«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων Οι ευκαιρίες για τη Γερμανία και την Ευρώπη

Του Βόλφγκανγκ Μπίτνερ

Νέοι κακοί αναφέρονται σχεδόν κάθε μέρα, αλλά η ευρύτερη εικόνα δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Με τη ρήξη μεταξύ των ΗΠΑ και των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ που πυροδοτήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, έχει επιτευχθεί ένα οριακό σημείο τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη διεθνή πολιτική.

Καθώς η αβεβαιότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, η εποχή της «διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες» σε περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου από τη συλλογική Δύση πλησιάζει στο τέλος της.

Ο παγκόσμιος νότος και η Ρωσία δεν ανέχονται πλέον τον πατερναλισμό και την καταπίεση από τις ΗΠΑ και τους υποτελείς τους, και αυτή είναι η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι το μέλλον βρίσκεται στους BRICS και στην Πρωτοβουλία Belt and Road.

Όποια και αν είναι η αυτοκρατορική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον Τραμπ ή άλλους προέδρους: παγκοσμίως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση νέων κοινωνικοπολιτικών ιδεών που βασίζονται στον ανθρωπισμό και την ισότητα των ανθρώπων και των λαών, με άλλα λόγια: στις αρχές που κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι αλήθεια ότι οι εκπρόσωποι των συμφερόντων του κεφαλαίου εφαρμόζουν όλο και πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο και την υποταγή των πληθυσμών τους, και η πλειονότητα των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό σε μια ολισθηρή κατηφόρα προς τον ολοκληρωτισμό.

Ωστόσο, το τόξο είναι υπερβολικά τεντωμένο, κυρίως λόγω των παράνομων τεκμηρίων της Επιτροπής της ΕΕ, τα οποία γίνονται ανεκτά από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και όταν πρόκειται για την επιβολή κυρώσεων σε αντιστασιακούς δημοσιογράφους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να προσπαθεί να καθυστερήσει τη χρεοκοπία των ΗΠΑ σε βάρος των υποτελών τους, αλλά η μόνη διέξοδος είναι να επιστρέψουν στις άλλοτε καλές επαφές με Ρωσία και Κίνα.

Ας ελπίσουμε ότι η ευκαιρία που παρουσιάζεται θα αναγνωριστεί και θα αξιοποιηθεί.

Για τη Γερμανία ειδικότερα, είχαν αναπτυχθεί οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία που ήταν ιδιαίτερα επωφελείς και για τις δύο πλευρές.

Πρέπει να οικοδομήσουμε ξανά σε αυτό, όσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμη πρόεδρος.

Είναι γνωστό ότι έχει γερμανόφιλη στάση και, παρά τη μαζική προσωπική εχθρότητα, έχει προσφέρει πολλές φορές μέχρι πρόσφατα ειρηνική, εποικοδομητική συνεργασία.

Αυτό δεν μπορεί να αφορά την εγκατάλειψη των διατλαντικών σχέσεων.

Αντίθετα, μια ουδέτερη Γερμανία θα έπρεπε να παραμείνει ανοιχτή τόσο στο εξωτερικό όσο και στα ανατολικά.

*Βλ. Βόλφγκανγκ Μπίτνερ, Η γεωπολιτική με μια ματιά. Γερμανία-ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία , Verlag Background, Βερολίνο, Ιούλιος 2025

HINT_Bittner_Geopolitik_im_Ueberblick_Cover

Εικόνες: κατάθεση φωτογραφιών  

Η γνώμη του συγγραφέα/του υπεύθυνου επικοινωνίας μπορεί να διαφέρει από τη γνώμη της συντακτικής ομάδας. Βασικός Νόμος Άρθρο 5 Παράγραφος 1 και 3 (1) “Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να διαδίδει ελεύθερα τη γνώμη του με λόγο, γραφή και εικόνες και να λαμβάνει πληροφορίες χωρίς εμπόδια από γενικά προσβάσιμες πηγές.

Εγγυάται η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία αναφοράς μέσω του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχει λογοκρισία.”

https://250624.seu2.cleverreach.com/m/16839320/512125-9b5322622e43cf7317cb93aabcdede1fc0eb5839f950993a6eefef3b77b7a1a536373111b26ca7d1861ca6905c5ceda3

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>