«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προδότες, τι σας έδωσαν οι Ιταλοί για την συμφωνία; Οι Ιταλοί ενδιαφέρθηκαν για τους Ιταλούς ψαράδες! Εσείς πουλήσατε τους Έλληνες ψαράδες μαζί με κομμάτι της Ελληνικής ΑΟΖ.

ΠΡΟΔΟΤΕΣ Αυτή η συμφωνία είναι σχεδιασμένη παγίδα! Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να υπογράψει και η Τουρκιά, αρκεί να κανει γεωτρήσεις, αντί για γαρίδες! ΠΡΟΔΟΤΕΣΤι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ

Τι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ
15:39 Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020

Η συμφωνία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ) που υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ιταλίας, Νίκος Δένδιας και Λουίτζι Ντι Μάιο, επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες και είναι η πρώτη που υπογράφει η Αθήνα και ως εκ τούτου θεωρείται ιστορικής σημασίας.

Η συμφωνία λαμβάνει ως σημείο αναφοράς τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ως οριογραμμής της ΑΟΖ Ελλάδας- Ιταλίας. Με τη σημερινή συμφωνία η μέση αυτή γραμμή θα ισχύει και για τα υπερκείμενα της υφαλοκρηπίδας ύδατα.

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως η εν λόγω συμφωνία επιβεβαιώνει το δίκαιο των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, εξαπολύοντας πυρά κατά της Άγκυρας για την υπογραφή του μνημονίου με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

«Η οριοθέτηση ζωνών επιτυγχάνεται με έγκυρες συμφωνίες και όχι με ανυπόστατες συμφωνίας, όπως αυτή μεταξύ Τουρκίας – Σάρατζ και σίγουρα όχι με μονομερείς καταθέσεις συντεταγμένων» είπε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ισχυρό επιχείρημα έναντι της Τουρκίας, η οποία αρνείται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, και στη βάση αυτού του ισχυρισμού υπέγραψε το μνημόνιο με την κυβέρνηση Σάρατζ της Λιβύης και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις ανατολικά και νότια της Κρήτης.

Το πρόβλημα της κόκκινης γαρίδας
Η υπογραφή της συμφωνίας κατέστη δυνατή αφού ήρθησαν οι ιταλικές επιφυλάξεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων αλιείας στο Ιόνιο Πέλαγος.

Για την Ιταλία ήταν καθοριστικής σημασίας το ζήτημα της αλιείας της κόκκινης γαρίδας από τους Ιταλούς ψαράδες στα ανοιχτά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο υπουργοί υπέγραψαν κοινή «Γνωστοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», Αθήνα και Ρώμη ζητούν την μελλοντική τροποποίηση του κανονισμού περί κοινής αλιευτικής πολιτικής, ώστε όταν η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της έως τα 12 νμ, να διατηρηθεί η υπάρχουσα αλιευτική δραστηριότητα των Ιταλών αλιέων στην περιοχή μεταξύ 6-12 νμ, η οποία σήμερα αποτελεί διεθνή ύδατα.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα η αυτονόητη σημασία της αναφοράς στην Κοινή Γνωστοποίηση του δικαιώματος επέκτασης παντού της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης (UNCLOS).

Τα δικαιώματα των Ιταλών ψαράδων περιγράφονται με σαφήνεια αλλά πλέον περιοριστικά, τόσο ως προς τον αριθμό των σκαφών όσο και ως προς τα είδη που μπορούν να αλιεύσουν και εξαιρούνται τα είδη που αλιεύουν οι Έλληνες αλιείς.

Υπογράφηκε επίσης η Κοινή Δήλωση Ελλάδας-Ιταλίας για τους Πόρους της Μεσογείου.

Με τη δήλωση αυτή, τα δυο κράτη εκφράζουν την προσήλωσή τους στην ισόρροπη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων αυτών και συμφωνούν να διεξαγάγουν διαβουλεύσεις για την εκτίμηση τυχόν επιπτώσεων διαφόρων παραγόντων στις υφιστάμενες πρακτικές των αλιέων των δύο κρατών.
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ / ΥΠΕΞ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

………………………..

 

Η συμφωνία Ελλάδος Ιταλίας είναι σχεδιασμένη προδοτική παγίδα!

Και εξηγούμε, η συμφωνία λέει, ( ναι μεν αλλά)??? Δηλαδή θα μπορούμε να επεκταθούμε στα 12 μίλια αλλά τον εχθρό θα τον έχουμε στο σπίτι μας φιλοξενούμενο υποχρεωτικά! Ξανά λέω, όταν οι Ιταλοί Ψαράδες θα έχουν  σύνορα τα 6 μίλια, τι σοι συμφωνία είναι;;; Και εδώ είναι η (θανάσιμη παγίδα- προδοσία), που θα την επικαλεστούν οι ίδιοι οι δικοί μας προδότες σαν δεδομένο, όταν θα το προτείνει η Τουρκιά! Δηλαδή τι γαρίδες στο Ιόνιο, τι γεωτρήσεις στο Αιγαίο, μέσα στο σπίτι μας; Η Τουρκιά θα πει επέκτεινε Ελλάδα  όσο θέλεις την ΑΟΖ, σε 12 και 112 μίλια εγώ θέλω να κάνω γεωτρήσεις στα 6 Μίλια και όλα τα σκυλιά δεμένα. Και θα το απατήσει με νομικό τρόπω σε διεθνές επίπεδο!

Ελλάδα και Ιταλία «φροντίζουν» για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Από την πλευρά της, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα YeniSafak δημοσιεύει την είδηση της συμφωνίας Ελλάδας – Ιταλίας με τον τίτλο «οι δύο χώρες «φροντίζουν» για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Το τουρκικό μέσο, αφού αναπαράγει τις δηλώσεις των Δένδια και Ντι Μάιο, στέκεται στο περιεχόμενο της συμφωνίας, με αναφορές στο ζήτημα της Λιβύης.

Αυτό που θέλουν οι τούρκοι το κάνουν με τους δικούς μας προδότες, τα παραπάνω τα ομολογεί η Τουρκιά!

Για αυτό ξανά φουντώνει ο Κορονοϊος? Τρομοκράτηση πριν από κάθε προδοσία!

………………….

Καταπέλτης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ με αφορμή τη συμφωνία με την Ιταλία ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου(οι δηλώσεις του στο τέλος του άρθρου).

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει πως η ΝΔ για πρώτη φορά στη διεθνή ιστορία του Δικαίου της Θαλάσσης, αναγνώρισε σε τρίτους δικαιώματα σε ελληνική Αιγιαλίτιδα λέγοντας πως «έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα», προσθέτοντας πως «η συμφωνία αυτή υπονομεύει γενικότερη θέση Ελλάδας στην περιοχή».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε το παλιό σχέδιο για Ελληνοϊταλική ΑΟΖ, και το υπέγραψε όπως το απαιτούσαν οι Ιταλοί!!!

Δεν τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του 1977, που είχε την αδυναμία να δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά (70%) και τις Στροφάδες (32%, μόνο).

Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982.

Κυβέρνηση ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα την βρει η χώρα μπροστά της.

Η ΝΔ για πρώτη φορά στη διεθνή ιστορία του Δικαίου της Θαλάσσης, αναγνώρισε σε τρίτους δικαιώματα σε ελληνική Αιγιαλίτιδα, δηλαδή σε ελληνική θαλάσσια περιοχή και παρέπεμψε σε ΕΕ την διαδικασία επέκτασης της δικής μας Αιγιαλίτιδας που είναι αποκλειστικό προνόμιο κάθε κράτους μέλους.

Η ΝΔ έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα.

Η ΑΟΖ όταν είναι ορθή εξυπηρετεί εξίσου και τις δύο πλευρές και δεν υπήρχε ουδείς λόγος, πλην της επικοινωνίας, να εκχωρηθεί ελληνικός θαλάσσιος χώρος για να συμφωνηθεί ΑΟΖ. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε προίκα τα δικαιώματά μας.

Η συμφωνία αυτή υπονομεύει γενικότερη θέση Ελλάδας στην περιοχή.

ΥΓ Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχτηκε συμφωνώντας σε επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ που έκανε αυτό που εμείς ως κυβέρνηση για τους παραπάνω λόγους δεν κάναμε. Πρόκειται για σαφή υποχώρηση στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΊ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Κατρούγκαλος: Θετική εξέλιξη

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε τη Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ιταλία για την ΑΟΖ ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου:

«Η Συμφωνία υπογραφής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ιταλία αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη.

Η Συμφωνία άλλωστε παίρνει το νήμα της διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που, θυμίζω, ήταν ενταγμένη σε ένα συνολικό σχέδιο στρατηγικής διπλωματίας που περιλάμβανε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και την σύναψη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης όχι μόνο με την Ιταλία αλλά και την Αλβανία και την Αίγυπτο.

Θα μελετήσουμε προφανώς τη συμφωνία για να αξιολογήσουμε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η επήρεια των νησιών, όπως είναι τα δικαιώματα αλιείας.

Το επόμενο βήμα όμως θα πρέπει αφενός να είναι η άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και αφετέρου η συνέχιση της προσπάθειας σύναψης συμφωνίας ΑΟΖ και με την Αίγυπτο, κομβική χώρα για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, και πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας, θα βάλει πλάτη σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Πρέπει όμως να είναι ενταγμένη σε μια συστηματική στρατηγική που αυτή τη στιγμή λείπει.

Για αυτό τον λόγο είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών».

…………………………….

Ισχύει ότι η Ελλάδα παραχώρησε δικαιώματα αλιείας μεσα στην Ελληνική ΑΟΖ ..δλδ..πρώτη φορά αποδεχόμαστε νομικά συνεκμετάλλευση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στις θαλάσσιες ζώνες μας… Με τους Ιταλούς μοιραστήκαμε τις γαρίδες, με τους Τούρκους θα μοιραστούμε τους υδρογονάνθρακες.

Ο “λαγός” της κυβέρνησης και σύμβουλος του Μητσοτάκη καθηγητής Φίλης το έθεσε ξεκάθαρα στο τουρκοκάναλο ΣΚΑΪ: Η υφαλοκρηπίδα και άρα ΑΟΖ του Καστελόριζου δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία θαλασσίων οριογραμμών με την Αίγυπτο. Δηλ. επιβεβαιώνονται οι σχ. χάρτες της Άγκυρας.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>