«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια κύριε Τσίπρα!!! Τα ζώα όσα δεν αυτοκτονήσουν σε προσκυνούν δουλικά οι Ρωμιοί στο σύνταγμα, το δήλωσαν περίτρανα, θέλουμε νταβατζήδες! Τελικά είσαι υποχείριο ή η αρχή του Ελληνικού τρόμου;;;

Τα μέτρα – σοκ της κυβέρνησης.

Οι ετοιμοθάνατοι μπορούν με την άδεια των νταβατζήδων και της ψευτοπατριωτικής κυβέρνησης να διαλέξουν  δημοκρατικά με ποιο τρόπο θα πεθάνουν!!!

Η ακτινογραφία μιας επώδυνης συμφωνίας. Προθεσμία 48 ωρών έως το Eurogroup της Τετάρτης για την τελική λύση. Πολιτική έγκριση στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της.

Μέτρα – σοκ που αναμένεται να γονατίσουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία, αλλά και να επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην επιχειρηματική κοινότητα περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση που παρουσιάστηκε στους δανειστές.

Σαφής ένδειξη της σκληρότητας των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης είναι η απόφαση των δανειστών να την αποδεχθούν ως βάση συζήτησης και σημείο εκκίνησης για τον τελικό γύρο διαβουλεύσεων, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Από τη στιγμή που οι δανειστές εκδήλωσαν πρόθεση για επίτευξη συμφωνίας έγινε αντιληπτό πως η ελληνική πρόταση που έλαβαν ήταν αρκετά σκληρή, ώστε να αποδειχθεί ικανή να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των θεσμών.

Το νέο πακέτο μέτρων αποδεικνύεται εξαιρετικά βαρύ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφού απαιτούνται συνολικά μέτρα ύψους 7,9 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρα υφεσιακά μέτρα των οποίον επιμερίζεται σε παρεμβάσεις ύψους 2,69 δισ. ευρώ (1,51% του ΑΕΠ) για το 2015 και 5,207 δισ. ευρώ (2,87% του ΑΕΠ) για το 2016.

Mετά τον μαραθώνιο διαβουλεύσεων και το μπαράζ επαφών που σημειώθηκε σε όλα τα επίπεδα τη Δευτέρα, δόθηκε μια άτυπη προθεσμία μόλις 48 ωρών, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για συμφωνία έως το νέο, έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο τη Δευτέρα, τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και θεσμών, προκειμένου να αποκρυσταλλώσουν κάθε πτυχή της ελληνικής πρότασης και να εξαλειφθεί και η παραμικρή διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Επόμενοι σταθμοί για την Ελλάδα είναι το Eurogroup της Τετάρτης – με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας – και εν συνεχεία η διήμερη τακτική Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να λάβει η συμφωνία την πολιτική έγκριση που απαιτείται.
Ένα προς ένα τα μέτρα – σοκ που θα επωμιστούν οι φορολογούμενοι

Οι ετοιμοθάνατοι μπορούν με την άδεια των νταβατζήδων και της ψευτοπατριωτικής κυβέρνησης να διαλέξουν  δημοκρατικά με ποιο τρόπο θα πεθάνουν!!!

Η ελληνική πρόταση που αποδέχθηκαν ως βάση συζήτησης οι δανειστές περιλαμβάνει έμμεσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Aυτό θα γίνει μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους και της αύξησης των εισφορών του κλάδου υγείας για τους συνταξιούχους.

Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει επίσης επώδυνες αλλαγές στον ΦΠΑ, μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις, καθώς και σημαντική αύξηση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Μόνο από τις σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό που θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιουλίου, το σοκ για τους καταναλωτές θα είναι τεράστιο.

Από τις μετατάξεις των προϊόντων στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ αναμένεται αύξηση εσόδων κατά 680 εκατ. ευρώ (0,38% του ΑΕΠ) το 2015 και 1,36 δισ. ευρώ (0,74% του ΑΕΠ) το 2016.

Την ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι φόροι που θα πλήξουν έμμεσα τους μισθούς.

Eιδικότερα, για τη διετία 2015 – 2016 προβλέπεται αύξηση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία θα πλήξει εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 220 εκατ. ευρώ το 2015 και 250 εκατ. ευρώ το 2016.
Βόμβα και για το επιχειρείν

Tην ίδια στιγμή τεράστιο πλήγμα αναμένεται να δεχτεί και η επιχειρηματική κοινότητα, καθώς επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 12% σε επιχειρήσεις που το 2014 είχαν καθαρά κέρδη άνω των 500.000 ευρώ με στόχο να εισπραχθούν 945 εκατ. ευρώ το 2015 και 405 εκατ. ευρώ το 2016.

Παράλληλα, αυξάνεται από το 2016 ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από το 26% στο 29% με αναμενόμενη αύξηση των εσόδων κατά 410 εκατ. ευρώ.
Aσφαλιστικό

Σε όλα τα ανωτέρω πρέπει να συμπεριληφθούν και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Aπό τις συντάξεις η εξοικονόμηση φτάνει το 1,05% του ΑΕΠ για το 2016 και το 0,37% του ΑΕΠ για φέτος.

Τι προβλέπονται:

Αύξηση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 350 εκατ. ευρώ το 2015 και 800 εκατ. ευρώ το 2016.

Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προκειμένου να εξοικονομηθούν 60 εκατ. ευρώ το 2015 και 300 εκατ. ευρώ το 2016.

Αύξηση της εισφορών υπέρ του κλάδου υγείας για τις συντάξεις από το 4% στο 5% με στόχο αύξηση των εσόδων κατά 135 εκατ. ευρώ το 2015 και 270 εκατ. ευρώ το 2016.

Θέσπιση εισφοράς 5% επί των επικουρικών συντάξεων με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 240 εκατ ευρώ το 2016. – Αύξηση εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων προς τα επικουρικά ταμεία από το 3% στο 3,5% με στόχο να εισπραχθούν 120 εκατ. ευρώ φέτος και 250 εκατ. ευρώ το 2016.
Επιπλέον μέτρα παράδωσεις της Ελλάδος άνευ όρων!!!

Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016.

 Φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 2016 αντίστοιχα.

Αύξηση του φόρου πολυτελείας, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, για αύξηση των εσόδων κατά 47 εκατ. ευρώ φέτος και του χρόνου αντίστοιχα.

από τις άδειες στα τυχερά ηλεκτρονικά παιγνίδια (VLTs) με απόδοση 35 εκατ. ευρώ το 2015 και 225 εκατ. ευρώ το 2016.

Άδειες κινητής τηλεφωνίας 4ης και 5ης γενιάς με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 350 εκατ. ευρώ το 2016.

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Μούδιασμα έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τα μέτρα που πρότεινε η Αθήνα και προτίθεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία. Τα μέτρα προβλέπουν φοροεπιδρομή και αλλαγές που θα αποφέρουν σχεδόν 8 δις μόνο για το τρέχον και το επόμενο έτος. Η ελληνική  κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει απάντηση και να υπερασπιστεί των επιλογών της, ξεκινώντας παρόλα αυτά με την παραδοχή πως “η πρόταση της κυβέρνησης δεν είναι μέρος του προγράμματός της. Όπως αναφέρουν αυτή “είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική”.

Πάντως κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν πως πρόκειται για μια λύση που “δεν καταδικάζει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα και συνιστά μία βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία, χωρίς επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Η κυβέρνηση δεν επιζητά μια ακόμα συμφωνία που θα παρατείνει την αβεβαιότητα αλλά διεκδικεί μία λύση που θα διευθετεί μεσοπρόθεσμα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία” σημειώνουν.

Προαπαιτούμενη μια πρόβλεψη για την λύση του χρέους

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, “σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους και της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας. Να μην αναγκάζεται η χώρα να παίρνει συνεχώς νέα δάνεια προκειμένου να ξεπληρώνει τα προηγούμενα”. Η λύση που προτείνεται από την ελληνική πλευρά είναι η εξαγορά των ομολόγων Τρισέ [SMP Bonds] ύψους 27 δισ. ευρώ από τον ESM, ώστε με αυτό τον τρόπο να λήγουν μετά το 2022, να έχουν χαμηλότερα επιτόκια, ενώ να δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Παράλληλα η Αθήνα αναφέρει πως στη συμφωνία προβλέπεται και  χρηματοδότηση της ανάπτυξης, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες, μέσω ενός επενδυτικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η ελληνική πρόταση προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα

Παρά το γεγονός πως τελικά αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως “η ελληνική πρόταση προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, έναντι 3% και 4,5% που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου”. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνει η κυβένηση ΣΥΡΙΖΑ “η οικονομία θα απαλλαγεί από μέτρα ύψους 8,2 δισ. ευρώ! Σε βάθος πενταετίας ο συνολικός δημοσιονομικός χώρος που εξασφαλίζεται φτάνει τα 15,4 δισ. ευρώ, πάνω, δηλαδή, από το 8,5% του σημερινού ΑΕΠ”.

Αλλαγές στις κλίμακες της εισφοράς αλληλεγγύης

Χωρίς να την χαρακτηρίζει “έκτακτη”, η κυβέρνηση αναφέρεται και στις αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης. Οι νέες κλίμακες τροποποιήθηκαν ώστε όπως αναφέρει το Μαξίμου “να μην πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι”. Στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν πως “η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε εξαγγείλει μείωση κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο αν το 2014 είχε πρωτογενή πλεόνασμα 1,5%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, όμως, το 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μόλις 0,4%, γεγονός που δεν θα οδηγούσε σε μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης”

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι:

* 12.000 – 20.000 ευρώ​ 0,7% [από 1%]

* 20.001 – 30.000 ευρώ​1,4% [από 2%]

* 30.001 – 50.000 ευρώ​ 2,0% [από 2%]

* 50.001 – 100.000 ευρώ​​ 4,0% [από 3%]

*100.001 – 500.000 ευρώ​ 6,0% [από 4%]

* Πάνω από 500.000 ευρώ​ 8,0% [νέα κλίμακα]

Δύο συντελεστές ζητούσαν οι θεσμοί

Στο ακανθώδες ζήτημα του ΦΠΑ, η κυβέρνηση τονίζει πως “παραμένουν οι τρεις συντελεστές 23%,13% και 6% [από 6,5%]. Ενέργεια, νερό, εστίαση διατηρούνται στο μεσαίο συντελεστή ενώ μειώνεται, έστω κατά 0,5%, ο ΦΠΑ σε φάρμακα/βιβλία. Οι θεσμοί ζητούσαν δύο συντελεστές [11% και 23%] όπου τα φάρμακα εντάσσονταν στο 11% και ενέργεια, νερό, εστίαση στο 23%”.

Τα μέτρα των Θεσμών που αντέκρουσε η κυβέρνηση

Οι πηγές του Μαξίμου όμως κάνουν λόγο για επιπλέον μέτρα που ζητούσαν επίμονα οι Θεσμοί και τα οποία η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει. “Οι θεσμοί ζητούσαν:

– Την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας εισοδήματος.

– Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.

– Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.

– Τη διενέργεια μελέτης για την κοινωνική πολιτική με στόχο την περικοπή δαπανών κατά 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ”.

Επιπλέον στο μέτωπο της φορολογίας οι Θεσμοί, σύμφωνα με την κυβέρνηση ζητούσαν:

– Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία

– Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών

Αντίθετα, η κυβέρνηση τονίζει πως προχωρά σε αύξηση του συντελεστή φορολογία από το 2016 και όχι από φέτος, όμως αυτή θα αφορά μόνον της ανώνυμες εταιρίες και ΕΠΕ και όχι για ελεύθερους επαγγελματίες και των ατομικές επιχειρήσεις από το 26% στο 29%.

Τα επιπλέον μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα σημειώνουν από το Μαξίμου είναι:

– Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδος πάνω από 500.000 ευρώ.

– Αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας [αυτοκίνητα άνω των 2500 κ.εκ., πισίνες, αεροπλάνα, ιδιωτικά σκάφη άνω των 10 μέτρων].

– Εφαρμόζεται ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων και θα διεξαχθούν διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες και τις άδειες κινητής τηλεφωνίας.

– Επιβάλλεται φορολογία στα ηλεκτρονικά παίγνια (VLTs).

– Μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ.

– Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου, μεταξύ άλλων και μέσω του εντοπισμού των αδήλωτων δεξαμενών.

– Εντατικοποίηση των ελέγχων στα τραπεζικά εμβάσματα [π.χ. λίστα Λαγκάρντ] και εφαρμογή μέτρων για την εθελοντική αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων.

– Ενίσχυση της διοικητικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων.

– Προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

– Φοροαπαλλαγές σε μόνιμους κατοίκους νησιών με χαμηλά εισοδήματα.

Τέλος πρόωρες συντάξεις και στο ΕΚΑΣ

Στο άλλο μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης, από την κυβέρνηση τονίζουν πως “οι πρόωρες συντάξεις θα περιοριστούν από το 2016 σταδιακά και όχι από 30.06.2015, μέχρι το 2025, διατηρώντας τις εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες όπως βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ΑΜΕΑ, χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα”. Σε ό, τι αφορά το ΕΚΑΣ, αναφέρουν πως αυτό “δεν θα καταργηθεί αλλά θα αντικατασταθεί από το 2020 από ένα νέο πλαίσιο προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων”.

Επιπλέον, συμπληρώνουν πως “δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα μείωνε τις συντάξεις κατά 500 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνουν πως θα αυξηθεί η σύνταξη ανασφάλιστων του ΟΓΑ. Τέλος, σημειώνουν πως “δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, όπως ζητούνταν για όσους βγουν στη σύνταξη από την 30η Ιουνίου 2015”.

Επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις

Ένα μείζον θέμα για την κυβέρνηση παρέμενε εξ αρχής το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, στο οποίο σημειώνει πως “δεν αποδέχθηκε τη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2015, και θα επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο”. Επιπλέον τονίζουν πως δεν έγιναν αποδεκτές “οι μαζικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο σύμφωνα με τις «καλές πρακτικές» των χωρών της ΕΕ”. 

Τέλος, σημειώνουν πως η κυβέρνηση “δεν αποδέχθηκε «να μην ανακληθούν οι νομικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου στα εργασιακά». Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού”.

Δεν ιδιωτικοποιείται η ΑΔΜΗΕ

Επιπλέον,  η κυβέρνηση σημειώνει πως απέρριψε την πρόταση των θεσμών για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς και τη λειτουργία της «μικρής ΔΕΗ». Αντίστοιχα στις ιδιωτικοποιήσεις αναφέρουν πως προβλέπεται με τη νέα ελληνική πρόταση:

– Ελάχιστο ποσό επένδυσης για κάθε ιδιωτικοποίηση.

– Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

– Δέσμευση από τη πλευρά των επενδυτών για την προώθηση της τοπικής οικονομίας.

– Υποχρεωτική συμμετοχή του δημοσίου στο κεφάλαιο.

– Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μοιραστείτε το!

2 comments to Συγχαρητήρια κύριε Τσίπρα!!! Τα ζώα όσα δεν αυτοκτονήσουν σε προσκυνούν δουλικά οι Ρωμιοί στο σύνταγμα, το δήλωσαν περίτρανα, θέλουμε νταβατζήδες! Τελικά είσαι υποχείριο ή η αρχή του Ελληνικού τρόμου;;;

  • Περαστικος

    κλειστε ολοι τα μπολκ σας.

    • Αγαπητέ φίλε μου. Αϊτή είναι η πρότασή σου;;; Δηλαδή ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται;;; Όχι αδελφέ θα παλεύω μέχρι να πεθάνω, δεν παραδίδω τα όπλα, ίσως να βρω ένα όπλο που θα αφανίσει τους πολιτικούς προδοτες και τους ελληνες συμφεροντολόγους. Περιμένω την πρότασή σου, γιατί εγώ μπορεί να έπεσα έξω στις ελπίδες μου, όταν όμως παλεύεις για τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου, αλλά και για το ιερό αυτό χώμα της Ελλάδος, δεν τα παρατάς ποτέ, ξανά παίρνεις κουράγιο για να ανέβεις την ανηφόρα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>