Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Αν δεν είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, γενίτσαροι, μαυραγορίτες, δωσίλογοι… Τι είναι Ελληνικέ λαέ;;; και γιατί δεν έχουν εκτελεστή;;;;

Ο Γιόs Λάτσης είναι σήμερα 79 χρονών, λογίζεται ως ο πλουσιότερος Έλληνας και ο 644ος στον κόσμο- με περιουσία 3 δισ. δολαρίων – μόνιμος κάτοικος Ελβετίας.
Ο υ(ι)οs Λάτσηs είναι τέκνο του “ευεργέτη” Γιάννης Λάτση …του ”Καπταν Γιάννη”(όπωs τον αποκαλούσαν Παπαδόπουλοι, Καραμανλήδεs και οι κάτοικοι τηs Ηλείαs).
Παλιοτερα τον φωνάζανε και μαυραγορίτη και δωσίλογο ενώ απολάμβανε να τον χαρακτηρίζουν ωs εθνικόφρονα και αντικομμουνιστή.
Στη κατοχή πλούτισε απο το εμπόριο σταφίδαs -όλεs οι αποθήκεs του ΑΣΟ απο το Κατακωλο μεχρι τη Κόρινθο τον είχαν πελάτη-καθώs συναλλασόταν αποκλειστικά με Ιταλούs και Γερμανούs.
Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δωσιλόγων, το οποίο όμως τον αθώωσε(τα έχουμε ματαπεί,24 δωσιλογοι καταδικαστηκαν και εκτελέστηκαν-ποσοστό 2 τοιs εκατό-,έναντι των 3.000 εκτελεσθέντων κομμουνιστών).
Συνήγοροs υπεράσπισηs ο παππούs Βαρβιτσιώτηs και στο τέλοs, τα δικαστικά έξοδα χρεώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.
Ο λέγων “Οι επιχειρήσεις δεν πολιτεύονται. Εγώ είχα σύμβαση με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν ξέρω χούντα και ξεχούντα. Δεν μ’ ενδιαφέρει πως έγινε η κυβέρνηση αυτή…”

Έτσι,το 1972 ο αγαπημένοs τηs Χούνταs Γ.Λάτσης αγόραzει 1770 στρέμματα γης(και άλλα “900” θαλάσσης) στην Ελευσίνα για να στήσει την Petrolla του και να την προσθέσει -μετεπειτα- στα “Ελληνικα Πετρέλαια “
στον Ασπρόπυργο(τον ιερό χώρο τηs λίμνηs των Ρειτών τον είχε καταστρέψει από το 1956 “ο εθνάρχης”-απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα στη χώρα μας θαρρώ πωs είναι η καταστροφή του Θριασίου Πεδίου-).
Στο ντέρμπι των μεγιστάνων (Ωνάσης, Νιάρχος, Βαρδινογιάννης, Ανδρεάδης, Λάτσης κ.ά) για το 3ο διϋλιστήριο της χώρας(τα άλλα 2 είχε προλάβει και τα είχε ξαναρχίσει ο άνθρωπος του Νίξον, Τομ Παππάς).
Ο Παπαδόπουλος τάχθηκε ρητά υπέρ του Ωνάση, σε βίλα του οποίου (στο Λαγονήσι) έμενε αντί συμβολικού ενοικίου, ενώ ο Μακαρέζος υπέρ του Νιάρχου.
Η σύγκρουση έφτασε στα άκρα, με απόπειρες πραξικοπημάτων κι έκτακτους ανασχηματισμούς.
Τελικά ο Ωνάσης τα παράτησε, ακυρώνοντας τη «μεγαλειώδη» σύμβαση που είχε υπογράψει και παίρνοντας πίσω την εγγύησή του, το 3ο διϋλιστήριο μοιράστηκε μεταξύ Ανδρεάδη και Λάτση (ΦΕΚ 1972/Α/130) κι ένα 4ο παραχωρήθηκε στο Βαρδινογιάννη (ΦΕΚ 1972/Α/181).
Η Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει πωs ο Κυρ Γιάννηs κατά τη διάρκεια του πολέμου του 74,με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τροφοδοτούσε με τα δεξαμενόπλοια του με πετρέλαιο την Τουρκία,για τον Λίβανο πήγαινε όπου είχε μπίζνες και έκανε μια στάση…
Ο Κυρ Γιάννηs πάει την εφημερίδα στα δικαστήρια και η Ελευθεροτυπία αθωώνεται.
Εντελώς συμπτωματικά, μετά τη πτώση της Χούντας στη δούλεψή του Κυρ Γιάννη φάγαν πολλοί άνθρωποι της Χούντας (και βασανιστές), ψωμί.
Την 1 Σεπτεμβρίου 1992,γίνεται έκρηξη στην Πετρόλα,όταν σπάει σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώνονται.
Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.
Και έρχονται οι μέρεs του υ(ι)ού Λάτση.
Το Συμβούλιο της Επικράτειας κρίνει παράνομη την ανέγερση(αφού είχε χτιστεί) του Mall στο Μαρούσι της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση).
Με ένα νομικό τέχνασμα με τον συντελεστή δόμησηs, το αυθαίρετο βαφτίζεται Στρατηγική Επένδυση,πρόστιμο 0.
Όταν οι ξένες τράπεζες (Credit Agricole, Societe General, BCP) αποχώρησαν από την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν 4 δις ευρώ στις ανακεφαλαιοποιήσεις των χρεοκοπημένων τραπεζών που άφηναν πίσω τουs.

