Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν στην Ελλάδα… Όταν 1 εκατομμύριο Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της πείνα.
Όταν η υπογεννητικότητα έχει φτάσει στο κόκκινο του θανάτου της Ελληνικής φυλής.
Όταν επαγγελματίες, Επιστήμονες, Υγεία Εργατικά χέρια, και όλο το Παραγωγικό Δυναμικό, έφυγαν και φεύγουν στο εξωτερικό.
Όταν εκατομμύρια στρέμματα είναι χέρσα και νεκρά δεκαετίες/και οι Νέοι δεν έχουν ένα στρέμμα να Φυτέψουν για να Ζήσουν.
Όταν ξοδεύουν σε εξοπλισμούς και για μισθούς των εγκάθετων Εβραίων/ και αλλόφυλων της βουλής/και αδιαφορούν προκλητικά για τον λαό.
Όταν λένε στον Λαό αυτά έχει η οικονομία και του δίνουν λέγοντας του άνοιξε να σου ρίξω μια σταγόνα νερό στο στόμα 40 ευρώ πριν πεθάνεις.
Όταν πάνω από 4 εκατομμύρια δολοφόνων αλλόφυλων εισβολέων, τρώνε, πίνουν/ και εισπράττουν από τις σάρκες του Ελληνικού Λαού.
Όταν η εβραιοχριστιανική εκκλησιά του θεού κάνει μπίζνες στο διεθνές χρηματιστήριο.
Όταν η δικαιοσύνη θίγετε όταν την κρίνουν, αλλά δεν θίγετε όταν δένει αυξήσεις στον εαυτό της, που την ίδια στιγμή βγάζει αντισυνταγματικές τις απαιτήσεις των μισοπεθαμένων Συνταξιούχων.
Θίχτηκαν οι δικαστείς….. Και χέστηκε η Φοράδα στο αλώνι.
Εδώ ελλιμενίζονται όλοι οι απατεώνες της γης…. Και οι δικαστές… Πέρα βρέχει!!!!
@@φαλεςςςςςς, όχι δεν εννοώ κουφάλες, αλλά κεφάλες!
Όταν η δικαιοσύνη έχει αναδειχτεί σε ελίτ τύπου Μαφίας/και επικαλείται τους νόμους για τους ξυπόλυτους, αλλά για τους απατεώνες κάνει έφεση στις εφέσεις μέχρι που έρχεται η επόμενη γενιά και παραγράφονται.
Όταν δικάζετε ο κλέφτης ενός Κουλουριού, ή μια Γριούλα που πουλά τερλίκια που έπλεξε η ίδια για να Ζήση/αθωώνονται, η ακόμα και χαρίζονται σε αυτούς που τρώνε εκατομμύρια με εκατό μασέλες.
Αλήθεια για ποια κυβέρνηση μιλάμε, για ποια αντιπολίτευση, για δημοκρατία, για ποια ισονομία, για πια ισοπολιτεία, για ποια εντολή του λαού;;;;;;;
Και όταν πω κρεμάστε τους στο σύνταγμα έρχεται ο εισαγγελέας και με μπουζουριάζει για συκοφαντία/και αναμόχλευση μίσους!!!!!!!!!!!
Μέχρι ποιο σημείο ο άνθρωπος οφείλει να υπακούει στον νόμο, όταν αυτός συγκρούεται με την εσωτερική του αίσθηση δικαίου;
Αχ πατρίδα μου ακόμα δεν βρήκες τον Ηρακλή να πλύνει την κόπρο;;;;
Όταν τα κόμματα χρωστάνε δις και δεν τρέχει τίποτα!
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τον τόπο για 41 χρόνια, χρωστάνε πάνω από ένα δισεκατομμύριο και τα δύο κόμματα, 490 ο ένας, 520 άλλος, εκατομμύρια, πάνω από 1 δις, 490 και 520.
Αν εσείς είχατε μία επιχείρηση που χρώσταγε 500 εκατομμύρια στις τράπεζες, τι θα παθαίναται;
Στον Τειρεσία, με τους δανειολήπτες είναι 75 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους μία κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Πρώτη φορά στα χρονικά το 80% υπουργών και βουλευτών έχει εμπλακεί σε ποινικά αδικήματα κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας.
Τα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων από την εποχή της Μεταπολίτευσης στο άθροισμά τους δεν φτάνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Αυτή η γαλάζια ακρίδα (απόφοιτος λυκείου) το έβγαλε νύχτα δημιούργησε μια εταιρεία συμβούλων το 2021 να συμβουλεύει την κυβέρνηση.
Ο τζίρος από 120.000 € το 2021 εκτοξεύθηκε στα 850.000 € το 2025 € με καθαρά κέρδη 490.000 €. Ουσιαστικά το μεροκάματο από τις απευθεiαs αναθέσεις του δημοσίου, ήταν κάτι περισσότερο από 1.200 € την ημέρα για τον “δημοσιογράφο” τον καιρό του Μαξίμου
Εσύ ελληνα περίμενε να ανοίξει το pass του Μητσοτάκη να πάρεις 40 € το δίμηνο
Απλά γαλάζιοι φίλοι μου….η επόμενη χρεοκοπία θα έχει ονοματεπώνυμο εσάς όλους που στηρίξατε την συμμορία.
MKO MIZOTAKIS KOULIS THN ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ,ΑΜΦΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ MHTSOUMBA ΤΟΝ ΑΡΛΟΥΜΠΑ ΤΟΝ MKO MIZOTAKIS KOULIS
Έχουν γνώση ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ !!!
ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΕΣ?
Η ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΕΣ ?
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κόλπο από τη ΝΔ το οποίο δυστυχώς εξελίσσεται δια της βοήθειας των δημοσιογράφων.
Για τους 11 βουλευτές του ΟΠΕΚΕΠΕ λέει η κυβέρνηση (και δεν το αναιρούν οι δημοσιογράφοι) ότι θα εξετάσει κατά περίπτωση την άρση ασυλίας τους γιατί δεν ξέρει αν όλοι είναι ένοχοι.
Όμως:
Η άρση ασυλίας των βουλευτών δεν είναι όπως η παραπομπή των υπουργών.
Όταν ο εισαγγελέας στείλει δικογραφία στη Βουλή ζητώντας άρση ασυλίας, έχει ήδη κάνει έρευνα και έχει αποφανθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος. Άρα ζητά άρση για να ασκήσει δίωξη
Η Βουλή καλείται να αποφασίσει διαδικαστικά και όχι επί της ουσίας.
Δεν καλείται να κάνει η ίδια εισαγγελική έρευνα όπως με τους υπουργούς
Αν η κυβέρνηση αρνηθεί να ψηφίσει άρση ασυλίας τότε ξεκάθαρα και απροσχημάτιστα καλύπτει έγκλημα για το οποίο υπάρχει εισαγγελική κρίση.
Εδώ δεν έχουμε μια απλή Μαφία, αλλά την Φωλιά των μαφιόζων!
ΟΠΕΚΕΠΕ: 20 βουλευτές και υπουργούς «δείχνει» η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Τα πρώτα ονόματα!!!!!!
Σημειώνεται πως μόλις έγινε γνωστό ότι τα ονόματα των τριών πολιτικών
Τσιάρα, Κεφαλογιάννη, Βαρτζόπουλου βρίσκονται στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ η αντικατάστασή τους έμοιαζε μονόδρομος, όπως είχε γίνει και στις περιπτώσεις Βορίδη, Μπουκώρου, Σταμενίτη και Χατζηβασιλείου στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ 1
Ρε κάτι συμπτώσεις;;;;
Στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ 2 φαίνεται ότι τον ρόλο του «πρωταθλητή» κατέχει ο Νομός Σερρών.
Και οι τέσσερις βουλευτές του νομού, Καραμανλής, Χατζηβασιλείου, Αραμπατζή και Λεονταρίτης, φέρονται εμπλεκόμενοι.
Ακολουθεί ο Νομός Τρικάλων, με τους δύο από τους τρεις, Σκρέκα και Παπακώστα, να είναι εμπλεκόμενοι.
Τώρα βέβαια θα μου πείτε για τεκμήριο αθωότητας, αλλά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάτι δείχνει.
Αναλυτικά τα ονόματα των 11 για την άρση ασυλίας
-
Κατερίνα Παπακώστα
-
Κωστας Αχ. Καραμανλής
-
Ιωαννης Κεφαλογιάννης του Αχιλλέα
-
Νότης Μηταράκης
-
Κων. Τσιάρας
-
Κων. Σκρέκας
-
Δημ. Βαρτζόπουλος
-
Μαξίμος Σενετάκης
-
Βασ. Βασιλειάδης
-
Χρήστος Μπούκωρος
-
Θεόφιλος Λεονταρίδης
-
Επίσης, φαίνεται να επιβεβαιώνεται πως ζητείται η ενεργοποίηση του ν. περί ευθύνης για τον πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και την πρώην υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζη.
Σκάνδαλα
Βέβαια, όλα αυτά είναι επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει για την άμυνά της η κυβέρνηση.
Μένει να φανεί και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αφού για μία ακόμη φορά η οσμή σκανδάλων που την βαραίνει επανέρχεται στο προσκήνιο δημιουργώντας μία συνεχή και συνεχώς.
Διευρύνεται η λίστα των εμπλεκομένων, κατά την Ευρωπαϊκής Εισαγγελία πολιτικών προσώπων για τα επιδοτήσεις που έφτασαν στην Ελλάδα.
Στα 20 ανέρχονται πλέον τα πολιτικά πρόσωπα που «δείχνουν» τα στοιχεία από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο των παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Διευρύνεται η λίστα των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων για τις επιδοτήσεις που έφτασαν στην Ελλάδα, από τα ευρωπαϊκά ταμεία, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα στοιχεία βάζουν στο «κάδρο και άλλους πρώην και νυν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θα πρέπει να ελεγχθούν για εμπλοκή στο «πάρτι» των παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Τα ονόματά τους «φωτογραφίζονται» με σαφήνεια στις ογκωδέστατες δικογραφίες που παίρνουν το δρόμο για τη Βουλή.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εκτός από τους πρώην υπουργούς και τους 11 εν ενεργεία βουλευτές, οι εντεταλμένοι ευρωπαίοι εισαγγελείς στέλνουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μία ακόμα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές, για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, με φερόμενους φυσικούς αυτουργούς, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η συγκεκριμένη δικογραφία απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών γιατί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν εμπίπτει στη δική τους αρμοδιότητα και, ως εκ τούτου, η Εισαγγελία της Αθήνας θα διαβιβάσει το φάκελο στη Βουλή με αίτημα άρσης ασυλίας.
Στο «μικροσκόπιο» όμως μπαίνουν άλλοι πέντε πρώην βουλευτές οι οποίοι δεν καλύπτονται πια από τη βουλευτική ασυλία καθώς σε βάρος τους φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για ηθική αυτουργία σε απιστία.
Και οι 5 αναμένεται να κληθούν απευθείας από του ευρωπαίους εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι για αυτούς, αν δηλ. θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Η μεγάλη δικογραφία πάντως που έγινε χθες γνωστό ότι σχηματίστηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παίρνει το δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών για έναν πρώην υπουργό και έναν πρώην υφυπουργό ενώ διατυπώνονται επίσης αιτήματα για άρση ασυλίας 11 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τη δικογραφία που είναι ογκώδης, προκύπτει ότι από τους 11 βουλευτές ορισμένοι βαρύνονται με κατηγορίες κακουργήματος, ενώ οι περισσότεροι έχουν πλημμελήματα για πράξεις που φέρονται ότι έχουν τελεστεί το 2021.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοινώθηκε νέα φάση στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
01/04/2026
Η υπόθεση των αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ανακοίνωσε σήμερα [1/4] νέες εξελίξεις σε μία από τις πιο εκτεταμένες έρευνες οικονομικής απάτης που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για μια υπόθεση που δεν αφορά απλώς μεμονωμένες παρατυπίες, αλλά αναδεικνύει –σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές– ένα δομημένο και επαναλαμβανόμενο σύστημα καταχρηστικής αξιοποίησης κοινοτικών πόρων.
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η διαχείριση κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), με βασικό άξονα τις δηλώσεις και τις πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω του ελληνικού οργανισμού πληρωμών.
Η EPPO, μέσω του γραφείου της στην Αθήνα, διερευνά ένα δίκτυο προσώπων το οποίο φέρεται να αξιοποιούσε τις αδυναμίες του συστήματος για να εξασφαλίζει παράνομα επιδοτήσεις, είτε μέσω ψευδών δηλώσεων είτε μέσω παραπλανητικών στοιχείων που υποβάλλονταν στις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πρακτικές που εξετάζονται δεν περιορίζονται σε απλές ανακρίβειες.
Αντιθέτως, προκύπτει μια μεθοδική προσέγγιση, όπου δηλώνονταν εκτάσεις που δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια ή δεν ανήκαν στους δηλούντες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις καταγράφονταν ανύπαρκτα ή διογκωμένα ζωικά κεφάλαια.
Η χρήση εικονικών παραστατικών και η διακίνηση χρημάτων μέσω σύνθετων τραπεζικών συναλλαγών φαίνεται να αποτελούσαν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συγκάλυψης.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επισημαίνει ότι η δραστηριότητα αυτή είχε χαρακτηριστικά οργανωμένης δομής, με σαφή κατανομή ρόλων και διάρκεια στον χρόνο, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι πρόκειται για συστηματική εκμετάλλευση του μηχανισμού επιδοτήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, περιλαμβάνοντας ελέγχους, συλλήψεις και προετοιμασία δικογραφιών για παραπομπή των εμπλεκομένων ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πιθανή εμπλοκή δημόσιων λειτουργών, στοιχείο που προσδίδει στην υπόθεση μια πρόσθετη θεσμική διάσταση.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενεργοποιούνται ειδικές διαδικασίες, όπως η άρση ασυλίας, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει την υπόθεση πέρα από το καθαρά ποινικό επίπεδο και στον χώρο της πολιτικής λογοδοσίας.
Οι οικονομικές επιπτώσεις της υπόθεσης εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σοβαρές.
Η ζημία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρεται να ανέρχεται σε σημαντικά ποσά, ενώ παράλληλα πλήττεται η αξιοπιστία του συστήματος κατανομής των ενισχύσεων.
Η στρέβλωση αυτή δεν έχει μόνο δημοσιονομικές συνέπειες, αλλά επηρεάζει άμεσα και τους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή τους αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά ενδέχεται να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι όσων εκμεταλλεύονται το σύστημα.
Η συγκεκριμένη έρευνα δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Ήδη σε προηγούμενες φάσεις της ίδιας υπόθεσης, η EPPO έχει προχωρήσει σε παραπομπές δεκάδων υπόπτων για απάτη που σχετίζεται με ευρωπαϊκά κονδύλια, με τη συνολική ζημία να εκτείνεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι το φαινόμενο ενδέχεται να έχει βαθύτερες ρίζες και να συνδέεται με διαχρονικές παθογένειες στον έλεγχο και τη διαχείριση των επιδοτήσεων.
Σε επίπεδο θεσμικής αποτίμησης, η υπόθεση αναδεικνύει την αυξανόμενη σημασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως μηχανισμού προστασίας των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης.
Η δυνατότητα της EPPO να διεξάγει έρευνες σε εθνικό επίπεδο, σε συνεργασία με τις εγχώριες αρχές αλλά με υπερεθνική αρμοδιότητα, δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο ελέγχου που περιορίζει τα περιθώρια ατιμωρησίας σε περιπτώσεις διασυνοριακής ή συστημικής απάτης.
Παράλληλα, η εξέλιξη της υπόθεσης ενδέχεται να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου στην Ελλάδα, τόσο σε διοικητικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο.
Η ανάγκη για διαφάνεια, ψηφιακή ιχνηλασιμότητα των επιδοτήσεων και αυστηρότερους ελέγχους καθίσταται πλέον επιτακτική, ιδίως σε ένα περιβάλλον όπου η ορθή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων συνδέεται άμεσα με την αξιοπιστία της χώρας.
Η τελική έκβαση της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αλλά και για την ικανότητα των εθνικών θεσμών να ανταποκριθούν σε φαινόμενα εκτεταμένης οικονομικής παραβατικότητας.
Θέλετε να δείτε την Ελληνική δημοσιογραφία, όταν την Ελλάδα την έχουν ξευτιλίσει σε ήλο τον κόσμο, οι 300 εκλεκτοί εγκάθετοι της πολιτικής Μαφίες/και ιδιαίτερα του 41 % που λένε ότι τους ψήφισε , ο Ελληνικός λαός, και φαίνεται, ότι ο λαός, οι Έλληνες, είναι απατεώνες.
https://news.google.com/stories/CAAqNggKIjBDQklTSGpvSmMzUnZjbmt0TXpZd1NoRUtEd2kwX0pmcUVCSDBMNFA1ai1hM0tTZ0FQAQ?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael
……………………….
Αυτές τις ανθελληνικές ακρίδες την πληρώνουμε εμείς με αίμα για να μας υπονομεύουν!
Στάνλευ Γκρίνμπεργκ (Stanley Greenberg) και είναι ο επικοινωνιολόγος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη
Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί πολίτες.
Ύστερα, κλείσε μόνος σου την τηλεόραση, ή παρέμεινε ένας τρισάθλιος βλάκας!
Αλήθεια γνωρίζετε τον κύριο κάτω στην εικόνα;
Ποιος είναι αυτός, o ευγενής φυσιογνωμικά κύριος;
Θα έπρεπε να τον ξέρω;
Βεβαίως!
Γιατί αυτός ο κύριος βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου, στην ψυχή σου, στις πράξεις σου, στη συμπεριφορά σου και το χειρότερο, ΕΣΥ τον πληρώνεις!
Λοιπόν αυτός ο κύριος ονομάζεται Στάνλευ Γκρίνμπεργκ (Stanley Greenberg) και είναι ο επικοινωνιολόγος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι ένας από τους διασημότερους επικοινωνιολόγους, δημοσκόπος και σύμβουλος στρατηγικής, του κόσμου.
Τον ονομάζουν «μάγο των εκλογών» και δικαίως γιατί σ’ αυτόν οφείλεται η επιτυχία του Μπίλ Κλίντον στις ΗΠΑ, του Τόνυ Μπλέρ στην Αγγλία, ακόμα και του Νέλσον Μαντέλα στη Ν. Αφρική.
Ο Γκρίνμπεργκ γεννήθηκε το 1945 στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια.
Ο παππούς και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του ήταν Ρώσοι εβραϊκής καταγωγής μετανάστες στις ΗΠΑ από τη Ρωσία.
Η μητέρα του μεγάλωσε στην Ουκρανία.
Ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, επίσης Εβραίος.
Ο ίδιος δηλώνει Εβραίος και μετέχει κανονικά στις εκδηλώσεις της Συναγωγής!
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και έκανε το διδακτορικό του στο Χάρβαρντ.
Ο Γκρίνμπεργκ είναι ένας από τους επιστήμονες που εξέλιξαν την Κυβερνητική και την θεωρία των κοινωνικών συστημάτων.
Από τους πρώτους που μελέτησαν και εφάρμοσαν την κυβερνητική στα κοινωνικά συστήματα ήταν ο εβραϊκής καταγωγής Τσέχος καθηγητής Καρλ Ντόιτς στις αρχές της δεκαετίας του ’70.
Ο Γκρίνμπεργκ ηταν μαθητής του Ντοϊτς, στο Χάρβαρντ.
Ο Ντόιτς, που ειρήσθω εν παρόδω ήταν φανατικός οπαδός των θεωριών του Γκέμπελς, ήταν ο πρώτος που «μοντελοποίησε κοινωνίες», Εφάρμοσε πειραματικά σε πληθυσμούς, μαθηματικά μοντέλα που ήταν κατασκευασμένα να προβλέπουν τη συμπεριφορά μη φυσικών συστημάτων, όπως αυτά εξελίσσονται, εξ’ αιτίας διαφόρων ερεθισμάτων.
Κυβερνητική, όταν έχουμε να κάνουμε με μάζες, σημαίνει, με δυο λόγια, το πώς και με ποιους τρόπους θα κατευθύνεις αυτές τις μάζες εκεί που επιθυμείς!
Ο Γκρίνμπεργκ λαμβάνει τα στατιστικά δεδομένα που συλλέγουν οι συνεργαζόμενες με την κυβέρνηση εταιρείες μετρήσεων και τα ερμηνεύει μέσα από τα δικά του μοντέλα κυβερνητικής έτσι όπως ο ίδιος τα έχει αναπτύξει.
Στη συνέχεια προτείνει πρωτοβουλίες και δράσεις που θα επηρεάσουν τα δεδομένα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Το κυρίως όπλο που χρησιμοποιεί είναι τα συστημικά ΜΜΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείει και τα πραγματικά όπλα όσο και αν αυτό φαίνεται εξωφρενικό!!
Πχ : βγάζουμε από τη μέση κάποιον ενοχλητικό δημοσιογράφο (δες Καραϊβάζ)
Ας δούμε όμως μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να χειραγωγήσει τις μάζες και να τις κατευθύνει εκεί που θέλει.
Το πρώτο και θεμελιώδες στοιχείο για τον κοινωνικό έλεγχο είναι να ελέγχουμε τα συστημικά ΜΜΕ.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η περίφημη «λίστα Πέτσα» με τα 19.832.133€ που δόθηκαν στα ημέτερα ΜΜΕ.
Και προχωράμε με τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής τού κοινού από τα σημαντικά προβλήματα, σκάνδαλα κλπ μέσω της τεχνικής τού κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Π.χ για να καλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ τα συστημικά ΜΜΕ ασχολούνται συνεχόμενα με ένα θέμα που «πουλάει» δηλαδή με την παιδοκτόνο Μουρτζούκου.
Ο Γκρίνμπεργκ και οι συνεργάτες του, ανάλυσαν σωστά τα κοινωνικά δεδομένα (π.χ. ποσοστά τηλεθεάσεων, νοητικό επίπεδο τηλεθεατών κλπ), βρήκαν ότι η υπόθεση Μουρτζούκου «πουλάει» και την έριξαν την κατάλληλη στιγμή!
Μια κορυφαία μέθοδος είναι η «ισοπέδωση». Με απλά λόγια προβάλλουν ως δικαιολογία στους κατήγορους (αντιπολίτευση) ότι τα ίδια έκαναν και αυτοί όταν βρίσκονταν στην εξουσία.
Πρόσφατο παράδειγμα η πρόταση της ΝΔ, που για να καλύψει το τεράστιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και να φανεί δήθεν έντιμη, προτείνει εξεταστική επιτροπή από το …1998.
Έτσι το πόπολο σκέπτεται: Έλα καημένε, όλοι ίδιοι είναι.
Μια άλλη μέθοδος είναι «σταδιακή εφαρμογή».
Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, τα εφαρμόζουν σιγά σιγά, λίγο-λίγο, επί αρκετό καιρό.
Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί πείνας κλπ.
Οι αλλαγές αυτές θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.
Ένα παράδειγμα είναι το ξεπούλημα των κεφαλαιουχικών πόρων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, Ενέργεια, Διόδια κλπ) που γίνονται σιγά και σταδιακά, περνάνε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ και ο λαός δεν παίρνει χαμπάρι!!!
Μια τρίτη μέθοδος είναι η «μερική πληροφόρηση» Πληροφορούμε δηλαδή το κοινό, εντελώς αποσπασματικά χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία.
Παράδειγμα: Ο οίκος αξιολόγησης Standard and poor’s μας αναβάθμισε κατά δύο μονάδες. Πόσοι όμως ξέρουν τι είναι “οίκος αξιολόγησης” και τι κριτήρια χρησιμοποιεί για τις γνωματεύσεις του;
Και βεβαία αποφεύγουν να σου πουν τι πρακτικό όφελος θα έχει ο μικρομεσαίος από αυτή την «αναβάθμιση».
Η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.
Το κυριότερο εκμεταλλεύσιμο συναίσθημα είναι ο φόβος.
Τρανταχτό παράδειγμα το κύριο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας.
Η ανυπαρξία συγκροτημένης αντιπολίτευσης δημιουργεί, σήμερα, τις προϋποθέσεις της εκμετάλλευσης του φόβου του λαού και ρίχνει το σύνθημα: Μητσοτάκης ή χάος.
Το σύνθημα, αν και σαθρό, ¨δουλεύει¨, καθώς ο φόβος υπερτερεί της οποιασδήποτε λογικής σκέψης.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι η καλλιέργεια του φόβου του πολέμου με την Τουρκία με σκοπό να περάσουν ανώδυνα τα κολοσσιαία ποσά των εξοπλισμών.
Μια γενικότερη μέθοδος χειραγώγησης των μαζών είναι η ενίσχυση της αυτό-ενοχής. Κάνουν δηλαδή τα άτομα να πιστέψουν ότι ενέχονται και αυτά για την π.χ. οικονομική τους εξαθλίωση!
Ας θυμηθούμε τη δήλωση του Πάγκαλου: Μαζί τα φάγαμε.
Βέβαια ο κ. Γκρίνμπεργκ το προχώρησε.
Παράδειγμα ο πρόσφατος νόμος για τη δήθεν αποφυγή των πυρκαγιών, ο οποίος μεταθέτει μέρους των ευθυνών για τις πυρκαγιές στους πολίτες.
Ή καθαρίζετε τα χωράφια σας ή σας βάζω εξοντωτικά πρόστιμα.
Ο νόμος ηχεί λογικός!
Όμως αν ο σκεπτόμενος πολίτης τον αναλύσει θα διαπιστώσει ότι στο μεγαλύτερο μέρος του είναι πρακτικά ανεφάρμοστος. (χρονικά περιθώρια, κόστος, άδειες κλπ) Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση καλύπτει την απροθυμία της να αγοράσει νέα σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, και να ενισχύσει το πυροσβεστικό σώμα. (κάπου εδώ βέβαια μπαίνει το ζήτημα των ανεμογεννητριών με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να λέει “δεν θα κάνουμε παντού αναδάσωση, γιατί κάπου πρέπει να μπουν και οι ανεμογεννήτριες …” και αυτή τη στιγμή καίγεται όλη η Ελλάδα»).
Μια άλλη μέθοδος είναι τα επιδόματα. Εξαγγέλλουν, πομπωδώς, ότι θα βοηθήσουν τις ευάλωτες οικονομικά τάξεις, επιδοτώντας κάποιες καθημερινές δαπάνες.
Έτσι δημιούργησαν τα «καλάθια» τα «pass» τις «επιδοτήσεις ρεύματος» κλπ.
Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του λαού, ελαφρά ως καθόλου σκεπτόμενο, πιστεύει ότι πρόκειται περί ευεργετημάτων και τα πιστώνει στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Που να καταλάβει ότι αυτά τα «βοηθήματα» στην πραγματικότητα σου τα βάζουν από τη μία τσέπη και σου βγάζουν τα διπλά από την άλλη με την μορφή πληθωρισμού και ακρίβειας! Πόσοι όμως γνωρίζουν τι σημαίνει πληθωρισμός, πώς δημιουργείται και τι συνέπειες έχει;
Δεν θα ολοκλήρωνα το άρθρο αν δεν ανέφερα τον «διχασμό» τον οποίο ζήσαμε κατά κόρον στην περίοδο του κορωνοϊού και ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τον επιτυχέστερο έλεγχο του λαού, όπως ακριβώς θέλει ο νεοφιλελευθερισμός.
Κάπως έτσι λοιπόν ο εν λόγω κύριος ελέγχει το μυαλό μας.
Ευτυχώς όχι όλων!
Υπάρχουν και αυτοί που σκέπτονται, αυτοί που δεν καταπίνουν αμάσητη το σανό που τους προσφέρουν τα ΜΜΕ.
Αυτοί πρέπει να αντιδράσουν, να ξεσηκωθούν, δεν έχει σημασία η παράταξη στην οποία ανήκουν, έτσι όπως ξεσηκώθηκαν με την τραγική ιστορία των Τεμπών
Βέβαια ο άνθρωπος αυτός κάνει τη δουλειά του, που δεν είναι άλλο τι, παρά να ξεπλύνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να μας την ξαναφέρει!
Εδώ θα σας παραπέμψω στο εμπεριστατωμένο άρθρο του εξαίρετου οικονομολόγου, Παύλου Παπαδάτου ο οποίος αναφέρει κάποια στατιστικά στοιχεία που αν μη τι άλλο θα σας προβληματίσουν!

Σκάνδαλα οπεκεπε, κατασκοπείας – υποκλοπών, παρωδία δικής του εγκλήματος των Τεμπών, δικογραφίες από την ευρωπαϊκή εισαγγελία κατά υπουργών & βουλευτών, ενώ αναμένονται και άλλες.
Πολύ δύσκολη η κατάσταση για το Καθεστώς Μητσοτάκη.
Και αν μέχρι σήμερα αρκούσαν κάποιες στημένες δηλώσεις Ερντογάν περί “γαλάζιας πατρίδα” και κάποιες περατζάδες του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να συσπειρώσουν τον εθνικό κορμό γύρω από τον “κοινό εχθρό”, σήμερα αυτό το χιλιοπαιγμένο σκετσάκι δεν μοιάζει αρκετό.
Τι πιο βολικό λοιπόν από ένα προβοκατόρικο χτύπημα δήθεν από το Ιράν εξαιτίας την ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας στον παράνομο πόλεμο στο πλευρό των ναζι Ισραήλ και ΗΠΑ;
Τι πιο βολικό από έναν δήθεν ιρανικό πύραυλο που θα χτυπήσει τις συστοιχίες πάτριοτ στα ΗΑΕ και θα έχει νεκρούς Έλληνες στρατιώτες;
Ή η βύθιση μιας φρεγάτας ή ακόμα και ένας πύραυλος με θύματα σε Κύπρο η Ελλάδα; Δεν θα ήταν μια ιδανική διέξοδος για το Καθεστώς Μητσοτάκη;
Τι λες και συ Μπίμπι;
Θα βοηθήσεις λίγο τον σύμμαχο Μητσοτάκη να την σκαπουλάρει από την δύσκολη θέση; Κάπως έτσι δεν την βγάζεις και συ καθαρή τόσα χρόνια;
Θα τους ζηλευε ο αλ καπονε!

ΟΠΕΚΕΠΕ2: Η δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που “καίει” την Κατερίνα Παπακώστα: “ Πρέπει να το φτιάξουμε οπωσδήποτε”- “θα εκτεθούμε”
Σύμφωνα με την δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που έφτασε στη Βουλή, για τους 11 βουλευτές της ΝΔ, η κ. Παπακώστα φέρεται να πιέζει αφόρητα (και να πετυχαίνει το σκοπό της) τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά προκειμένου ο τελευταίος να κάνει παρέμβαση σε δήλωση παραγωγού και να αλλάξει τον αριθμό των δηλωθέντων ζώων παρότι είχε προηγηθεί έλεγχος και σχετική καταγγελία.
Παναγιώτης Τζαννετάτος
Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για την προσπάθειά της να μεταβάλει τα δηλωθέντα στοιχεία παραγωγού από τα Τρίκαλα προκειμένου ο τελευταίος να μη χάσει σημαντικό τμήμα κοινοτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ που σε βάθος τετραετίας ξεπερνούν το ποσό των 120.000 ευρώ (142.249,81 ευρώ) βρίσκεται η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.
Σύμφωνα με την δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που έφτασε στη Βουλή, για τους 11 βουλευτές της ΝΔ, η κ. Παπακώστα φέρεται να πιέζει αφόρητα (και να πετυχαίνει το σκοπό της) τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά προκειμένου ο τελευταίος να κάνει παρέμβαση σε δήλωση παραγωγού και να αλλάξει τον αριθμό των δηλωθέντων ζώων παρότι είχε προηγηθεί έλεγχος και σχετική καταγγελία.
Η Αικατερίνη Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων με περισσότερες πράξεις οι οποίες συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, προέβη στην ως άνω υπό στοιχείο 1 (Α) αναφερόμενη επικοινωνία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δ. Μελά (φυσικό αυτουργό) προκαλώντας σε αυτόν με συνεχείς οχλήσεις, πειθώ, φορτικότητα, προτροπές και παραινέσεις εκμεταλλευόμενη την πολιτική και θεσμική της ιδιότητα (“θέλετε να σας υπενθυμίσω;”, “θα εκτεθούμε”, “πρέπει να το φτιάξουμε οπωσδήποτε”) την απόφαση να τελέσει την αξιόποινη πράξη της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος την οποία εκείνος φέρεται ότι διέπραξε, έχοντας προσωπική επικοινωνία μαζί του επηρεάζοντας την βούλησή του προς την κατεύθυνση τέλεσης της επίμαχης αξιόποινης πράξης τελώντας σε γνώση και αποδεχόμενη την τέλεση αυτής.
Η ως άνω βουλευτής γνώριζε τον παράνομο και δόλιο χαρακτήρα του αιτήματος της, γεγονός που καταδεικνύεται τόσο από την παραδοχή της ότι υφίσταται κίνδυνος αποκάλυψης (“θα εκτεθούν”) όσο, πρωτίστως, από την ρητή ομολογία της ότι η “τακτοποίηση” του παραγωγού Α. Μπ”, αναφέρει χαρακτηριστικά η δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και συνεχίζει:
“ Βασίστηκε σε μεταγενέστερη, εικονική παρέμβαση του κτηνιάτρου στην Κτηνιατρική βάση δεδομένων.
Η βουλευτής λέει ρητά στον Πρόεδρο “Ο κύριος Ζ. Μπήκε και διόρθωσε την ημερομηνία… έτσι ώστε που φαίνεται, ότι η μείωση των ζώων έγινε πριν από τον έλεγχο… άρα αν έγινε όντως, αυτό, σημαίνει ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει ένσταση…”.
Η γνώση και η αποδοχή της αντιχρονολόγησης καταδεικνύει ότι στόχος της ήταν να ακυρωθεί πλήρως το εύρημα του επιτόπιου ελέγχου (απόκλιση άνω του 50%) .
Παρόλα αυτά, ενεργώντας με άμεσο δόλο, προκειμένου να εξυπηρετήσει ψηφοφόρο της τον οποίο όπως δήλωσε είχε “διαβεβαιώσει 99,9%” πίεσε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ φυσικό αυτουργό Δ. Μελά να αποδεχθεί την εικονική αυτή ¨διόρθωση” ως δήθεν νόμιμη και να παρακάμψει πλήρως τα οικεία ελεγκτικά ευρήματα (απόκλιση ζωικού κεφαλαίου >50%).
Σκοπός και άμεσο αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της δεν ήταν απλώς η εκταμίευση μιας μεμονωμένης ετήσιας ενίσχυσης, αλλά η πλήρης δομική και οριστική συγκάλυψη της απάτης του παραγωγού, ώστε να παρακαμφθεί η υποχρεωτική ρήτρα των “τεχνικών συνθηκών” και να αποφευχθεί οριστικός αποκλεισμός του από το σύστημα.
Η κ. Παπακώστα φέρεται να επιχειρεί μέσω αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών να πείσει τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνει παρέμβαση στο σύστημα δηλώσεων του Οργανισμού και αλλάξει τα δηλωθέντα ζώα παρότι είχε προηγηθεί έλεγχος μετά από σχετική καταγγελία.
“ Η βουλευτής γνώριζε ότι αν ο παραγωγός δεν “καθάριζε” για το έτος 2020, θα αποκλειώταν από τις πληρωμές. Ζητώντας επιτακτικά από τον πρόεδρο να δεχθεί την απατηλή διόρθωση (“πρέπει να το φτιάξουμε οπωσδήποτε”) τον εξώθησε να διατηρήσει ενεργά τα δικαιώματα του παραγωγού στο εθνικό απόθεμα.
Πράγματι, ο φυσικός αυτουργός Δ. Μελάς πείστηκε και φέρεται ότι διέπραξε την αξιόποινη πράξη κακουργηματικής απιστίας κατά τα ανωτέρω αναλυτικώς αναφερόμενα.
Αποδεχόμενος το εικονικό “άλλοθι” που του υπέδειξε η βουλευτής, διέσωσε παρανόμως τα δικαιώματα και τις κατανομές βοσκοτόπων του παραγωγού Α.Μπ. με αποτέλεσμα ο τελευταίος, διατηρούμενος ενεργός στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ να εισπράξει αχρεωστείτως όχι μόνο το ποσό των 27.800,16 ευρώ για το έτος 2021, αλλά να συνεχίσει να αντλεί παρανόμως ενωσιακούς και εθνικούς πόρους και κατά τα επόμενα έτη (2022 – 2024) προκαλώντας βέβαιη και οριστική ζημιά συνολικού ύψους 142.249,81 ευρώ στην περιουσία της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου .
Τη συνολική αυτή περιουσιακή βλάβη, η οποία αποτελεί άμεση και αιτιώδης συνέπεια της παράκαμψης των ελεγκτικών κυρώσεων που η ίδια αξίωσε, η ως άνω βουλευτής φέρεται ότι προέβλεψε, αποδέχθηκε και επιδίωξε στο ακέραιο”, αναφέρει η δικογραφία
“ Πρέπει να το φτιάξουμε οπωσδήποτε”- “θα εκτεθούμε”
Αποκαλυπτικοί της κατάστασης που διαμορφώθηκε είναι οι διάλογοι από τις νόμιμες επισυνδέσεις που περιλαμβάνονται στην δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.
Αρχικά η κ. Παπακώστα φέρεται να τηλεφωνεί στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Μελά και να έχουν τον εξής διάλογο:
Μελάς: “Ποιος είναι;
Παπακώστα: η Κατερίνα η Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων
“Θέλετε να σας το υπενθυμίσω;”
Η κ. Παπακώστα εμφανίζεται να ενημερώνει τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το πρόβλημα του παραγωγού στα Τρίκαλα
Παπακώστα: η διαδικασία από τα Τρίκαλα για την υπόθεση του Θ.Μπ. σε συννενόηση με τον Ζ. έχει ολοκληρωθεί
Μέλας: το γνωρίζω
Παπακώστα: Άρα εσείς τώρα από Σεπτέμβριο όπως είχαμε πει θα πρέπει να το δείτε το υπόλοιπο κομμάτι πώς ε δεν ξέρω πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς; Θέλετε να σας υπενθυμίσω εγώ;
Μέλας: δεν χρειάζεται. Πριν από την πληρωμή που θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου θα πάρουμε το αρχείο από την κτηνιατρική βάση οπότε εφόσον ενημερώθηκε θα λάβουν την καινούρια εικόνα
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των Παπακώστα και Μελά συνεχίζονται καθώς το ζήτημα που έχει θέσει η βουλευτής φαίνεται να παραμένει άλυτο παρότι όπως εξηγεί η ίδια έχουν γίνει όλες οι…απαραίτητες ενέργειες φτάνοντας στο σημείο να προειδοποιήσει πως “ θα εκτεθούμε”.
Από την πλευρά του ο κ. Μελάς συνεχίζει την επικοινωνία του με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης που του έχει “αναθέσει” η κ. Παπακώστα:
Υπάλληλος: “αυτός ο Μ. Από ότι βλέπω, δεν πληρώνεται για τα βόδια του, αυτός ήταν σε ειδικό επιτόπιο έλεγχο μετά από καταγγελία και έχει διαφορά ζωικού κεφαλαίου… Δεν βλέπω καμία διόρθωση, καμία θεραπεία και δεν πληρώνεται, έχει ποσοστό υπέρβασης άνω του δύο τα εκατό.
Μέλας: είχαμε συνεννοηθεί να πάει στον εμμμ, εε, σε μια συνεννόηση με τον κτηνίατρο εκεί… των Τρικάλων… θα του μείωνε το ποσοστό… Για να, για να μπορέσει να μην έχει την κύρωση”.
Υπάλληλος: εγώ δεν βλέπω καμία μεταβολή στο ζωικό κεφάλαιο
Μέλας: έχουν μιλήσει με τον Ζ και έχει συμφωνήσει να του μειώσει τα επιλέξιμα ζώα μετά τα ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου.
Υπάλληλος: αυτό που βλέπω είναι ότι βρέθηκε να έχει διαφορά σε 12 ζώα με το ποσοστό υπέρβασης να ξεπερνά το 20% γι αυτό δεν πληρώθηκε
Σε έτερη συνομιλία μεταξύ των Παπακώστα και Μελά η βουλευτής εμφανίζεται να δηλώνει πως “πρέπει να το φτιάξουμε οπωσδήποτε”
Μέλας: σε μια πρώτη εικόνα που έχω γι αυτό θα με αφήσει λίγο να το ψάξω μέχρι την Δευτέρα.
Γιατί σε μια πρώτη εικόνα που έχω, φαίνεται ακριβώς με τα ίδια ζώα σαν να μην έχει γίνει διόρθωση.
Δηλαδή φαίνεται με την εικόνα που είχε τον Μάιο που δεν πληρώθηκε
Παπακώστα: πως είναι δυνατόν αυτό; Ο Ζ. έχει διαβεβαιώσει ότι το έχει κάνει, θα μιλήσω με τον Ζ. Να δω τι στην ευχή έχει γίνει τώρα εκεί.
Μέλας: θα το δω και εγώ
Παπακώστα: ναι οπωσδήποτε κ. Μελά πρέπει να το φτιάξουμε αυτό, πρέπει να το φτιάξουμε οπωσδήποτε.
Μέλας: ο παραγωγός έχει κάνει ένσταση ή κάποια αίτηση;
Παπακώστα: δεν μας είπατε να κάνει ένσταση μας είπατε απλά να μπούμε στην διαδικασία διόρθωσης… η μείωση, η μείωση των ζώων έγινε πριν τον έλεγχο, εεε ο κύριος Ζ μπήκε και διόρθωσε την ημερομηνία… έτσι ώστε να φαίνεται, ότι η μείωση των ζώων έγινε πριν από τον έλεγχο … άρα αν έγινε όντως αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει ένσταση .
Απλά εγώ σας επισημαίνω ότι επειδή είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο , και τον έχουμε διαβεβαιώσει κατά 99,9%
Μέλας: θα το κοιτάξουμε . Δηλαδή εσύ επωφελείσαι, σε έναν καλό σου, ας πούμε ψηφοφόρο και τα λοιπά, εγώ δεν επωφελούμαι πουθενά μόνο εκτέθηκα, εντός εισαγωγικών και στο τέτοιο… οπότε ουσιαστικά αντιλαμβάνεσαι ότι η πρόθεση υπήρχε πλήρης … και υπάρχει… η δική σου πλευρά θα πρέπει να φανεί ε πολύ νομίζω ότι είναι πολύ καθαρή σε εκείνον.
Της μεσολάβησης που έχει κάνει, εντάξει;
Απλά να ξέρει πόσο έχει, εε, εμπλακεί σε αυτό το κομμάτι και πόσο παρελκυστικό είναι αυτό που έγινε, γιατί δεν θα γινόταν τίποτα… Από το σημείο που έχει γίνει ο έλεγχος”.
https://www.in.gr/2026/04/04/politics/politiki-grammateia/opekepe2-i-dikografia-tis-eyropaikis-eisaggelias-pou-kaiei-tin-katerina-papakosta-prepei-na-to-ftiaks
Η κυβέρνηση, στριμωγμένη από τις αποκαλύψεις, υπόσχεται πάλι να πατάξει το «πελατειακό κράτος»
Με τις εξελίξεις να «τρέχουν», σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των εν ενεργεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου και Τάσου Χατζηβασιλείου περιλαμβάνονται στη νέα δικογραφία (τρίτη κατά σειρά), η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Προέκυψαν ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Ένας πρώην υπουργός και ένας πρώην υφυπουργός
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει διατελέσει υπουργός και αναπληρωτής υπουργός και ο Τάσος Χατζηβασιλείου υφυπουργός.
Η τρίτη δικογραφία θα είναι στη Βουλή τη Μεγάλη Τρίτη (07/04) ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει μετά το Πάσχα.
Η δεύτερη δικογραφία
Νωρίτερα, έχει φτάσει η δεύτερη δικογραφία στη Βουλή για τους υπόλοιπους έντεκα βουλευτές.
Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα των Γιάννη Κεφαλογιάννη (Ρεθύμνου, πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης), Κώστα Τσιάρα (Καρδίτσας, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Δημήτρη Βαρτζόπουλου (Β’ Θεσσαλονίκης, υφυπουργός Υγείας), Μάξιμου Σενετάκη (Ηρακλείου), Λάκη Βασιλειάδη (Πέλλας), Νότη Μηταράκη (Χίου), Κατερίνας Παπακώστα – Παλιούρα (Τρικάλων), Κώστα Αχ. Καραμανλή (Σερρών), Χρήστου Μπουκώρου (Μαγνησίας), Θεόφιλου Λεονταρίδη (Σερρών), Κώστα Σκρέκα (Τρικάλων, γραμματέα της ΝΔ).
Συνολικά, οι έρευνες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας έχουν δείξει εμπλοκή 15 «γαλάζιων» πολιτικών προσώπων, με το Μαξίμου να εστιάζεται σε εκείνους που ελέγχονται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.
Φημολογείται πως θα ερευνηθούν και πέντε πρώην βουλευτές της ΝΔ.
oume-oposdipote-tha-ektethoume/
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ





.
.
.
ΑΠΟ ΤΟ 21 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
–
2 Απρ 2026
.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.
ΑΠΛΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821
ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΣΙΟΝΙΣΤΗ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,
ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ
ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Το πρωταρχικό βίντεο ανήκει στον Panos Kountanis II ψηφιακό δημιουργό,
μέλος του F/B.
Πάνω σ αυτό έκανα
το μοντάζ με τις προσθήκες, τους τίτλους και την τελική σκηνοθεσία.
–
https://www.youtube.com/watch?v=WgCto_mb0DY
.
Σχολιο
–
ΕΛΛΗΝΙΔΑΓΙΑΓΙΑ
πριν από 16 ώρες
◥
ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ …
◥◤
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
◥◤
ΤΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ …
◥◤
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ !!!
◥
.
.
.