«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Φιλαράκια Έλληνες και Αμερικάνοι – Στη Θεσσαλονίκη ο 6ος Στόλος – Τι λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ 02.09.2018

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - ΝΕΜΕΣΙΣ
Μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και όραμα στην ευρύτερη περιοχή, λέει στη σημερινή συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, λίγες ημέρες πριν από την 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως “φυσικό εταίρο” στην Ανατ. Μεσόγειο και στην προσπάθεια να διατηρηθεί η Τουρκία στραμμένη προς τη Δύση, ενώ ο κ. Πάιατ περιγράφει την Αθήνα ως “προτιμώμενο εταίρο και στα Δυτ. Βαλκάνια.

Τονίζει ότι η επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα για τις ΗΠΑ στην περιοχή.

– Οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Είναι το αποκορύφωμα της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες;

Είμαι ενθουσιασμένος. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη.

Έμεινα ικανοποιημένος από το αμερικανικό περίπτερο και τη γενικότερη ενέργεια. Συζήτησα με τον περιφερειάρχη Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Μπουτάρη.

Οι άνθρωποι αναγνώρισαν ότι πρόκειται για κορυφαία στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη γενικότερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή να πω ότι πρόκειται για την πιο σημαντική δράση των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα από το σχέδιο Μάρσαλ σε όρους της κλίμακας της εμπλοκής μας στο ευρύ φάσμα των ελληνοαμερικανικών θεμάτων.

Όχι μόνο σε επίπεδο επιχειρήσεων και επενδύσεων, το οποίο αναδεικνύουμε με την παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γουίλμπουρ Ρος, αλλά και για τις σχέσεις ανάμεσα στους λαούς μας, τη διασπορά, τους εκπαιδευτικούς δεσμούς, τη σχέση μας σε ζητήματα ασφαλείας και άμυνας με την παρουσία της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου “USS Mount Whitney” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Προσπαθούμε να αναδείξουμε καθετί που συγκροτεί τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας.
Είναι πραγματικά σημαντικό ότι η φετινή ΔΕΘ συντελείται στο πλαίσιο μιας πολύ σημαντικής χρονιάς για την Ελλάδα και τη Βόρεια Ελλάδα, στο τέλος του προγράμματος διάσωσης, με τις οικονομικές ευκαιρίες που αυτό εκπροσωπεί, με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλα όσα σημαίνει για την οικονομική σχέση με όλους τους βόρειους γείτονές σας και τον ρόλο που η Ελλάδα παίζει ενθαρρύνοντας τη διαρκή ευρωατλαντική προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων, την πρόοδο ορισμένων σημαντικών ενεργειακών έργων (FSRU και IGB).

Οπότε γίνεται σαφής ο ρόλος που προσπαθούμε να υπογραμμίσουμε για την Ελλάδα ως περιφερειακό πυλώνα, αλλά και η επένδυση που κάνουν οι ΗΠΑ στη σχέση τους με την Ελλάδα και τον λαό της, σε μια στιγμή κατά την οποία η γεωπολιτική επιστρέφει δυναμικά στην Ανατ. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οπότε, είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά δεν είναι το τέλος του δρόμου.

Είναι μια νέα και φιλόδοξη φάση της δέσμευσής μας διμερώς, αλλά και ειδικότερα με τη Βόρεια Ελλάδα.

– Τι σηματοδοτεί η παρουσία των ΗΠΑ στη ΔΕΘ;

– Είναι εντυπωσιακό πόση πρόοδο κάναμε στο ζήτημα της αντίληψης για τις ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα.

Το έχω πει δημόσια και στο παρελθόν: Όταν επισκέφθηκα πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη πριν από δύο χρόνια, ο περιφερειάρχης και κάποιοι ακόμα με ρώτησαν “πρέσβη, πού είναι οι Αμερικανοί; Γιατί δεν έρχεστε πια εδώ;”.

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα το πει αυτό ξανά, τουλάχιστον για κάποιο καιρό. Διότι οι Αμερικανοί επέστρεψαν και μάλιστα δυναμικά.

– Η ΔΕΘ μπορεί να γίνει προάγγελος αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει πολύ ισχυρή αμερικανική επιχειρηματική συμμετοχή. Συμμετέχουν περισσότερες από 50 αμερικανικές εταιρείες, πολλές σε ανώτατο επίπεδο και πιστεύω πως αυτό αντικατοπτρίζει τη φρέσκια ματιά με την οποία βλέπουν τις ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Όχι μόνο για την αγορά 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και για τον ρόλο που η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μπορεί να διαδραματίσουν ως βάση για την ευρύτερη περιοχή.

Για να απαντήσω στην ερώτηση σας, οι επενδύσεις θα εξαρτηθούν από τα σήματα που θα στείλει η κυβέρνηση.

Αλλά έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να βάλουμε ξανά την Ελλάδα στο ραντάρ και η κυβέρνηση, ο λαός και οι επιχειρήσεις της Ελλάδας θα έχουν μια φανταστική ευκαιρία.
Μιλήσατε για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας.

Μήπως η Ελλάδα είναι, τελικά, μια μικρή χώρα για έναν τόσο μεγάλο ρόλο;

– Νομίζω ότι μας είναι ξεκάθαρο – και δεν πρόκειται για πολιτική, αλλά για αναλυτική εκτίμηση – πως η Ελλάδα διαδραματίζει, πλέον, έναν πιο φιλόδοξο ρόλο στην εξωτερική πολιτική επειδή μπορεί.

Για αρκετά χρόνια, όταν κρίνονταν βασικά ζητήματα, αν η Ελλάδα θα έμενε στην Ευρωζώνη, αν το οικονομικό σύστημα θα επιβίωνε, όταν αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα βρίσκονταν στον ορίζοντα, ήταν πολύ δύσκολο να σκεφτεί κάποιος φιλόδοξο ρόλο για την Ελλάδα στην Ανατ. Μεσόγειο ή τις τριμερείς σχέσεις που μοχλεύει ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τη συνεργασία με τις χώρες των Δυτ. Βαλκανίων.

Αυτό όμως τώρα αλλάζει. Η επιστροφή στην ανάπτυξη έχει επιτρέψει στην κυβέρνηση να είναι πιο φιλόδοξη για την περιφερειακή ατζέντα και το θέμα για τις ΗΠΑ είναι ότι αυτή η ατζέντα συμπληρώνει σε σημαντικό βαθμό τα δικά μας συμφέροντα και το δικό μας όραμα για την ευρύτερη περιοχή είτε σε όρους του μέλλοντος των Δυτ. Βαλκανίων, είτε όσον αφορά τη σημασία της αντιμετώπισης απειλών στην Ανατ. Μεσόγειο, είτε στη βοήθεια να εξασφαλίσουμε ότι ο μεγάλος γείτονάς σας στα ανατολικά θα παραμείνει σταθερά αγκυροβολημένος στην Ευρώπη και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

– H αμερικανοτουρκική κρίση επηρεάζει και τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας;

Πώς βοηθάει η Ελλάδα στη διατήρηση της Τουρκίας στη Δύση;

– Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται πολύ παρόμοια συμφέροντα ως προς την Τουρκία.

Αυτό ήταν εμφανές όταν, ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός Τσίπρας, σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου περί του αν η Τουρκία ήταν ακόμα δημοκρατία και αν θα έπρεπε να είναι μέρος του ΝΑΤΟ, υπερασπίστηκε την ανάγκη διατήρησης της δέσμευσης με την Τουρκία, κάτι που είναι παρόμοιο με την αμερικανική σχετική θέση.

Οι αμερικανοτουρκικές διμερείς σχέσεις διέρχονται δύσκολη φάση, αλλά πρέπει να σταθούν αυτοτελώς.

Σίγουρα όμως βοηθάει τις ΗΠΑ, να έχουμε την Ελλάδα ως ισχυρό συνήγορο εντός της Ε.Ε. ώστε να κρατηθούν ανοιχτές οι πόρτες της Ευρώπης στην Τουρκία και να συνεχιστεί ο διάλογος επί ζητημάτων όπως το πώς θα στηριχθεί η συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε.

– Ποιες είναι οι αμερικανικές προτεραιότητες στην ευρύτερη περιοχή και πώς εμπλέκεται σε αυτές η Ελλάδα;

– Η βασική μας προτεραιότητα είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Διότι η στρατηγική μας να στηριζόμαστε στην Ελλάδα, ως πυλώνα σταθερότητας, εξαρτάται από την επιτυχημένη ελληνική έξοδο από την οικονομική κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Προφανώς, μας ανησυχεί και η δράση κακόβουλων παραγόντων σε αυτή την περιοχή.

Τα ζητήματα γύρω από τον ρόλο που η Ρωσία εξακολουθεί να διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, το ζήτημα της Κίνας.

Πώς προσεγγίζουμε την άνοδο της Κίνας ως ενός σημαντικού και αναπόφευκτα οικονομικού και επενδυτικού παράγοντα στην ευρύτερη περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

– Πριν από λίγες ημέρες ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε άλλη μία άδεια.

Ποιο είναι το σχόλιο;

– Έχουμε διαφορετικές απόψεις με την κυβέρνηση σε αυτό.

Είδατε τις δηλώσεις της εκπροσώπου μας. Αυτό πάντως δεν αφαιρεί από την εξαίσια επιχειρησιακή συνεργασία μας, αλλά έχουμε διαφορετική άποψη για το θέμα του κ. Κουφοντίνα.

Τα ενεργειακά

– Μπορεί η Ελλάδα και η Κύπρος να γίνουν συνοριακά κράτη (frontier states);

– Είναι σημαντικό ότι θα έχουμε τον πρέσβη μας από τη Λευκωσία στη ΔΕΘ, τα ενεργειακά ζητήματα προφανώς διαφαίνονται πολύ σημαντικά στη συνολική παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Πολλά από αυτά τα ενεργειακά ζητήματα θα επικεντρωθούν στο μέλλον γύρω από τον EastMed, τις προοπτικές στα ελληνικά και κυπριακά ύδατα.

Νομίζω θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε την Ελλάδα ως σημαντικό εταίρο όσο σχεδιάζουμε γι’ αυτό το θέμα και πρέπει να σκεφτούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα με όρους μακρόπνοων φιλοδοξιών για την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Κύπρο.

Εξακολουθούμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως οι τριμερείς Ελλάδας – Κύπρου με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Είναι σημαντικό ότι αυτά τα σχήματα δεν είναι ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά και βοηθούν στο χτίσιμο μιας μεγαλύτερης αρχιτεκτονικής σταθερότητας, οικονομικών ευκαιριών και, ελπίζουμε μακροπρόθεσμα, αξιών.

– Μπορεί η Ελλάδα να διαδραματίσει ευρύτερο ρόλο στα Δυτ. Βαλκάνια;

– Η Ελλάδα είναι προτιμώμενος εταίρος για τις ΗΠΑ στην εμπλοκή μας στα Δυτ. Βαλκάνια.

Έχετε τεράστια επιρροή, ένα ήδη μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα και με δυνατότητα για περαιτέρω μεγέθυνσή του.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι σημαντική, διότι “ξεκλειδώνει” τη σχέση με τους βόρειους γείτονες. Εντυπωσιάστηκα διότι στη Θεσσαλονίκη άκουσα από επιχειρηματίες να συμφωνούν, ακόμα και αν δεν τους άρεσε η συμφωνία των Πρεσπών, ότι αν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει σημαντικές, νέες οικονομικές ευκαιρίες.

Δεν πρόκειται απλώς για τα Σκόπια αλλά και για την ιστορική σχέση της Ελλάδας με όλες τις χώρες των Δυτ. Βαλκανίων, το γεγονός ότι η Ελλάδα μοιράζεται την αμερικανική άποψη ότι αυτές οι χώρες πρέπει να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αν οι λαοί τους το επιλέξουν.

Αυτό θα είναι και μέρος του αμερικανικού πολιτικού μηνύματος στη ΔΕΘ και είμαι ευτυχής που θα έχουμε εκεί τον Ματ Πάλμερ, νέο βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών για την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Η αμυντική συνεργασία μας σήμερα βρίσκεται στο ζενίθ της

– Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε, επίσης, η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ. Πώς μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω;

– Η αμυντική συνεργασία μας σήμερα βρίσκεται στο ζενίθ της. Γι’ αυτό και θέλαμε τα αμυντικά ζητήματα να προκύπτουν και στην παρουσία μας στη ΔΕΘ.

Στο αμερικανικό περίπτερο έχουμε ισχυρή παρουσία εταιρειών όπως η Lockheed Martin. Οι σχέσεις μας στην άμυνα και στην ασφάλεια είναι ριζωμένες σε κοινές αξίες, πολλά χρόνια επένδυσης και, επίσης, σε μια ισχυρή πεποίθηση, από την πλευρά των ΗΠΑ, ότι μια σταθερή και ασφαλής Ελλάδα βοηθάει και στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων για την ευρύτερη περιφερειακή σταθερότητα.

Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η βάση της Σούδας για το σύνολο των περιφερειακών επιχειρήσεών μας.

Κάναμε σημαντική πρόοδο με την Ελλάδα, για παράδειγμα, με την ανάπτυξη των drones MQ-9 στη Λάρισα, την επέκταση των αεροπορικών ασκήσεων “Ηνίοχος”, τη διέλευση αμερικανικών ελικοπτέρων από την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Περιμένω ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. Και το σημαντικό είναι ότι το κάνουμε με ισχυρή υποστήριξη και συνεργασία από τους Έλληνες συμμάχους μας και τους Έλληνες στρατιωτικούς ομολόγους μας.

Είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι έχουμε ιδιαίτερα ισχυρές σχέσεις σήμερα ανάμεσα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και τους αρχηγούς των ελληνικών Όπλων με τους Αμερικανούς ομολόγους – θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτό.

Επίσης, εκμεταλλευόμαστε τη ΔΕΘ.

Ανάμεσα στους επισκέπτες θα είναι ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, ο οποίος είναι πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Ευρώπη στη Γερουσία.

Πέρυσι ήρθε να με δει στη Σούδα.

Φέτος θα είναι στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθούμε μαζί το NRDC (Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ), που, παρότι δεν είναι πολύ γνωστό, έχει αναλάβει την ευθύνη των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), ώστε να πάρει μια γεύση για το τι κάνει η Ελλάδα ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο και το Νότιο Αιγαίο, στο οποίο επικεντρώνεται η Σούδα, αλλά, επίσης, στον Βορρά με την αυξανόμενη συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, τη Βουλγαρία και τη μακρά εμπλοκή στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (διαρκής συμμετοχή στις ασκήσεις Sea Breeze).

– Υπάρχει κάποια μεταφορά αμερικανικών στρατιωτικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα. Βλέπετε αυτή την τάση να ενισχύεται;

– Αυτό αφορά την κυβέρνηση. Είναι μια απόφαση που άπτεται της ελληνικής κυριαρχίας. Σίγουρα, από την πλευρά των ΗΠΑ, είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που έχουμε λάβει και το γεγονός ότι εξακολουθούμε να παίρνουμε το πράσινο φως από την ελληνική κυβέρνηση, για παράδειγμα, με την επέκταση της παρουσίας των MQ – 9 στη Λάρισα.

Είναι προφανώς θετικό για την ασφάλειά μας, μας βοηθά να αναπτύξουμε τις κοινές αποστολές μας στο ΝΑΤΟ, αλλά νομίζουμε ότι είναι καλό και για την Ελλάδα.

Είμαστε δεσμευμένοι να είμαστε καλοί σύμμαχοι. Είναι σημαντικό ότι όλες αυτές οι αναπτύξες δυνάμεων δημιουργούν ευκαιρίες και για την Ελλάδα.

Όταν οι ειδικές δυνάμεις μας στη Σούδα συνεκπαιδεύονται με τους Έλληνες ομολόγους τους, τους βοηθούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Έχουμε ένα αρκετά σημαντικό πρόγραμμα εξοπλισμού και για τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού (ΜΥΑ).

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ανάλογη με αυτή των ΗΠΑ με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ωστόσο είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα να αυξήσει τις δυνατότητές της και σε όρους εξοπλισμού. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο;
– Απολύτως. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα των “Καϊόβα” που έρχονται στην Ελλάδα με εξαιρετικά γενναιόδωρους όρους.

Εξακολουθούμε να αναζητούμε τρόπους να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας σε τομείς όπως ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος, υπάρχει εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι μια σημαντική θαλάσσια δύναμη σε ένα στρατηγικά σημαντικό σώμα νερού.

Στο πέρασμα των αιώνων, αν διαβάσετε την “Επιστροφή στον κόσμο του Μάρκο Πόλο” του Ρόμπερτ Κάπλαν, μέρος του κόσμου αυτού είναι αυτά τα στενά από τον Βόσπορο μέχρι τα περάσματα γύρω από την Κρήτη.

Ήταν πάντα ένα γεωστρατηγικό σημείο ελέγχου, οπότε η δυνατότητα που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επίγνωσης του χώρου ευθύνης τους, θαλάσσιας ασφάλειας αλλά και νηοψιών, όλα αυτά είναι κρίσιμα για τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας μας και είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επενδύουν και να αναζητούν τρόπους να είναι υποστηρικτικές.

Διότι μια ισχυρή Ελλάδα είναι ένας φυσικός εταίρος για τις ΗΠΑ. Η ουσία της συμμαχίας και της σχέσης μας είναι πως μοιραζόμαστε βάρη και η Ελλάδα έχει υπάρξει ένας ισχυρός εταίρος σε όρους επίδειξης της βούλησής της να μεταφέρει το δικό της φορτίο και αυτό το εκτιμάμε ιδιαιτέρως.

https://www.newsit.gr/

9 comments to Φιλαράκια Έλληνες και Αμερικάνοι – Στη Θεσσαλονίκη ο 6ος Στόλος – Τι λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ 02.09.2018

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
  .
  .
  .
  .
  ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
  .
  .

  https://hellas-now.com/wp-content/uploads/2018/08/ti-elegan-oi-archaioi-ellines-gia-tin-patrida.jpg
  .
  .

  .
  ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

  .
  .
  Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για τους Αρχαίους Έλληνες
  ότι δήθεν δεν είχαν εθνική Συνείδηση και ήσαν σε πόλεις κράτη κατακερματισμένοι
  .
  χωρίς να έχουν συνείδηση της πατρίδος της Ελλάδος εν γένει.
  .
  .
  Για να δούμε μέσα από τα Αρχαία κείμενα τι πίστευαν οι ίδιοι;
  .
  «Θνήσκε υπέρ πατρίδος»
  Δελφικά Παραγγέλματα.
  .
  .
  «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»
  Όμηρος.
  .
  Ένας είναι ο άριστος χρησμός, να αμύνεσαι για την πατρίδα.

