Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Ο τρελός και η τρέλα του!

Ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι είναι όλα αυτά που θέλω.
Ελευθερία και δημοκρατία;;;;
Τι είναι αυτό τρώγεται;;;;
Είχαμε τον Αριστοφάνη, 2.000 χρόνια και οι χριστιανοί έκαναν τα πάντα να τον διαγράψουν ιστορικά, μετά μας ανέλαβαν οι τούρκοι με τις ευχές των σταυροφόρων χριστιανών να μας μορφώσουν, 400 χρόνια μας έδωσαν τον Καραγκιόζη να μεταδίδουμε τον πολιτισμό μας και την κουλτούρα μας, μας τον επήραν και αυτόν πίσω, τώρα με τι θα δείχνουμε τον πολιτισμό μας εεεε, άλλωστε τι θέλουμε, ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι μας!
Ευτυχώς οι Έλληνες πολιτικοί της νέας γενιάς, στο σύνολό τους δεν μας αφήνουν ακάλυπτους να βολοδέρνουμε στο διεθνές κοινωνικό και πολιτισμένο σκηνικό, μας αναβάθμισαν, μετά τον Αριστοφάνη και τον καραγκιόζη, με εξελιγμένη και αναβαθμισμένη πολιτιστική ατζέντα, των ΛΑΟΤΟΚΗ, του γονέα 1 του γονέα 2!
Άλλωστε τι θέλουμε, ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι μας!
Παράδειγμα Δολοφόνους που όταν μπαίνουν στο σπίτι μας να μας σκοτώσουν, δεν δείχνουμε τα δολοφονικά μας ένστικτα… Κάνουμε ότι κοιμόμαστε!!!
Άλλωστε τι θέλουμε, ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι μας!
Έχουμε καλύψει τον πολιτισμό μας με τους ΛΟΑΤΑΚΙ, , μια εξελιγμένη γενιά, από παιδεραστές, βιαστές, μπινέδες, πούστηδες, λεσβίες, προδτες,τι άλλο χρειάζονται οι Έλληνες, Άλλωστε τι θέλουμε, ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι μας!
Δεν φοβάμαι τίποτα, Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα, είμαι ένα ειρηνικό πρόβατο, Άλλωστε τι θέλουμε, ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι μας!
Η νέα τάξη με την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό χρήμα, θα γλιτώσουμε από τα μικρόβια που είχαν επάνω τα χρήματα, μας σκέπτονται οι πολιτικοί μας! Άλλωστε τι θέλουμε, ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι μας!
Η νέα γενιά είναι προοδευτική και πατριωτικοί ανθρωπιστική, φιλειρηνική, όχι όπως οι αμόρφωτοι και οπισθοδρομικοί πατεράδες μας που θεωρούσαν τους Έλληνες ανάδελφους μοναδικούς!
? έλυσαν το δημογραφικό πρόβλημα με ιθαγενείς Έλληνες? από το Πακιστάν, από την Συρία, από το μπα Γκλατες, την Νιγηρία, την Αφρική, τη μέση ανατολή, από το Αφγανιστάν, από την Ινδία, την Κίνα, από τις κορεσμένες φυλακές των αλλόφυλων, και έτσι εμείς οι Έλληνες μένουμε προσωρινοί κάτοικοι του ιερού χώρου της Ελλάδος, Άλλωστε τι θέλουμε, ένα ξεροκόμματο και ένα Κεραμίδι, πάνω από το κεφάλι μας!
Και ξαφνικά πετάχτηκα από το κρεβάτι διότι είδα ένα όνειρο, ότι δεν με φτάνει ένα ξεροκόμματο και κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου, βγήκα λέει στις πλατείες και έλεγα στον κόσμο, ότι θέλω μα μιλώ ελεύθερα σαν κυρίαρχος λαός, να απαιτώ σεβασμό στην φυλή μου, να έχω ισότητα και ισονομία, να απαιτώ ανθρώπινη παιδεία και υγεία και σεβασμό στους προγόνους μου.
Και ξαφνικά φανερώνονται οι τρεις φιλικές? εγγυήτριες δυνάμεις, μεγάλη Βρετανία, Ρωσία Γαλλία και μου τράβηξαν μια καρπαζιά, λέγοντάς μου, ότι να είμαι ευχαριστημένος που μου επέτρεψαν να έχω κράτος με τον τίτλο Ελλάς; Αλώστε δεν χρειάζομαι όπως μου είπαν τίποτα άλλο, από ένα ξεροκόμματο και ένα κεραμίδι επάνω από το κεφάλι μου!
Και τρώω και άλλη καρπαζιά από την συμφωνία Μητσοτάκη Ερτονγάν που συμφώνησαν 7 σημεία πώς να μοιράσουν την Ελλάδα, δεν ο τούρκικος τύπος άρχισε να μας βρίζει και να λέει, ότι μια χούφτα είμαστε που μας επέτρεψαν να λεγόμαστε Έλληνες/ και γιατί δεν μας ρίχνουν στην θάλασσα με μια κλοτσά;;;
Και ότι μας κάνουν Χάρι που μας ανέχονται, να λέμε και ευχαριστώ, που μας αφήνουν να έχουμε ένα ξεροκόμματο και ένα κεραμίδι επάνω από το κεφάλι μας!
Έπεσα να ξανά κοιμηθώ μήπως και δω την αλήθεια στο όνειρο μου, ότι είμαι ο αρχαιότερος λαός, δίδαξε τον άνθρωπο να κατέβει από τα δέντρα που ήταν παρέα με την μαϊμού στα τέσσερα και να περπατά με τα δυο του πόδια, δίδαξε στον κόσμο δημοκρατία, πολιτισμό, τέχνες, επιστήμες, φιλοσοφία, αγάπη, μουσική/ και όμως αυτόν τον λαό τον παρέδωσαν οι απάτριδες, οι αχάριστοι, οι εγκάθετοι προδότες στα χέρια των διαφόρων εχθρών, να τον πουλήσουν στα ανθελληνικά παζάρια, να τον σφάξουν σαν πρόβατο, να τον αφανίσουν.
Αυτές οι εγγυήτριες δυνάμεις, όταν επέτρεψαν την σφαγή μας από τους διάφορους βάρβαρους και 400 χρόνια σκλαβιά, δεν ήξεραν ποιοι είναι οι Έλληνες, τι πρόσφεραν στην ανθρωπότητα;;;;
Ξανά πετάχτηκα από τον ύπνο μου διότι με κλοτσούσαν και με έσυραν σε ένα κελί, να με περιποιηθούν οι ψυχίατροι, διότι έλεγα παράλογα και φαντασμένος μυθοπλασίες, περί ιθαγενών Ελλήνων.
Και ένας συγκάτοικος μου στο κελί μου έβαλε τις φωνές ότι του δημιουργό προβλήματα, αφού του αρκεί ένα ξεροκόμματο και ένα κεραμίδι επάνω από το κεφάλι του.
Λέω μάλλον ακόμα κοιμάμαι, η είμαι ξύπνιος, ανέβηκα να δω από το καγκελωτό παραθυράκι έξω αν είναι μαζεμένοι συνάνθρωποι μου να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη κράτηση μου………. Αλλά δυστυχώς, επικρατούσε άκρος θανατερή σιωπή, άρα το έβλεπα στον ύπνο μου;;;;
Τελικά τι κατάφερα με τα όνειρά μου και τις φαντασίες μου, να έχω ένα ξεροκόμματο και ένα κεραμίδι επάνω από το κεφάλι μου, σε ένα κελί.
Ευτυχώς που με έβαλαν για θεραπεία στο ψυχιατρικό κελί, όταν θα βγω θα είναι όλα λυμένα από την εξελιγμένη και σύγχρονη γενιά των Λαοτοκη/ και εγώ ένας ευτυχισμένος δούλος των ιθαγενών αλλοδαπών!!!!!!
Αλίμονο σε εσάς υποκριτές δημοσιογράφοι, λαοπλάνοι, υπάλληλοι των συμφερόντων που ενώ υπηρετείτε την αλήθεια και την κοινωνία, δημιουργείτε ψεύτικα είδωλα και δίνετε βήμα στους διεφθαρμένους αντί να τους στηλιτεύετε
Αλίμονο σε εσάς υποκριτές δημοσιογράφοι,που καθοδηγείτε την κοινή γνώμη σε κόμματα-συμμορίες που ληστεύουν τον ιδρώτα ενός λαού, τον οδηγούν στον όλεθρο, τον διχάζουν και τον διαιρούν για να είναι πάντα στην κυβέρνηση..
Αλίμονο σε εσάς υποκριτές αρχιερείς, που ενώ κηρύττετε τον λόγο του Θεού, δεν τηρείτε το παραμικρό από τα λόγια Του, και κρύβετε με τα ράσα σας την σαπίλα και την μαυρίλα της διεφθαρμένης σας ψυχής που πιστεύει μόνο στο όργανο του σατανά, το χρήμα..
Αλίμονο σε εσάς υποκριτές δικαστικοί, το θεμέλιο της κοινωνίας μας, που ενώ ορκιστήκατε σε τυφλή δικαιοσύνη ,πίστη στο Σύνταγμα αφήνετε ατιμώρητους τους δολοφόνους των ονείρων μας.
Αλίμονο σε εσάς υποκριτές αρχιερείς, που παρουσιάζετε σαν έργο σας την βοήθεια των απλών πιστών, είτε στα συσσίτια είτε σε ανεγέρσεις ιδρυμάτων και ναών και δίνετε ψευδείς βεβαιώσεις σε ολίγους για δήθεν δωρεές.
Δεν υπήρξε ποτέ τόσο εχθρικό ελλαδικό κράτος κατά του Έθνους των Ελλήνων από το σημερινό.
Μισούν ότι συνθέτει εθνική συνείδηση!
Γλώσσα, καταγωγή, την ΕΛΛΑΔΑ, τους Έλληνες!
Εγώ έχω μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αλλά;;;;,
Θέλω να μου παραδώσουν τους 300+1 της βουλής, να τους κάνω ότι θέλω.
Πρώτο πρώτο θα τους βάλω να ανοίξουν ένα τούνελ από την Μεσσηνία μέχρι τη Λακωνία, στον Ταΰγετο, μόνο με τσάπες, γκασμάδες, φτυάρια, ζεμπίλια, άντε και καρότσια/ και αν γλυτώσει κανένας, θα του δώσω το δικαίωμα να τσακιστή να φύγει δια παντός από την Ελλάδα!!!!!!!!!!
Αυτοί πρέπει να πληρώσουν τις προδοσίες και τα κλεμμένα/ και ο παραπάνω τρόπος είναι ο ιδανικός, δεν θα ξεκινήσουμε εμφύλιο, δεν θα μας κατηγορήσουν τα διεθνή μπορδελα, των δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Και θα μείνει στην ιστορία ένα τεράστιο έργο.
Αυτή τη μαύρη μέρα.
Η Ελλάδα έγινε και επίσημα ένα υπουδουλομένο κράτος με νέου είδους σκλαβιά, από τους δήθεν φίλους και ελευθερωτές του.

Το Πρωτόκολλο του Λονδίνου της 3ης Φεβρουαρίου 1830 ήταν μια συμφωνία μεταξύ των τριών Μεγάλων Δυνάμεων νταβατσηδων (Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, το Βασίλειο της Γαλλίας και η Ρωσική Αυτοκρατορία), για την αναγνώριση της Ελλάδας ως ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτους

Ως αποτέλεσμα της Ελληνικής Επανάστασης, που είχε ξεκινήσει το 1821, και της παρέμβασης των Μεγάλων Δυνάμεων στη σύγκρουση στη μάχη του Ναβαρίνου (1827), είχε γίνει βέβαιη η δημιουργία κάποιας μορφής ελληνικού κράτους εταιρία στη νότια Ελλάδα.
Το 1827, η Ελληνική Γ’ Εθνοσυνέλευση ανέθεσε τη διακυβέρνηση του νεοσύστατου έθνους στον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1828.
Παράλληλα με τις προσπάθειές του να βάλει τα θεμέλια για ένα σύγχρονο κράτος, ο Καποδίστριας ανέλαβε διαπραγματεύσεις με τις Μεγάλες Δυνάμεις. και συνταγματικό καθεστώς του νέου ελληνικού κράτους, τον οποίον δολοφόνησαν.
Τον Μάρτιο του 1829, οι Υπουργοί Εξωτερικών των Μεγάλων Δυνάμεων υπέγραψαν το πρώτο Πρωτόκολλο του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα γινόταν αυτόνομο, υποτελές κράτος υπό την οθωμανική επικυριαρχία, υπό εκλεγμένο χριστιανό πρίγκιπα και περιλαμβάνοντας τις εστίες της ελληνικής εξέγερσης, τον Μορέα (Πελοπόννησος). ), Ηπειρωτική Ελλάδα και Κυκλάδες.
Οι διπλωματικοί ελιγμοί του Καποδίστρια, με τη βοήθεια της ρωσικής νίκης στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1828–29, είχαν ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου στις 3 Φεβρουαρίου 1830.
Σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα θα ήταν πλήρως ανεξάρτητη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά τα σύνορά της περιορίστηκαν στη γραμμή Ασπροποτάμου–Σπερχειού.
Οι ντόπιοι προεστοί, λόγιοι, γενίτσαροι, χριστιανοί, έμποροι, κοτσαμπασηδες, υπονόμευσαν όλη την διαδικασία της αληθινής ελευθερίας του ελληνικού έθνους, για να μην χάσουν τα προνόμια τους που είχαν σε βάρος των ελλήνων από τους τούρκους.
The Aspropotamos–Spercheios line or Achelöos–Spercheios line (Greek: Γραμμή Ασπροποτάμου/Αχελώου – Σπερχειού) was Greece’s first land border with the Ottoman Empire.
Ξεκινούσε από τις εκβολές του ποταμού Αχελώου (τότε ονομαζόταν «Ασπροπόταμος»), περνούσε από την Αρτοτίνα κατά μήκος της κορυφογραμμής του όρους Οέτα και έφτανε στον Μαλιακό κόλπο στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού, περνώντας νότια της πόλης Ζητούνι (σύγχρονο Λαμία), που θα παρέμενε στα χέρια των Οθωμανών.
Το νησί της Εύβοιας (Νεγροπόντε), οι Βόρειες Σποράδες, η Σκύρος και οι Κυκλάδες συμπεριλαμβανομένης της Αμοργού θα γίνουν μέρος της Ελλάδας

Ο Λεοπόλδος του Σαξ-Κόμπουργκ (ο μελλοντικός βασιλιάς του Βελγίου) επιλέχθηκε ως ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αλλά απέρριψε την πρόταση.
Το πρωτόκολλο τροποποιήθηκε και πάλι στη Διάσκεψη του Λονδίνου του 1832, η οποία καθόρισε τα τελικά σύνορα του Βασιλείου της Ελλάδας και έδωσε το στέμμα στον Βαυαρό πρίγκιπα Όθωνα.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply