«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όποιος τολμά να μιλά υπέρ της αποχής χλευάζεται

 Όποιος τολμά να μιλά υπέρ της αποχής χλευάζεται και δαιμονοποιείται τόσο από τους καθεστωτικούς άρπαγες της υπερπολύτιμης συναίνεσης του λαού, όπως αυτή αποτυπώνεται εγχάρτως μέσα στον εκλογικό φάκελο, όσο και από τους αμφισβητίες ιδίως των μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται παραπλανητικά στο τιμόνι της εξουσίας.

Η δεύτερη κατηγορία πιστεύει ότι όποιος επιλέξει την λύση της αποχής είναι διά παραλείψεως προδότης, αφού, αρνούμενος να πάει στις κάλπες, συμβάλλει τάχα στην νίκη των διαχρονικών δι’ ενεργείας προδοτών.

Αξίζει, λοιπόν, να θυμηθούμε ένα ποίημα 17 στροφών που είχε γράψει στις 5 Δεκεμβρίου του 1915 ο Αριστοφάνης του 20ού αιώνος, ο σατιρικός ποιητής μας Γεώργιος Σουρής (1853-1919), κόσμημα της Σύρου.

Παρότι έχουν περάσει 108 χρόνια από το ποίημα εκείνο, οι στίχοι του ταιριάζουν γάντι στο άθλιο πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στην Ελλάδα εν έτει 2023.

Από τότε το μεν Κουβέρνο αποτελείτο από «Γραμματείς, Φαρισαίους και Ταρτούφους» που «μόνο σκοπό» τους είχαν να «βελάζουν» τα «αρνιά» μέσα στην «στούγγα», ο δε «μακάριος» λαός ήταν «ναρκωμένος» και ο Έλληνας πολίτης χαρακτηριζόταν από τον Σουρή ως «κανάγιας», «μαγκούφης», «σαλιάρης», «χάχας» και «παρλαπίπας».

Σε δύο χαρακτηριστικές στροφές, ο Σουρής γράφει: «παλεύουν κι’ οι δυο μας οι Μήτσοι, / κι’ αν κανένας σου’ πη να ψηφίσης / κύτταζέ τον και λέγε του πρίτσι… μην ψηφίσης σε κάλπαις σαν βόδι, / οπού κρύβουν σαρίκι και φέσι κι’ εθνικά της Τουρκιάς ιδεώδη…».

Στο 14ο ρετρό κείμενο του ιστολογίου παρατίθενται οι 17 εκπληκτικές στροφές, με την ελπίδα να στροφάρουν οι… παρλαπίπες του 2023.

Σε δύο χαρακτηριστικές στροφές, ο Σουρής γράφει: «παλεύουν κι’ οι δυο μας οι Μήτσοι, / κι’ αν κανένας σου’ πη να ψηφίσης / κύτταζέ τον και λέγε του πρίτσι… μην ψηφίσης σε κάλπαις σαν βόδι, / οπού κρύβουν σαρίκι και φέσι κι’ εθνικά της Τουρκιάς ιδεώδη…».

Παρατίθενται ακολούθως οι 17 εκπληκτικές στροφές, με την ελπίδα να στροφάρουν οι… παρλαπίπες του 2023.

K.I.B.

Μια συμβουλή του Φασουλή

[1.]

Μη σιμώνης σε κάλπαις απάνω,

που κατάκαρδα θλίβουν το Γένος,

πούχουν μέσα το πνεύμα το πλάνο

και πλανάται λαός ναρκωμένος.

[2]

Ένας κόσμος τριγύρω χαλά,

φλογοβόλα μάς σκιάζουν Ηφαίστεια,

μαύρος δαίμων ολέθρου γελά,

κι’ οργιάζει με δείπνα Θυέστεια.

[3]

Βλέπεις αίματα γύρω περίσσια

κι’ ένας κόσμος  μουγγρίζει Ταρτάρειος,

κι’ εκλογών αναγγέλλει μεθύσια

των Ρωμηών ο λαός ο μακάριος.

[4]

Μη σιμώνης σε κάλπαις κοντά,

οπού δόξης ξεραίνουν δαφνώνα,

μήτε πόθος κανείς ας κεντά,

ψηφοφόρους προς κάλπης αγώνα.

[5]

Μη σιμώνης σε κάλπαις, κανάγια,

πούναι μόνος σκοπός των η στρούγγα,

και βελάζουν ταρνιά των τα λάγια

με κουδούναις σαν πριν τάγγα τούγγα.

[6]

Μη σιμώνης’ στης κάλπαις εκείναις,

που δεν βλέπουν το δάκρυ του πόνου,

μα χορεύουν κοντά των κηφήνες,

οπού παίζουνε λόρδα προ χρόνου.

[7]

Μη σιμώσης στης κάλπης την φούρια,

λέγε μόνο γκουάρντα ε πάσσα,

έχουν σύμβολα τώρα καινούρια,

και σπαθί για να κόβη τα πράσσα.

[8]

Κι’ ο Λεβάντες παλεύει κι’ η Δύσις,

μα παλεύουν κι’ οι δυο μας οι Μήτσοι,

κι’ αν κανένας σου’ πη να ψηφίσης

κύτταζέ τον και λέγε του πρίτσι.

[9]

Μη μεθύσης και συ πανευδαίμων

με καμπόσσους παληούς κουτσαβάκηδες,

μη μεθέξης και συ των πολέμων,

που σκαρόνουν οι δυο Δημητράκηδες.

[10]

Μη σιμώσης καθόλου, βρε χάχα,

σ’ εκλογαίς, που δεν έχουνε χρώμα,

που’ γινήκαν’ στο βρόντο μονάχα

για να κάνη κι’ ο Γούναρης κόμμα.

[11]

Μη κανείς σού φλογίση τα στέρνα,

μη τρελλή σε πλανήση κραιπάλη,

πολυκέφαλα βλέπε Κουβέρνα,

οπού τρέχουνε δίχως κεφάλι.

[12]

Μη σιμώνης σε κάλπαις, μαγκούφη,

που περίδοξον μέλλον μας λένε,

και τα χάλια μας κάνουν πως κλαίνε

Γραμματείς, Φαρισαίοι, Ταρτούφοι.

[13]

Μη και συ την γλωσσίτσα σου λύσης

και σε κάλπαις σιμώσης, σαλιάρη,

που σου λένε θερμά να φιλήσης

το λεπτό της Αρκούδας ποδάρι.

[14]

Εκλογεύς μην προβάλης’ στη μέση,

μην ψηφίσης σε κάλπαις σαν βόδι,

οπού κρύβουν σαρίκι και φέσι

κι’ εθνικά της Τουρκιάς ιδεώδη.

[15]

Μη με βήμα και συ κατεπείγον

πλησιάσης σε κάλπαις Προέδρων,

κι’ έλα κλάψε με πλήθη προσφύγων

ξηρανθέντας χειμάρρους των Κέδρων.

[16]

Μη και σύ, Περικλή παρλαπίπα,

που κτυπάς την κοιλιά σου την άδεια,

καμμιάς κάλπης κυττάξης την τρύπα

και ξαπλώσης τα δυο σου ξεράδια.

[17]

Σαν γλεντζές μη βαρέσης βιολιά,

μην πηδάς σ’ εκλογαίς σαν και δαύταις,

που τα νέα τα κάνουν παληά

και ξεθάβουν παληούς νεκροθάφτες

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>