  .
  .
  «Ουδέν γλύκιον πατρίδος»
  Όμηρος.
  .
  Τίποτε γλυκύτερο από την πατρίδα.
  .
  .
  «Η αγάπη που έχει κανείς για την πατρίδα του, προέρχεται από την αγάπη που ένοιωσε για την μητέρα του στην παιδική του ηλικία»
  Πυθαγόρας.
  .
  .
  «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίων Μαραθώνι χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν
  δύναμιν»
  Σιμωνίδης ο Κείος.
  .
  Οι Αθηναίοι, μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή υπέρ των Ελλήνων, των χρυσοφόρων Μήδων την δύναμη κατέβαλαν.
  .
  .
  «Ώ ξειν’αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
  Σιμωνίδης ο Κείος.
  .
  .
  «Ει το καλώς θνήσκειν αρετής μέρος εστί μέγιστο, ημίν εκ πάντων ταύτα απένειμε τύχη. Ελλάδι γαρ σπεύδοντες ελευθερίην περιθείναι κείμεθ’αγηράντω χρώμενοι ευλογίη»
  Επίγραμμα Σιμωνίδη του Κείου για τους πεσόντες στα Μηδικά.
  .
  Αν ο καλός θάνατος είναι το μέγιστο μέρος της αρετής, σ’ εμάς η τύχη αυτό το δώρο μας το έδωσε, επειδή, σπεύδοντας να σώσουμε την Ελλάδα μας με της ελευθερίας τα τείχη, κείμεθα στους τάφους μας ,αθάνατη ευλογία έχοντας κερδίσει.
  .
  .
  «Τι γαρ φίλτερον ανδρί πατρόας χθονός»
  Αριστείδης.
  .
  .
  Τι τάχα είναι περισσότερο αγαπημένο για τον άνθρωπο, από την πατρική του γη.
  .
  .
  «Ηδ’εστίν η σώζουσα και ταύτης επί πλέοντες ορθής τους φίλους ποιούμεθα»
  Σοφοκλής.
  .
  Αυτή η πόλη είναι που μας σώζει, και αν πλέουμε το πλοίο πάνω σ αυτήν, όσο είναι σώα, μόνο τότε μπορούμε να αποκτούμε τους φίλους μας.
  .
  .
  «Ουδέν φίλτερον πατρώας γης, μακάριος δ’ όστις ευτυχών μένει εν τη ιδία αυτού πατρίδι»
  Ευριπίδης
  .
  Τίποτε γλυκύτερο από την πατρίδα. Και ευτυχής εκείνος που δίχως μακριά της να τον διώχνουν βάσανα, μένει στην πατρίδα του.
  .
  .
  «Νόμιζε την πατρίδα οίκον, τους δε πολίτας εταίρους»
  Ξενοφών.

  .
  .

  Πηγή: ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ
  .
  Τοῦ γηγενοῦς γάρ εἰμ’ ἐγὼ Παλαίχθονος ἶνις Πελασγός, τῆσδε γῆς ἀρχηγέτης

  ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ.
  .

  .
  ΠΗΓΗ

  https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/09/blog-post_58.html
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
  .
  .
  .
  .
  Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα !!!
  .
  .
  ‘Μην καταδέχεσαι να ρωτάς:
  .
  «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;»
  .
  Πολέμα!’
  .
  .
  .
  .
  https://3.bp.blogspot.com/-v93Amb1yDyE/W4vJR4VtIHI/AAAAAAACWfI/o0PvDX1od8cRBxzFb6a2tIoNvWLDmpJzQCLcBGAs/s400/2018-09-02_142743.png
  .
  .

  Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ποτέ δεν ρωτούσαν πόσοι ήταν οι εχθροί, αλλά που ήταν..

  .
  Λέγεται, ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες… αυτοί οι ατρόμητοι πολεμιστές, ποτέ δεν ρωτούσαν πόσοι ήταν οι εχθροί, αλλά που ήταν.

  .
  Αυτό δείχνει, σε μεγάλο ποσοστό, την στάση τους απέναντι στον πόλεμο και τους κινδύνους.

  .
  Ο περισσότερος κόσμος όμως, με το που αντικρίζει μια δυσκολία ή ένα εμπόδιο, τις περισσότερες φορές ψάχνει λόγους για να μην το αντιμετωπίσει.

  .
  Την μία κάνει ζέστη, την άλλη κρύο, την παρ’ άλλη είναι ενωρίς, αργά, περισσότεροι και ούτω καθ’ εξής.

  .
  Χιλιάδες οι δικαιολογίες για να αποφύγουμε τη δράση. Αυτή είναι άβολη αλήθεια και ας μην μας κακοφαίνεται. Είμαστε περισσότερο άνθρωποι των λόγων και λιγότερο της δράσης.

  .
  Συζητάμε, φλυαρούμε και παρλάρουμε ασταμάτητα και άσκοπα, αλλά όταν χρειάζεται να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα, δεν τολμάμε και οπισθοχωρούμε. Γιατί μας λείπει το φρόνημα, η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση στην δράση.

  .
  Οι Σπαρτιάτες δεν αρέσκονταν στα πολλά λόγια. Λίγα και σταράτα. Και μετά έφοδο, πίστη στην νίκη και στις δυνάμεις τους.

  .
  Σήμερα, «σχεδιάζουμε» ατελείωτα, αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, προσποιούμαστε ότι θέλουμε κάτι να κάνουμε, κάτι να πετύχουμε, αλλά ουσία καμία. Τίποτα δεν βγαίνει μόνο με τα λόγια. Πόσο μάλιστα, όταν, ουσιαστικά, ψάχνουμε αιτίες για να μην κάνουμε κάτι παρά για να κάνουμε.

  .
  Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, σου λένε οι άλλοι. Αντί να σηκώσουμε τα μανίκια και να πιάσουμε δουλειά, αυτοϊκανοποιούμαστε με το να «φιλοσοφούμε» γιατί πρέπει αυτό και γιατί όχι το άλλο. Καθόμαστε στην απέξω και ποτέ δεν μπαίνουμε στο νερό. Έτσι όμως δεν μπορείς να διασχίσεις το ποτάμι.
  .

  Και ο στόχος σου είναι απέναντι. Όταν ξέρεις ποιο είναι το εμπόδιο που πρέπει να περάσεις, εκεί θα πρέπει να πας.
  .
  .
  .

  Και όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης,
  .
  .
  .
  ‘Μην καταδέχεσαι να ρωτάς:
  .
  «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;»
  .
  .
  Πολέμα!’
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/09/blog-post_61.html
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  • .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   Στη σημερινή συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, λίγες ημέρες πριν από την 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.
   .
   .
   .
   .
   Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΓΙΑΓΙΑΣ :
   .
   .
   Προς στον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ .
   .
   .
   ΘΥΜΙΖΩ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ,
   .
   ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ
   .
   ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ,
   .
   .
   ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ
   .

   ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ
   .

   ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
   .

   ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΛΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
   .

   ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ
   .

   Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
   .

   ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΨΕΜΑΤΑ
   .

   ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ
   .

   Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
   .

   ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
   .

   ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
   .
   .
   .

   ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014
  .
  .
  Ο Α.Πουλιανός αποκαλύπτει πώς ο σύγχρονος άνθρωπος προέρχεται από την Ελλάδα πριν 17.000.000 εκατ. χρόνια [Βίντεο]
  .
  .
  http://i2.ytimg.com/vi/1de3_eVsYGc/mqdefault.jpg

  .
  .
  Πριν 17.000.000 εκατομμύρια χρόνια στην Ελλάδα…Βίντεο με τα τελευταία, συγκλονιστικά ευρήματα του δρα Άρη Πουλιανού
  Μας μιλά για τον απολιθωμένο σκελετό κοριτσιού 14 ετών, της “Δάφνης”, που έζησε 17.000.000 χρόνια πριν!

  Δείτε το βίντεο:

  You might also like:

  Το διαβάσαμε από το: Ο Α.Πουλιανός αποκαλύπτει πώς ο σύγχρονος άνθρωπος προέρχεται από την Ελλάδα πριν 17.000.000 εκατ. χρόνια [Βίντεο] http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/06/17000000.html#ixzz4pOTSxVCo.
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  800.000 – 500.000 περίπου ετών – Το Πρωτόγλυπτο της Μακεδονίας – Καρδιά Πτολεμαδας
  .
  .
  .
  http://strangehellas.blogspot.com/2010/06/800000-500000.html
  .
  [ΠΗΓΗ κειμένων : “ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
  .
  .
  .
  «Εξαφανίζεται η ελληνική ιστορία στα σχολεία θα φτιάξουμε ανιστόρητους ανθρώπους»
  .
  .
  .
  https://4.bp.blogspot.com/-Vv2tC9YECyw/WTP05opxjZI/AAAAAAABTkM/Wy61CVSGvssBvVRFpVg7RJwNVq1rnnwiACLcB/s640/0314c9b108b8c39f1cf878ed93fdd5ae.jpg
  .
  .
  Για υπονόμευση στη διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας και πλήρη υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου των Ελλήνων μαθητών κάνει λόγο η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων με αφορμή τις προτάσεις της Επιτροπής που συνέστησε το υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της
  Ιστορίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, τις οποίες και χαρακτηρίζει ως την «χαριστική βολή» στο μορφωτικό υπόβαθρο των Ελλήνων.
  Ιδιαίτερα, η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας να συμπυκνώσει την αρχαία και νέα ιστορία της Ελλάδας σε μία και διδακτική χρονιά, δεν άρεσε καθόλου στην Εταιρία Ελλήνων Φιλολόγων που αντέδρασε έντονα, υποστηρίζοντας πως οι μαθητές θα αποδιοργανωθούν πλήρως και θα υποστούν μαθησιακή σύγχυση.
  «Θα φτιάξουμε ανθρώπους ανιστόρητους, χωρίς γνώση της ελληνικής ιστορίας χωρίς επίγνωση της ελληνικότητάς τους, του τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, τι προσέφερε αυτός ο τόπος» λέει στο newsbeast.gr η κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου. – Κ. Ξανθάκη, τι συμβαίνει τελικά με το μάθημα της Ιστορίας; «Εξαφανίζεται η χρονική αλληλουχία των γεγονότων. Μιλάμε για όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση, για την διδασκαλία και το περιεχόμενο του μαθήματος της Ιστορίας από την Γ’ Δημοτικού έως και την Α’ Λυκείου.
  Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποφασίσει να υλοποιήσει τις προτάσεις αυτές, απλώς όρισε μία επιτροπή από ιστορικούς των οποίων τις προτάσεις δεν εγκρίνουμε ως εταιρεία φιλολόγων και ο υπουργός θα τις σκεφτεί.
  Είμαστε αντίθετοι με την αντίληψη που προτείνει η επιτροπή αυτή να αρθεί η πρωτοκαθεδρία της πολιτικής ιστορίας και η διδασκαλία να στραφεί αποκλειστικά σε κοινωνικές οικονομικές τάσεις, περιβάλλον, κλίμα, τοπική ιστορία κλπ.
  Δεν είναι δυνατόν χωρίς να υπάρξει μία καταγραφή των γεγονότων και των μεγάλων προσωπικοτήτων να κατανοήσουν οι μαθητές την ουσία της ιστορίας». – Ένα παράδειγμα;
  «Η αρχαία ιστορία έχει κάποιες χρονικές περιόδους.
  Το παιδί δεν θα έχει σαφώς κατανοήσει τον “Χρυσό Αιώνα” του Περικλή, που δημιούργησε τα επιτεύγματα του πολιτισμού, που δημιούργησε την δημοκρατία που μεταλαμπαδεύτηκε σε όλα τα μέρη της γης, δεν θα έχει σαφή γνώση αυτών των τόσο βασικών περιόδων εάν δεν υπάρχουν χρονικές περίοδοι.
  Δεν θα γνωρίζει συγκεκριμένα για τον Περικλή, για τον Θεμιστοκλή, για τον Μέγα Αλέξανδρο και το εκπολιτιστικό έργο του παρά μόνο κάποια σκόρπια πράγματα. Και θα ήθελα να σας πω ότι αυτά είχαν προετοιμαστεί από πριν.
  Στην Α’ Λυκείου είχαν εξαφανίσει αυτά τα μεγάλα κεφάλαια τα οποία διδάσκονταν τελείως επιφανειακά.
  Τώρα γίνεται η χαριστική βολή.
  Εξαφανίζονται οι χρονικές περίοδοι».
  – Όταν λέτε εξαφανίζονται, τι ακριβώς εννοείτε; «Αντί της ένταξης των γεγονότων και των προσωπικοτήτων της ιστορίας μέσα στις χρονικές περιόδους, δίνεται ιδιαίτερα έμφαση διάσπαρτα και δειγματοληπτικά σε κάποιες κοινωνικές, οικονομικές εξελίξεις, σε θέματα του παρόντος κυρίως, όπως θα σας δώσω ένα παράδειγμα, θέματα εταιροτήτων, θέματα θρησκευτικών μειονοτήτων δηλαδή προτάσσεται περισσότερο το παρόν χωρίς το παρόν να δίνεται στη συνέχειά του με το παρελθόν.
  Η ιστορία πρέπει να διδάσκεται ως παρελθόν και παρόν και να συνάγονται κάποια συμπεράσματα για το μέλλον.
  Αυτό είναι το σωστό μάθημα της ιστορίας.
  Δεν μπορείς να διακόψεις το παρελθόν ή να το αναμείξεις με το παρόν χωρίς παιδαγωγική και επιστημονική αλληλουχία.
  Για να γίνω σαφέστερη το βασικό σκεπτικό είναι ότι η πολιτική ιστορία δηλαδή τα γεγονότα ανά χρονικές περιόδους εγκαταλείπονται και εφαρμόζεται μία νέα μέθοδος προσέγγισης ιστορίας με έμφαση σε ορισμένες κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές εξελίξεις κατά την επιλογή των προτεινόντων, των ανθρώπων της επιτροπής.
  Δηλαδή δεν θα είναι εύκολο να καταλάβει το παιδί και ο νεοέλληνας την ελληνικότητα, την εθνική του συνείδηση αφού η ελληνική ιστορία υποβαθμίζεται έναντι μίας παγκόσμιας ιστορίας».
  Δε θα είναι εύκολο να καταλάβει το παιδί και ο νεοέλληνας την ελληνικότητα, την εθνική του συνείδηση αφού η ελληνική ιστορία υποβαθμίζεται έναντι μίας παγκόσμιας ιστορίας – Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας; «Να τονιστούν κάποιες άλλες τάσεις μέσα στην ιστορία. Να εγκαταλειφθεί ο τρόπος της ιστορίας όπως διδασκόταν η οποία πρόβαλε και την ελληνική ιστορία στο σύνολο της παγκόσμιας ιστορίας και να υποταχθεί εάν θέλετε η ελληνική ιστορία στην παγκόσμια και σε μία γενικότερη προσέγγιση της ιστορίας.
  Θα σας δώσω και κάποια παραδείγματα: Στην Γ’ Δημοτικού διδάσκεται η μυθολογία, ένα μάθημα εξαιρετικά ευχάριστο για τα παιδιά.
  Διδάσκονταν οι άθλοι του Ηρακλή, οι άθλοι του Θησέα.
  Αντ΄αυτού τώρα προτείνεται να διδάσκεται η ελληνική μυθολογία σε σχέση με την μυθολογία άλλων λαών.
  Δηλαδή να γίνονται συγκριτικοί συσχετισμοί της ελληνικής μυθολογίας με την μυθολογία των Ινδών, των Κινέζων κλπ.
  Αντιλαμβάνεστε ότι όταν δεν ξέρει το παιδί καλά τη δική του μυθολογία πώς μπορεί να κάνει τέτοιου είδους συσχετισμούς;
  Στην Δ’ Δημοτικού διδασκόταν μέχρι τώρα η αρχαία ιστορία με κάποια βιβλία που θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα, αλλά αντί να τα βελτιώσουμε τα πράγματα τα χειροτερεύουμε.
  Αντ’ αυτού προτείνεται να αντικατασταθεί η αρχαία ιστορία με την διδασκαλία μίας ιστορίας τοπικής, οικογενειακής όπως για παράδειγμα δημιουργία οικογενειακών δέντρων, συνεντεύξεις μεταξύ των μαθητών και του παππού και της γιαγιάς. Καταλαβαίνετε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να περιθωριοποιηθεί η ιστορία σε κάποια ελάσσονος σημασίας, δευτερεύουσας σημασίας θέματα και να μην γνωρίζει το παιδί σε πρώτη φάση την βασική αρχαία ιστορία, τον ελληνορωμαϊκό κόσμο που αποτέλεσε και την αφετηρία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
  Εξαφανίζεται η αρχαία ιστορία. Στην Ε’ Δημοτικού επιχειρείται μία ψυχολογική και πνευματική εξόντωση των μαθητών.
  Διότι απαιτείται να γνωρίσουν μία ιστορία 3.500 χιλιάδων χρόνων, από τον μινωικό πολιτισμό μέχρι την Άλωση της Κωνσταντινούπολης σε μία μόνο χρονιά.
  Αντιλαμβάνεστε πόσο αντιπαιδαγωγικό είναι αυτό;
  Τα παιδιά δεν αφομοιώνουν τίποτα, εξαντλούνται και αντιπαθούν το μάθημα της ιστορίας με τον τρόπο αυτό και με μία αντίληψη να μην επιχειρείται επικέντρωση στα γεγονότα και στα πρόσωπα αλλά μία επιλεκτική και επιφανειακή προσέγγιση στα γεγονότα κοινωνικών εξελίξεων κατά μία άγνωστη επιλογή των προτεινόντων.
  Οι προτείνοντες έχουν κάποιες ιδέες, δεν θέλω να πω κάποιον άλλον όρο, στο μυαλό τους και θέλουν να προβάλλουν και να επιβάλουν στην διδασκαλία της ιστορίας».
  .
  .
  https://3.bp.blogspot.com/-10jDyGXWbDk/WTP1eoPlGcI/AAAAAAABTkQ/0A5kOHjfsx4IeSw1-ZV7vM3oK9agoCEmQCLcB/s640/8b8a9469e874ec133d8077ae7e4b1dec.jpg

  .
  .
  – Γίνεται μία υπονόμευση στη διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας; «Βεβαίως γίνεται μία υπονόμευση στη διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας, μία υποβάθμιση, η οποία θα αποδειχθεί και στην ΣΤ’ Δημοτικού από την διδασκαλία της Ελληνικής Επανάστασης η οποία υποβαθμίζεται πλήρως.
  Μέχρι τώρα όλα τα παιδιά διδάσκονταν την ελληνική επανάσταση, όλες τις εκφάνσεις, ανά έτος και με έναν τρόπο που μπορεί να μην ήταν άριστος αλλά ήταν αρκετά καλός.
  Τώρα με ένα σκεπτικό παράδοξο λέει ότι θα πρέπει στην ΣΤ’ Δημοτικού να συσσωρευτεί πάλι μία τεράστια ύλη και να καλυφθεί η ιστορία από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα με έμφαση και πάλι σε κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές και λιγότερο στην εξέταση προσώπων και γεγονότων.
  Η διδασκαλία της ελληνικής επανάστασης υποβαθμίζεται ουσιαστικά.
  Τα παιδιά δεν θα ξέρουν για τον Καραϊσκάκη, δεν θα ξέρουν για τα επιτεύγματα των μεγάλων μορφών της επανάστασης. Λένε η ελληνική επανάσταση να διδάσκεται σε μία από 5 διδακτικές ενότητες με τίτλο:
  «Η εποχή των εθνικών κρατών» που περιλαμβάνει τη δημιουργία των εθνικών κρατών, δηλαδή την Γαλλική Επανάσταση, την Αμερικανική Επανάσταση….
  Εκεί να ενταχθεί και η Ελληνική Επανάσταση και σε μία άλλη διδακτική ενότητα με τίτλο «Οι άνθρωποι της Επανάστασης» χωρίς εστίαση στα μεγάλα καθοριστικά γεγονότα όπως την απελευθέρωση της Καλαμάτας, το Βαλτέτσι, τα Δερβενάκια με τον Κολοκοτρώνη χωρίς εστίαση σε αυτά τα γεγονότα να μαθαίνουν πάλι κάποιες κοινωνικές τάσεις κατά την ιδεολογική και μονομερή προσέγγιση των προτεινόντων.
  Νομίζω ο όρος ιδεολογική προσέγγιση τα λέει όλα.
  Το ίδιο συμβαίνει και στο γυμνάσιο.
  Στο γυμνάσιο θα μπορεί να γίνεται επιλογή της ελληνικής επανάστασης, να διδάσκεται ή να μην διδάσκεται. Εάν θέλει ένας εκπαιδευτικός θα είναι δυνατόν να μην διδάξει την Ελληνική Επανάσταση. Τους δίνει τη δυνατότητα από κάποιες διδακτικές ενότητες να επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί κάποιες από αυτές.
  Η ελληνική επανάσταση είναι σε κάποια από αυτές τις διδακτικές ενότητες, πάλι με έναν τρόπο ασαφή διατυπωμένο.
  Σε κάποια σχολεία της Ελλάδας θα διδάσκεται και σε κάποια όχι.
  Θα μπορεί με λίγα λόγια ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει ό,τι θέλει κι έτσι δίνεται μία έμφαση στις προσωπικές επιλογές του εκπαιδευτικού που ανάλογα με τις αντιλήψεις του θα διδάσκει Ελληνική Επανάσταση στο Γυμνάσιο ή και καθόλου.
  Άρα υπάρχει πιθανότητα να τελειώσουν τα παιδιά το γυμνάσιο, το λύκειο και να μην γνωρίζουν την Ελληνική Επανάσταση.
  Πού είναι η δημιουργία της ελληνικής συνείδησης;
  Πώς το παιδί θα θεμελιώσει, θα οικοδομήσει την ελληνικότητά του, την ελληνική του συνείδηση η οποία έχει διατυπωθεί από τα τελευταία χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας και δυνάμωσε πλέον με την ελληνική επανάσταση;
  Βγάζουμε παιδιά που δεν θα ξέρουν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, διότι η ελληνική ιστορία υποτάσσεται σε αυτές τις ιδεολογικές αντιλήψεις και γίνεται βορά στο βωμό μίας κακώς εννοούμενης παγκοσμιοποίησης.
  Πρέπει το παιδί να καταλάβει γιατί είναι Έλληνας και μετά να καταλάβει ότι αυτός ο τόπος στον οποίο ζει αποτέλεσε αφετηρία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ούτε αυτό λέγεται πουθενά.
  Αυτά είναι αρνητικότατα μειονεκτήματα τα οποία θα έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
  Θα φτιάξουμε ανθρώπους ανιστόρητους, χωρίς γνώση της ελληνικής ιστορίας χωρίς επίγνωση της ελληνικότητάς τους, του τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και του τι προσέφερε αυτός ο τόπος».
  Δεν έχουμε κληθεί ποτέ από το υπουργείο Παιδείας να πούμε την άποψή μας για θέματα ιστορίας αλλά και γλώσσας – Έχετε εκφράσει όλες αυτές τις αντιρρήσεις σας, τις ενστάσεις της στο υπουργείο Παιδείας; «Ωραία ερώτηση μου κάνετε.
  Δεν έχουμε κληθεί ποτέ από το υπουργείο Παιδείας να πούμε την άποψή μας για θέματα ιστορίας αλλά και γλώσσας που έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν. Το υπουργείο Παιδείας επιλέγει κάποιους ανθρώπους κατά την δική του προσωπική του επιλογή».
  – Τώρα στείλατε τις ενστάσεις σας;
  «Βεβαίως». – Πήρατε κάποια απάντηση;
  «Τίποτα. Όταν καταργήθηκε η εξέταση των αρχαίων ελληνικών από το Γυμνάσιο και μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών αντιδράσαμε. Αντέδρασε και η διεθνής ομοσπονδία κλασικών σπουδών στην οποία είμαι Αντιπρόεδρος.
  Και στείλανε στον προκάτοχο του κ. Γαρβρόγλου, τον κ. Φίλη ένα τεκμηριωμένο υπόμνημα.
  Δεν πήραν απάντηση όπως δεν πήραμε κι εμείς για τις ενστάσεις μας.
  Επιχειρείται μία υποβάθμιση, μία αποδόμηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ιστορίας, που είναι οι κύριοι πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού.
  Πρέπει ο υπουργός Παιδείας να σταματήσει πλέον αυτήν την υποβάθμιση η οποία θα έχει ολέθριες συνέπειες.
  Εμείς ως Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων είμαστε καθολικά και συνολικά αντίθετοι.
  Ελπίζω να τείνει ευήκοον ους το υπουργείο Παιδείας και να σταματήσει αυτήν την υποβάθμιση αυτή την καταστροφή που επιχειρείται στο θέμα της ιστορίας, όπως και της γλώσσας.
  Εάν δεν γίνει οι ευθύνες των ιθυνόντων είναι τεράστιες έναντι της ιστορίας και των νέων παιδιών που πάνε στα σχολεία».
  .

  πηγη :https://blablaworldnews.blogspot.com/2017/06/blog-post_13.html?spref=fb
  .
  http://www.oparlapipas.gr/2018/09/eksafanizete-h-eliniki-istoria.html
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Αστρονομικές και γεωγραφικές πληροφορίες του Πλούταρχου περιγράφουν ταξίδια των αρχαίων Ελλήνων πέρα από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό!
  .
  2 Σεπτεμβρίου 2018
  .
  .
  https://ellasellas.wordpress.com/2018/09/02/%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%cf%89%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86/
  .
  .
  .
  .
  Περισσότεροι από 200.000.000 οι Ελληνογενείς στον πλανήτη!
  .
  .
  https://2.bp.blogspot.com/-VG6RgGR9qQQ/WvahEyRc8xI/AAAAAAAAPik/k9uamlB3f-kmPoAdrZkiTK6VROzUrUQewCLcBGAs/s640/%25CE%2595%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25AF%25CF%2582%2B200000000%2540.JPG

  .
  .
  http://www.arxeion-politismou.gr/2018/05/ellinogeneis.html

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Είμαστε Έλληνες Σας ενοχλεί;
  .
  Το ξέρουμε !

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

 • .
  .
  .
  .
  .
  .

  ΕΙΠΕ ΟΤΙ :
  .
  .
  Μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και όραμα στην ευρύτερη περιοχή, λέει στη σημερινή συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, λίγες ημέρες πριν από την 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.
  .
  .
  Η συμφωνία των Πρεσπών είναι σημαντική, διότι “ξεκλειδώνει”
  .
  .
  .
  https://drive.google.com/file/d/10Dlidyg8FOU2i-8MkSQJHidz-2nQwR6U/view?ts=5b17c0ad

  .
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2018/09/02/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84/#more-24846

  .
  .
  .
  .
  .
  .

  • .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   Κανένας και ποτέ, είτε ξένος είτε Έλληνας, δεν λεηλάτησε χωρίς αντίσταση το «σπίτι» των Ελλήνων.
   .
   Παναγιώτης Τραϊανού
   .
   .
   .
   .
   ΓΙΑΤΙ ,
   .
   .
   .
   .
   ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !
   .
   .
   ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Αμερικάνε πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ ; ; ;
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   Η Λίστα με τα Δρομολόγια προς το Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   Sonntag, September 02, 2018
   .
   .
   .
   https://1.bp.blogspot.com/-DJ-uAgbkMTg/W4XMZUCkSoI/AAAAAAACBx0/zOYuVtDsDYIEFMOEjN5nJafeiwgwijPowCLcBGAs/s640/123%2B%2528190%2529.jpg

   .
   .
   .

   .
   .
   .

   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

   .
   .
   .

   Ο κατάλογος θα ενημερώνεται συνέχεια.
   .
   .
   .

   Α

   Αθήνα: 6909733272 , Εθνική Αλληλεγγύη , 25 ευρώ .
   Αθήνα: 6973362340 , Έφεδροι Πολίτες – Οπλίτες, 25 ευρώ.
   Αθήνα: 6958494792 Χρήστος Χατζησαββίδης 25 ευρώ –
   Συλλαλητηρια Αθηνών για την Μακεδονία & παγκοσμια ελληνική αφύπνιση.
   Αθήνα: 6974010393 κοs. Σταθηs Φλώροs 22 ευρώ.

   Αλεξανδρούπολη: 2551033220 , κα Δερμετζοπούλου 25 ευρώ.

   Β

   Βέροια: 6944877097 Θεόφιλος Παπαδόπουλος 7 ευρώ.

   Δ

   Δράμα: 6949339442 Χρήστος Κυριακίδης, 6945827051 Θάλεια Παπαιωάννου 8 ευρώ. Ομάδα Ενεργών Πολιτών Ν.Δράμας για την Μακεδονία.
   Δράμα: 6945346629,Πέτρος Τσολιας , δωρεάν μετακίνηση.

   Ε

   Έδεσσα: 6977319455 Πριβαρτιτσάκης Πέτρος, 7 ευρώ.

   Θ

   Θεσσαλονίκη (Κολχικό): 6981076055 Στάθης, Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντος»
   Θεσσαλονίκη (Λαγκαδάς): 6977931831 Πελαγία, Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδάς.

   Θήβα – Βοιωτία 6974451041: Ελευθέριος Τσάμης , Επιτροπή αγώνα Βοιωτίαs για την Μακεδονια.

   Κ

   Καβάλα :6972291676 κοs. Ιωάννηs Κολοκυθάs , Επιτροπή αγώνα για την Μακεδονία ,

   Κοζάνη : 2463023333, Topsis tours 10 ευρώ.

   Κόρινθος: 6943584803, κα. Μιχαηλιδου.

   Λ

   Λέσβος: 6977134021 , Λεσβιακή Αναγέννηση .

   Ξ

   Ξάνθη : 6981957223 , 6906494377, Επιτροπή Αγώνα Ξάνθηs 10 ευρώ.

   Σ

   Σέρρεs ( Πολεοδομικό κέντρο) : 6974047266 ( Σταλακτή Ηλιοπούλου) , 6955027398 ( Γεωργία Χριστοπούλου ) 5 ευρώ.

   Σέρρες( Στρυμωνικό) : 6976534528 Αργύρης Βουγιουκλής, 6944092207 Γιώργος Τεγκελίδης, 6938248753 Γιώργος Πανταζής. Πολιτιστικός- Αθλητικός Σύλλογος «ΣΤΡΥΜΩΝ» Στρυμωνικό. 5 ευρώ.

   Π

   Πτολεμαίδα : 2463023333, Topsis tours 10 ευρώ.

   Τ

   Τρίκαλα: 6936504322 (Βαγγέλης Στέφος) 6946498751 (Σωτήρης Κύρμπας) Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων .

   Φ

   Φλώρινα : Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Η μεταφορά των μελών και φίλων θα γίνει δωρεάν.
   Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 3 Σεπτ., 12.00 το μεσημέρι στα τηλέφωνα: 2385022754 (γραμματεία συλλόγου) και 6974816616 (Κώστας Ρόζας, αντιπρόεδρος Φ.Σ.Φ.Α).

   Χ

   Χαλκίδα – Εύβοια: 6909733272 , Εθνική Αλληλεγγύη , 25 ευρώ .

   Χαλκίδα – Εύβοια: 6970260390 , Κων/νος Καραγιάννης, Επιτροπή αγώνα Βοιωτίαs για την Μακεδονια.

   Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία‎Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία .
   .
   .
   .
   .
   .
   Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην ΔΕΘ.

   .
   .
   .
   .
   .
   .

   http://www.epilekta.com/2018/08/blog-post_482.html
   .
   .
   .
   .
   .
   .