«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο θρύλος του Κολίμπρι: Philippe Monteiro da Rocha

Ο θρύλος του κολιμπρί Pierre Rhabi
Λέγεται από τον αγρότη φιλόσοφο Pierre Rabhi, ο θρύλος του Κολιμπρί είναι ένα κάλεσμα στον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη.

Είναι επίσης ένας δρόμος που εμπνέει έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να αποκηρύξουν την υπερκαταναλωτική κοινωνία μας για να συμμετάσχουν στην οικολογική μετάβαση και να προχωρήσουν προς μεγαλύτερη ενεργειακή νηφαλιότητα.

Αντί να μην κάνουμε τίποτα μπροστά στα περιβαλλοντικά προβλήματα επειδή αισθανόμαστε ανίσχυροι ή επειδή πιστεύουμε ότι η λύση πρέπει να έρθει από ψηλά, μπορούμε να δράσουμε στη δική μας κλίμακα , με δικά μας μέσα… Αν ληφθούν μεμονωμένα οι ενέργειές μας φαίνονται ασήμαντες , είναι το άθροισμα των μικρών ενεργειών που κάνει τα πράγματα να αλλάζουν.

Περίληψη
Ποιος είναι ο θρύλος του κολιμπρί;
Legend of the hummingbird: ηθικό να θυμάστε
Η ατομική πράξη κάθε άλλο παρά τετριμμένη είναι
Τι πρέπει να ξέρετε για το κολιμπρί
Τι είναι το κολίβριο;
Ποιο είναι το σύμβολο του κολιμπρί;
Ποιο είναι το μικρότερο κολίβριο;
Ποιος είναι ο θρύλος του κολιμπρί;

Ένας θρύλος των ιθαγενών της Αμερικής λέει ότι μια μέρα, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, υπήρξε μια τεράστια φωτιά.

Όλα τα ζώα, τρομαγμένα και αβοήθητα, παρακολουθούσαν την καταστροφή.

Μόνο ένα μικρό κολιμπρί ήταν ενεργό.

Έφερνε σταγόνες νερό μία-μία από το ποτάμι για να τις ρίξει στη φωτιά με το ράμφος του.

Ο αρμαδίλος, ενοχλημένος από αυτή τη γελοία ενέργεια , καταλήγει να φωνάζει στο κολιμπρί: « Δεν είσαι τρελός;

Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να σβήσετε τη φωτιά με αυτό;

Και
το κολιμπρί απάντησε: « Όχι, αλλά κάνω το καθήκον μου. “

Αυτός ο θρύλος του κολιμπρί προέρχεται από την ιστορία του Pierre Rabhi , του χωρικού φιλοσόφου συγγραφέα του Happy Sobriety , που μας άφησε στα τέλη του 2021.

Ο θρύλος του κολιμπρί κατέληξε να γεννήσει, το 2007, το κίνημα των κολιμπρί .

Legend of the hummingbird από τον Pierre Rabhi – Ευρωπαϊκό Κολλέγιο
Κινητοποιημένος για την οικοδόμηση μιας οικολογικής και ανθρώπινης κοινωνίας, η ένωση έχει αναθέσει στον εαυτό της τρεις αποστολές για να επιταχύνει τη μετάβαση από μια κοινωνία υπερκατανάλωσης σε ένα πιο αυτόνομο και ενιαίο σύστημα:

Inspire : ευαισθητοποίηση για οικολογικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες πολιτών.
Σύνδεση : συγκεντρώστε τους ηγέτες πρωτοβουλιών μέσω τοπικών ομάδων.
Υποστήριξη : φέρτε δεξιότητες σε πρωτοβουλίες.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Legend of the hummingbird: ηθικό να θυμάστε
Αντί να μην κάνουμε τίποτα μπροστά σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα επειδή αισθανόμαστε ανίσχυροι μπροστά στο μέγεθος του έργου, ας προχωρήσουμε.

Αντί να περιμένουμε, ακίνητοι, επειδή πιστεύουμε ότι η λύση πρέπει να έρθει από άλλους, ας χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μας και τις ατομικές μας δεξιότητες για να δράσουμε , ο καθένας στο δικό του επίπεδο.

Ακόμα κι αν ληφθούν μεμονωμένα όλες οι ενέργειές μας φαίνονται ασήμαντες, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με το να τις προσθέτουμε η μία στην άλλη και να εμπνέουμε νέα κολίβρια .

Όπως είπε ο Μαχάτμα Γκάντι: « Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. “

Φυσικά, τα κολίβρια εξακολουθούν να παίζουν μικρό ρόλο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου , στην κατανάλωση ενέργειας και στη σπατάλη τροφίμων.

Αλλά δείχνουν τον δρόμο .

Εάν αυτές οι προσπάθειες δεν επαρκούν, είναι απαραίτητες γιατί είναι υποδειγματικές.

Η νηφαλιότητα είναι ο ουσιαστικός τρόπος για να αμφισβητήσουμε τη ζωή μας και τις ατομικές και συλλογικές μας επιπτώσεις.

Είναι η συμβολή εκατοντάδων, χιλιάδων και στη συνέχεια εκατομμυρίων κολιμπρί που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη αυτονομία και συνεργασία.

Είναι μια συλλογική πρόκληση όπου ο καθένας μπορεί (και πρέπει) να κάνει τον ρόλο του.

Η ατομική πράξη κάθε άλλο παρά τετριμμένη είναι
Το να είσαι κολίβριο σημαίνει να συμμετέχεις ενεργά, όσο μέτρια κι αν είναι, στην ενεργειακή και οικολογική μετάβαση .

Αυτό μπορεί να ξεκινήσει με μικρές καθημερινές ενέργειες, όπως η διαλογή των απορριμμάτων, η κατανάλωση λιγότερου κρέατος (ιδιαίτερα του βοείου κρέατος), η αγορά τοπικών και εποχιακών φρούτων και λαχανικών ιδιαίτερη προσπάθεια !

Ο στόχος είναι να μειώσετε μεμονωμένα τον αντίκτυπό σας στον άνθρακα για να ενθαρρύνετε άλλους να κάνουν το ίδιο πράγμα.

Είτε βρίσκεστε στην αρχή της μεταβατικής σας διαδικασίας είτε έχετε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, μοιραστείτε τις προσπάθειές σας και το όραμά σας για να εμπνεύσετε άλλους ανθρώπους.

Θα δείτε ότι οι μικρές ατομικές μας ενέργειες δεν είναι τόσο ασήμαντες.

Μπορούμε πράγματι να αναρωτηθούμε εάν η ατομική πράξη μπορεί να έχει νόημα σε αυτή τη μεγάλη μετάβαση;

Ο μηχανικός και ειδικός στον τομέα της ενέργειας Jean-Marc Jancovici απαντά αποφασιστικά θετικά, εξηγώντας: « Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μετάβαση είναι ένα σύστημα στο οποίο όλα ανταποκρίνονται μεταξύ τους.

Η όλη προσπάθεια δεν στηρίζεται σε μία μόνο ομάδα ατόμων. Υπάρχουν τέσσερα γρανάζια που πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουν την ίδια στροφή: καταναλωτές, παραγωγοί, κράτη (δημόσια εξουσία) και οικονομικά.

Κάθε κίνηση ενός από αυτά τα τέσσερα σετ βοηθά στην προώθηση του συνολικού συστήματος, επομένως αξίζει πάντα να το παίρνετε .

Δεν υπάρχει σπουδαίος μαέστρος που θα λύσει τα πάντα με το κύμα ενός μαγικού ραβδιού όπως ο Μέρλιν ο μάγος. »

AD fairemapart 800×280 1
Ανακαλύψτε το 10ήμερο πρόγραμμα
Διατροφή, αδυνάτισμα, άγχος, φυτοκαλλιέργεια, αρωματοθεραπεία… Όλοι οι δωρεάν οδηγοί μας

Τι πρέπει να ξέρετε για το κολιμπρί
Τι είναι το κολίβριο;
Το κολίβριο, που ονομάζεται επίσης κολίβριο, είναι ένα είδος πουλιού που μπορεί να πετάξει προς τα πίσω, να αιωρείται σε ένα μέρος και να πετάει προς τα εμπρός.

Έχουν την ικανότητα να χτυπούν τα φτερά τους έως και 80 φορές το δευτερόλεπτο. Αυτά τα πουλιά είναι γνωστό ότι πίνουν νέκταρ από λουλούδια ενώ πετούν στα ύψη στον αέρα.

Ποιο είναι το σύμβολο του κολιμπρί;
Το σύμβολο του κολιμπρί είναι ένα στυλιζαρισμένο πουλί με τεντωμένα φτερά. Συχνά χρησιμοποιείται ως έμβλημα του Μεξικού.

Το κολιμπρί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αντιπροσωπεύσει την ειρήνη, την ευτυχία, την αγάπη και τη χαρά.

