«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σούσαμι άνοιξε, είμαι ο αλί μπαμπάς και οι 40 κλέφτες!

Συστάσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες προς την Ελλάδα
Συνάντηση Παπαδήμου – Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής, μετά τη γερμανική πρόταση περί επιτροπείας, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται και η τρόικα επιμένει στη σκληρή γραμμή της. Το ελληνικό ζήτημα δεν βρισκόταν επίσημα στην ημερήσια διάταξη της συνόδου που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, αλλά τέσσερις χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Βέλγιο) πρότειναν να γίνει έκτακτη συζήτηση για την Ελλάδα, προκειμένου να απαντήσει αύριο η ελληνική κυβέρνηση.

Η κριτική της Ελλάδας εστιάζεται στην απουσία αποτελεσμάτων, στην αδυναμία δηλαδή της χώρας να βελτιώσει τη δημοσιονομική εικόνα της, έπειτα από την εφαρμογή δύο Μνημονίων διάσωσης της χώρας. Σύμφωνα με το Bloomberg ασκείται κριτική και για την άρνηση της ελληνικής αντιπροσωπείας να δεχθεί το διορισμό επιτρόπου από την ΕΕ, ου θα ελέγχει την εφαρμογή του ελληνικού προϋπολογισμού.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να γίνουν συστάσεις προς την ελληνική πλευρά για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, ενώ έπειτα από αίτημα της γερμανικής πλευράς θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου.

«Εκείνο που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες είναι να δείξουν ότι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το πακέτο. Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη δύσκολη αυτή φάση, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει όλες τις συμφωνίες που έχει συνομολογήσει με μας», φέρεται να δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Αίσθηση προκάλεσε η απόρριψη από τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάινμαν της ολλανδο-γερμανικής ιδέας για τον διορισμό δημοσιονομικού επιτρόπου στην Ελλάδα. «Στην πολιτική δεν πρέπει να προσβάλλεις κανέναν. Κάτι τέτοιο δεν ωφελεί σε τίποτα και οδηγεί μόνο σε λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο Φάινμαν λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η θέση που εξέφρασε στο θέμα του επιτρόπου ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε. «Είμαι πολύ στενοχωρημένος με τον τόνο που έχει προσλάβει αυτή η συζήτηση. Αν πράγματι θέλουμε να πετύχουμε κάτι θα πρέπει να διεξαγάγουμε μια ενθαρρυντική, όχι μια αποθαρρυντική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης της Μέρκελ.

Κατηγορηματικά απέρριψε την πρόταση Μέρκελ για το διορισμό επιτρόπου ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο DeutschlandRadio. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να προτείνουν μόνο άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από ιστορία και πολιτική. Ο Επίτροπος θα θεωρείτο ως δύναμη κατοχής. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι συμβουλές και βοήθεια και όχι η κατάλυση της δημοκρατίας», δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Κατηγορηματικός πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα εμφανίστηκε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν. «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ, η Γερμανία, πρέπει να είναι λίγο προσεκτικότερη. Η Γερμανία πρέπει να προσέχει να μη δημιουργεί περισσότερα τραύματα από όσα είναι ανάγκη. Όταν μιλάει κανείς για δημοσιονομικό επίτροπο ή για ολοκληρωτικό έλεγχο της οικονομίας, τότε διαγράφει την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό Κοινοβούλιο», τόνισε ο Ασελμπορν μιλώντας σε συνάντηση στελεχών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος λίγο προτού ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής.

«Δεν θα έχουμε μια εκτενή συζήτηση για την Ελλάδα, επειδή η τρόικα βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα και δεν έχουμε μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες», δήλωσε προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για να διαπραγματευθεί με βάση τις «κόκκινες γραμμές» που συμφωνήθηκαν την Κυριακή στην Αθήνα κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αν οι εταίροι επιμείνουν σε σκληρά και ταπεινωτικά μέτρα, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διαβουλευθεί εκ νέου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς πριν από την τελική απόφαση.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε ο κ. Παπαδήμος το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας γευμάτισε με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν.

Στην ημερήσια διάταξη της αποψινής συνάντησης κορυφής είναι, ως γνωστόν, η αύξηση των διαθεσίμων στο ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης προκειμένου να ισχυροποιηθεί το «φράγμα πυρός» της ευρωζώνης για την υπέρβαση της κρίσης – σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να συμφωνηθούν συγκεκριμένα ποσά.

Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται επίσης η συζήτηση και ολοκλήρωση των διατάξεων του Συμφώνου Δημοσιονομικής Πειθαρχίας. Εκτός από τις 17 χώρες της ευρωζώνης εννέα ακόμη χώρες-μέλη της ΕΕ φέρονται έτοιμες να υπογράψουν και να εφαρμόσουν το Σύμφωνο. Μόνο η Βρετανία το έχει απορρίψει εκ προοιμίου και δεν μετέχει στη διαδικασία.
http://www.tovima.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>