«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Α παγκόσμιος πόλεμος, ο Β παγκόσμιος και η προετοιμασία για τον τρίτο είναι σχεδιασμένοι από την Αμερική!

Μας αφορά άμεσα, οι 300+1 Εβραίοι εγκάθετοι προδότες της βουλής, μας παραδίδουν και μας εντάσσουν στην καρδιά του ολοκαυτώματος του τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Θα είμαστε από τους πρώτους, ίσως και την Ιταλία που θα μας αφανίσουν από το χάρτη με πυρηνικά.

Και αυτό μόνο και μόνο γιατί εκλέγουμε ανώμαλους και πρόστυχους Εβραίους προδότες για ηγέτες μας!

Αυτή τη στιγμή όλα είναι πειραματικά με βάση την Ατζέντα 2030, που είναι ορόσημο για την αντιστροφή μέτρηση του σχεδίου εξάλειψης των τριών πέμπτων του παγκόσμιου πληθυσμού.

Κάνουν πειράματα για να εξασφαλίσουν ότι αυτοί θα επιβιώσουν.

Δυστυχώς η ανθρωπότητα είναι σκόπιμα διχασμένη/ και ίσως εισερχόμαστε για μια ακόμα φορά στην ολική επαναφορά των πάντων επάνω στην γη.

Ένας φίλος μου έστειλε ένα θέμα που το ήξερα αλλά δεν είχα στοιχεία να το δέσω.

Ακούγοντας τον  Γιώργο Ρωμανό  αποφάσισα να το ψάξω στα  ξένα και σοβαρά ιστολόγια.

Πράγματι διαπίστωσα με έκπληξη ότι είναι αλήθεια και υπάρχουν έγραφα που βεβαιώνουν τις ενέργειες του παγκόσμιου δολοφόνου, της Αμερικής.

Κάποιοι όταν ψάχνεις για την αλήθεια σου κολάν ετικέτες, φίλο ρώσος, φίλο αμερικανός, φίλο άγγλος, φίλο γερμανός.

Και άλλες  ύπουλες και επικίνδυνες ταμπέλες κατά το δοκούν των συμφερόντων.

 Στην προκομμένη περίπτωση δεν κάνεις μόνο αρθρογραφία, αλλά είναι ένα θέμα που εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα και άκρος επικίνδυνα.

Και η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδος στο θέμα της Ουκρανίας ξεκινά πολύ πριν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ RAND: ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Μια έκθεση Rand του 2019 υπαινίχθηκε για προκλήσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και προέβλεψε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντεπιτεθεί στην Ουκρανία

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Από Το CptHook Στις 29 Μαρτίου 2022  .

Rick Sterling – AntiWar.com – 28 Μαρτίου 2022

Σύμφωνα με μια έκθεση του Rand του 2019 με τίτλο « Υπερέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας », ο στόχος των ΗΠΑ ήταν να υπονομεύσουν τη Ρωσία όπως ακριβώς έκανε και η Σοβιετική Ένωση στον Ψυχρό Πόλεμο.

Αντί να «προσπαθούμε να μείνουμε μπροστά» ή να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις διεθνείς σχέσεις , η έμφαση δίνεται στις προσπάθειες και τις ενέργειες για την υπονόμευση του καθορισμένου αντιπάλου, της Ρωσίας.

Η Rand είναι μια οιονεί κυβερνητική δεξαμενή σκέψης που λαμβάνει τα τρία τέταρτα της χρηματοδότησής της από τον αμερικανικό στρατό.

Η έκθεση απαριθμεί τα αντιρωσικά μέτρα χωρισμένα στους ακόλουθους τομείς: οικονομικό, γεωπολιτικό, ιδεολογικό/πληροφοριακό και στρατιωτικό. Βαθμολογούνται σύμφωνα με τους αντιληπτούς κινδύνους, τα οφέλη και την «πιθανότητα επιτυχίας».

Η έκθεση σημειώνει ότι η Ρωσία έχει «βαθιές» ανησυχίες για τη δυτική παρέμβαση και ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα.

Αυτά τα άγχη θεωρούνται ευπάθεια προς εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αιτία των ανησυχιών της Ρωσίας: Δέχθηκαν εισβολή πολλές φορές και είχαν 27 εκατομμύρια νεκρούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημασία της Ουκρανίας

Η Ουκρανία είναι σημαντική για τη Ρωσία.

Οι δύο χώρες μοιράζονται πολλή κοινή κληρονομιά και μακρά κοινά σύνορα.

Ένας από τους πιο εξέχοντες ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης, ο Νικήτα Χρουστσόφ, ήταν Ουκρανός.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουκρανία ήταν μια από τις οδούς εισβολής του Χίτλερ και φιλοξενούσε έναν μικρό αλλά ενεργό αριθμό Ουκρανών συνεργατών με τη ναζιστική Γερμανία.

Η απόσταση από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, έως τη Μόσχα είναι λιγότερο από 500 μίλια.

Για αυτούς τους ίδιους λόγους γεωγραφίας και ιστορίας, η Ουκρανία αποτελεί σημαντικό συστατικό μιας προσπάθειας των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ να υπονομεύσουν τη Ρωσία.

Η σημερινή υφυπουργός πολιτικών υποθέσεων, Victoria Nuland, δήλωσε ότι σε 20 χρόνια οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο για τη μεταμόρφωση της Ουκρανίας.

Το αποκορύφωμα ήταν ένα βίαιο πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014. Από το 2015, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύουν υπερεθνικιστές και νεοναζιστικές πολιτοφυλακές.

Αυτό έχει τεκμηριωθεί σε άρθρα όπως « Η Βουλή των ΗΠΑ παραδέχεται τον ναζιστικό ρόλο στην Ουκρανία » (Robert Parry, 2015), « Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν και βοηθούν τους νεοναζί στην Ουκρανία ως απαγόρευση των συζητήσεων στο σπίτι.» (Max Blumenthal, 2018), « Neo -Οι Ναζί και η ακροδεξιά είναι στην πορεία στην Ουκρανία » (Lev Golinken το 2019) και « Η CIA φέρεται να εκπαιδεύει τρομοκράτες Ναζί στην Ουκρανία » (Branko Marcetic Ιαν. 2022).

Ο Ραντ πρότεινε προβοκάτσια

Πριν από το 2018, οι ΗΠΑ προμήθευαν στην Ουκρανία μόνο «αμυντικά» στρατιωτικά όπλα.

Η έκθεση Rand εκτιμά ότι η παροχή θανατηφόρου (επιθετικής) στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα έχει υψηλό κίνδυνο αλλά και υψηλό όφελος.

Ως αποτέλεσμα, τα φονικά όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ έχουν εκτοξευθεί από σχεδόν μηδέν σε 250 εκατομμύρια δολάρια το 2019, σε 303 εκατομμύρια δολάρια το 2020, σε 350 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Η συνολική στρατιωτική βοήθεια είναι πολύ μεγαλύτερη. Πριν από μερικές εβδομάδες, το “The Hill” ανέφερε : “Κατά τον περασμένο χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεισέφεραν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις .”

Η έκθεση Rand απαριθμεί πολλές τεχνικές και «μέτρα» για να προκαλέσει και να απειλήσει τη Ρωσία.

Μερικά από τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Επανατοποθέτηση βομβαρδιστικών εντός εμβέλειας βασικών ρωσικών στρατηγικών στόχων

Αναπτύξτε επιπλέον τακτικά πυρηνικά σε τοποθεσίες στην Ευρώπη και την Ασία

Αύξηση της στάσης και της παρουσίας των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων στις περιοχές επιχειρήσεων της Ρωσίας (Μαύρη Θάλασσα)

Διεξαγωγή πολεμικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας

Αποχώρηση από τη Συνθήκη για τις Ενδιάμεσες Πυρηνικές Δυνάμεις (INF).

Αυτές και πολλές άλλες προκλήσεις που πρότεινε ο Ραντ έχουν στην πραγματικότητα εφαρμοστεί.

Για παράδειγμα, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε τεράστιες πολεμικές ασκήσεις που ονομάστηκαν «Defender 2021» ακριβώς στα σύνορα με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να « περιπολεί » στη Μαύρη Θάλασσα και να κάνει προκλητικές εισβολές στα ύδατα της Κριμαίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από τη συνθήκη INF.

Από το 2008, όταν το ΝΑΤΟ « χαιρέτισε » τις φιλοδοξίες ένταξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας, η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα περάσει την κόκκινη γραμμή και θα απειλήσει την ασφάλειά της.

Τα τελευταία χρόνια, το ΝΑΤΟ έχει παράσχει συμβούλους, εκπαίδευση και συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αν και η Ουκρανία δεν είναι επίσημο μέλος του ΝΑΤΟ, αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο ως τέτοιο.

Η πλήρης αναφορά του Rand λέει:

Ενώ η απαίτηση του ΝΑΤΟ για ομοφωνία καθιστά απίθανο την ένταξη της Ουκρανίας στο άμεσο μέλλον, εάν η Ουάσιγκτον προωθήσει αυτή τη δυνατότητα, θα μπορούσε να ενισχύσει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας, οδηγώντας τη Ρωσία να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη .

Η εναλλακτική λύση, που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει ή τουλάχιστον να αποτρέψει την τρέχουσα ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, θα ήταν να κηρύξει την Ουκρανία απαράδεκτη στο ΝΑΤΟ.

Αλλά αυτό θα ήταν αντίθετο με την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξήσουν την πίεση, να προκαλέσουν και να απειλήσουν εσκεμμένα τη Ρωσία.

Η Ουκρανία ως πελάτης των Ηνωμένων Πολιτειών

Τον Νοέμβριο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία υπέγραψαν ένα έγγραφο στρατηγικής εταιρικής σχέσης .

Αυτή η συμφωνία επιβεβαίωσε τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την απόρριψη της απόφασης του λαού της Κριμαίας να επανενωθεί με τη Ρωσία μετά το πραξικόπημα του Κιέβου το 2014.

Η συμφωνία σηματοδότησε την εδραίωση της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής επιρροής της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον.

Δεκέμβριος 2021 Ρωσικές κόκκινες γραμμές ακολουθούμενες από στρατιωτική δράση

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Ρωσία πρότεινε μια συνθήκη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η κεντρική ρωσική πρόταση ήταν μια γραπτή συμφωνία ότι η Ουκρανία δεν θα προσχωρούσε στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Όταν η προτεινόμενη συνθήκη απορρίφθηκε από την Ουάσιγκτον, η μήτρα φαίνεται να έχει πεταχτεί.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν εκφώνησε μια ομιλία με λεπτομέρειες για τα παράπονά τους. Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν εκφώνησε άλλη μια ομιλία ανακοινώνοντας τη δικαιολογία και τους στόχους της στρατιωτικής επέμβασης για την «αποστρατικοποίηση» και την «απενζικοποίηση» της Ουκρανίας.

Όπως είπε αργότερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ,

« Δεν πρόκειται για την Ουκρανία.

Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εφαρμόζει η Δύση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ».

Πάλι Αφγανιστάν;

Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, η έκθεση Rand σταθμίζει το κόστος και τα οφέλη διαφόρων μετοχών στις ΗΠΑ.

Θεωρείται «όφελος» εάν η αυξημένη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ρωσικών στρατευμάτων και πόρων.

Εικασίες σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η έκθεση προτείνει ότι θα μπορούσε να γίνει « αρκετά αμφιλεγόμενη στο εσωτερικό, όπως όταν οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στο Αφγανιστάν ». (σελ. 99 της πλήρους έκθεσης)

Αυτή η ιστορική αναφορά είναι σημαντική.

Ξεκινώντας το 1979, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν θρησκευτικούς ξένους μαχητές για να διεισδύσουν και να αποσταθεροποιήσουν την αφγανική κυβέρνηση .

Οι στόχοι ήταν να ανατραπεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση και να δελεάσουν τη Σοβιετική Ένωση να στηρίξει την αποσταθεροποιημένη κυβέρνηση.

Πέτυχε αυτούς τους μακιαβελικούς στόχους εις βάρος εκατομμυρίων Αφγανών πολιτών των οποίων η χώρα δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Φαίνεται ότι οι πολίτες της Ουκρανίας έχουν υποστεί παρόμοια χειραγώγηση για να εξυπηρετήσουν τους στόχους των ΗΠΑ.

Μια «Μειονεκτική Συμφωνία Ειρήνης»

Η έκθεση Rand λέει:

«Η αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας σίγουρα θα ανέβαζε το κόστος της Ρωσίας, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις απώλειες ζωών και το ουκρανικό έδαφος ή να οδηγήσει σε μια μειονεκτική ειρηνευτική συμφωνία».

Αλλά για ποιον θα ήταν «μειονεκτική» μια ειρηνευτική συμφωνία;

Επί του παρόντος, χάνονται ζωές και έδαφος Ουκρανών.

Περισσότερες από δεκατέσσερις χιλιάδες Ουκρανές ζωές έχουν χαθεί στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς από το πραξικόπημα του 2014.

Μια ειρηνευτική συμφωνία που εγγυάται τα βασικά δικαιώματα για όλους τους Ουκρανούς και την κρατική ουδετερότητα στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων θα ήταν επωφελής για τους περισσότερους Ουκρανούς.

Μόνο το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού βιομηχανικού συγκροτήματος των στρατιωτικών μέσων ενημέρωσης και των Ουκρανών υπερεθνικιστών θα είναι «σε μειονεκτική θέση».

Δεδομένου ότι η Ουκρανία είναι ένα πολυεθνικό κράτος, θα ήταν καλύτερο να αποδεχτούμε αυτήν την πραγματικότητα και να βρούμε μια συμβιβαστική εθνική λύση που να ωφελεί όλους τους Ουκρανούς.

Το να είσαι πελάτης μιας μακρινής ξένης δύναμης δεν είναι προς το καλύτερο εθνικό συμφέρον της Ουκρανίας.

Η έκθεση Rand δείχνει πώς η πολιτική των ΗΠΑ επικεντρώνεται σε ενέργειες για να βλάψει τη Ρωσία και χειραγωγεί τρίτες χώρες (Ουκρανία) για το σκοπό αυτό.

Οι μόνες δύο εναλλακτικές της Ρωσίας – Αδυναμίες των ρωσικών επιχειρήσεων

Ρωσία Ουκρανία tags :

Οι μόνες δύο εναλλακτικές της Ρωσίας – Αδυναμίες των ρωσικών επιχειρήσεων

Γιατί η Ρωσία χρησιμοποιεί τόσο λίγες δυνάμεις;

Πάντοτε στην ιστορία υπήρξαν πόλεμοι με λάθη, αστοχίες, πισωγυρίσματα που οδήγησαν ακόμη και σε ολοκληρωτικές ήττες, όπως αυτές του Μεγάλου Ναπολέοντος στην Ρωσία, το 1812, του Χίτλερ, το 1945, στον Β΄ΠΠ κλπ.

Όλα στον πόλεμο Δύσης-Ρωσίας, στην Ουκρανία, θα κριθούν από τα εδάφη που θα ελέγξει τελικά ο νικητής και από την εξάντληση-συνθηκολόγηση του ηττημένου.

Αδυναμίες, υποχωρήσεις-αποχωρήσεις και αστοχίες των ρωσικών επιχειρήσεων

Η Ρωσία επιχειρεί με περίπου 150.000 άνδρες εναντίον τουλάχιστον 600.000 Ουκρανών, 500.000 εφέδρων, και το λιγότερο 70.000 μισθοφόρων της Δύσης.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε συνεχείς επιστρατεύσεις από το 2014 και μπορεί να αξιοποιήσει κι άλλους εφέδρους.

Σήμερα η αναλογία στα πεδία μαχών είναι περίπου 8 Ουκρανοί προς 1 Ρώσο στρατιώτη.

Η ρωσική λειψανδρία ήταν βασικός παράγοντας των αδυναμιών που παρουσίασε ο ρωσικός στρατός σε ένα μέτωπο που μέχρι τον Μάρτιο ξεπερνούσε τα 1.500 χιλιόμετρα και σήμερα τα 1.000 χιλιόμετρα.

Έτσι εκδηλώθηκαν μία σειρά αστοχίες και υποχωρήσεις –αποχωρήσεις κατά τους Ρώσους, αρχής γενομένης την 29η Μαρτίου, από τα περίχωρα του Κιέβου, μετά από τα περίχωρα του Χάρκοβο και πρόσφατα από τις πόλεις Ιζιούμ και Λίμαν.

Η κριτική για τις ρωσικές επιχειρήσεις εντοπίζεται στα εξής σημεία:

Σε επίπεδο Επιτελικών Σχεδίων τα οποία δεν υλοποιήθηκαν, πρωτίστως γιατί ήταν λίγες οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούσαν -ούν.

Η αδυναμία αυτή απαιτεί εμπλοκή περισσότερων αξιόμαχων μονάδων και όχι εφέδρων.

Στις δυσκολίες εγγράφεται και το ότι η Ρωσία ενεπλάκη σε έναν πόλεμο που τον χαρακτηρίζει «Εμφύλιο» με ομήρους ρωσόφιλους πολίτες.

Κατά το πόρισμα της «Διεθνούς Αμνηστίας» : «Ο ουκρανικός στρατός έθεσε αμάχους σε κίνδυνο δημιουργώντας στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες και εξαπολύοντας επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές.»

Η Ρωσία υστέρησε –σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις–, στον Δικτυοκεντρικό Πόλεμο και στον επιτελικό Διακλαδικό Συντονισμό μεταξύ των τριών όπλων, Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης, αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων.

Κριτική αναπτύσσεται και για την ανεπαρκή χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, Drowns, η οποία άλλαξε τελευταία.

Η εναλλαγή στρατιωτικών διοικητών στο μέτωπο δείχνει κακή εφαρμογή επιτελικών σχεδίων και λανθασμένη προώθησή τους στο επίπεδο στρατιώτου πρώτης γραμμής, όπως και ανεπαρκή διασύνδεση με τους ενδιάμεσους βαθμοφόρους και αξιωματικούς.

Ελλείψεις συντονισμού σε επίπεδο Επιμελητείας –παρά την αφθονία πολεμοφοδίων, μέσων και υλικών πολέμου.

Ρήγματα υπήρξαν στον Πόλεμο Μυστικών Υπηρεσιών, τον Πληροφοριακό Πόλεμο, δορυφορικό και μη.

Η Ρωσία δέχθηκε κρίσιμες διεισδύσεις στο έδαφός της, κυρίως Άγγλων πρακτόρων της SAS.

Τα χτυπήματα: βύθιση του Μόσκβα, γέφυρα της Κριμαίας, το άγνωστο στους πολλούς πλήγμα στο ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο του Κερτς, η δολοφονία της κόρης Ντούνκιν, κ.α. έπληξαν το κύρος της Ρωσίας, αλλά δεν απέφεραν αξιόλογα εδαφικά κέρδη σε Δύση – Ουκρανούς.

Οι ευρύτεροι Γεωπολιτικοί χειρισμοί της ρωσικής ηγεσίας δυσκολεύουν… την δράση του ρωσικού στρατού στα μέτωπα.

Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι ο πόλεμος αυτός είναι, δυστυχώς, μόνο ένα μικρό επεισόδιο απέναντι στον παγκόσμιο πόλεμο (ενεργειακό, οικονομικό, πολιτικό) που διεξάγεται ταυτόχρονα, και, η Ρωσία συχνά «επικαλύπτει» με τον παγκόσμιο πόλεμο τον τοπικό, στην Ουκρανία.

Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο, ξεχωριστό κεφάλαιο.

https://comedonchisciotte.org/rand-institute-come-scatenare-la-guerra-tra-russia-e-ucraina/

Γιατί η Ρωσία χρησιμοποιεί τόσο λίγες δυνάμεις;

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν ένα πολυεπίπεδο πλέγμα που βάσει του διατάγματος 1ης Ιανουαρίου, 2008, ανέρχονται σε 2.019.629 στελέχη, εκ των οποίων 1.134.800 στρατιωτικοί.

Άρα υπάρχουν διαθέσιμες τακτικές δυνάμεις πέραν των κληθέντων 300.000 εφέδρων.

Με βάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Πούτιν και του στρατηγού, ΥπΕθ, Σερκγέι Σοϊγκού, η Ρωσία μπορεί να καλέσει σε επιστράτευση 1 εκατομμύριο εφέδρους και να παρατάξει πανστρατιά 25 εκατομμυρίων εφέδρων.

Πάντοτε στην ιστορία της η Ρωσία κινήθηκε με τον δικό της ρυθμό κι όταν χρειάστηκε ο λαός συνέρρευσε στα μέτωπα κατά εκατομμύρια και άλλαξε τα δεδομένα των μαχών.

Βασική μέριμνα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της τεράστιας ρωσικής επικράτειας, 17.100.000 τετ.χλμ. όντας η μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.

Είναι πασιφανές, ότι η Ρωσία επιχειρεί μεν στην Ουκρανία, αλλά πρωτίστως μεριμνά για την άμυνά της σε έναν επαπειλούμενο Γ΄ΠΠ –και πυρηνικό.

Ειδικά μετά το 1990, δέχεται συνεχή κυκλωτική επίθεση από το ΝΑΤΟ.

Επίκειται η ένταξη σε αυτό της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ενώ στη Γεωργία διενεργούνται ασκήσεις του ΝΑΤΟ (βλ. κείμενό μου «Η εξολόθρευση της Ρωσίας βάσει αμερικανικών εγγράφων », (16/3/2022).

Η κύκλωση αυτή ολοκληρώνεται μέσω των Μουσουλμανικών χωρών, Κεντρικής Ασίας, (βλ. γεγονότα στο Καζακστάν), στις οποίες δρουν πράκτορες της Δύσης, Αμερικανοί Άγγλοι και άλλοι.

Στις ίδιες χώρες επιχειρούν χιλιάδες πλέον αμερικανικές ΜΚΟ, του Τζορτζ Σόρος και της Δύσης, για την από μέσα ανατροπή των εκεί κυβερνήσεων υπέρ των αμερικανικών, πρωτίστως, συμφερόντων.

Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθεί η σταδιακή μετατροπή της «Προληπτικής Ειδικής Επιχείρησης» σε ολοκληρωτικό πόλεμο

α. Πρωτίστως από τις απώλειες σε έμψυχο στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Συνταγματάρχη των ΗΠΑ, Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, ανώτερο συνεργάτη του The American Conservative , πρώην σύμβουλο του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, παρασημοφορημένο βετεράνο και συγγραφέα: «οι απώλειες για τους Ουκρανούς έχουν φτάσει τους 20.000 νεκρούς ή τραυματίες τον μήνα».

Αυτό σημαίνει μέχρι σήμερα περισσότερους από 140.000 Ουκρανούς, νεκρούς και τραυματίες.

Ο Ρώσος ΥπΕθ, Σοϊγκού σε συνέντευξή του στο κανάλι Russiya 24, στις 21/9/2022, δήλωσε: «οι απώλειες των Ρώσων, σε νεκρούς και τραυματίες, ανήλθαν μόνο σε 5.937 άτομα, με το 90% των τραυματιών να έχουν επανέλθει στα μέτωπα.

Ενώ, οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανέρχονται σε περισσότερους από 100.000 νεκρούς και τραυματίες.» Δυτικές εκτιμήσεις μιλούν για περίπου 6.800 Ρώσους νεκρούς και τραυματίες.

β. Από τα οικονομικά κονδύλια και το είδος όπλων (μακρού βεληνεκούς;) με τα οποία η Δύση θα υποστηρίζει τους Ουκρανούς.

Και, από την εξέλιξη της ρωσικής καταγγελίας, ότι εν ενεργεία αξιωματικοί, Αμερικανοί, Άγγλοι και γενικώς αξιωματικοί του ΝΑΤΟ δρουν φανερά στο έδαφος της Ουκρανίας.

γ. Από την περαιτέρω καταστροφή των ζωτικών υποδομών της Ουκρανίας.

Μόνο σε μία μέρα, στους ρωσικούς βομβαρδισμούς της 10ης Οκτωβρίου 2022, κτυπήθηκαν 173 στόχοι σε όλη την Ουκρανία.

Μεταξύ αυτών τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το γερμανικό Προξενείο στο Κίεβο, (Reuters Bild κ.α.)

Στον καθολικό πανικό που επικράτησε, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο κάλεσε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Είναι ενδεικτικό ότι στην πόλη Λβιβ, κοντά στην Πολωνία, διακόπηκε το 90% παροχής ρεύματος και ύδρευσης.

Ανάλογα ποσοστά ζημιών παρουσίασαν και όλες οι άλλες πόλεις-στόχοι των ρωσικών πυραύλων.

Πόσο τελικά έδαφος ανέκτησαν οι Ουκρανοί στην αντεπίθεσή τους μέχρι σήμερα;

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της Ουκρανίας, Ζελένσκι, στις 7/10/2022, τα εδάφη που ανέκτησαν οι Ουκρανοί ανέρχονταν σε 2.434 τετ.χλμ.

Με δεδομένο ότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι Ρώσοι ήλεγχαν το 20% της Ουκρανίας, (για την ακρίβεια 20,62%, βάσει ουκρανικών στοιχείων).

Η Ενσωμάτωση στη Ρωσία αφορούσε επισήμως το 15% ουκρανικών εδαφών, καθώς το υπόλοιπο αποτελεί εμπόλεμη ζώνη.

Η έκταση της Ουκρανίας πριν την έναρξη του πολέμου ήταν 603.500 τετ.χλμ.

Το 20,62% εδαφών που ήλεγχε η Ρωσία ήταν 124.441 τετ.χλμ., και απέμεναν στην Ουκρανία 479.059 τετ. χλμ.

Αυτά πριν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από Ιζιούμ και Λίμαν.

Άρα τα ανακτηθέντα 2.434 τετ.χλμ (από τα μέχρι πρότινος ελεγχόμενα από τους Ρώσους, 124.441 τετ.χλμ.) αντιστοιχούν στο 1,95% εδαφών.

Ενώ, αν δεχτούμε τις ρωσικές επιμετρήσεις το ποσοστό είναι 1,68%.

Έστω και εάν θεωρηθεί πως είναι διπλάσια τα εδάφη που ανέκτησαν οι Ουκρανοί, αυτό αποτελεί μεν περιορισμένη ήττα για τη Ρωσία, αλλά, δεν δικαιολογεί τις εξαγγελίες θριάμβου του Κιέβου και της Δύσης.

Με δεδομένες τις μεγάλες ουκρανικές απώλειες πρόκειται για τον ορισμό της Πύρρειας νίκης.

Ωστόσο, από τις 5/10/22 μέχρι σήμερα, οι Ρώσοι ανέκοψαν την ουκρανική επίθεση στη Λίμαν και το 208ο Σύνταγμα Κοζάκων ανακατέλαβε τον οικισμό Ντιπρόβα, τις πόλεις Ζαΐτσεβο, Μικολάιβκα, Βεσελάια Ντολίνα και μπορούν να μπουν στο Μπάκχμουτ από τα νότια αυτής της πόλης οχυρό.

Άρα όλα είναι ρευστά.

Τα μακροχρόνια σχέδια της Δύσης για διάλυση της Ρωσίας σε τέσσερα (4) τμήματα πιστοποιούνται από τα εξής:

α. Το σχέδιο τεμαχισμού που παρουσίασε ο Γερμανός Καγκελάριος, στη γερμανική Βουλή το 1914,

β. Το γερμανικό Υπόμνημα Πολ Ρόρμπαχ, για δημιουργία Ουκρανίας και προσάρτηση ρωσικών εδαφών, του 1917 ,

γ. Τα νεότερα σχέδια των ΗΠΑ και της Δύσης, (Έκθεση Rand) ,του 2019, τα οποία ξεκινούν από το 1978, και προβλέπουν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

δ. Τα Σχέδια Ασκήσεων του ΝΑΤΟ , σε επαφή με την ρωσική επικράτεια και περικύκλωση αυτής, του 2022,

ε. Την άμεση, τελικά, εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, με άνδρες και πολεμοφόδια υπό την ηγεσία Αμερικής και Αγγλίας.

Κατόπιν αυτών και πολλών άλλων στοιχείων που λόγω εκτάσεως δεν επιτρέπεται η ανάπτυξή τους, η Ρωσία έχει μόνο δύο εναλλακτικές:

ή να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο απέναντι σε ολόκληρη τη Δύση ή αυτοκτονώντας επιχειρησιακά και στρατιωτικά να αποδεχθεί την σταδιακή της διάλυση.

Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας Αναλυτής, ιστορικός Ερευνητής

………………….

23 Σεπτεμβρίου 2022

Έκθεση Rand Corporation: Στρατηγικές για χτύπημα στη Ρωσία
από τον Andrea Puccio – www.occhisulmondo.info

Μια έκθεση που συντάχθηκε από την Rand Corporation των ΗΠΑ για το 2019.

Το RB-10014-A με τίτλο “Υπερέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας” που ανατέθηκε από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών αναλύει τις στρατηγικές για να χτυπήσει τη Ρωσία και προβλέπει τι συνέβη στην Ουκρανία.

Η έκθεση που συντάχθηκε πριν από τρία χρόνια, επομένως, όταν δεν είχε ακόμη πραγματοποιηθεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπογραμμίζει όλες τις άμεσες ενέργειες που θα μπορούσαν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους για να αποσταθεροποιήσουν και να εμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας.

Ένα ντοκουμέντο που προβλέπει χρόνια από όσα συνέβησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και που θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις.

Η έκθεση ξεκινά αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση της Ρωσίας και αναφέρει ότι «η σημερινή Ρωσία πάσχει από πολλά τρωτά σημεία: πολύ κάτω από την κορυφή των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που έχουν προκαλέσει πτώση του βιοτικού επιπέδου, οικονομικές κυρώσεις που έχουν αυτή τη μείωση, γήρανση του πληθυσμού, άνοδος του αυταρχισμού του Βλαντιμίρ Πούτιν».

 Τέτοια τρωτά σημεία, εάν «ενισχύονται, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλαγή καθεστώτος εμπνευσμένη από τη Δύση».

Ωστόσο, οι συγγραφείς σημειώνουν ότι «παρά αυτές τις ευπάθειες και τις ανησυχίες, η Ρωσία παραμένει μια ισχυρή χώρα που εξακολουθεί να καταφέρνει να είναι ισότιμος ανταγωνιστής των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένους βασικούς τομείς.

Αναγνωρίζοντας ότι κάποιο επίπεδο ανταγωνισμού με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτο».

Οι ερευνητές της RAND διεξήγαγαν μια ποιοτική αξιολόγηση των “επιλογών που επιβάλλουν το κόστος” που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν και να επηρεάσουν δυσανάλογα τη Ρωσία – επιλογές που επιβάλλουν μικρότερο βάρος στη Ρωσία από ό,τι θα χρειάζονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να επιδιώξουν αυτούς τους στόχους.

«Η εργασία βασίζεται στην έννοια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού ανταγωνισμού που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου… Μια σημαντική έκθεση της RAND το 1972 ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να αλλάξουν τη στρατηγική τους σκέψη για να προσπαθήσουν να παραμείνουν μπροστά από τη Σοβιετική Ένωση σε όλους τους τομείς και να προσπαθήσουν να ελέγξει τον ανταγωνισμό και να τον διοχετεύσει σε τομείς πλεονεκτήματος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Μια πολύ απλή και χαμηλού κινδύνου δράση με πολύ χαμηλό κόστος, σύμφωνα με την έκθεση, θα ήταν η αύξηση της παραγωγής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Αυτή η ενέργεια θα προκαλούσε συρρίκνωση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και θα μείωνε τα ρωσικά έσοδα αναγκάζοντας έτσι το Κρεμλίνο να μειώσει τις επενδύσεις σε εξοπλισμούς.

«Υιοθετώντας πολιτικές που διευρύνουν τις παγκόσμιες προμήθειες και μειώνουν τις παγκόσμιες τιμές, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να περιορίσουν τα ρωσικά έσοδα.

Αυτό συνεπάγεται μικρό κόστος ή κίνδυνο, παράγει οφέλη δεύτερης τάξης για την οικονομία των ΗΠΑ και δεν χρειάζεται πολυμερή έγκριση».

Στη συνέχεια εξετάζεται η δυνατότητα εφαρμογής πολύ βαθιών οικονομικών κυρώσεων.

 Θα πρόσθετα ότι, ωστόσο, για να μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε, χρειάζεται ένας βάσιμος λόγος, επομένως η δημιουργία ενός σημείου σύγκρουσης στην Ουκρανία ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτή την ανάγκη.

Η έκθεση αναφέρει σχετικά ότι «Η επιβολή βαθύτερων εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων θα υποβάθμισε επίσης τη ρωσική οικονομία, ειδικά εάν αυτές οι κυρώσεις είναι ολοκληρωμένες και πολυμερείς.

Επομένως, η αποτελεσματικότητά τους θα εξαρτηθεί από την προθυμία άλλων χωρών να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία».

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ απάντησαν αμέσως σε αυτήν την επιλογή.

Παράλληλα με τις κυρώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επίσης να απελευθερωθεί από το αέριο από τη Ρωσία, καθιστώντας επίσης την αγορά πιο ευέλικτη.

Αυτό που, το τελευταίο, συνέβη στη γηραιά ήπειρο μετά από αυτήν την έκθεση, στην πραγματικότητα τον Απρίλιο του περασμένου έτους η αγορά φυσικού αερίου απελευθερώθηκε πλήρως και οι τιμές πραγματοποιούνται, όπως γνωρίζουμε καλά, στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ με τις συνέπειες που γνωρίζουμε.

Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά πριν από τρία χρόνια η Rand Corporation έγραψε ότι «η αύξηση της ικανότητας της Ευρώπης να εισάγει φυσικό αέριο από προμηθευτές εκτός της Ρωσίας θα μπορούσε να βλάψει οικονομικά τη Ρωσία και να προστατεύσει την Ευρώπη έναντι του ρωσικού ενεργειακού καταναγκασμού… . αλλά για να είναι πραγματικά αποτελεσματική, αυτή η επιλογή θα χρειαζόταν οι παγκόσμιες αγορές LNG να γίνουν πιο ευέλικτες από ό,τι είναι ήδη και θα χρειαζόταν το LNG για να γίνει πιο ανταγωνιστικό με το ρωσικό αέριο».

Τότε θα μπορούσε κανείς να «ενθαρρύνει τη μετανάστευση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και νέων Ρώσων από τη Ρωσία», αλλά τα αποτελέσματα θα φανούν μόνο μετά από πολύ καιρό και οι επιπτώσεις δεν θα είναι πολύ σημαντικές.

Αν κάποιος σε αυτό το σημείο εξακολουθεί να αμφιβάλλει για τον προσχεδιασμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, τότε διαβάστε τα εξής: «Η παροχή θανατηφόρου βοήθειας στην Ουκρανία θα εκμεταλλευόταν το σημείο της μεγαλύτερης εξωτερικής ευπάθειας της Ρωσίας.

Ωστόσο, οποιεσδήποτε αυξήσεις στα αμερικανικά όπλα και συμβουλές προς την Ουκρανία θα πρέπει να βαθμονομηθούν προσεκτικά για να αυξηθεί το κόστος για τη Ρωσία για να διατηρήσει την τρέχουσα εμπλοκή της χωρίς να προκαλέσει μια πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση στην οποία η Ρωσία, λόγω της εγγύτητας, θα είχε σημαντικά πλεονεκτήματα».

Σύμφωνα με την έκθεση Rand Corporation, οι ενέργειες για την αποσταθεροποίηση χωρών κοντά στα σύνορα της Ρωσίας θα ήταν απρόβλεπτες και με αβέβαια αποτελέσματα, όπως η «προώθηση της απελευθέρωσης στη Λευκορωσία που πιθανώς δεν θα είχε πετύχει» ή η δράση στην Υπερδνειστερία για «απέλαση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή».

«Θα ήταν ένα πλήγμα για το ρωσικό κύρος, αλλά θα εξοικονομούσε χρήματα από τη Μόσχα και πιθανότατα θα επιβάλει πρόσθετο κόστος στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους».

Ένα άλλο πεδίο στο οποίο πρέπει να εργαστούμε είναι η υπονόμευση της αξιοπιστίας της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή με κατάλληλες ενέργειες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για να γίνει ο πληθυσμός αντιληπτός ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να «αποκαταστήσει τη Ρωσία στην παλιά της αίγλη».

Θα μπορούσε κανείς να αφαιρέσει τη «Ρωσία από διεθνή φόρουμ εκτός των Ηνωμένων Εθνών» και να μποϊκοτάρει «εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο», όπως και έγινε.

Σε αυστηρά στρατιωτικό επίπεδο, η Rand Corporation προτείνει ότι «η ανάπτυξη πρόσθετων τακτικών πυρηνικών όπλων σε τοποθεσίες στην Ευρώπη και την Ασία θα μπορούσε να αυξήσει το άγχος της Ρωσίας αρκετά ώστε να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της στην αεράμυνα της», ενώ η επένδυση σε «βαλλιστικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και διαστημικά όπλα θα ανησυχεί τη Μόσχα, αλλά η Ρωσία θα μπορούσε να αμυνθεί έναντι τέτοιων εξελίξεων υιοθετώντας μέτρα που πιθανότατα θα ήταν πολύ φθηνότερα από το κόστος αυτών των συστημάτων για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτείνεται να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στη Μαύρη Θάλασσα «για να αυξηθεί το κόστος της υπεράσπισης των ρωσικών βάσεων στην Κριμαία για να μειωθεί το όφελος για τη Ρωσία από την κατάληψη αυτής της περιοχής» ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη προσπάθεια για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Η αύξηση της συχνότητας των ασκήσεων κοντά στα ρωσικά σύνορα θα αυξήσει την αποτροπή, αλλά δεν θα πρέπει να ωθήσει το Κρεμλίνο να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες και θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προσπάθεια εισβολής στη χώρα.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρουν ότι «οι πιο ελπιδοφόρες επιλογές για να «χτυπήσουμε τη Ρωσία» είναι αυτές που αντιμετωπίζουν άμεσα τα τρωτά σημεία, τις ανησυχίες και τα δυνατά της σημεία, εκμεταλλευόμενοι τομείς αδυναμίας ενώ υπονομεύουν τα τρέχοντα πλεονεκτήματα της Ρωσίας.

Από αυτή την άποψη, η μεγαλύτερη ευπάθεια της Ρωσίας σε οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η οικονομία της, η οποία είναι σχετικά μικρή και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές ενέργειας.

Μια έκθεση λοιπόν που εξετάζει διεξοδικά όλες τις πιθανές στρατηγικές που πρέπει να εφαρμοστούν για την καταστροφή της Ρωσίας, ενός οικονομικού και πολιτικού ανταγωνιστή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Rand Corporation επισημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό που είναι επιθυμητό είναι αναμφίβολα να επιτεθεί στο Κρεμλίνο από οικονομική πλευρά και επομένως υπό το πρίσμα των όσων συμβαίνουν στο ουκρανικό μέτωπο, η σκέψη ότι η σύγκρουση σχεδιάστηκε σκόπιμα δεν είναι μια πολιτική θεωρία. μυθιστόρημα.

Πάνω απ’ όλα γιατί αν δούμε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν, συνειδητοποιούμε ότι είχαν περιγραφεί καλά νωρίτερα σε αυτήν την έκθεση.

ΠΗΓΗ: https://www.rand.org/pubs/research_briefs/RB10014.html

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου άμυνας της Αμερικής

Η 21η Διοίκηση Διατήρησης Θεάτρου θα λάβει, θα σκηνοθετήσει και θα μεταφέρει εξοπλισμό που θα υποστηρίζει την 3η Ταξιαρχία Μάχης Αεροπορίας, την περιστροφή Atlantic Resolve της 3ης Μεραρχίας Πεζικού από λιμάνια στο Esbjerg της Δανίας. Ρίγα, Λετονία; και Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, στα τέλη Μαρτίου και στα μέσα Απριλίου.

Συνεργασία με την 598η Ταξιαρχία  Μεταφορών (Διοίκηση Ανάπτυξης και Διανομής Επιφανείας).

Συμμάχους του ΝΑΤΟ και χώρες υποδοχής Δανία, Λετονία και Ελλάδα·

Οι αντίστοιχες λιμενικές αρχές και οι ευρωπαίοι πωλητές, η 21st  TSC θα διασφαλίσει ότι σχεδόν 2.000 τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πόρων της αεροπορίας, θα φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους σε πολλαπλές τοποθεσίες στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ελλάδα παρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσβαση σε βασικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή, κυρίως στο Naval Support Activity (NSA) Souda Bay, ένα συνδυασμένο αεροδρόμιο και θαλάσσιο λιμάνι που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι βαθέων υδάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Δελτίο Τύπου – 21st TSC Sets the Theatre for Atlantic Resolve μέσω λιμένων στη Δανία, τη Λετονία και την Ελλάδα

22 Μαρτίου 2023

KAISERSLAUTERN, Γερμανία —

https://www.europeafrica.army.mil/ArticleViewPressRelease/Article/3337304/press-release-21st-tsc-sets-the-theater-for-atlantic-resolve-through-ports-in-d/

https://www.bankingnews.gr/apopseis-arthra/articles/6www.bankingnews.gr

https://www.tideon.org/ethnika/360-2012-03-19-08-37-44/19421-oukrania-enas-xronos-polemou

https://www.google.com/search?client=opera&q=Έκθεση+RAND+για+διάλυση+της+Ρωσίας+2019&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Τα πρώτα F-16 που θα πρέπει να αναπτυχθούν εκ νέου στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είναι αυτά της Πολωνίας και του Βελγίου, η Δανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ολλανδία

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα der Spiegel: «Τα στοιχεία για το σαμποτάζ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δείχνουν προς το Κίεβο»

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα der Spiegel: «Τα στοιχεία για το σαμποτάζ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δείχνουν προς το Κίεβο»

από FQ | 26 ΜΑΪΟΥ 2023

Είναι ακόμα σκοτεινό για τις ευθύνες για τη δολιοφθορά του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, συνολικής χωρητικότητας άνω των 100 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα der Spiegel στο προσεχές τεύχος της, «πληθαίνουν τα ίχνη που οδηγούν στην Ουκρανία».

Το περιοδικό επικαλείται λεπτομέρειες που προέκυψαν από τις έρευνες της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταπολέμησης του εγκλήματος.

Τα μεταδεδομένα ενός e-mail που στάλθηκε τη στιγμή της ναύλωσης του ιστιοφόρου «Ανδρομέδα», που προφανώς χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά εκρηκτικών, θα οδηγούσαν στην πραγματικότητα στην Ουκρανία.

Τα υπολείμματα μιας υποβρύχιας εκρηκτικής ύλης βρέθηκαν στην καμπίνα του σκάφους ,κατανεμημένα σε μεγάλη έκταση. Θα ήταν octogene, μια εκρηκτική ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη Δύση όπως και στο πρώην ανατολικό μπλοκ.

Τα ίχνη που εντόπισε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες πρόκειται να εντοπιστούν στην Ουκρανία .

Εν τω μεταξύ, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το εάν το έγκλημα θα μπορούσε να αποδοθεί σε ανεξέλεγκτους καταδρομείς ή στην ουκρανική μυστική υπηρεσία και σε ποιο βαθμό, αν υπάρχει, μπορεί να εμπλέκονται τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο αγωγός υπέστη σοβαρές ζημιές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αρχικά οι κατηγορίες είχαν επισημανθεί κατά της Μόσχας , η δολιοφθορά, αν και μιας υποδομής που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, θα ήταν λειτουργική για να αυξήσει την ενεργειακή ανασφάλεια της Ευρώπης αυξάνοντας την πίεση στις Βρυξέλλες να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο.

Περαιτέρω ενδείξεις που δείχνουν προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας θα ήταν οι Ουκρανοί ιδιοκτήτες μιας πολωνικής εταιρείας που προφανώς συμμετείχε στη ναύλωση του σκάφους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο , ο Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh είχε προτείνει την πιθανότητα η επιχείρηση να είχε διεξαχθεί με την υποστήριξη του Λευκού Οίκου και της CIA, μια υπόθεση που διαψεύστηκε από τα εν λόγω άτομα.

https://www.ilfattoquotidiano.it/2023/05/26/il-settimanale-tedesco-der-spiegel-gli-indizi-sul-sabotaggio-del-gasdotto-nord-stream-puntano-verso-kiev/7174552/

Οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ιταλία και ο πόλεμος στην Ουκρανία

https://www.remocontro.it/2022/03/18/le-basi-nato-e-americane-in-italia-e-la-guerra-in-ucraina/

Εδώ σας έχω επίσημα το ξεπούλημα της Ελλάδος στην Αμερική και όχι μόνο, το άρθρο είναι από το 2020

ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι κύριες ελληνικές στρατιωτικές βάσεις (ο χάρτης δεν περιλαμβάνει την Κρήτη με βάση τον κόλπο της Σούδας)

Manlio Dinucci

Η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε τη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», η οποία παρέχει στις ΗΠΑ τη χρήση όλων των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων.

Θα χρησιμοποιηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ όχι μόνο για αποθήκευση όπλων, προμηθειών και εκπαίδευση, αλλά και για επιχειρήσεις «ανταπόκρισης έκτακτης ανάγκης», δηλαδή για αποστολές επίθεσης.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αεροπορική βάση της Λάρισας, όπου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει ήδη αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper και αυτή του Στεφανοβικίου, όπου ο Αμερικανικός Στρατός έχει ήδη αναπτύξει ελικόπτερα Apache και Black Hawk.

Η συμφωνία χαρακτηρίστηκε από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, «συμφέρουσα για τα εθνικά μας συμφέροντα, αφού αυξάνει τη σημασία της Ελλάδας στον σχεδιασμό των ΗΠΑ».

Σημασία που είχε η Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό: αρκεί να θυμηθούμε το αιματηρό πραξικόπημα των συνταγματαρχών, που οργανώθηκε το 1967 στο πλαίσιο της επιχείρησης Stay-Behind υπό την διεύθυνση της CIA, την οποία ακολούθησε στην Ιταλία η εποχή των σφαγών. που ξεκίνησε με αυτό της Piazza Fontana το 1969.

Την ίδια χρονιά, ένα απόσπασμα του αμερικανικού ναυτικού από τη βάση Sigonella στη Σικελία εγκαταστάθηκε στον κόλπο της Σούδας στο νησί της Κρήτης, υπό τις διαταγές της αμερικανικής διοίκησης στη Νάπολη.

Σήμερα ο κόλπος της Σούδας είναι μια από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, που χρησιμοποιείται στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στον κόλπο της Σούδας το Πεντάγωνο θα επενδύσει άλλα 6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα 12 που θα επενδύσει στη Λάρισα, ανακοίνωσε ο Παναγιωτόπουλος, παρουσιάζοντάς το ως μεγάλο deal για την Ελλάδα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρινίζει ότι η Αθήνα έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με το Πεντάγωνο για την αναβάθμιση του στόλου της F-16, η οποία θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια και ότι ενδιαφέρεται επίσης να αγοράσει drones και μαχητικά αεροσκάφη από την αμερικανική F- 35.

Η Ελλάδα ξεχωρίζει και για το ότι βρίσκεται στο ΝΑΤΟ, μετά τη Βουλγαρία, τον Ευρωπαίο σύμμαχο που έχει αφιερώσει εδώ και καιρό το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ της (2,3%) σε στρατιωτικές δαπάνες.

Η Συμφωνία εγγυάται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες «απεριόριστη χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης». Βρίσκεται στο Αιγαίο κοντά στα στενά των Δαρδανελίων που, συνδέοντας τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα στην τουρκική επικράτεια, αποτελεί θεμελιώδη θαλάσσια οδό διαμετακόμισης ειδικά για τη Ρωσία.

Επιπλέον, η γειτονική Ανατολική Θράκη (το μικρό ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας) είναι όπου ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream φτάνει από τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η «στρατηγική επένδυση», την οποία κάνει ήδη η Ουάσιγκτον σε λιμενικές υποδομές, στοχεύει να καταστήσει την Αλεξανδρούπολη μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, ικανή να εμποδίσει την πρόσβαση ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο και, ταυτόχρονα, στην Κίνα. σκοπεύει να καταστήσει τον Πειραιά σημαντικό λιμάνι στο Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

«Εργαζόμαστε με άλλους δημοκρατικούς εταίρους στην περιοχή για να αποκρούσουμε κακόβουλους παράγοντες όπως η Ρωσία και η Κίνα, ιδιαίτερα η Ρωσία που χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όργανο της κακόβουλης επιρροής της», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίζοντας ότι «η Αλεξανδρούπολη παίζει έναν κρίσιμο ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης».

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «Συμφωνία Συνεργασίας για την Αμοιβαία Άμυνα» με τις ΗΠΑ, την οποία επικύρωσε η Βουλή των Ελλήνων με 175 ψήφους υπέρ της κεντροδεξιάς στην κυβέρνηση (Νέα Δημοκρατία κ.λπ.) και 33 κατά (ΚΚΕ κ.λπ.). 80 δήλωσαν «παρών» σύμφωνα με τον τύπο του αμερικανικού Κογκρέσου, ισοδύναμο με αποχή, σε χρήση στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Σύριζα, ο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» με επικεφαλής τον Άλεξ Τσίπρα, απείχε. Πρώτο κυβερνητικό κόμμα, τώρα στην αντιπολίτευση, σε μια χώρα που, αφού αναγκάστηκε να ξεπουλήσει την οικονομία της, ξεπουλά τώρα όχι μόνο τις στρατιωτικές του βάσεις αλλά και ό,τι λίγο απομένει από την κυριαρχία της.

(il manifesto, 11 Φεβρουαρίου 2020)

https://www.nogeoingegneria.com/news/grecia-svendita-di-basi-militari-agli-usa/

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα der Spiegel: «Τα στοιχεία για το σαμποτάζ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δείχνουν προς το Κίεβο»

Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα der Spiegel: «Τα στοιχεία για το σαμποτάζ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δείχνουν προς το Κίεβο»

από FQ | 26 ΜΑΪΟΥ 2023

Είναι ακόμα σκοτεινό για τις ευθύνες για τη δολιοφθορά του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, συνολικής χωρητικότητας άνω των 100 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα der Spiegel στο προσεχές τεύχος της, «πληθαίνουν τα ίχνη που οδηγούν στην Ουκρανία».

Το περιοδικό επικαλείται λεπτομέρειες που προέκυψαν από τις έρευνες της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταπολέμησης του εγκλήματος.

Τα μεταδεδομένα ενός e-mail που στάλθηκε τη στιγμή της ναύλωσης του ιστιοφόρου «Ανδρομέδα», που προφανώς χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά εκρηκτικών, θα οδηγούσαν στην πραγματικότητα στην Ουκρανία.

Τα υπολείμματα μιας υποβρύχιας εκρηκτικής ύλης βρέθηκαν στην καμπίνα του σκάφους ,κατανεμημένα σε μεγάλη έκταση.

Θα ήταν octogene, μια εκρηκτική ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη Δύση όπως και στο πρώην ανατολικό μπλοκ. Τα ίχνη που εντόπισε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες πρόκειται να εντοπιστούν στην Ουκρανία .

Εν τω μεταξύ, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το εάν το έγκλημα θα μπορούσε να αποδοθεί σε ανεξέλεγκτους καταδρομείς ή στην ουκρανική μυστική υπηρεσία και σε ποιο βαθμό, αν υπάρχει, μπορεί να εμπλέκονται τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο αγωγός υπέστη σοβαρές ζημιές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αρχικά οι κατηγορίες είχαν επισημανθεί κατά της Μόσχας , η δολιοφθορά, αν και μιας υποδομής που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, θα ήταν λειτουργική για να αυξήσει την ενεργειακή ανασφάλεια της Ευρώπης αυξάνοντας την πίεση στις Βρυξέλλες να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο.

Περαιτέρω ενδείξεις που δείχνουν προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας θα ήταν οι Ουκρανοί ιδιοκτήτες μιας πολωνικής εταιρείας που προφανώς συμμετείχε στη ναύλωση του σκάφους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο , ο Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh είχε προτείνει την πιθανότητα η επιχείρηση να είχε διεξαχθεί με την υποστήριξη του Λευκού Οίκου και της CIA, μια υπόθεση που διαψεύστηκε από τα εν λόγω άτομα.

………………………

Σημερινές δηλώσεις 28-5-2023

Οι δυτικοί “παίζουν με τη φωτιά” μετά το πρόσφατο πράσινο φως των ΗΠΑ για μελλοντικές παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο, κατήγγειλε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για “μια απαράδεκτη κλιμάκωση”.

“Παίζουν με τη φωτιά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία”, σημείωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, απόσπασμα της οποίας αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημοσιογράφο που τον ρώτησε, τον Πάβελ Ζαρούμπιν.

“Πρόκειται για μια απαράδεκτη κλιμάκωση” από “την Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και τους δορυφόρους τους στους κόλπους της ΕΕ” που θέλουν “να αποδυναμώσουν τη Ρωσία”, σημείωσε.

Την επιμέλεια έκανε ο

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>