   Στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011 το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται από τη Eurostat, μειώθηκε κατά 22,6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο ίδιο διάστημα, συγκριτικά, το αγροτικό εισόδημα στην ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 19% και στις χώρες της ευρωζώνης κατά 5% περίπου.

   Κρίσιμη παράμετρος της πτώσης του αγροτικού εισοδήματος παραμένει η σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, με το μέσο γενικό δείκτη εισροών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, να καταγράφει νέα σημαντική αύξηση, της τάξεως των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, προερχόμενη κυρίως από τη σημαντική αύξηση στους δείκτες της ενέργειας (17,1%), των ζωοτροφών (11,9%) και των λιπασμάτων (10,7%).

   Η εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της δαπάνης για ενέργεια, που αντιπροσωπεύει το 25% και πλέον του συνολικού κόστους των εισροών στον αγροτικό τομέα, συνδέεται και με τη σημαντική αύξηση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 6% το 2011, ενώ και νέα αύξηση, κατά 9%, επιβλήθηκε το 2012.

   Από την άλλη πλευρά, σημαντική κάμψη καταγράφεται στο πρώτο 10μηνο του 2011 στις τιμές παραγωγού, ιδιαίτερα έντονη στα κηπευτικά – με μεγάλη μείωση του δείκτη εκροών τον Οκτώβριο του 2011 στη νωπή τομάτα (-33,9%) και σε ορισμένα άλλα είδη, με συνέπεια την πτώση του γενικού δείκτη εκροών κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.

   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

   • κουρεμένος

    Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι θέμα νομίσματος. Είτε δραχμή έχουμε, είτε ευρώ είτε μνα, ακόμα και με διαγραφή του χρέους, τίποτα δεν θα αλλάξει. Οι γεωργοί θα προτιμούν να φυτεύουν στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά, όπως παλιά φύτευαν σούπερ μάρκετ για να παραμείνουν ξεκούραστοι εισοδηματίες, οι άνεργοι πτυχιούχοι θα συνεχίσουν να διορίζονται στο Δημόσιο με ψηφοθηρικά κριτήρια και όλοι οι υπόλοιποι θα δουλεύουμε σα σκλάβοι με αμοιβή ένα πιάτο φαί για να απολαμβάνουν οι τεμπέληδες. Όπως λέει ο αρθρογράφος, τουρισμός, μεταποίηση και οικοδομή θα δουλέψουν. Μια από τα ίδια δηλαδή. Θα φάνε ξανά με χρυσά κουτάλια μεγαλοξενοδόχοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι κατασκευαστές. Ποτέ δεν θα υπάρξει σωστή ανάπτυξη.

 • Κ. ΣΟΥΡΕΑΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,,,ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΣ,,ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ,,,,,ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,,Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο Φ Ι Κ Η ……..Κ Σ…..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>