Ο πλουσιότεροs Έλληναs ,o υ(ι)όs Λάτσης εγκαταλείπει την Eurobank καταβάλλοντας το ποσό των 0 ευρώ.
Όχι μόνο δεν κατέβαλλε τα 2,5 δις που όφειλε στην Eurobank ,αλλά απέκτησε και το 11% της εθνικής.
To 2014, η κυβέρνηση του Σαμαρά χαρίζει χρέη 660 εκατομύρια στο Βαρδή Βαρδινογιάννη (άλλος ευεργέτης) και 220 εκατομύρια στον Σπύρο Λάτση.
Oι δύο πυλώνεs ρύθμισηs πλαισίου και τιμολόγησηs των ελληνικών καυσίμων(τούs κοντοφτάνει ο Μελισσανίδηs).
Tips-To ”Kοινωφελέs ίδρυμα Λάτση” που κάθε τόσο ”επιδοτείται” απο το Δημόσιο(με αποφάσειs τηs βουλήs) ,έχει έδρα το Λιχνεστάιν.
Ίσωs γι’άυτό το 2012 δωρήθηκε στο ελληνικό δημόσιο και η θαλαμηγόs ”Νεράιδα” του γέρου Λάτση και την επισκέπτονται σήμερα στο Τροκαντερό του Φαλήρου σχολείια και μαθαίνουν τη προσφορά του πατρόs στη ”Παρτίδα ” του.
Στον υ(ι)ό πάλι (και αφού ο Άδωνηs έδιωξε τουs Καταριανούs απο την ”επένδυση” του Ελλληνικού), που παίρνονταs δάνειο 750.000.000 ευρώ απο την ALPHA BANK και άλλα 150 μύρια ομολογιακό δάνειο κατορθώνει και αγοράζει αντί 93 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,σε μία περιοχή που η τρέχουσα αξία αγοράs του τετραγωνικού ήταν 3.500-5000 το τετραγωνικό μέτρο και θεωρείται απο τα ”φιλέτα” σε όλη την Ευρώπη.

Εκει που χτίζονται τερατουργηματα ουρανοξύστεs και το πόπολο θαυμάζει χασκονταs…
Εκεί που θα χτιστεί η νέα ιδιωτική Ιατρική Σχολή της Αθήνας.
Την δημιουργεί ένα κερδοσκοπικό fund, το CVC Capital Partners μαζί με ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.
Γι΄αυτό και αναφέρεται ωs ΕΠΕ.
Εταιρεία περιορισμένηs ευθύνηs.
University of Nikosia Greece Brunch Limited.
Bέβαια ,το ότι η CVC ελέγχει σχεδόν όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στη χώρα(Υγεία,Μετροπολιταν,City Hospital),έχει αγοράσει μεγάλο μέροs τηs ΔΕΗ αλλά και σε αυτήν ”βιοπορίζεται” η θυγατέρα του πρωθυπουργού μαs Μητσοτάκη,θαρρώ πωs με καλή προαίρεση θα το ξεπερασουμε.
Εκεί λοιπόν ,στο πρώην Olympic Catering της πρώην Ολυμπιακής στο Ελληνικό ,θα εισάγονται στην ιδιωτική ιατρική, οι φοιτητές με βάση εισαγωγής το 9,5 που είπε και ο Πιερρακάκηs-αρκεί να δύνανται να πληρώσουν τα δίδακτρα-ενώ οι φοιτητές που θα μπαίνουν στην πραγματική Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ θα πρέπει να πιάνουν απο 18,5 και πάνω.
Όλοι οι ”εθνικοί ευεργέτεs μαs”…μαζί.
-”Άμα μυρισθώ επικερδή επιχείρησιν δεν αντέχω”:
Ετσι έλεγε αυτόs που πέθανε σαν σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 1899 ο τοκογλύφος Ανδρέας Συγγρός, ο δήθεν “εθνικός ευεργέτης”(η ιστορία του στα δύο πρώτα σχόλια).
Που έγραφε στα “Απομνημονεύματα” του):
“Ξαφνικά ένα κοινό ανίδεο από οικονομικά, και το οποίο μπορούσε συνεπώς εύκολα να παρασυρθεί, εμπλέκεται σε μια δίνη πολυειδών ψευδαισθήσεων με άμετρες προσδοκίες.
Ευκολόπιστοι και καλόπιστοι, αλλά και αφελείς οι Αθηναίοι κυρίως..χωρίς να λάβουν υπόψη τους ότι είχε κινήσει την υπόθεση ξένος επιχειρηματίας (ο ίδιος), ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να ταυτίσει προσωπικές του επιδιώξεις με τις προσδοκίες των Ελλήνων”.
Τουλάχιστον μας “κληροδότησε “τη φράση “άνθρακες ο θησαυρός “.
Τι η φωτογραφία του Συγγρού,τι του Λάτση…η αλήθεια παραμένει 200 χρόνια τώρα ,η ίδια…
“Εθνικοί Ευεργέτες”…τους εορτάζουμε σήμερα.
-Περυσι, ο Μάρκος καλυψε τη 3η εικόνα -ενεκα βίαιου περιεχομένου ☹️, λέει-που ήταν ένα φωτογραφικό κολάζ των Λατσειων έργων και ημερών…
Έτσι για να επιβεβαιώνονται τα λεχθεντα.
-Αποτελεί όνειδος -αν αποτελεί -,επί ημερών Τσίπρα και υπουργού Γαβρογλου το λιμάνι του Κατάκολου να μεταονομαζεται σε “Λιμένας Ιωάννη Λάτση “.
Ασχετα,αν ο Κύριος Γαβρογλου ήταν μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος Λάτση..
-Ειπε μια σχολιαστής,πως αν δεν υπήρχαν οι ευεργέτες,δεν θα υπήρχε η χώρα….και έβαλε μαζί Νιάρχους,Λατσηδες,Βαρδινογιαννηδες,
Μποδοσάκηδες,Τοσιτσες…με Μπαγκα,Υψηλάντη,Βιζβικη.
Όχι δα…
Ο Βαρωνος Μιχαήλ Τοσίτσας, ο οποίος ήταν όχι μόνο απλά μεγαλογαιοκτήμονας και επιχειρηματίας στην Αίγυπτο, αλλά και διαχειριστής του διοικητή της Αιγύπτου (τότε η Αίγυπτος ήταν οθωμανική επαρχία) Μοχάμετ Αλι.
Ο Μιχαήλ Τοσίτσας δεν έβγαλε “κιχ” σ’ όλη τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821 – 1830, ακόμη και όταν ο συνεταίρος του “φιλέλληνας” Μοχάμετ Αλι έστειλε το γιο του Ιμπραϊμ Πασά, τον γνωστό “Μπραϊμη” να κάψει και να λεηλατήσει την Πελοπόννησο από το 1824 ως το 1827.
Η στάση του κατακρίθηκε από τους ιστορικούς Φιλήμονα και Σπηλιάδη και δικαιολογήθηκε από τον Γούδα με το επιχείρημα ότι θα αποκτούσε πλούτο με τον οποίο αργότερα θα ήταν ωφέλιμος για την πατρδα.
Όπως και έγινε…

Ο πατριώτης Μποδοσάκης Αθανασιάδης , στη Λοζάνη το 1923 εισηγήθηκε στον Βενιζέλο, του οποίου ήταν σύμβουλος, την ανταλλαγή των πληθυσμών ισχυριζόμενος ότι “…οι διαφυγόντες Ελληνες ουδεμίαν επιθυμίαν είχον να επιστρέψουν εις την Τουρκίαν…” .
-Τις φήμες για τον αδελφό του Κυρ Γιάννη,που εκτέλεσε η Κομαντατούρ στη κατοχή -αντι αυτού -γιατί ” πείραζε” τους αριθμούς των κερδών από τις προμήθειες και πως τον “έδωσε ” ο Κυρ Γιάννης ,
τη σχέση του Κυρ Γιάννη με τις πενικιλίνες στη μαύρη αγορά στη κατοχή
και τη φήμη της θαλαμηγου του Νεράιδας(αγαπημένο του πλοίο και όχι τα πρώτα του Εφφη και Κική)για τα ερωτικά όργια της “καλής κοινωνίας” των Αθηνών,τα προσπερνω .
Στην έπαυλη της οικογένειας στο Λονδίνο(πάντα είχε καλές σχέσεις με την αγγλική βασιλική οικογένεια), υπογράφηκε από το ΝΑΤΟ το 1990 η συμφωνία του τέλους του ψυχρού πολέμου.
-Ανάλυση περιεκτικότητας λίρας εποχής Ανδρέα Συγγρού (κατά Εμμ.Ροιδη στον Ασμοδαίο του)
Δάκρυ ορφανού 0,02
Στεναγμοί χήρας 0,01
Πείνα συνταξιούχου 0,01
Εύνοια Τούρκου 0,03
Νωθρότητα εισαγγελέως 0,03
Ελαστικότητα νόμων 0,05
Ευπιστία μετόχου 0,85
Γενικό σύνολο: λίρα 1 (μία)
-Αν δεν με ματαδειτε τις επόμενες μέρες,το παραπάνω θα είναι η αιτία Φιλιά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply