«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτός είναι προδότης!!! Ποιος και πότε θα τον δικάσει στην εσχάτη των ποινών;;;  Δώρος Πολυκάρπου. 

Καταγγέλλουμε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ τη σύγκληση της 2ης Γενεύης.

????????????????????????????????????

Στο  πρόσφατο κατάντημα, όπου  ο εκτελεστικός διευθυντής μιας οργάνωσης ονόματι ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου κατήγγειλε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για … διάπραξη ποινικού αδικήματος και υποκίνησης βίας και μίσους γιατί καταφέρθηκε εναντίον των Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα, δηλαδή του εγκλήματος πολέμου!

Το Άρθρο 85 (4)(α) του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου Ι του 1977 θεωρεί τη μεταφορά από την κατοχική δύναμη τμημάτων του δικού της άμαχου πληθυσμού στο έδαφος που κατέχει ως «σοβαρή παραβίαση» της Συνθήκης.
Το Κοινό Άρθρο 1 των τεσσάρων Συνθηκών της Γενεύης και το Άρθρο 86 του Προσθέτου Πρωτοκόλλου Ι στις Συνθήκες της Γενεύης 1977 επιβάλλει την υποχρέωση στα Υψηλά Συμβαλλόμενα μέρη να εφαρμόζουν τις πρόνοιές τους.
Οι παράγραφοι 158-9 της Συμβουλευτικής Γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου στην υπόθεση Wall της 9ης Ιουλίου 2004 προνοεί ότι όλα τα Συμβαλλόμενα Μέρη στις Συνθήκες της Γενεύης τελούν υπό τη νομική υποχρέωση να διασφαλίσουν συμμόρφωση της κατοχικής δύναμης (στην περίπτωση της Κύπρου η κατοχική δύναμη είναι η Τουρκία) με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο όπως ενσωματώνεται στην Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης του 1949.

Τασος Ισαακ Α
Το Άρθρο 7 (1) (δ) καθορίζει την απέλαση ή βίαιη μεταφορά πληθυσμού ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», όπου «απέλαση ή βίαιη μεταφορά πληθυσμού» σημαίνει τον βίαιο εκτοπισμό των προσώπων που επηρεάζει η εκδίωξη ή άλλες καταναγκαστικές πράξεις από την περιοχή όπου βρίσκονται νόμιμα, χωρίς λόγους που επιτρέπει το διεθνές δίκαιο.
Το Άρθρο 8 (2) (β) (viii) του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αναφέρει τη «μεταφορά άμεσα ή έμμεσα από την Κατοχική Δύναμη τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της στο έδαφος που κατέχει ως «έγκλημα πολέμου».

Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών

Στα Ψηφίσματα 33/15 (1978), 24/30 (1979), 37/253 (1983) κ.α. η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποδοκίμασε «όλες τις μονομερείς ενέργειες που αλλάζουν τη δημογραφική δομή της Κύπρου».
Στο Ψήφισμα 4 (ΧΧΧΙΙ) (27/2/76) η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τα μέρη να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες που μεταβάλλουν τη δημογραφική δομή της Κύπρου και στο Ψήφισμα 1987/50 (11.3.1987) η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει ανησυχία για την εισροή εποίκων, καλεί δε σε σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πληθυσμού της Κύπρου.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
…………………………….

Ξανά το βρετανικό δόλωμα για να δεχθούμε την όποια λύση μας ετοιμάζουν

Γιατί δεν επιστρέφουν όσα εδάφη δεν χρειάζονται ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΥΣΗ στην Κυπριακή Δημοκρατία;

Ακούσαμε για ακόμη μια φορά χθες (18.6.2017) το Λονδίνο να επαναλαμβάνει, αυτή τη φορά μέσω του Βρετανού Πρέσβη στην Άγκυρα,  με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ,  το δόλωμα τους ότι θα μας επιστρέψουν έδαφος των βάσεων αν δεχθούμε τη ‘λύση’! Για να μας πείσουν να δεχθούμε την όποια λύση βρετανο-τουρκικής γένεσης δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας – που προσπαθεί το Φόρειν ΄Οφις  από τον Αύγουστο του 1974 να μας επιβάλει.

Για όσους νομίζουν ότι είναι … μια γενναιόδωρη σημερινή προσφορά των Βρετανών πρώην αποικιοκρατών πλανώνται.  Η προσφορά αυτή έχει την δική της ιστορία και έχω γράψει επανειλημμένα γι΄αυτήν.

Συνοπτικά, η προσφορά αυτή εκδηλώθηκε  το 2003 – 2004 υπό τον όρο ότι θα δεχόμασταν το σχέδιό τους ονόματι  ‘Ανάν’ το οποίο απορρίψαμε στις 24.4.2004.  Επανήλθε το 2009 και έγραψε  η ‘Ελευθερία’ Λονδίνου στο τεύχος της 12 Νοεμβρίου 2009, σελίδες 1,3,13. http://www.eleftheria.co.uk/pdf/922016103411ELEFTHERIA12112009.pdf

Το 2009 ο τότε Βρετανός Εργατικός Πρωθυπουργός Gordon Brown ανακοίνωση την προσφορά στην συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  Δημήτρη Χριστόφια.

Το Φόρειν ΄Οφις εξέδωσε και ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι είχαν ενημερώσει και τον ΟΗΕ.

Η προσφορά αποτελείτο από κάπου 45 τετραγωνικά μίλια και ότι ο ΟΗΕ θα  περιλάμβανε την προσφορά στις μελλοντικές διευθετήσεις των δύο ηγετών στο θέμα του εδαφικού.

«Οι δύο ηγέτες στη συνέχεια θα αποφασίσουν πως θα διανεμηθεί η γη αυτή και θα ενσωματωθεί στην συνολική λύση» τόνιζε η ανακοίνωση του Φόρειν ΄Οφις του Νοεμβρίου 2009.

«The land offer, which consists of some 45 square miles, was made to the UN yesterday. Prime Minister Gordon Brown met with President Demetris Christofias at Downing Street today …The UN will include the land offer in future negotiations between the two leaders on the territory issue.  The two leaders will then decide how this land will be allocated and integrated into a comprehensive settlement».

Επανήλθε τον Οκτώβριο του 2016 (αφού προηγήθηκαν στο ενδιάμεσο κατά καιρούς  διάφορες δηλώσεις βουλευτών…

Fanoulla Argyrou fanoulla@rgyrou.com

………………………………………………..

Πρόεδρος: Πάνος Ιωαννίδης (Νομικός)

Καταγγέλλουμε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ τη σύγκληση της 2ης Γενεύης…

Η σύγκληση της “Διεθνούς Διάσκεψης Γενεύη 2”, στις 28 Ιουνίου 2017, ΕΙΝΑΙ παράνομη, τελειωτικά καταστροφική και ΠΡΕΠΕΙ να αποτραπεί:

  Διότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδεμία εξουσιοδότηση είχε για τέτοια εξέλιξη.

 Διότι, ενώ σε Διεθνείς Διασκέψεις συμμετέχουν ΜΟΝΟ Κράτη, στη Γενεύη θα συμμετέχουν και θα αποφασίζουν 3 ΚΡΑΤΗ (Βρετανία, Τουρκία και Ελλάδα) και 2 ΠΡΟΣΩΠΑ (ο Έλληνας Κύπριος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τούρκος Κύπριος Μουσταφά Ακιντζί).

 Διότι, το κυρίαρχο, ευρωπαϊκό κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας η τύχη θα κριθεί, ΔΕΝ θα συμμετέχει και θα θεωρείται (πλέον) ως τελειωτικά ΕΚΛΙΠΟΥΣΑ.

  Διότι, όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν, τόσο για τα ζητήματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων, όσο και για τα υπόλοιπα Κεφάλαια, θα είναι παράνομες, τελειωτικές και θα γεννήσουν την καταστροφική “Λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας”.

  Διότι, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ότι σε ένα ενδεχόμενο Δημοψήφισμα, το βροντερό ΟΧΙ είναι δεδομένο, θα παρακάμψουν το Δημοψήφισμα και θα παρουσιάσουν τα συμφωνηθέντα ΜΕ ΤΡΟΠΟ που να έχουν άμεση εφαρμογή, όπως λ.χ. “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)” που ΔΕΝ χρειάζονται Δημοψήφισμα.

  Διότι, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ζητηθεί κάποια “έγκριση”, αυτή θα είναι από τα αντίστοιχα “Κοινοβούλια”, δηλαδή την Τουρκική Κυπριακή Ψευδοβουλή από τη μια και την Ελληνική Κυπριακή Ψευδοβουλή (πλέον) από την άλλη, της οποία η πλειοψηφία απαρτίζεται από (εμφανείς και αφανείς) παρατρεχάμενους της ΔΔΟ.

ΕΑΝ η “2η Γενεύη” πραγματοποιηθεί, το Θέμα της Κύπρου θα “διευθετηθεί”, με τον πλέον καταστροφικό τρόπο…

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ 18 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ…

ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΝ ΛΑΟ-

   οι αντι-ομοσπονδιακοί Υποψήφιοι (ανύπαρκτων) “Προεδρικών Εκλογών”,  οι από άμβωνος μεγαλόστομοι πλατφορμιστές και  η κρύπτουσα Εκκλησία,

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ, στις 28 Ιουνίου 2017…

ΕΑΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ, δηλώνουμε εκ των προτέρων μαχητικά παρόντες…

Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κύπρος, 10 Ιουνίου 2017

Το Κράτος μας…                       Το Έθνος μας…

1_Το Κράτος μας  2_Το Έθνος μας

“Το Θέμα της Κύπρου και η Ορθή Πορεία”

Omiros Alexandrou oalexandrou@cytanet.com.cy

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>