«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο πόλεμος αντιπροσώπων τελείωσε: ο Πούτιν αντιμετώπισε τη Δύση με μια μοιραία επιλογή


22/11/2024 ©RIA Novosti
Ο Ρώσος πρέσβης στη Μεγάλη Βρετανία Αλεξάντερ Γιακοβένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο. 13 Απριλίου 2018
Αλεξάντερ Γιακοβένκο

Η χθεσινή δήλωση του Ρώσου Προέδρου για τους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς είναι δύσκολο να αξιολογηθεί ως οτιδήποτε άλλο εκτός από κίνηση ματ.

Η Δύση, ή μάλλον οι Αγγλοσάξονες, κυριολεκτικά το ζήτησαν, πιστεύοντας ότι έβαζαν το Κρεμλίνο και ταυτόχρονα την κυβέρνηση Τραμπ σε απελπιστική κατάσταση επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει με τους πυραύλους περιορισμένου βεληνεκούς του σε ρωσικό έδαφος. μέσα στα παλιά της σύνορα.

Ωστόσο, αποδείχθηκε «όπως πάντα» στην ουκρανική σύγκρουση, η οποία μετατράπηκε σε «τσέπη» ή «πολυθρόνα» στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Σεργκέι Καραγκάνοφ έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι η Ουάσιγκτον και η Δύση συνολικά έχουν θέσει το θέμα της αποτροπής ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου στην παγκόσμια ατζέντα.

Αλλά η λογική της ζωής υποδηλώνει ότι αυτό είναι δυνατό εάν διαδραματιστεί σε μια ημι-εικονική, περιορισμένη μορφή, όπου η Ουκρανία χρησιμεύει ως προσομοίωση και, για λογαριασμό της ιστορικής Δύσης, θα ηττηθεί από την ιστορική Ρωσία στον υβριδικό ή πόλεμο αντιπροσώπων της. 

Ο πόλεμος του καθεστώτος του Κιέβου με πληρεξούσιο που εκδόθηκε από τη Δύση.

Τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτή τη σύγκρουση, η οποία φαίνεται να χαράσσει μια γραμμή κάτω από την μακραίωνη αντιπαράθεση Ρωσίας και Δύσης;
Αρχικά, η Δύση, προκαλώντας την ουκρανική κρίση, πίστευε ότι παρέσυρε τη Ρωσία σε μια παγίδα αστραπής.

Αντίθετα, όμως, ο ίδια βρέθηκε παγιδευμένη σε μια παρατεταμένη σύγκρουση, για την οποία δεν ήταν και δεν θα είναι έτοιμη στο άμεσο μέλλον – ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά, ούτε ψυχικά και ψυχολογικά.

Είναι σαφές ότι ως αποτέλεσμα αυτού του χονδροειδούς, αν όχι ανόητου, λανθασμένου υπολογισμού, οι δυτικές κυβερνήσεις πέφτουν: η δημοκρατική διοίκηση στις ΗΠΑ, το υπουργικό συμβούλιο του συνασπισμού Scholz στη Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε μέχρι στιγμής να αρκεστεί σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας.
Το ίδιο συμβαίνει τώρα στο gambit των πυραύλων.

Το Κρεμλίνο απαντά στο δυτικό σουβλάκι με μια βαριοπούλα στο κεφάλι, μια βαριοπούλα που υποστηρίζεται από ένα τροποποιημένο πυρηνικό δόγμα.

Ταυτόχρονα, η καθυστερημένη επίδραση της απερίσκεπτης πορείας των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στην κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος ελέγχου των όπλων, είτε είναι συμβατικό (άρνηση επικύρωσης της εκσυγχρονισμένης Συνθήκης CFE) είτε πυρηνικά (συνθήκες για την αντιπυραυλική άμυνα και τις ενδιάμεσες και πυραύλων μικρότερου βεληνεκούς) υλοποιείται.
Επιπλέον, αποκαλύπτεται, και σε ένα εξαιρετικά θεαματικό σχήμα (η παγκόσμια «σκηνή» μας παρείχαν οι ίδιες οι δυτικές πρωτεύουσες), ότι η Δύση δεν είναι καθόλου έτοιμη να ανταγωνιστεί τη Ρωσία στον τομέα της πολιτικής εξουσίας. Ένας από τους λαμπρούς ιδρυτές του μεταμοντερνισμού, ο Jean Baudrillard, στις αρχές της δεκαετίας του 80-90, προέβλεψε ότι στη σκιά της πυρηνικής αντιπαράθεσης, ο «ανθρώπινος χώρος του πολέμου» θα μπορούσε να αναδημιουργηθεί και η κούρσα των εξοπλισμών θα έπαιρνε τον χαρακτήρα «τεχνολογικός μανιερισμός», παρά η ανόητη συσσώρευση απαρχαιωμένων συστημάτων.
Η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, βρίσκεται και στις δύο αυτές τάσεις.

Και, όπως είναι πλέον προφανές, η πολυπλοκότητα και η κομψότητα των όπλων μας προβάλλονται στην πολιτική στρατηγική και τακτική της υλοποίησης των αντίστοιχων πλεονεκτημάτων μας.

Είναι εξίσου ταπεινωτικό να αρνούμαστε περαιτέρω χτυπήματα στο έδαφός μας ή να αντιμετωπίσουμε (οι πρώτοι στη σειρά, φυσικά, θα είναι οι Βρετανοί) με την ανακοίνωση της Μόσχας για επίθεση με «πειραματικούς» υπερηχητικούς πυραύλους σε ορισμένους στρατιωτικούς στόχους με έκκληση για αμάχους να «καθαρίσει τις εγκαταστάσεις».
Ομιλία του Πούτιν σχετικά με την κατάσταση της χρήσης δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος – RIA Novosti, 1920, 21/11/2024
Στην Ευρώπη συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν στην πληγείσα περιοχή από το Oreshnik, γράφει ο Guardian
21 Νοεμβρίου, 23:31
Και όλα αυτά στο πνεύμα της πλήρους διαφάνειας χαρακτηριστικό της διπλωματίας μας, και χωρίς καμία κήρυξη πολέμου.

Και ίσως ως απάντηση στην Άνγκελα Μέρκελ (στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε στις 28 Νοεμβρίου) για το πώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέκτησε την «πεποίθησή του για τη δικαιοσύνη του» που την έπληξε όταν έδωσε την περίφημη ομιλία του στο Μόναχο τον Φεβρουάριο του 2007.

Και από εκεί προέρχεται!

Η Δύση δεν ήθελε να «ζήσει αρμονικά» ούτε τότε ούτε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η Μόσχα της το πρόσφερε την παραμονή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Η Δύση, και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται σε στρατηγική παρακμή: αυτές, και όχι η Ρωσία, υφίστανται στρατηγική ήττα.

Και καμία ποσότητα «στρατηγικής», δηλαδή η δημιουργία διαφόρων ειδών «μεγάλων στρατηγικών» που προσαρμόζουν την πραγματικότητα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Ο Edelstein και ο Krebs έγραψαν πειστικά για αυτό στις σελίδες του Foreign Affairs στα τέλη του 2015.
Το ζήτημα των στρατηγικών δεν είναι νέο.

Ο Baudrillard τους ρώτησε επίσης, εισάγοντας τον όρο «μοιραίες στρατηγικές» σε αντίθεση με τις «μπανάλ».

Και από αυτές τις θέσεις, όλα όσα κάνει η Δύση είναι μπανάλ και η Ρωσία, όπως το 1812 και ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος, απαντά με μια μοιραία στρατηγική που εκφράζει τη μοίρα και την αποστολή της στην ιστορία.

Αποδέχεται τους κανόνες του παιχνιδιού που της επιβάλλονται και τους στρέφει εναντίον των αντιπάλων της, διπλασιάζοντας τα στοιχήματα.

Το ίδιο συνέβη με τους πυραύλους – δεν κάναμε αυτό το «ντεμπούτο».

Η Δύση βιώνει μια «στιγμή της Βαϊμάρης» και πρέπει να επιλέξει μεταξύ του φασισμού και της επιστροφής στη μεταπολεμική κανονικότητα μετά τη θλιβερή εμπειρία της παγκοσμιοποίησης των τελευταίων 40 ετών.

Όπως έγραψε ο πολιτικός συντάκτης της γερμανικής Zeit, Jochen Bittner (οι Γερμανοί ξέρουν καλύτερα!), σχετικά με αυτό το θέμα για την τότε International Herald Tribune τον Ιούνιο του 2016, «η φιλελεύθερη δημοκρατία έχει πάει πολύ μακριά και έχει γίνει ιδεολογία των ελίτ στο έξοδα όλων των άλλων».

Αναρωτιέται κανείς τι σχέση έχουν η Ρωσία και το Κρεμλίνο.

Απλώς το ένστικτο των δυτικών ελίτ υποδηλώνει ότι ο πόλεμος θα διαγράψει τα πάντα.

Αλλά συγκεκριμένα με αυτόν τον πόλεμο, τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Η Ρωσία δεν ξεκίνησε την τρέχουσα σύγκρουση.

Αλλά αφού είναι απελευθερωμένος, είμαι έτοιμος για αυτόν.

Είναι έτοιμη η Δύση γι’ αυτό;

Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί εκεί;

Και δεν ζητείται μόνο από τη Μόσχα, αλλά και από το ίδιο τους το εκλογικό σώμα και τον υπόλοιπο μη δυτικό κόσμο.

Ή «υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από την ειρήνη» (σύμφωνα με τον Ρίγκαν);
Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα της «γυμνής θέλησης για εξουσία» των δυτικών ελίτ, ξένων στη δικαιοσύνη και την αλήθεια, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη πόρων για να ασκήσουν «πολιτική από θέση ισχύος», τότε είναι σκόπιμο να διατυπωθεί διαφορετικά.  «Επειδή, αν αυτή η επιχείρηση και αν αυτό το έργο είναι από άνθρωπο, τότε θα καταστραφεί, αλλά αν είναι από τον Θεό, τότε δεν μπορείτε να το καταστρέψετε» .

https://ria.ru/20241122/putin-1985151607.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>