Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ: Η Ελλάδα σε μυστικές συνομιλίες για να στείλει Patriot στην Ουκρανία

Η Ελλάδα εκτεθειμένη στα παζάρια των παγκόσμιων δολοφόνων!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συζητά την αποστολή Patriot στην Ουκρανία.
σύστημα αεράμυνας Patriot με δυνατότητα αναχαίτισης πυραύλων και drones.
NYT: Η Ελλάδα συζητά την αποστολή Patriot στην Ουκρανία.
Το ΝΑΤΟ ζητά από την Ελλάδα να μεταφέρει μια συστοιχία Patriot στην Ουκρανία.
Βόμβα NYT εκθέτει την εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ: Η Ελλάδα σε μυστικές συνομιλίες για να στείλει Patriot στην Ουκρανία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών πιέσεων για την πιθανή αποστολή μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία ενισχύεται με αντιπυραυλικά συστήματα Patriot, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ένα εκ των οποίων αναμένεται να αποσταλεί είτε από τη Γερμανία είτε από την Ελλάδα.
Η Ουκρανία πρόκειται να λάβει περισσότερη βοήθεια στον πόλεμό της με τη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (4/5).
Μάλιστα, η Ελλάδα εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στη σύγκρουση αφού βρίσκεται σε μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για να αποστείλει μία συστοιχία Patriot στην Ουκρανία.
Η προδοτική κυβέρνηση και η εγκάθετη βουλή των εβραίων,
ετοιμάζονται να αφήσουν ανυπεράσπιστη την Ελλάδα, που
διατρέχει τον μεγαλύτερο γεωλογικό κίνδυνο στον κόσμο, από
τους τούρκους, αλβανούς, Σκόπια, Βουλγαρία και είμαστε άμεσα στόχος της Ρωσίας, του Ιράν, του Πακιστάν, φίλοι της Τουρκιάς και άλλους
πολλούς γείτονες! Τα όπλα αυτά τα έχει πληρώσει με αίμα ο
Ελληνικός λαός, με ποιο δικαίωμα προδότες τα παζαρεύεται;;;;
Ο Τραμ μιλούσε για ειρήνη και τερματισμό του πολέμου??????????? Αλλά εννοούσε την ληστεία και υποδούλωση της Ουκρανίας…… Εμείς τι δουλειά έχουμε σε τέτοια βρόμικα και επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια με τους παγκόσμιους δολοφόνους των λαών;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευμα των New York Times αποκαλύπτει σήμερα, Κυριακή (4/5), ότι η Ουκρανία αναμένεται να λάβει επιπλέον βοήθεια για τον πόλεμο με τη Ρωσία, καθώς ένα σύστημα αεράμυνας Patriot με δυνατότητα αναχαίτισης πυραύλων και drones, που βρισκόταν στο Ισραήλ, πρόκειται να αποσταλεί στο Κίεβο, αφού πρώτα αναβαθμιστεί, σύμφωνα με τέσσερις νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.
Παράλληλα, οι δυτικοί σύμμαχοι εξετάζουν τα logistics για την αποστολή ακόμη ενός ακόμη αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού συστήματος Patriot είτε από τη Γερμανία είτε από την Ελλάδα.
Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη στάση του Τραμπ σχετικά με την απόφαση για περαιτέρω αποστολή Patriot στην Ουκρανία, ενώ δεν διευκρίνισαν αν η απόφαση ελήφθη επί κυβέρνησης Μπάιντεν ή στο μεταβατικό διάστημα πριν αναλάβει ο Τραμπ.
Ο Τζέιμς Χιούιτ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως δεν δίνονται λεπτομέρειες για τη διάταξη και τη δύναμη των αμυντικών συστημάτων.
«Ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν σαφής: θέλει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να τερματιστούν οι δολοφονίες», ανέφερε.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε ότι «συνεχίζει να παρέχει εξοπλισμό στην Ουκρανία από ήδη εγκεκριμένα πακέτα», κάνοντας αναφορά σε εξοπλισμό από υπάρχοντα αποθέματα αλλά και νέες αγορές.
Η αποστολή – η οποία δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως – πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της, με αποκορύφωμα τη πυραυλική επίθεση της 24ης Απριλίου στο Κίεβο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 90, καθιστώντας την την πιο φονική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα από το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τους NYT, ένα χρόνο πριν, οι σύμμαχοι δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν στο αίτημα του Ζελένσκι για επτά συστήματα Patriot.
Σήμερα η Ουκρανία διαθέτει οκτώ – εκ των οποίων τα έξι λειτουργούν – ενώ τα άλλα δύο επισκευάζονται προκειμένου να τεθούν ξανά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Με την προσθήκη ενός Patriot από το Ισραήλ και ενός από Γερμανία ή Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός ενδέχεται να φτάσει τα δέκα, κυρίως για την προστασία της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς εξαγωγών των ΗΠΑ, κάθε μεταφορά συστήματος Patriot απαιτεί έγκριση από την Ουάσιγκτον, ακόμη και αν το σύστημα προέρχεται από τρίτη χώρα.
Καθώς πρόκειται για σπάνιο εξοπλισμό, οι μετακινήσεις τους συχνά αφορούν στρατηγικές ισορροπίες.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένα ζητήσει συστήματα Patriot, τα οποία θεωρεί κρίσιμα για την άμυνα της χώρας.
Κάθε σύστημα περιλαμβάνει ραντάρ, εκτοξευτές και κινητές μονάδες που αναχαιτίζουν εισερχόμενα πυραυλικά πλήγματα.
Η πρώτη αποστολή Patriot στην Ουκρανία έγινε τον Απρίλιο του 2023, ωστόσο ως τον Ιανουάριο του 2024 είχαν ήδη παρουσιαστεί ελλείψεις σε πυραύλους.
Αυξάνονται οι επιθέσεις – αυξάνονται και οι απαιτήσεις
Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Γιούρι Ίχνατ, δήλωσε την Παρασκευή: “Δεν είναι μυστικό ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αντιαεροπορική άμυνα.
Περιμένουμε εναγωνίως”.
Ο Τραμπ είχε απορρίψει δημοσίως παλαιότερα αιτήματα του Ζελένσκι για Patriot, κατηγορώντας τον ότι «πάντα ζητάει πυραύλους».
Ωστόσο, οι επιθέσεις της Ρωσίας συνεχίζονται, προκαλώντας ακόμα και την σπάνια παρέμβαση Τραμπ κατά του Πούτιν.
“Vladimir, STOP!”, έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για βομβαρδισμούς πολιτών.
Μετά και τη ρωσική επίθεση της 24ης Απριλίου με 70 πυραύλους και 150 drones σε ουκρανικές πόλεις ο Ζελένσκι επανήλθε στο ζήτημα της αγοράς Patriot, τονίζοντας: “Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε όσα χρειάζονται.
Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία”.
Στις 26 Απριλίου Τραμπ και Ζελένσκι συναντήθηκαν ξανά στο Βατικανό με την ατμόσφαιρα μεταξύ τους να είναι αισθητά βελτιωμένη.
Μετά τη συνάντηση στο Βατικανό, ο Ζελένσκι δήλωσε πως συζήτησαν για συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Ουκρανίας και ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος του ζήτησε νέα αποστολή Patriot.
Τα Patriot σε αριθμούς….
Την Τετάρτη (30/4) υπογράφηκε η συμφωνία για τα ορυκτά, η οποία δεν εγγυάται ρητά στρατιωτική υποστήριξη, αλλά επιτρέπει αποστολές όπλων σε περίπτωση αποτυχίας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Αν και η Ουκρανία συνεχίζει να λαμβάνει εξοπλισμό από τη διοίκηση Μπάιντεν, τα πακέτα αυτά αναμένεται να εξαντληθούν μέσα στο καλοκαίρι.
Η Ελλάδα εκτεθειμένη στα παζάρια των παγκόσμιων δολοφόνων!
Ο Τραμ μιλούσε για ειρήνη και τερματισμό του πολέμου??????????? Αλλά εννοούσε την ληστεία και υποδούλωση της Ουκρανίας…… Εμείς τι δουλειά έχουμε σε τέτοια βρόμικα και επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια με τους παγκόσμιους δολοφόνους των λαών;;;;;;;;;;;;;;;
Κάθε σύστημα Patriot κοστίζει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια και απαιτεί περίπου 90 άτομα για τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, υπάρχουν περίπου 186 συστήματα σε λειτουργία παγκοσμίως.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου το ένα τρίτο, πολλά εκ των οποίων έχουν σταλεί σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή.
Δεκάδες Patriot έχουν σταλεί στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού λόγω της απειλής από την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, ενώ τουλάχιστον ένα έχει μετακινηθεί πρόσφατα στη Μέση Ανατολή για την προστασία του Ισραήλ.
Η Ευρώπη διαθέτει περίπου 40 συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.
Το ένατο σύστημα, που προέρχεται από το Ισραήλ και αναβαθμίζεται, είναι παλαιότερο μοντέλο και αναμένεται να παραδοθεί έως το καλοκαίρι.
Η Γερμανία και η Ελλάδα μαζί διαθέτουν περίπου 15 Patriot.
Η Κατερίνα Στεπανένκο, αναλύτρια για τη Ρωσία στο Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου στην Ουάσινγκτον, δήλωσε πως η κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην εξάντληση της αεράμυνας της Ουκρανίας.
«Πρόκειται για ψυχολογική και πολιτική εκστρατεία εκφοβισμού από το Κρεμλίνο, ώστε να εξαναγκάσει τον ουκρανικό λαό σε υποταγή – τη στιγμή που στο πεδίο η Ρωσία απέχει πολύ από το να κερδίσει πραγματικά», είπε.
Παρακάτω σας έχω από ξένα και ντόπια ΜΜΕ τις τελευταίες πληροφορίες!
…………….
………….
…………………………
………………
………………..
…………………………….
………………….
…………………….
……………………………
……………………..
Patriot, το πυραυλικό σύστημα μεταφέρθηκε από το Ισραήλ στην Ουκρανία: πόσα διαθέτει το Κίεβο και σε τι χρησιμεύουν;
Κάθε μονάδα εδάφους-αέρος αποτελείται από μια μπαταρία με ισχυρό σύστημα ραντάρ και κινητούς εκτοξευτές που εκτοξεύουν πυραύλους για την αναχαίτιση εισερχόμενων βλημάτων.
Κυριακή, 4 Μαΐου 2025, 6:32 μ.μ. – Τελευταία ενημέρωση: 6:33 μ.μ.
Ένα σύστημα αεράμυνας Patriot θα μεταφερθεί από το Ισραήλ στην Ουκρανία .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν αυτό , ιδίως για να προστατεύσουν το Κίεβο μετά την ανακαίνισή του.
Η είδηση προέρχεται από τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται τέσσερις νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους υπό τον όρο της ανωνυμίας, ενώ οι Δυτικοί σύμμαχοι συζητούν την προμήθεια ενός ακόμη συστήματος αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία από τη Γερμανία ή την Ελλάδα.
Δεν είναι σαφές εάν η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ ή νωρίτερα, όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν στον Λευκό Οίκο.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τη δύναμη και την τοποθέτηση των αμυντικών συστημάτων, δήλωσε ο Τζέιμς Χιούιτ, εκπρόσωπος του συμβουλίου.
«Ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν σαφής: Θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να σταματήσουν οι δολοφονίες», ανέφερε σύμφωνα με τους New York Times.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «συνεχίζει να παρέχει εξοπλισμό στην Ουκρανία από προηγουμένως εγκεκριμένα πακέτα», αναφερόμενο σε όπλα από υπάρχοντα αποθέματα και νέες αγορές.
