Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Ένοπλες Δυνάμεις, η ΕΑΒ και κρίσιμα προγράμματα όμηροι “άτσαλων” χειρισμών

Τα ναυπηγεία, τα ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ… Θετικές ειδήσεις δεν εντοπίζονται εύκολα. Πριν από λίγες ώρες προαναγγέλθηκε ρεπορτάζ για την κατάσταση στην ΕΑΒ η οποία προκαλεί προβληματισμό, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται δυο προγράμματα κεφαλαιώδους σημασίας για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία….
Η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου P-3B Orion και αυτή των 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο επίπεδο F-16V (Viper).
Όπως αναφέρθηκε ήδη, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για τη διόρθωση της κατάστασης και υπόψη πρέπει να λαμβάνεται η “τακτική κατάσταση”, χωρίς εμμονές σε -καταρχήν- ορθές επιλογές. Η κατάσταση λοιπόν που επικρατεί προκαλεί ανησυχία και χρήζει άμεσων παρεμβάσεων από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών που έχει τον πρώτο λόγο, ενδεχομένως δε και εμπλοκή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εκπροσωπεί τα Επιτελεία, τους πραγματικούς χαμένους από αυτή την κατάσταση. Με την αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα, ακολούθησε ως είθισται και αλλαγή στο “τιμόνι” των κρατικά ελεγχόμενων αμυντικών βιομηχανιών, άρα και της ΕΑΒ. Δεν είναι της παρούσης, αλλά κάποια στιγμή η χώρα, εάν όντως επιθυμεί όχι απλά το βόλεμα “δικών μας παιδιών” αλλά πραγματική παραγωγική αξιοποίηση όλων των τομέων της οικονομίας, θα πρέπει να αποδεσμευθεί από τις αυτοκαταστροφικές μεταπολιτευτικές αγκυλώσεις του πολιτικού μας συστήματος.
Οι αμυντικές βιομηχανίες χρειάζονται τεχνοκράτες ικανούς οι οποίοι θα λαμβάνουν τα κατάλληλα κίνητρα και τις εγγυήσεις ανεξαρτησίας ώστε να εμπλακούν και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την -τόσο απαραίτητη και ρητορικά αποδεκτή από όλους- επανάσταση. Αν αυτό δεν γίνει από μια κυβέρνηση που έχει -ορθώς- διακηρύσσει ότι έχει ως σημαία αυτή τη λογική διακυβέρνησης του τόπου, ποιος θα το κάνει;
Μπορεί όντως οι επιλογές που έγιναν να θεωρήθηκε στην κυβέρνηση ότι πληρούν τα εν λόγω κριτήρια. Στην πράξη όμως αυτό δεν έχει φανεί. Το ότι πέρασε κάποιος “ένα φεγγάρι” από την ΕΑΒ, είχε τη φιλοδοξία να ανοίξει τα φτερά του και να φύγει στο εξωτερικό δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του και κατορθώνοντας να φτάσει σε επίπεδο μεσαίου στελέχους σε μια καλή εταιρία, προδήλως δεν αρκεί.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Στην ΕΑΒ λοιπόν φαίνεται πως τα πρώτα βήματα ενός -κυρίως- εκ των δύο επιλογών της κυβέρνησης, της πιο επιχειρησιακής, δεν προδίδουν αυτό τον “αέρα” που θα απαιτούσε η αποτελεσματική διοίκηση της εταιρίας. Μια διοίκηση η οποία θα συσπειρώσει γύρω της το δυναμικό της εταιρίας για να προχωρήσει με την απαραίτητη ευελιξία και τόλμη στην εκτέλεση των σωτήριων για την επιβίωση της εταιρίας έργων που της έχουν ανατεθεί.
Όποιος πει ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου θα μας βρει σύμφωνους. Όμως η καλόπιστη κριτική όταν διαπιστωθεί ότι κάτι δείχνει να μην πηγαίνει καλά, συνιστά καμπανάκι κινδύνου, το καμπανάκι της έγκαιρης -ευελπιστεί κανείς- αφύπνισης και προϋπόθεση επαναφοράς στην κανονικότητα. Όχι την παραδοσιακή ελληνική…
Όμως η άγνοια του “τακτικού περιβάλλοντος” στο εσωτερικό της ΕΑΒ, έχει προκαλέσει αναστάτωση και έχει επιδεινώσει τις σχέσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Το πρώτο φάουλ όμως φαίνεται πως έγινε από το υπουργείο Οικονομικών. Όχι από την εταιρία. Και μια απόφαση που εκ πρώτης όψεως είναι ορθή, όχι μόνο δεν έχει τα αποτελέσματα που αναμενόταν, αλλά τα αντίθετα.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από πηγές της εταιρίας, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε έναν ελεγκτή ο οποίος έκανε “φύλλο και φτερό” τα πάντα στην ΕΑΒ, με αποστολή κατά τα φαινόμενα να εντοπίσει δυνατότητες περιστολής των δαπανών. Σωστό, καθώς δεν χρωστά και λίγα η εταιρία, επιβαρύνοντας το Δημόσιο.
Αν δεν υπήρχαν οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και η ανάγκη εξασφάλισης υποστήριξης εκ των έσω, θα ήμασταν οι πρώτοι που δεν θα ασχολούμασταν και θα καλούσαμε για τον τερματισμό διασπάθισης των χρημάτων των φορολογουμένων. Όμως… Οι ευθύνες οι διαχρονικές, διακομματικές και πολύ βαριές.
Όχι όμως επιχειρώντας να διορθωθεί η κατάσταση να προκληθεί ανήκεστος βλάβη στην ΕΑΒ. Εκτός κι αν αυτός είναι ο ανομολόγητος στόχος οποιουδήποτε. Εντός ή ενδεχομένως και εκτός Ελλάδος. Ας πάρουμε όλοι μας θέση για να ξέρουμε ως κράτος τελικώς τι θα κάνουμε. Χωρίς κρυφές ατζέντες.
Ας δούμε όμως κάποιες από τις δαπάνες που έβαλε στο στόχαστρο ο ελεγκτής του υπουργείου Οικονομικών. Ενδεικτικά: Το λεωφορείο που μεταφέρει τους εργαζόμενους το ξημέρωμα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Τανάγρα της Βοιωτίας. Το αυτοκίνητο που διαθέτει η εταιρία στα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και τους επιτρέπει να αποχωρούν αργά το βράδυ που αν μη τι άλλο δεν έχει άλλον τρόπο επιστροφής από το ιδιωτικό αυτοκίνητο.
Αλήθεια πιστεύουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι είναι δυνατόν με τις σημερινές αποδοχές εργαζομένων και στελεχών, ακόμα και των ανώτατων, να καλυφθεί η δαπάνη χρήσης ιδιωτικού αυτοκινήτου σε καθημερινή βάση όταν κάποιος πρέπει να οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση 100 χιλιόμετρα, άρα 500 χιλιόμετρα την εβδομάδα, άρα 2.000 ανά μήνα, άρα τέσσερα “γεμίσματα” του ρεζερβουάρ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τη φθορά του αυτοκινήτου κ.λπ.
Θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει δεικτικά ότι πιθανώς να ήταν εφικτό εάν το κράτος δεν επέβαλε συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις ενός ευρώ περίπου στην τελική τιμή ανά λίτρο βενζίνης που βάζουμε στα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα! Μα αν ήταν έτσι αγαπητοί του υπουργείου Οικονομικών, θα ζέσταινε… και τα σπίτια ο κόσμος με καλοριφέρ.
Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση ότι πραγματικά ανταγωνιστικά στελέχη του ιδιωτικού τομέα δεν θα περνούσαν ούτε απ’ έξω από τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες με αυτούς τους όρους. Τα λένε οι ίδιοι οι κυβερνητικοί, όχι εμείς. Οι ανταγωνιστικοί υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενοι που χρειάζεται κατεπειγόντως η εταιρία, επίσης δεν θα έσπευδαν.
Ο ΑΤΣΑΛΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…
Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν γι’ αυτά τα απλά δικαιώματα. Του λεωφορείου που τους μεταφέρει. Σε αυτό προστέθηκε η αμφισβήτηση της ένταξης των ενσήμων τους στην κατηγορία “βαρέων και ανθυγιεινών”. Η τακτική του “ταύρου εν υαλοπωλείο” σε αυτή τη συγκυρία δεν βοήθησε. Αντιθέτως προκάλεσε προβλήματα. Ενώ ο κορονοϊός δεν έχει πλήξει -ακόμα τουλάχιστον- την ομαλή λειτουργία της εταιρίας.
Γι’ αυτόν και άλλους λόγους, συχνά πυκνά πραγματοποιούνται συνελεύσεις του σωματείου εντός των εγκαταστάσεων της εταιρίας. Μπορεί κανείς να υπολογίσει τις χαμένες εργατοώρες, αν μια συνέλευση διαρκέσει π.χ. τρεις ώρες, επί 800 χονδρικά εργαζόμενους; Αυτό το κόστος το υπολόγισαν στο ΥΠΟΙΚ; Για να μην αναφερθούμε στον κίνδυνο που συνιστούν οι συναθροίσεις.
Πάμε και παρακάτω. Μετά από πολλαπλές πιέσεις και “φωνές” μπας και ενεργοποιηθεί το σύστημα, ξεπεράστηκαν κάποια εμπόδια και επιλέχτηκαν κάποιοι νέοι εργαζόμενοι που απαιτούνται για να προχωρήσει το έργο των αναβαθμίσεων. Έκτοτε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα κόλλησε και η πρόσληψη δεν έχει προχωρήσει!
Προφανώς οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τη σημερινή διοίκηση αλλά και την προηγούμενη. Πότε θα εκπαιδευτούν; Πότε θα ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία; Άρα να αναμένονται περισσότερες καθυστερήσεις. Αυτό συνδέεται με την παθογένεια της αλλαγής διοικήσεων με επιλογές κομματικές. Το σύστημα είναι που είναι αργό από μόνο του. Οι διοικήσεις που ξέρουν ότι είναι υπό αποχώρηση “κατεβάζουν τα μολύβια”! Σιγά μην πάρει κανείς απόφαση!
Δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής συναίσθηση ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί διατάραξε αιφνιδιαστικά την εργασιακή ειρήνη και αυτό θα έχει διαλυτικές επιπτώσεις, αντί της συνοχής που οφείλει να επιδείξει η ΕΑΒ για να αντεπεξέλθει επιτυχώς στα προγράμματα που έχει εμπλακεί. Τα οποία στη συνέχεια θα αποτεέσουν διαβατήριο για την ανάληψη κι άλλων έργων ώστε να δρομολογηθεί με ουσιαστικούς όρους η διάσωση της εταιρίας.
Αυτό που θα προκύψει νομοτελειακά εάν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι ότι-ως είθισται- καθένας θα περιχαρακωθεί στον τομέα του, η επικοινωνία θα δυσκολέψει, οι εργαζόμενοι θα στραφούν εναντίον της διοίκησης που η κυβέρνηση και το αντίθετο. Άρα κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπονομεύουν το έργο της διοίκησης που η ίδια κυβέρνηση τοποθέτησε.
Η ίδια η διοίκηση πιθανότατα θα υιοθετήσει αμυντική στάση, θα βλέπει παντού “εχθρούς” σε μια εταιρία που τώρα αρχίζει να μαθαίνει και θα οδηγηθούμε στους γνωστούς “βυζαντινισμούς” με το γνωστό αποτέλεσμα: Μηδέν εις το πηλίκον.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ…
Εάν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, το πρόβλημα θα έρθει στην επιφάνεια και θα ταλαιπωρήσει άλλη μια φορά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Απαιτείται λοιπόν άμεση διορθωτική παρέμβαση από την πλευρά των κυβερνητικών αρμοδίων. Εάν επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης λίγοι αντιλαμβάνονταν την επιχειρηματική διάσταση της υπόθεσης, υποτίθεται σήμερα τέτοια προβλήματα δεν είναι λογικό να υφίστανται.
Σε αυτή την κατάσταση που οφθαλμοφανώς θα πληρώσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει και πολλές δυνατότητες να εμπλακεί. Όπως και το ΥΠΟΙΚ λόγω των ειδικών συνθηκών που επέβαλλαν στη χώρα οι έκτακτες συνθήκες λόγω του κορονοϊού. Για ποιον λόγο να συντηρούνται τέτοια μέτωπα;
Μια λύση είναι το ΥΠΟΙΚ να εκχωρήσει εποπτικές -τακτικής φύσεως- αρμοδιότητες στο υπουργείο Ανάπτυξης και το ΥΠΕΘΑ. Δε χρειάζεται να απολέσει τον έλεγχο, το να έχει τον τελευταίο λόγο στον τομέα. Η οικονομική σύνεση ασφαλώς δεν μπορεί αν παραβιάζεται. Μήπως όμως η κυβέρνηση οφείλει να ξανασκεφτεί ποιοι θα εμπλακούν ώστε να αποφευχθεί η ζημιά και τα προγράμματα να εξελιχθούν ομαλά;
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply