«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η «αγέλη των λύκων» σουλατσάρει στην Αθήνα

03/02/2012 17:19

Της Ζέζας Ζήκου

Η αγωνία για τις αποφάσεις από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI) ξεπερνά πλέον το ποσοστό του «κουρέματος». Θα είναι οι βαρύτατες συνέπειες από το μεγάλο «κούρεμα» στη ζωή μας που μας περιμένουν, καθώς και οι δυσμενείς επιπτώσεις στο κύρος της χώρας. Η Ελλάδα ως χώρα και οι Ελληνες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα αγωνίζονται τα επόμενα 10-20 χρόνια να αποβάλουν το στίγμα της αφερεγγυότητας.
Πολύ περισσότερο, όταν μια χώρα και κατά συρροήν οι κυβερνήσεις έχουν τεράστιο έλλειμμα οικονομικής διπλωματίας. Το πότε θα χρεοκοπήσει μια χώρα που εκχωρεί συνεχώς περιουσιακά της στοιχεία από τους πολίτες της στους δανειστές της, από τον δημόσιο τομέα και τις εθνικές φορολογικές αρχές στο ξένο τραπεζικό κεφάλαιο, είναι φυσικά θέμα χρόνου.
Η Ελλάδα έχει συρθεί σε μια ιστορική καταστροφή… και το μνημονιακό κατεστημένο αρνείται να δεχθεί την πραγματικότητα και θέτει ύπουλα ερωτήματα. Οπως για παράδειγμα, αν προτιμούμε μία συντεταγμένη (δηλ. συνεννοημένη με την Τρόικα) χρεοκοπία, εντός ευρώ, από μία άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, η απάντηση είναι μάλλον προφανής για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων και εν τέλει της κοινωνίας.
Και ενώ φαίνεται ότι η Αθήνα είχε ήδη συμβιβαστεί στην ιδέα του επιτοκίου μεσοσταθμικά γύρω στο 4,5% και ενώ θεωρείται βέβαιο ότι έχει δεχθεί και την υπαγωγή των νέων ομολόγων στο, επαχθές για τον δανειζόμενο, βρετανικό δίκαιο, η «αγέλη των λύκων» οσμίζεται αίμα: Οσα μέτρα κι αν ληφθούν, όσα χρήματα κι αν δώσει στην Αθήνα η Ευρώπη και το ΔΝΤ, όσο και να είναι το μέγεθος του «κουρέματος» και του επιτοκίου, η χρεοκοπία της είναι αναπόφευκτη. Η «αγέλη των λύκων» σουλατσάρει επί δύο χρόνια στην Ελλάδα. Πότε αποφασίστηκε η κάθοδος των «λύκων» στην Αθήνα; Εχει γραφεί κατ’ επανάληψη ότι όλα άρχισαν γύρω από ένα πολυτελές τραπέζι στο Μανχάταν, όπου μεταξύ «τυρού και αχλαδίου» ο Τζορτζ Σόρος, ο Τζον Πόλσον, ο Στιβ Σβάρτσμαν της Βlackstone, o Νουριέλ Ρουμπινί και ο αποκαλούμενος και «πατέρας του ευρώ» Ρόμπερτ Μάντελ κάθισαν στις 17 Φεβρουαρίου του 2010 να… φάνε τον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης, την Ελλάδα του πρώην πρωθυπουργού και εκλεκτού τους Γιώργου Παπανδρέου.
Προ ημερών ο «φιλέλλην» Σόρος λέγεται ότι πέρασε βιαστικά από τη χώρα μας, φεύγοντας μάλιστα νωρίτερα από τη λήξη ενός διεθνούς συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος των αγορών έχει αγοράσει ευρωπαϊκά ομόλογα αξίας 2 δισ. δολαρίων, από την πτωχευμένη πλέον MF Global Holdings που φαίνεται ότι είναι το μεγάλο θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους στην Αμερική, μετά την εκτεταμένη έκθεσή του, ύψους 6 δισ. δολαρίων, στα ομόλογα των ευρωπαϊκών PIIGS. Η κατάρρευση της MF Global βρίσκεται στην έβδομη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων χρεοκοπιών στις ΗΠΑ, με πρώτη εκείνη της Lehman Brothers το 2008. Αλλωστε, όπως κυνικά ομολογεί ο Τζορτζ Σόρος, τα διαβόητα hedge funds στοιχημάτισαν συντονισμένα και ορθώς, όπως αποδείχθηκε, στην κρίση χρεών της Ευρωζώνης.
Ενας άλλος έμπειρος μάνατζερ του χρηματοπιστωτικού τομέα (άλλοτε γενικός σύμβουλος του αμερικανικού LΤCΜ, η κατάρρευση του οποίου το 1998 παρ’ ολίγον να είχε προκαλέσει παγκόσμια κρίση από τότε): την παρομοιάζει με τη μεξικάνικη κούκλα Πινιάτα, που τα παιδιά χτυπούν με ξύλα ώσπου να σπάσει και να αρπάξουν τις καραμέλες που είχε μέσα της, όπου στη θέση της Πινιάτα βρίσκεται η Ελλάδα… και στη θέση των παιδιών τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια που την κοπανάνε.

ΑΦΟΥΣΙΑ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>