Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Να που πάνε τα λεφτά στα 3 χρόνια Μνημονίων!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ πόσο είναι το μεροκάματο των 300 προδοτών, όταν για τον λαό ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ μηνιάτικο 300 ευρό και άλλα τόσα σύνταξη!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Επειδή κάποιοι λένε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις μας “σώζουν” και ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει άλλη λύση και ότι ακόμα και αν έβγαινε ο Σύριζα που λέει ότι θα ακολουθήσει μια άλλη, διαφορετική πολιτική που θα δώσει χρήματα στην αγορά και στις ευπαθείς ομάδες, αναρωτιούνται οι υποστηρικτές των Μνημονίων, που θα βρεθούν τα χρήματα, θέλοντας να δείξουν ότι ο Σύριζα λέει ψέμματα διότι δεν μπορεί να βρει τα λεφτά για να ασκήσει την διαφορετική πολιτική, σκέφτηκα στο παρόν άρθρο να σας δείξω που είναι τα λεφτά.
Λεφτά λοιπόν φαίνεται να υπάρχουν για να πληρώνονται πολύ καλά οι έλληνες βουλευτές. Δείτε την προηγηθείσα εικόνα. Δείχνει τις μηνιαίες αποδοχές των βουλευτών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι ενδεικτικό ότι οι αποδοχές των ελλήνων βουλευτών είναι υψηλότερες από των άγγλων και των ισπανών.
Σας φαίνεται λογικό αυτό; Στην Ελλάδα που είναι με διαφορά στην χειρότερη οικονομική κατάσταση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, να λαμβάνουν οι βουλευτές αρκετά περισσότερα χρήματα από τους συναδέλφους τους στην επίσης δοκιμαζόμενη Ισπανία αλλά σε σαφώς καλύτερη θέση από ότι βρίσκεται η Ελλάδα, όπως και από αυτούς της Αγγλίας που δεν βρίσκεται και σε προβληματική κατάσταση και όταν μάλιστα το μέσο κόστος ζωής στην Ισπανία είναι λίγο υψηλότερο συγκριτικά με την Ελλάδα και όταν το μέσο κόστος ζωής στην Αγγλία είναι αρκετά υψηλότερο;
Αν μη τι άλλο, η παραπάνω σύγκριση αποτυπώνει ότι οι έλληνες βουλευτές δεν συμμετέχουν όπως θα έπρεπε στο κόστος προσαρμογής, όταν θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα έδιναν το παράδειγμα. Και λάβετε υπόψη σας, ότι ο πίνακας παρουσιάζει το μέγεθος της επισήμου μισθοδοσίας.
Δεν αναρωτιέστε όπως και εγώ, μεταξύ όλων αυτών των συγκρινόμενων χωρών, ποιοι βουλευτές θα παίρνουν τα περισσότερα έμμεσα χρήματα πέραν της επισήμου αμοιβής (μπόνους, επιδόματα, εκτός έδρας κλπ); Εμένα κάτι μου λέει ότι θα πρωτεύουν οι δικοί μας βουλευτές σε αυτό το πεδίο…
Παρακάτω, ακολουθεί το link με το άρθρο της έγκυρης αγγλικής εφημερίδας Daily Mail, από όπου πήρα τον πίνακα των αποδοχών των βουλευτών.
Ας δούμε που αλλού μπορούν να βρεθούν λεφτά.
Σε πολλές υπηρεσίες και οργανισμούς του ευρύτερου ελληνικού δημοσίου, εξακολουθούν και πληρώνονται υπερβολικά πολλά χρήματα. Ποιοι είναι αυτοί; Μα προφανώς, οι συμμετέχοντες στις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εδώ και 40 χρόνια.
Για παράδειγμα, εδώ δεν είναι παράλογα υψηλές οι αμοιβές;
… ή δείτε στη κάτωθεν εικόνα αμοιβές, στο πρόεδρο τς ΕΤΕ και σε συνδικαλιστή…

… ή σας φαίνεται λογικό να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 99.900€ ετησίως οι 20 όλοι κι όλοι εργαζόμενοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ);
Σημειώνουμε σχετικά ότι το ΤΧΣ δημιουργήθηκε στη κρίση, ως ένας μηχανισμός που βοηθάει τις τράπεζες όταν περιέρχονται σε δύσκολη κατάσταση, από πλευράς ρευστότητας. Ουσιαστικά, η δουλειά που κάνει το ΤΧΣ είναι “μηχανική” και προφανώς βάσει της λογικής, δεν δικαιολογεί τέτοιο υπερβολικό μέγεθος εξόδων, για μια “μηχανική”διαδικασία, δηλαδή για μια διαδικασία που εύκολα μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε σχετικά καταρτισμένος άνθρωπος. Η δουλειά του ΤΧΣ δεν είναι τέτοια που να είναι “ανοικτή” και να υπάρχουν διάφορα δυνητικά επίπεδα απόδοσής του, έτσι ώστε το σύνολο των εργαζομένων του που δεν είναι και πολλοί, είτε τα κορυφαία στελέχη του να χρειάζεται να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο για να δικαιολογεί και το μέγεθος της αμοιβής τους.
Και μάλιστα όπως διαβάσαμε σε κάποια άρθρα, εντός του 2013 συνέβη και αύξηση (!!!) στην αμοιβή του προέδρου του ΤΧΣ.
Πόσα χρήματα είπαμε δαπανώνται για κόστος της λειτουργίας της αντιπροεδρίας, που στην ουσία δεν έχει και κάποιες ουσιαστικές αρμοδιότητες;
Σας φαίνεται επίσης λογικό να πληρώνουν σε δημόσια υπηρεσία τόσα πολλά χρήματα, π.χ. για χαρτί τουαλέτας; Για κάποιο λόγο, τα χρήματα που δίνουν για αυτή την δαπάνη που εντοπίσαμε είναι υπερβολικά πολλά, σε σημείο που δημιουργούν υποψίες.
Για να παίρνει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) 600.000€ και μόνο για το 2013, για να καταγράφει τις αυτοκτονίες, πόσο λογικό σας φαίνεται;
Λεφτά επίσης υπάρχουν για να παίζουν οι νέοι μας τους “βουλευτές”:
… ή για να πληρώσουν ένα site, μόλις 1,1 εκατ. ευρώ, όταν ακόμα και τα πλέον σύνθετα και πολύπλοκα sites κοστίζουν έως 10 χιλιάδες – και λάβετε υπόψη σας ότι το site της Βουλής δεν είναι και ότι πιο δύσκολο…
Τέλος, διάβασα ότι 5.000.000 ευρώ θα είναι το κόστος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου… Είναι απαράδεκτο, όταν άνθρωποι δεν έχουν φάρμακα και άλλα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, να δίνουν τόσα χρήματα για … θεάματα που συναντούμε μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα -διότι ποια σύγχρονη χώρα κάνει στρατιωτικές παρελάσεις εκτός από την πρώην Σοβιετική Ένωση, Ιράν κλπ; Καμία σύγχρονη και ισχυρή χώρα, δεν κάνει παρελάσεις, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Γερμανία, ούτε η Βρετανία…
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε, εάν ψάχναμε πόσα άλλα θα βρίσκαμε… αλλά νομίζουμε ότι φτάνουν αυτά και περισσεύουν.
Λεφτά λοιπόν υπάρχουν και μπορούν να κατανεμηθούν ορθότερα από ότι γίνεται τα τελευταία τρία έτη των μνημονίων.
Τι χρειάζεται για να γίνει η αποτελεσματική διαχείριση της ρευστότητας; Βούληση. Δεν ξέρω εάν ο Σύριζα την έχει – λέει ότι την έχει. Μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και όχι. Το μπορεί και όχι όμως σημαίνει απλώς μια πιθανότητα, όταν αυτή τη συγκρίνουμε με την βεβαιότητα ότι οι μέχρι σήμερα μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έχουν την βούληση. Συνεπώς μεταξύ της βεβαιότητας περί μη ορθής διαχείρισης των χρημάτων (όπως γίνεται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις) και της πιθανότητας της μη ορθής διαχείρισης (από τον Σύριζα), που ταυτοχρόνως όμως έχει και την πιθανότητα της ορθής διαχείρισης, εγώ προτιμώ το δεύτερο.
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply