«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο εξής όπως και να κρίνεις την εξουσία, θα συλλαμβάνεσαι και θα φυλακίζεσαι με συνοπτικές διαδικασίες με ευρωπαϊκή εντολή!

Για να το πούμε πιο απλά, ο φασισμός προελαύνει και πάλι – και η φιλελεύθερη δημοκρατία κινδυνεύει να ποδοπατηθεί κάτω από τις μπότες του

Η Ευρωπαϊκή δημοκρατία φόρεσε την  φασιστική πανοπλία/ και έριξε την σκιά της σαν την αράχνη με εντολές των δολοφόνων της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Η ανθρωπότητα θα νοσταλγήσει την ιερά εξέταση του μεσαίωνα, μπροστά σε αυτά που της ετοιμάζουν.

Μια οπισθοδρομική παγκόσμια τάση προς αυταρχικές, ολοκληρωτικές, δικτατορικές, εθνικιστικές και θρησκευτικά, εθνοτικά και πολιτισμικά πλειοψηφικές μορφές δεξιάς διακυβέρνησης.

Πρόκειται άραγε για μια δυσάρεστη αναποδιά, για μια παροδική φάση;

Ή μήπως προαναγγέλλει την έναρξη μιας μεταδημοκρατικής εποχής;

Στο εξής όπως και να κρίνεις την εξουσία, θα συλλαμβάνεσαι και θα φυλακίζεσαι με συνοπτικές διαδικασίες!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

8 comments to Στο εξής όπως και να κρίνεις την εξουσία, θα συλλαμβάνεσαι και θα φυλακίζεσαι με συνοπτικές διαδικασίες με ευρωπαϊκή εντολή!

  • Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
    Η ‘N.S.A.’ απέχει «μόλις λίγες ημέρες από τήν ΚΑΤΑΛΗΨΗ του διαδικτύου», προειδοποιεί ο Ed Snowden!
    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/04/nsa-ed-snowden.html

  • .
    .
    .

    https://arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ο-Φασισμός-δεν-έρχεται-ΑΜΕΣΑ-α-Η.jpg
    S.O.S… ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΙΝΤΙΑ…Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΣΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ!!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ…

    20 Απριλίου, 2024

    Διαβαζω, αγανακτώ και … ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ…

    Στο εξής όπως και να κρίνεις την εξουσία, θα συλλαμβάνεσαι και θα φυλακίζεσαι με συνοπτικές διαδικασίες με ευρωπαϊκή εντολή!
    .
    https://arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ο-Φασισμός-δεν-έρχεται-ΑΜΕΣΑ-α-Η.jpg
    .

    Επειδή η πλειοψηφία του λαού είναι ανενημέρωτη και περί άλλων τυρβάζει, ενημερώστε τους να προσέχουν τι γράφουν και τι λένε στα messenger και στους άλλους χώρους κοινωνικής δικτύωσης, γιατί ο αρμόδιος υπουργός α-δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, έχει βάλει τον έτερο δερβέναγα υπεύθυνο για το διαδίκτυο… τον αδελφούλη του Βασίλη Φλωριδη… αυτόν καλέ, που το όνομά του είχε εμπλακεί ως εισαγγελέα βεβαίως βεβαίως, με τον βιασμό ενός πεντάχρονου αγοριού…
    Κι ας μην το πάω παρακάτω, γιατί προβλέπω να μου φέρνετε τετράδια, γιατί θα το ρίξω στην συνέχιση της συγγραφής των βιβλίων μου που έχω αφήσει στη μέση, λόγω ιστολογίου…

    Καλλιόπη Σουφλή

    Υ.Γ.1. ΟΥΤΕ Ο ΚΙΜ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ…
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ ΘΕΛΑΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ…
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ…
    Τον ψηφίσατε, σας επέβαλε το μπόλιασμα και ψοφάτε σαν τις μύγες…

    Υ.Γ.2. Η κατωτέρω φωτό και ο πρώτος υπότιτλος, δικά μου… Το ξεκαθαρίζω στους … ρουφιάνους που κυκλοφορούν… Και τους δηλώνω, πως η περίοδος ναζισμού που ζούμε με τον ψυχοπαθή, θα τελειώσει κάποια στιγμή και… θα λογαριαστούμε, ρεμάλια…
    .
    https://attikanea.info/wp-content/uploads/2024/04/ΜΙΑ-Screenshot_1.jpg
    .
    Για να το πούμε πιο απλά, ο φασισμός προελαύνει και πάλι – και η φιλελεύθερη δημοκρατία κινδυνεύει να ποδοπατηθεί κάτω από τις μπότες του
    Η Ευρωπαϊκή δημοκρατία φόρεσε την φασιστική πανοπλία/ και έριξε την σκιά της σαν την αράχνη με εντολές των δολοφόνων της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
    Η ανθρωπότητα θα νοσταλγήσει την ιερά εξέταση του μεσαίωνα, μπροστά σε αυτά που της ετοιμάζουν.
    Μια οπισθοδρομική παγκόσμια τάση προς αυταρχικές, ολοκληρωτικές, δικτατορικές, εθνικιστικές και θρησκευτικά, εθνοτικά και πολιτισμικά πλειοψηφικές μορφές δεξιάς διακυβέρνησης.
    Πρόκειται άραγε για μια δυσάρεστη αναποδιά, για μια παροδική φάση;
    Ή μήπως προαναγγέλλει την έναρξη μιας μεταδημοκρατικής εποχής;
    Στο εξής όπως και να κρίνεις την εξουσία, θα συλλαμβάνεσαι και θα φυλακίζεσαι με συνοπτικές διαδικασίες!
    ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣS.O.

    Πηγή

    https://attikanea.info/s-o-s-απο-1η-μαϊου-προσεξτε-τι-γραφετε-στισ/
    .
    .
    .

  • .
    .
    .
    Κυβερνητικό ξεπούλημα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και… επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς εξάρτησης

    https://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2024/01/155-mm-artillery-rounds-790×400.jpg

    20 Απριλίου, 2024

    Με τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και η οποία, μεταξύ άλλων, υπογράφεται και από τον εποπτεύοντα την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Δένδια, δίνεται το πράσινο φως για το ξεπούλημα του πάγιου εξοπλισμού της κρατικής εταιρίας.

    Σχεδόν τρία χρόνια από τον Απρίλιο του 2021 όταν η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε με πανηγυρικό τρόπο τη δημιουργία κυβερνητικού πάρκου στον χώρο τον εγκαταστάσεων της ΕΑΣ στο Υμηττό, και αφού στους 36 μήνες που παρήλθαν δεν έγινε τίποτα για τη μετεγκατάσταση πρωτίστως του παραγωγικού εξοπλισμού της εταιρίας, η επιλογή που προκρίνεται για να καλυφθεί η τρίχρονη αδράνεια είναι το ξεπούλημα.

    Όπως μάλιστα αναφέρει το σχετικό άρθρο 4 της τροπολογία, ο πάγιος εξοπλισμός της ΕΑΣ μπορεί «να εκποιείται, να διατίθεται, με ή χωρίς αντάλλαγμα, για την εξυπηρέτηση άλλου δημόσιου σκοπού ή να αξιοποιείται με οποιονδήποτε άλλον πρόσφορο τρόπο, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ ΑΕ».

    Πρόκειται για την τελευταία πράξη ενός προσχεδιασμένου «εγκλήματος» σε βάρος της περιουσίας των φορολογούμενων.

    Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί μεταφοράς του εργοστασίου του Υμηττού στο Λαύριο, τον Απρίλιο του 2022 με επιστολή του τότε Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νικόλαου Κουλοχέρη, «προτάθηκε μετεγκατάσταση στην Μάνδρα σημειώνοντας ότι ο εξοπλισμός που δεν μεταφερθεί είναι: …Ο εξοπλισμός παραγωγής βλημάτων 30 χιλ. Apache και μεγάλων διαμετρημάτων που θα αποσυναρμολογηθεί και θα αποθηκευτεί προσωρινά…».

    Η διαδοχή όμως των γεγονότων και το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», δείχνουν ότι η αποσυναρμολόγηση και αποθήκευση, απλώς αποτελούν την έναρξη της συγγραφής του επιλόγου στο χρονικό της εγχώριας παραγωγής πλήρων πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων και πιθανά και των μεσαίων διαμετρημάτων.

    Δυστυχώς, 150 χρόνια μετά την ίδρυση της ΠΥΡΚΑΛ και η χώρα σε ότι αφορά τους συγκεκριμένους τύπους πυρομαχικών επιστρέφει σε καθεστώς εξάρτησης από προμηθευτές του εξωτερικού.

    Η σοβαρότητα της συγκεκριμένης εξέλιξης και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες δεν φαίνεται μέχρι σήμερα να γίνονται αντιληπτές από την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο εκτός της εποπτείας που ασκεί αποτελεί και κύριο πελάτη της ΕΑΣ για τα πυρομαχικά του.

    Οι εξελίξεις κινητοποίησαν 29 πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣ, που κατείχαν διοικητικές και διευθυντικές θέσεις στην εταιρία που δημοσιοποίησαν ανοικτή επιστολή.

    Βρέχει χρήμα για πυρομαχικά κι εδώ κρατούν ομπρέλα

    Το καταπληκτικό (και τόσο ελληνικό), είναι ότι αυτή η εξέλιξη δρομολογείται τη στιγμή που η παγκόσμια αγορά πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση λόγω του συνεχιζόμενων πολέμων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, που οδήγησε στην απόφαση της -έστω και με αργούς ρυθμούς- επανεξοπλισμού της Ευρώπης. Ενώ λοιπόν παγκοσμίως κατασκευάζονται νέα εργοστάσια πυρομαχικών για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση, στην Ελλάδα συμβαίνουν τα εξής καταπληκτικά και πρωτοφανή:

    Αντί η μετεγκατάσταση εκτός του αστικού ιστού να αποτελέσει ευκαιρία για την εξυγίανση και εξορθολογισμό της λειτουργίας της κρατικής εταιρίας, η Διοίκηση της ΕΑΣ την καθιστά τον… ιδανικό εταίρο σε κοινοπραξία με τη σλοβακική εταιρία MSM EXPORT s.r.o., μέλος του Ομίλου CSG (Czechoslovak Group), καθώς:

    τυπικά η ΕΑΣ κατέχει το 51% της κοινοπραξίας, αλλά παραχωρεί το μάνατζμεντ στη MSM EXPORT s.r.o., τον εταίρο του 49%

    η ΕΑΣ συνεισφέρει όμως τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό παραγωγής και την τεχνογνωσία,
    η ΕΑΣ παραιτείται οικειοθελώς από την παραγωγή πλήρων πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων και ειδικότερα των μεταλλικών μερών (κορμών) καθώς δεν μεριμνά ούτε για το αυτονόητο, δηλαδή να θέσει ως απαράβατη προϋπόθεση για τη σύσταση της κοινοπραξίας την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της πρέσας κωνικοποίησης (κόστος περί τα 2 έως 3 εκατ. ευρώ),

    https://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2024/04/Στιγμιότυπο-οθόνης-2024-04-19-120327.png

    η ΕΑΣ αποδέχεται να περιοριστεί αποκλειστικά στις εργασίες γόμωσης για λογαριασμό του εταίρου της στην κοινοπραξία, της MSM EXPORT s.r.o., με τιμές πολύ χαμηλές (80 ευρώ ανά βλήμα για τις πρώτες 50.000 βλήματα διαμετρήματος 155 χλστ. και 90 ευρώ ανά βλήμα για τις δεύτερες 50.000 βλήματα διαμετρήματος 155 χλστ.).

    Μάλιστα πρόσφατα δόθηκε προσφορά σε ανταπόκριση αιτήματος της σλοβακικής εταιρίας για τιμή 102 ευρώ ανά βλήμα διαμετρήματος των 155 χλστ. για τη γόμωση, βαφή και ακτινοσκόπησή του. Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «οι τιμές που δίνουμε στην ξένη εταιρία δεν εξασφαλίζουν λειτουργικό κέρδος για τα ΕΑΣ»!

    Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις η αξία του τυπικού βλήματος υψηλής εκρηκτικότητας (HE: High Explosive) διαμετρήματος 155 χλστ. ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.000 ευρώ!

    Εξίσου πρωτοφανές είναι το περιστατικό που καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους της ΕΑΣ μόλις χθες.

    Σύμφωνα καταγγελλόμενα, «ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ (μαύρα) από ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ MSM EXPORT

    ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΑΣ, της ΟΝΕΧ S.A.».

    https://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2024/04/Στιγμιότυπο-οθόνης-2024-04-19-120222.png

    Στη βάση λοιπών όλων των προαναφερθέντων και προκειμένου να αποφευχθεί η «υλοποίηση αυτών των λανθασμένων αποφάσεων απόρροια κακών και επιζήμιων εισηγήσεων συμβούλων»

    (για να δανειστούμε την έκφραση από την προαναφερθείσα επιστολή των 29 πρώην στελεχών της ΕΑΣ),

    η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί ή τουλάχιστον να τροποποιηθεί ώστε

    από τη εκποίηση ή διάθεση με ή χωρίς αντάλλαγμα να ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ

    Ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΩΝ.

    Ταυτόχρονα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μεριμνήσει να θέσει την αποκατάσταση της δυνατότητας παραγωγής πλήρων πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων από την ΕΑΣ ως απαράβατο όρο για τη σύσταση της κοινοπραξίας.

    Πηγή https://www.defence-point.gr/news/eas-kyvernitiko-xepoylima-kai-epistrofi-sto-kathestos-tis-diethnoys-exartisis#google_vignette

    https://ellas2.wordpress.com/2024/04/20/κυβερνητικό-ξεπούλημα-των-ελληνικών/

    .
    .
    .
    O Erdogan θέτει casus belli για τα θαλάσσια πάρκα κι ο Μητσοτάκης βλέπει… προσέγγιση – Η συνάντηση με Τούρκους τουρίστες

    20 Απριλίου, 2024 by ellas

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Λέσβο, όπου είχε συνάντηση με Τούρκους τουρίστες

    Σε… άλλο μήκος κύματος φαίνεται πως εκπέμπει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει στα περί βελτίωσης του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών δεν αγγίξει σοβαρά θέματα, όπως οι θαλάσσιες ζώνες.

    Ο πρωθυπουργός -παραβλέποντας το ανεπίσημο casus belli της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Αιγαίο- μετέβη στη Λέσβο, συναντήθηκε -όλως τυχαίως- με Τούρκους τουρίστες και έκανε λόγο για «απτά πραγματικά αποτελέσματα» στην προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ήταν μόλις ένα 24ωρο πριν, όμως, όταν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διεμήνυαν ότι είναι σε επιφυλακή για να «προστατεύσει τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη της στο Αιγαίο και να αποτρέψει τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς».

    Όπως γίνεται κατανοητό πρόκειται για δηλώσεις, που μόνο σε θετικό κλίμα δεν παραπέμπουν…
    Αντιθέτως, ξυπνούν μνήμες από τις ημέρες που η τουρκική προκλητικότητα είχε χτυπήσει «κόκκινο».

    Είναι εμφανές πως -σε αντίθεση με το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης- η Τουρκία δεν έχει υποχωρήσει από τις πάγιες διεκδικήσεις της (casus belli, τουρκολιβυκό μνημόνιο, «γκρίζες ζώνες», αποστρατικοποίηση των νησιών κλπ), ούτε έχει εγκαταλείψει τις θέσεις της περί διαφορών που προσκρούουν στις επίσης πάγιες ελληνικές θέσεις.

    Η συνάντηση Μητσοτάκη με Τούρκους τουρίστες

    Κατά την περιοδεία του στη Λέσβο, λοιπόν, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Τούρκους τουρίστες που είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα στο λιμάνι και ξεναγήθηκε στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις όπου γίνεται η διαδικασία έκδοσης Visa Express.

    Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας για τους Τούρκους τουρίστες. «Βλέπετε ένα πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά.

    Είναι το πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας, που δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι δεν διαθέτουν βίζα, ουσιαστικά να την αποκτήσουν εντός λίγων λεπτών.

    Αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα τόσο εύκολο και αυτονόητο χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά για να υλοποιηθεί και μεγάλη προσπάθεια από τον υπουργό, καθώς είναι το μόνο τέτοιο πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας το οποίο σήμερα «τρέχει» σε όλη τη ζώνη του Σένγκεν.

    Προφανώς δεν θα ήταν εφικτό να δρομολογήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, εάν η χώρα μας δεν είχε ανακτήσει την αξιοπιστία την οποία είχε απωλέσει τα τελευταία χρόνια,

    έτσι ώστε και οι ευρωπαϊκές αρχές να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μία σοβαρή χώρα,

    η οποία μπορεί -και με μεγάλη ταχύτητα- να επεξεργάζεται αιτήσεις βίζα για είσοδο εντός της ζώνης του Σένγκεν, με ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια.

    Οπότε, προσβλέπουμε σε πολλούς περισσότερους επισκέπτες.

    Να θυμίσω ότι το πρόγραμμα αφορά 10 νησιά τελικά και 14 λιμάνια -τα υπόλοιπα νησιά θα ενταχθούν μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου- και προσβλέπουμε, ειδικά εδώ για τη Λέσβο, αγαπητέ κύριε περιφερειάρχα και κύριε δήμαρχε, σε πολλούς περισσότερους επισκέπτες.

    Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την τοπική οικονομία του νησιού.

    Νομίζω το πιστοποιούν τα χαμόγελα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι βλέπουν μία σημαντική πρόσθετη τουριστική κίνηση από την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

    Τα «απτά πραγματικά αποτελέσματα» στην προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας
    Και μετά τα θερμά λόγια για το πρόγραμμα Visa Express,

    ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην… ελληνοτουρκική προσέγγιση. «Να πω και κάτι τελευταίο, το πρόγραμμα αυτό είναι και η έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας

    έχει απτά πραγματικά αποτελέσματα, πρώτα και πάνω απ’ όλα για τους νησιώτες μας, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι οι οποίοι θέλουν να ζούμε σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με τον γείτονά μας και να έχουμε προφανώς και τα οικονομικά οφέλη από αυτήν την τακτική επικοινωνία, η οποία δρομολογείται τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενισχυθεί από δω και στο εξής» είπε χαρακτηριστικά.

    Erdogan: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη

    Στην επικείμενη επίσκεψη (13/5) του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Recep Tayyip Erdogan, κατά την έξοδό του από την προεσευχή της Παρασκευής 19/4.

    Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι ένα είδος ανταποδοτικής επίσκεψης.

    Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και προσέθεσε: «Θα έχουμε συνομιλίες για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση».

    Ο Tayyip Erdogan σχολίασε και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Το Ισραήλ λέει διαφορετικά πράγματα. Ομοίως, το Ιράν προβάλλει διαφορετικές απόψεις. Δεν υιοθετούμε τίποτα και δεν υπάρχει πραγματικά καμία εξήγηση που να μην είναι παράλογη. Δεν μπορείτε να πείτε ότι το Ιράν λέει την αλήθεια στις δηλώσεις του.

    Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό για το Ισραήλ ούτως ή άλλως.

    Βάζουν μπροστά τις ΗΠΑ. Πολύ πιο σημαντικό, βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ στις πρόσφατες δηλώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ενώ όλοι είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης, οι ΗΠΑ δυστυχώς αποκαλύπτουν τη στάση τους παίρνοντας το μέρος του Ισραήλ. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό ούτως ή άλλως».

    Σε ερώτηση για την αναμενόμενη αυριανή (20/4) επίσκεψη του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Ismail Haniye, ο πρόεδρος Erdogan απέφυγε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο των συνομιλιών λέγοντας:

    «Αν θέλετε, ας κρατήσουμε την ατζέντα μεταξύ μας και του κ. Haniye και ας πράξουμε αναλόγως».

    Η συνάντηση της 13ης Μαΐου

    Πάντως, συνάντηση στην Άγκυρα, του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει κλειδώσει για τη 13η Μαΐου.

    «Οριστικοποιήθηκε για τις 13 Μαΐου η μέρα που θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας την επίσκεψη Erdogan.

    Η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και μου προκαλεί εντύπωση η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μια κίνηση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων, όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    «Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη, οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χτίσουμε μια θετική ατζέντα.

    Αύριο για παράδειγμα θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Υπάρχει ικανοποίηση καθώς Τούρκοι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά χωρίς βίζα», συμπλήρωσε.

    http://www.bankingnews.gr

    https://ellas2.wordpress.com/2024/04/20/o-erdogan-θέτει-casus-belli-για-τα-θαλάσσια-πάρκα-κι-ο-μη/
    .
    .
    .

  • Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
    Βρυξέλλες: Η αστυνομία ΔΙΑΛΥΕΙ εκδήλωση υψηλόβαθμων ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ πολιτικών!

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν κατηγόρησε την Τρίτη τις Βρυξέλλες, ότι παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης μετά την εισβολή των τοπικών αρχών και την ανατίναξη ενός συνεδρίου συντηρητικών Ευρωπαίων πολιτικών στη βελγική πρωτεύουσα.

    Τα περιστατικά αυτά αυξάνονται στην Ε.Ε..

    Πρόσφατα, η γερμανική αστυνομία απαγόρευσε μια εκδήλωση στην Παλαιστίνη με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών και ιδρυτή του αριστερού ‘Μέρα25’, καθώς και τον Βρετανό γιατρό Δρ. Ghassan Abu Sittah και τους απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα.

    Χθες, Τρίτη, ο τουρκικής καταγωγής δήμαρχος του δήμου Saint-Josse-ten-Noode των Βρυξελλών, Emir Kir, διέταξε την ακύρωση της Εθνικής Διάσκεψης Συντηρητικών (NatCon) “για να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια”.

    Ο τούρκος δήμαρχος των Βρυξελλών Emir Kir

    Η συμμετοχή του Orban ήταν προγραμματισμένη.

    «Η βελγική αστυνομία αποφάσισε να κλείσει το Συνέδριο [Εθνικού Συντηρητισμού] το #Brüssel, μόλις δύο ώρες μετά την έναρξή του. Υποθέτω ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν άλλο την ελευθερία του λόγου. Η τελευταία φορά που προσπάθησαν να με φιμώσουν με την αστυνομία ήταν όταν έβαλαν τους κομμουνιστές τους εναντίον μου [το 1988]. Δεν τα παρατήσαμε τότε και δεν θα τα παρατήσουμε ούτε αυτή τη φορά! #NoMigration #NoGender #NoWar”

    Αργότερα την ίδια ημέρα, ο πολιτικός διευθυντής του γραφείου του Orban, Balazs Orban, ζήτησε αλλαγή στην Ευρώπη, επικαλούμενος την έλλειψη ελευθεριών στην περιοχή.

    «Οι Βρυξέλλες δεν είναι πλέον η πρωτεύουσα της ελευθερίας, αλλά ένα εργαλείο για αριστερή, προοδευτική, φιλελεύθερη καταπίεση, οπότε η αλλαγή είναι απαραίτητη.

    Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου μπορούν να οδηγήσουν σε μια τέτοια αλλαγή.

    Οι εθνικοσυντηρητικές δυνάμεις είναι ενωμένες επειδή έχουν βαρεθεί το υπερκράτος των Βρυξελλών, έχουν βαρεθεί τις αποτυχημένες πολιτικές της ηγεσίας των Βρυξελλών που προκαλούν την κατάρρευση της Ευρώπης.

    Ο Βρετανός πολιτικός Nigel Farage, ιδρυτής του Κόμματος του Brexit, ο οποίος συμμετείχε επίσης στο NatCon, κατηγόρησε τον Kir με έδρα τις Βρυξέλλες ότι είναι αντιδημοκρατικός και «κατά της ελευθερίας της έκφρασης».

    Όλος ο κόσμος μπορεί τώρα να δει την ελίτ των Βρυξελλών ως αυτό που πραγματικά είναι: τυραννική και αντιδημοκρατική.

    Οι διοργανωτές του NatCon είχαν νοικιάσει μια αίθουσα συνεδριάσεων στο Saint-Josse-ten-Noode, αφού τους απαγορεύτηκε δύο φορές η χρήση χώρων σε άλλα μέρη των Βρυξελλών.

    Σύμφωνα με τις οδηγίες του Kir, η αστυνομία έφτασε στη σκηνή και φέρεται να έκλεισε την εκδήλωση στη μέση της ομιλίας του Farage.

    Περίπου 40 άτομα αναμενόταν να παρακολουθήσουν τη διάσκεψη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας Eric Zemmour, της πρώην υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Suella Braverman του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας Mateusz Morawiecki και άλλων δεξιών πολιτικών.

    Εδώ είναι οι δηλώσεις του Βαρουφάκη – έκθεση εδώ.

    Στην Ε.Ε., η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην απρόσκοπτη επικοινωνία (μέσω του ελέγχου των συνομιλιών), η ειρήνη, η σωματική αυτοδιάθεση, δέχονται μαζικές επιθέσεις τόσο από τους γραφειοκράτες της Ε.Ε. όσο κυρίως από τις κυβερνήσεις των πολιτικών δυτικών κρατών.

    Η μετατόπιση προς τα δεξιά, προς τα δεξιά, κομμάτων όπως το AfD, το Fidesz ή το FPÖ γίνεται όλο και πιο σαφής.

    ΠΗΓΗ: Brüssel: Polizei sprengt Veranstaltung von hochrangigen konservativen Politikern (tkp.at)

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ:
    Κύμα αγωγών κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής von der Leyen
    Πρόκειται για τη συμφωνία δισεκατομμυρίων δολλαρίων για εμβόλια που συνήφθη μέσω SMS με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Οι εκπρόσωποι της von der Leyen τηρούν σιγή ιχθύος.
    Klagewelle gegen EU-Kommissionschefin von der Leyen (epochtimes.de)

    Ο Ορμπάν επικρίνει τις Βρυξέλλες για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου ακυρώνοντας το συνέδριο των Συντηρητικών
    Orban Slams Brussels for Violating Freedom of Speech by Canceling Conservative Conference (sputnikglobe.com)
    Αναρτήθηκε από Μαριγώ Ζαραφοπούλα στις 8:30 μ.μ.

    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/04/blog-post_911.html

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024
    Ευρωπαία πριγκίπισσα παρέχει το κλειδί για να νικήσουμε τη δυτική λατρεία θανάτου που οδηγείται από το δαιμονικό πνεύμα του «μηδενισμού»

    Η Γερμανίδα πριγκίπισσα Gloria von Thurn und Taxis (*) εκθέτει τους ηγέτες-μαριονέτες της Δύσης για την ενθάρρυνση της δημογραφικής ωρολογιακής βόμβας που έχει σκοπό να καταστρέψει τον δυτικό πολιτισμό εκ των έσω.

    Ένα από τα κύρια θέματα του βιβλίου μου του 2017, Stealth Invasion, ήταν η δημογραφική ωρολογιακή βόμβα που κρέμεται πάνω από τα δυτικά έθνη, τα οποία έχουν υποστεί το ξόρκι του μοντερνισμού και της ιδέας ότι η ύπαρξη μεγάλων οικογενειών είναι κατά κάποιο τρόπο ανεύθυνη, αν όχι κακή.

    Αυτό συνέβη πριν από επτά χρόνια, όταν έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου, και η έλλειψη γεννήσεων έχει επιδεινωθεί από τότε, επιδεινούμενη από τις κοινωνικές πιέσεις και μια εκστρατεία μαζικής προπαγάνδας που προωθεί τοξικές ενέσεις με πρωτεΐνες ακίδας.

    Θα πρέπει, άρα γε, να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Amazon προέβη στη σπάνια ενέργεια να απαγορεύσει το βιβλίο μου τον Δεκέμβριο του 2022; Αν κοιτάξετε τη λίστα, η Amazon δεν απαγορεύει πολλά βιβλία! (Το Stealth Invasion είναι ακόμα διαθέσιμο στη διεύθυνση Barnes και Noble)

    Τώρα, η πριγκίπισσα Gloria της Γερμανίας ορθώνει το ανάστημά της και ανατινάζει την αλήθεια σε αυτό το θεμελιώδες θέμα.

    Μίλησε σε ένα συντηρητικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, αυτή την εβδομάδα, και δεν είναι τυχαίο ότι η αστυνομία σε αυτή τη χώρα προσπάθησε να κλείσει αυτό το συνέδριο. Υπήρχε πάρα πολλή αλήθεια που φώναζε από τις στέγες των σπιτιών.

    Διαβάστε αυτό το εξαιρετικό άρθρο παρακάτω σχετικά με τη δυναμική ομιλία της πριγκίπισσας Gloria από το LifeSite News.

    (Leo Hohmann)

    (LifeSiteNews) — Μια γερμανίδα καθολική πριγκίπισσα έδωσε μια παθιασμένη ομιλία εξ ονόματος των φθίνοντων ευρωπαϊκών οικογενειών στο Εθνικό Συνέδριο Συντηρητισμού.

    Η πριγκίπισσα Gloria von Thurn und Taxis, αγαπητή φίλη του αείμνηστου Πάπα Βενέδικτου XVI, έκανε τις παρατηρήσεις της αυτή την εβδομάδα στη συνάντηση στις Βρυξέλλες, ένα συνέδριο που είπε στο LifeSiteNews ότι ήταν «πολύ καλά οργανωμένο».

    Ξεκίνησε την ομιλία της με μια αναφορά σε διάσημες τηλεοπτικές εκπομπές.

    «Η τελευταία τηλεοπτική σειρά που μπορώ να θυμηθώ που προώθησε την ομορφιά μιας μεγάλης οικογένειας ήταν το “The Waltons” και το “The Partridge Family” τη δεκαετία του ’70, όταν μεγάλωσα», παρατήρησε η πριγκίπισσα Gloria.

    «Δεν μπορώ να θυμηθώ καμμία ταινία τα τελευταία 20 χρόνια, τουλάχιστον όπου η οικογένεια απεικονίστηκε ως κάτι υπέροχο για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε».

    «Σήμερα φαίνεται ότι οι μόνοι άνθρωποι που θέλουν να παντρευτούν είναι οι ομοφυλόφιλοι. Οι ετεροφυλόφιλοι ζουν μαζί, αλλά δεν έχουν παιδιά και δεν παντρεύονται».

    Η πριγκίπισσα κατηγόρησε την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, στην οποία τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να εργάζονται και ως εκ τούτου δεν έχουν χρόνο να μεγαλώσουν παιδιά.

    Ταυτόχρονα, σημείωσε, η πτώση του ποσοστού γεννήσεων στην Ευρώπη έχει οδηγήσει στην ανάγκη «εισαγωγής» εργατικού δυναμικού από τον «παγκόσμιο νότο».

    Η πριγκίπισσα Gloria υποστήριξε ότι ενθαρρύνοντας την ξένη μετανάστευση αποθαρρύνοντας παράλληλα τη δημιουργία οικογενειών μεταξύ των αυτόχθονων πληθυσμών, τα ευρωπαϊκά έθνη αυτοκτονούν.

    «Η δημογραφική εξέλιξη της Ευρώπης δεν αποτελεί έκπληξη», δήλωσε.

    «Γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες ότι, λόγω των χαμηλών ποσοστών αναπαραγωγής μας, μας περιμένει έλλειψη εργατικού δυναμικού, και όμως οι ηγέτες μας συνέχισαν να χρηματοδοτούν τη θανάτωση των δικών μας απογόνων.

    Γιατί;

    Τι νόημα έχει αυτό;

    Υπάρχει κάποιο είδος ρατσισμού πίσω από όλα αυτά;

    Γιατί ενθαρρύνουμε τη δική μας αυτοεξαφάνιση;

    Η πριγκίπισσα επεσήμανε την Ουγγαρία ως χώρα που επιλύει επιτυχώς τη δημογραφική της κρίση ενθαρρύνοντας τα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

    «Η Ουγγαρία έχει δείξει ότι είναι δυνατόν να γυρίσει και να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά αναπαραγωγής», είπε. «Οι νέες οικογένειες λαμβάνουν σημαντική οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση αλλά και κοινωνική αναγνώριση. Δεν είναι αδύνατο να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα στην Ουγγαρία όταν έχετε περισσότερα από δύο παιδιά. Στη Γερμανία είναι».

    Η πριγκίπισσα Gloria πιστεύει ότι οι άλλες χώρες δεν ακολουθούν το παράδειγμα της Ουγγαρίας επειδή έχουν μολυνθεί από μηδενισμό και «τελικά οι μηδενιστές πιστεύουν ότι η αυτοκαταστροφή είναι ο μοναδικός σκοπός του ανθρώπου στη Γη».

    Πρόσθεσε ότι και οι σοσιαλιστές «δεν είχαν ποτέ τα συμφέροντα των ανθρώπων στην καρδιά τους».

    «Η εξουσία και η μηδενιστική, ωφελιμιστική κακοποίηση ήταν και είναι το κίνητρό τους».

    Αντιπαρέβαλε την τρέχουσα κατάσταση σήμερα στη Γερμανία με το μεταπολεμικό θαύμα που μετέτρεψε την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα σε οικονομική δύναμη:

    Ήταν ο Ludwig Erhardt, ένας χριστιανοδημοκράτης όταν οι χριστιανοδημοκράτες είχαν ακόμα χριστιανικές αρχές στην καρδιά τους, ο οποίος εφηύρε τη λεγόμενη Soziale Marktwirtschaft [κοινωνική οικονομία της αγοράς] μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Μια φιλελεύθερη κοινωνική οικονομία που κατέστησε δυνατή την άνοδο της Γερμανίας στη βιομηχανική εξουσία.

    Ενθάρρυνε τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζόμενους, διότι λιγώτεροι κανονισμοί καθιστούσαν δυνατή την πληρωμή της κοινωνικής ασφάλισης και την ταυτόχρονη κερδοφορία.

    Λιγώτερη κυβέρνηση, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και υπεύθυνη δίκαιη αμοιβή για τους εργαζόμενους.

    Είμαστε ένα εκατομμύριο μίλια μακριά από αυτό το σύστημα σήμερα. Έχουμε περισσότερους κανόνες και κανονισμούς από ποτέ. Αυτοί οι κανόνες και κανονισμοί καθιστούν αδύνατο για τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες ακόμη και να ξεκινήσουν, πόσο μάλλον να συνεχίσουν.

    Φαίνεται σχεδόν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει καμμία ελεύθερη επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.

    Φαίνεται σαν να θέλουν να διασκορπίσουν όλες τις αποταμιεύσεις μας σε όποιον το ζητήσει πρώτος, ιδανικά σε ανθρώπους που φέρνουν χάος και αταξία.

    … Είμαστε όμηροι της κουλτούρας του θανάτου στο πλοίο που βυθίζεται χωρίς επιστροφή;

    Η πριγκίπισσα αναφέρθηκε στην άθλια και φαινομενικά απελπιστική κατάσταση του δυτικού κόσμου, αναφέροντας την κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ, τον πόλεμο, τον εμφύλιο πόλεμο, τις «άγνωστες ασθένειες, τις αναταραχές και το μίσος» – συμπεριλαμβανομένων των ισλαμικών επιθέσεων στην Ευρώπη, οι οποίες πιστεύει ότι διαχειρίζονται παρασκηνιακά.

    Η πριγκίπισσα Gloria πιστεύει ότι η μόνη διέξοδος από το χάος είναι «να επικαλεστούμε τον Θεό και να ζητήσουμε τη βοήθειά Του».

    «Αν η δύναμη του κακού αυξάνεται είναι επειδή έχουμε χάσει την πίστη μας στον Θεό τον Δημιουργό», είπε.

    «Μόνο προσευχόμενοι στον Θεό μπορούμε να νικήσουμε τον διάβολο. Το άσχημο πρόσωπο του κακού δεν ήταν ποτέ πιο ορατό. Ας το πολεμήσουμε με την προσευχή, το μόνο ισχυρό εργαλείο που έχουμε και το μυστικό μας όπλο».

    Η πριγκίπισσα Gloria ήταν ανάμεσα στους πολλούς αξιοσημείωτους ομιλητές στο Εθνικό Συνέδριο Συντηρητισμού που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 17 Απριλίου στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα (**).

    Άλλοι ήταν ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν, ο υπέρμαχος του Brexit Nigel Farage, ο συγγραφέας Rod Dreher, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Éric Zemmour, και ο Καρδινάλιος Gerhard Müller.

    Στις 16 Απριλίου, ένας σοσιαλιστής δήμαρχος των Βρυξελλών ονόματι Emir Kir (**) προσπάθησε να κλείσει το συνέδριο στέλνοντας την αστυνομία να αποκλείσει το κτίριο, εξασφαλίζοντας άθελά του ότι η συντηρητική εκδήλωση θα γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

    Βελγικό δικαστήριο ανέτρεψε την εντολή του δημάρχου.

    ΠΗΓΗ: European princess provides key to defeating Western death cult driven by demonic spirit of ‘nihilism’ – LeoHohmann.com

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ με την Πριγκήπισσα Gloria:

    20 Νοεμβρίου 2023:

    Ο Köppel (*) φέρνει τον Βίκτωρα Ορμπάν στη Ζυρίχη – ο Berset και ο Ignacio Cassis τον δέχονται για μια εθιμοτυπική επίσκεψη. (ένα ρεπορτάζ από την συστημική ‘Der Bund”)
    ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Ο Köppel (*) φέρνει τον Βίκτωρα Ορμπάν στη Ζυρίχη – ο Berset και ο Ignacio Cassis τον δέχονται για μια εθιμοτυπική επίσκεψη. (ένα ρεπορτάζ από την συστημική ‘Der Bund”) (odysseiatv.blogspot.com)

    (**)

    Βρυξέλλες: Η αστυνομία ΔΙΑΛΥΕΙ εκδήλωση υψηλόβαθμων ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ πολιτικών!
    ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Βρυξέλλες: Η αστυνομία ΔΙΑΛΥΕΙ εκδήλωση υψηλόβαθμων ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ πολιτικών! (odysseiatv.blogspot.com)

    Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας απορρίπτει τη μεταρρύθμιση του ΠΟΥ
    Niederlande-Parlament lehnt WHO-Reform ab (tkp.at)

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Εχθές (16 Απρ. 2024) το ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε για να δώσει εντολή στην κυβέρνηση να απαιτήσει ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ και στις δύο ψηφοφορίες του ΠΟΥ – και αν όχι καθυστέρηση, να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ τις προτάσεις
    ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Εχθές (16 Απρ. 2024) το ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε για να δώσει εντολή στην κυβέρνηση να απαιτήσει ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ και στις δύο ψηφοφορίες του ΠΟΥ – και αν όχι καθυστέρηση, να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ τις προτάσεις (odysseiatv.blogspot.com)
    Αναρτήθηκε από Μαριγώ Ζαραφοπούλα στις 8:20 μ.μ.

    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/04/blog-post_388.html

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024
    POLITICO – Ορμπάν προς Βρυξέλλες: Ώρα νά ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ τήν « κ α κ ή » ηγεσία της Ε.Ε.!

    «Νομίζω ότι η ελευθερία στην Ευρώπη, και ειδικά στις Βρυξέλλες, κινδυνεύει, όπως φάνηκε χθες», δήλωσε ο Βίκτωρ Ορμπάν, προκαλώντας χειροκροτήματα από το πλήθος. «Είτε το ονομάζουμε κομμουνισμό είτε όχι, ζούμε στα πρόθυρα […] καταπίεσης στην Ευρώπη».
    | Simon Wohlfahrt/AFP via Getty Images

    «Εάν η ηγεσία αποδειχθεί κακή, πρέπει να αντικατασταθεί. Είναι τόσο απλό», λέει ο Ούγγρος ηγέτης.

    17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 2: 37 Μ.Μ. CET
    Από τους CLAUDIA CHIAPPA & ΤΟΝ EDDY WAX

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν ζήτησε την Τετάρτη αλλαγή ηγεσίας στις Βρυξέλλες, καθώς επέκρινε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση και την Ουκρανία.

    «Η αίσθηση αυτών των ευρωπαϊκών εκλογών είναι να αλλάξει η ηγεσία», δήλωσε ο Ούγγρος ηγέτης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης επιφανών δεξιών στις Βρυξέλλες. «Εάν η ηγεσία αποδειχθεί κακή, πρέπει να αντικατασταθεί. Είναι τόσο απλό».

    Ο Ορμπάν προσπαθεί να γείρει την Ε.Ε. προς την κατεύθυνσή του μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου, για τις οποίες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν επί του παρόντος άνοδο της δεξιάς. Μια δεξιά στροφή θα μπορούσε να μετατοπίσει δραστικά τις πολιτικές της Ε.Ε. σε βασικά ζητήματα από το κλίμα έως τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Οι ωμές παρατηρήσεις του Ούγγρου ηγέτη έλαβαν χώρα στο Εθνικό Συνέδριο Συντηρητισμού, μια διήμερη συγκέντρωση δεξιών ηγετών που προκάλεσε σάλο στις Βρυξέλλες (*), όταν οι τοπικοί δήμοι προσπάθησαν να το σταματήσουν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

    Απευθυνόμενος σε μια αίθουσα εκατοντάδων ακαδημαϊκών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων, ο Ορμπάν παρομοίασε την επέμβαση της αστυνομίας στο συνέδριο με την «καταπίεση» στην κομμουνιστική Ουγγαρία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

    «Νομίζω ότι η ελευθερία στην Ευρώπη, και ειδικά στις Βρυξέλλες, κινδυνεύει, όπως φάνηκε χθες», δήλωσε ο Ορμπάν, προκαλώντας χειροκροτήματα από το πλήθος. «Είτε το ονομάζουμε κομμουνισμό είτε όχι, ζούμε στα πρόθυρα […] καταπίεση στην Ευρώπη».

    Ο Ορμπάν, που ποτέ δεν ντράπηκε να επιτεθεί στην Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι είναι μέλος, επέκρινε έντονα τη μεταναστευτική πολιτική του μπλοκ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της διάσκεψης Yoram Hazony. Είπε ότι το να ζεις «σε μια χριστιανική κοινωνία» είναι «ένα καταπληκτικό πράγμα. Γιατί να τα παρατήσουμε;»

    Ο Ορμπάν θεωρείται ευρέως ως ο στενότερος σύμμαχος της Ε.Ε. του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και δήλωσε ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει τις μακροχρόνιες «οικονομικές σχέσεις» της Βουδαπέστης με τη Μόσχα, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας.

    Ενώ αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ο Ορμπάν είπε ότι αυτός «δεν είναι ο πόλεμος των Ούγγρων».

    «Αυτό που κάνουν οι Ευρωπαίοι είναι κακό, δεν στοχεύει στην κατάπαυση του πυρός και δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά όλες τις συνέπειες της υποστήριξης μιας χώρας που βρίσκεται σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί», είπε.

    Η Ουκρανία είναι τώρα απλώς ένας «προστάτης» της Δύσης, πρόσθεσε, καθώς χωρίς χρήματα και όπλα από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, η Ουκρανία «ως κράτος θα πάψει να υπάρχει», δήλωσε ο Ορμπάν.

    Απηχώντας μια από τις αγαπημένες δικαιολογίες του Πούτιν για την πλήρους κλίμακας εισβολή του στην Ουκρανία, ο Ορμπάν δήλωσε ότι η σύγκρουση αφορά την πιθανή ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ και ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν θα υποχωρήσει ποτέ σε αυτό.

    «Θα κάνουν πάντα ό,τι μπορούν για να έχουν κάτι μεταξύ των ρωσικών συνόρων και των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ», είπε.

    «Πρέπει να υπάρχει νεκρή ζώνη».

    Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι συντηρητικοί όπως ο Nigel Farage του Ηνωμένου Βασιλείου και ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, ξεκίνησε την Τρίτη στο Claridge, έναν χώρο κοντά στην ευρωπαϊκή συνοικία. Αλλά η συγκέντρωση έγινε χαοτική όταν η τοπική αστυνομία εμφανίστηκε, με εντολή του τοπικού δημάρχου, για να κλείσει το τζάμπορι.

    Οι διοργανωτές μπόρεσαν να συνεχίσουν το συνέδριο την Τρίτη, αν και η αστυνομία στάθηκε δίπλα στην πόρτα και εμπόδισε τους νεοαφιχθέντες να εισέλθουν.

    Ένα βελγικό δικαστήριο τελικά ακύρωσε την εντολή του τοπικού δημάρχου και επέτρεψε στη διάσκεψη να προχωρήσει την Τετάρτη χωρίς παρέμβαση.

    ΠΗΓΗ: Orbán to Brussels: Time to shake up ‘bad’ EU leadership – POLITICO

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

    (*)

    Βρυξέλλες: Η αστυνομία ΔΙΑΛΥΕΙ εκδήλωση υψηλόβαθμων ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ πολιτικών!
    ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Βρυξέλλες: Η αστυνομία ΔΙΑΛΥΕΙ εκδήλωση υψηλόβαθμων ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ πολιτικών! (odysseiatv.blogspot.com)
    Αναρτήθηκε από Μαριγώ Ζαραφοπούλα στις 9:20 μ.μ.

    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/04/politico.html

  • Δες τι έρχεται με την ποινικοποίηση του Δημοσιου Λόγου από πρώτη Μαΐου
    25 Απρ 2024
    https://www.youtube.com/watch?v=kJwYHSXV6fo

  • Ο/Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ λέει:
    27 Απριλίου, 2024 στις 8:17 πμ

    AKOY…..ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ.

    https://www.tiktok.com/@koulitsampel/video/7359693031202622752

    https://www.tiktok.com/@koulitsampel/video/7359693031202622752

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>