Patriot, πόσα έχει το Κίεβο και σε τι χρησιμεύουν;
La consegna dei Patriot, di cui non era stata data notizia in precedenza, avviene mentre la Russia intensifica i suoi attacchi contro l’Ucraina. Un anno fa gli alleati hanno faticato a soddisfare la richiesta del presidente ucraino Volodymyr Zelensky di sette sistemi Patriot. Ma sebbene l’Ucraina ne abbia ora otto, solo sei sono funzionanti. Gli altri due sono in fase di ristrutturazione, ha affermato un funzionario statunitense a condizione di anonimato al New York Times. Con quello di Israele e uno di Germania o Grecia, l’Ucraina avrebbe un totale di 10 sistemi Patriot, principalmente per proteggere Kiev.
Quello del 24 aprile scorso contro la capitale ucraina è stato l’attacco russo più mortale dalla scorsa estate. In base alle norme statunitensi sull’esportazione di apparecchiature di difesa sensibili, gli Stati Uniti devono approvare qualsiasi trasferimento di sistemi missilistici Patriot di fabbricazione americana all’Ucraina, anche se provenienti da altri Paesi. Dall’inizio della guerra, Zelensky ha ripetutamente richiesto più sistemi Patriot, definendoli essenziali per la difesa del suo Paese.
Ogni sistema terra-aria Patriot è costituito da una batteria con un potente sistema radar e lanciatori mobili che sparano missili per intercettare i proiettili in arrivo. Gli Stati Uniti hanno inviato per la prima volta un sistema Patriot in Ucraina nell’aprile del 2023. Già a gennaio 2024 si registrava una carenza di missili.
© RIPRODUZIONE RISERVATA
Το άρθρο, φωτογραφίες και επιμέλειά έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
.
.
.
Ινδός στρατηγός G.D.Bakshi: «Εάν η Τουρκία κάνει το λάθος να εισβάλει στην Ελλάδα, θα τους ανατινάξουμε» (βίντεο)
«Πρέπει να στηρίξουμε την Αθήνα κατά των συμμάχων του Πακιστάν» πρόσθεσε ο Ε.Α. στρατιωτικός αξιωματούχος του Νέου Δελχί
05.05.2025
India’s indigenisation push to beat Pakistan’s terror? On The Power Table with Neena Rai | Episode 3
https://www.youtube.com/watch?v=Yj2bGab2Ld4
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/indos-stratigos-g-d-bakshi-ean-i-tourkia-kanei-to-lathos-na-eisvalei-stin-ellada-tha-tous-anatinaksoume-vinteo/
.
.
.
Ινδός στρατηγός G.D.Bakshi: «Εάν η Τουρκία κάνει το λάθος να εισβάλει στην Ελλάδα, θα τους ανατινάξουμε» (βίντεο)
«Πρέπει να στηρίξουμε την Αθήνα κατά των συμμάχων του Πακιστάν» πρόσθεσε ο Ε.Α. στρατιωτικός αξιωματούχος του Νέου Δελχί
05.05.2025 | 20:59
Ινδός στρατηγός G.D.Bakshi: «Εάν η Τουρκία κάνει το λάθος να εισβάλει στην Ελλάδα, θα τους ανατινάξουμε» (βίντεο)
Newsroom | email: info@pronews.gr
Σε μια κίνηση που προκαλεί αίσθηση στον γεωπολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, ο Ινδός υποστράτηγος (ε.α.) G.D. Bakshi προχώρησε σε δηλώσεις «κόλαφο» κατά της Τουρκίας, τασσόμενος ανοικτά υπέρ της Ελλάδας και καλώντας την κυβέρνηση του Νέου Δελχί να σταθεί στο πλευρό της Αθήνας.
«Επειδή είμαστε μια παγκόσμια πυρηνική δύναμη και αν συνεχίσει να μας προκαλεί η Τουρκία, μπορούμε να την ανατινάξουμε.
Για αυτό εάν κάνει το λάθος και χτυπήσει ή εισβάλει στην Αθήνα και πλήξει την Ακρόπολη, θα τους ανατινάξουμε» προειδοποίησε την Άγκυρα ο Ινδός στρατηγός μιλώντας στο New India Junction, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά κανάλια της Ινδίας.
Ο απόστρατος υποστράτηγος Μπάκσι ανέφερε ότι η Ινδία, μια παγκόσμια πυρηνική δύναμη, δεν μπορεί να παραμείνει θεατής ενώ η Τουρκία παίζει βρώμικα παιχνίδια στην Κεντρική Ασία που είναι αντίθετα με τα συμφέροντα της Ινδίας.
«Η Ινδία θα πρέπει να απαντήσει με τον κανόνα “οφθαλμός αντί οφθαλμού”, που χρησίμευε ως φραγμός κατά της αυθαίρετης βίας στην Αρχαία Ελλάδα», σχολίασε στη συνέχεια.
Δείτε τη συνέντευξη του G.D.Bakshi:
Οι δηλώσεις του Ινδού στρατηγού έρχονται σε μια περίοδο που η Τουρκία εντείνει τις σχέσεις της με το Πακιστάν, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στην Ινδία.
Ο στρατηγός Bakshi έκανε λόγο για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι η Ινδία οφείλει να σταματήσει την τουρκική επιρροή που απειλεί τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως τόνισε, η Άγκυρα επιδιώκει να αναδειχθεί σε ισλαμικό χαλιφάτο, λειτουργώντας αποσταθεροποιητικά τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Κεντρική Ασία.
Η στροφή του Νέου Δελχί προς την Αθήνα συνιστά ένα σημαντικό στρατηγικό άνοιγμα για την Ελλάδα, και αναζητά στην Ελλάδα έναν πολύτιμο σύμμαχο εναντίον της συμμαχίας Τουρκίας – Πακιστάν.
Ειδικά σήμερα λόγω του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας ως πύλης στην Ευρώπη και πυλώνα σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Η Τουρκία έχει έντονη έχθρα με την Ελλάδα, επομένως θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των Ελλήνων», είπε ο Ινδός στρατηγός προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Νέου Δελχί θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ένταση στο Αιγαίο.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν έχει στρατολογήσει περίπου 3.000 μισθοφόρους από διάφορα μέρη της Τουρκίας για να τους στείλει είτε αεροπορικώς ως τουρίστες είτε μέσω Αφγανιστάν στο Τζαμού και Κασμίρ, από όπου είναι ανοιχτή ολόκληρη η διαδρομή προς την Κεντρική Ασία.
Ο Ινδός Υποστράτηγος δήλωσε ότι οι μισθοφόροι της Άγκυρας διεξήγαγαν στη συνέχεια κοινές επιχειρήσεις με την ISI στο Κασμίρ προσθέτοντας:
«Νομίζω ότι εμείς ως Ινδία μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε τον αρχαίο ελληνικό κανόνα του «οφθαλμού αντί οφθαλμού», είπε στη συνέχεια.
«Η Τουρκία του Ερντογάν προσπαθεί να γίνει παγκόσμια δύναμη, προσπαθεί να δείξει ότι είναι παγκόσμια δύναμη, αλλά η Άγκυρα δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Ινδία είναι ήδη παγκόσμια δύναμη», σχολίασε επιπροσθέτως.
«Επομένως, μπορούμε πιο εύκολα να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια κατά της Ινδίας και των συμφερόντων της», δήλωσε ο Μπάκσι, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να καταλάβουν στο παλάτι στην Άγκυρα ότι η Ινδία είναι πυρηνική και διαστημική δύναμη και μπορεί να ανατινάξει την Τουρκία εάν χρειαστεί».
Ο στρατηγός δήλωσε ότι η Ινδία θα πρέπει να εντείνει τις κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα και να της παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, αποκαλώντας και πάλι τους Τούρκους εχθρούς της Ινδίας και λυκόφιλους των Πακιστανών.