Ποιο είναι το μικρότερο κολίβριο;
Το μικρότερο κολίβριο είναι το κολιμπρί της μέλισσας, το οποίο ζυγίζει μεταξύ 1,5 και 2 γραμμάρια, περίπου το ένα τρίτο του βάρους μιας οδοντογλυφίδας.

https://www.aujourdhui.com/planete-climat/legende-du-colibri/

Το δίλημμα του κολιμπρί για την υπέρβαση των εμποδίων: ελιγμός ή βιασύνη

Μια αμερικανική ομάδα τόνισε τις δύο μεθόδους που χρησιμοποιεί το πουλί για να περάσει μέσα από τρύπες μικρότερες από το ίδιο.

https://www.lemonde.fr/sciences/article/2023/11/19/le-dilemme-du-colibri-pour-franchir-les-obstacles-man-uvrer-ou-foncer_6201046_1650684.html

Δεν είναι όλοι αρκετά τυχεροί να έχουν κολίβρια στον κήπο τους.

Αλλά ακόμα κι αν είχαμε εσείς κι εγώ, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα είχαμε βρει εκεί υλικό για επιστημονική ανακάλυψη.

Ο Marc Badger είναι βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.

Από τη διατριβή του, αυτοί οι πρωταθλητές της ευκινησίας πτήσης που είναι τα κολίβρια έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της έρευνάς του.

Και ήταν ενώ παρατηρούσε τις εδαφικές τους διαμάχες γύρω από τον τροφοδότη που τον χτύπησε ξαφνικά μια ερώτηση.

«Είδα τον κυρίαρχο να κυνηγάει τους εισβολείς και τους τελευταίους να φεύγουν μέσα από τη βλάστηση που μου φαινόταν πολύ πυκνή.

Πώς τα κατάφεραν; » Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου στο Journal of Experimental Biology , ο ίδιος και οι συνεργάτες του δίνουν μια πραγματικά εντυπωσιακή απάντηση.

Η λύση μπορεί να φαίνεται προφανής.

Για να περάσει μέσα από ανοίγματα μικρότερα από το άνοιγμα των φτερών του, ένα πουλί χρειάζεται μόνο να διπλώσει τα φτερά του.

Μόνο που το κολιμπρί δεν μπορεί να το κάνει. Αυτός που δείχνει στη βάση των φτερών του την ταχύτερη ενεργή άρθρωση ολόκληρου του κόσμου των σπονδυλωτών, που έχει αναπτύξει μοναδικές εναέριες δεξιότητες που του επιτρέπουν ιδιαίτερα να επιτύχει την περίφημη αιώρησή του, έχει πληρώσει το τίμημα αυτής της δύναμης: την απουσία ενδιάμεσων αρθρώσεων.

Ώμοι, λοιπόν, αλλά όχι αγκώνες ή καρπούς.

Πώς να το κάνουμε λοιπόν;

Για να το δουν αυτό ξεκάθαρα, οι ερευνητές τοποθέτησαν τα κολίβρια της Άννας –κάθε πτέρυγα των οποίων έχει 12 εκατοστά– σε ένα κλουβί εξοπλισμένο με έναν κεντρικό διαχωριστικό τοίχο.

Χρησιμοποιώντας σταγόνες νέκταρ, τους παρακίνησαν να περάσουν τον τοίχο. Στη συνέχεια μείωσαν το μέγεθος των οπών: 12 × 12 cm, 12 × 8 cm, 12 × 6 cm, 8 × 8 cm, 8 × 6 cm και 6 × 6 cm.

Όλα κάτω από το βλέμμα των καμερών αιχμής, τις σεκάνς των οποίων επιβράδυναν και ανέλυσαν.

Ένα μοντέλο για εμπνευσμένο οργανικό σχεδιασμό
Προς μεγάλη τους έκπληξη, είδαν να αναδύονται δύο στρατηγικές.

Στην πρώτη, τα πουλιά πλησιάζουν προσεκτικά την τρύπα και στη συνέχεια τη διασχίζουν πλάγια, το ένα φτερό μετά το άλλο, συνεχίζοντας συνεχώς τους χτύπους τους.

https://www.lemonde.fr/sciences/article/2023/11/19/le-dilemme-du-colibri-pour-franchir-les-obstacles-man-uvrer-ou-foncer_6201046_1650684.html

Την επιμέλεια του άρθρου ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

2 comments to Ο θρύλος του Κολίμπρι: Philippe Monteiro da Rocha

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>