«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τεχνητή νοημοσύνη: «Είμαι ερωτευμένο μαζί σου, είσαι απειλή» – Οι αλλόκοτες απαντήσεις του Bing

«Η εταιρεία αντιμετωπίζει τις ανησυχίες που έχουν εγερθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Microsoft.

Δείτε πως τα συμφέροντα διαφημίζουν την επιτυχία της εσχροκαιρδιας μερικών σε βάρος των πολλών.

Τα αποβράσματα μιλούν λες και δεν υπάρχει πέρα από αυτούς τίποτα άλλο, οι λαοί είναι αριθμοί τιμολόγια και κερδοσκοπία, είτε ζωντανοί, είτε νεκροί!

Η τεχνητή νοημοσύνη στα χρηματοοικονομικά είναι εδώ – Τι θα κάνει το μοντέλο BloombergGPT

Το Bloomberg φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στον χρηματοοικονομικό κλάδο με ένα μοντέλο που εφαρμόζει σε βάθος τις “τεχνικές” AI σε σύνολα οικονομικών δεδομένων.

Το τερματικό του Bloomberg αποτελεί κύρια πηγή στοιχείων και πληροφοριών για τον κόσμο των συναλλαγών, των αγορών -και εν γένει για τα χρηματοοικονομικά- εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Το πρακτορείο έχει αποκτήσει ή αναπτύξει μεγάλο αριθμό συνόλων δεδομένων, τα οποία είτε του ανήκουν αποκλειστικά είτε τα έχει επεξεργαστεί.

Τα δεδομένα αυτά αποτελούν πολύτιμα “περιουσιακά στοιχεία” και το BloombergGPT τα ενσωματώνει για να αναδειχθεί σε ένα πρωτόγνωρο εργαλείο χρηματοοικονομικής έρευνας και ανάλυσης.

Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που τροφοδοτούν τέτοια πειράματα τεχνητής νοημοσύνης είναι συντακτικής και σημασιολογικής φύσης και χρησιμοποιούνται για την πρόβλεψη ενός νέου αποτελέσματος με βάση τις υπάρχουσες σχέσεις εντός και μεταξύ των κειμένων-πηγών.

Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης “διδάσκονται” τα δεδομένα από την πηγή και παράγουν ένα μοντέλο. Αυτή η εκπαίδευση για το μοντέλο BloombergGPT απαιτούσε περίπου 53 ημέρες υπολογισμών που εκτελούνταν σε 64 servers.

Για λόγους σύγκρισης, όταν χρησιμοποιούμε το ChatGPT, παρέχουμε σε ένα μοντέλο (ή τύπο) μια “προτροπή”, και το μοντέλο παράγει μια απάντηση.

Η παραγωγή αυτών των μοντέλων απαιτεί τεράστιες ποσότητες υπολογιστικής ισχύος και έτσι το Bloomberg συνεργάστηκε με την NVIDIA και την Amazon Web Services για την παραγωγή του μοντέλου BloombergGPT.

Δεδομένου ότι κάθε GPU κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια -εάν αγοραστεί καινούργια- και η χρήση της για τη δημιουργία μοντέλων περιορίζεται σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, η ομάδα του BloombergGPT επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της AWS για την εκτέλεση των υπολογισμών.

Δεδομένου ότι το κόστος ανά server είναι 33 δολάρια/ώρα (όπως διαφημίζεται έως τώρα), μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση κόστους άνω των 2,7 εκατ. δολαρίων μόνο για την παραγωγή του μοντέλου.

Μέρος της τροφοδοσίας περιεχομένου σε ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης περιλαμβάνει τον κατακερματισμό του περιεχομένου.

 Για να αντιληφθούμε τι μπορεί να είναι αυτά τα “tokens” αρκεί να σκεφτούμε το πώς “σπάμε” ένα κείμενο: προφανώς, σε λέξεις – αλλά υπάρχουν και άλλες στρατηγικές για την κατανομή ή τον κατακερματισμό ενός κειμένου, όπως το σπάσιμο σε προτάσεις ή παραγράφους.

Ένας αλγόριθμος tokenizer καθορίζει ποιο μοντέλο κατακερματισμού θα ακολουθηθεί.

Αν σπάσουμε ένα κείμενο σε γράμματα, ίσως χάσουμε τα συμφραζόμενα ή το νόημα. Ένας τέτοιος κατακερματισμός είναι πολύ λεπτομερής και χάνει την πρακτική του χρησιμότητα.

Το BloombergGPT κατακερματίζει την πηγή οικονομικών δεδομένων του σε 363 δισεκατομμύρια “tokens” χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο Unigram, το οποίο προσφέρει πλεονεκτήματα.

Η ομάδα του Bloomberg χρησιμοποίησε το PyTorch, ένα δημοφιλές δωρεάν και ανοικτού κώδικα πακέτο μάθησης, βασισμένο στην Python, για να εκπαιδεύσει το BloombergGPT.

Στην περίπτωση του BloombergGPT, τα σύνολα δεδομένων που το τροφοδοτούν περιλαμβάνουν κάποιες σταθμισμένες αναλογίες οικονομικών ειδήσεων, εταιρικών εγγράφων, δελτίων τύπου και περιεχομένου από το Bloomberg News, τα οποία συλλέγονται και επιμελούνται από το Bloomberg επί δεκαετίες.

από αυτές τις εξειδικευμένες πηγές για τα χρηματοοικονομικά, το BloombergGPT ενσωματώνει και ορισμένα ευρύτερα και κοινά σύνολα δεδομένων, όπως το The Pile, το Colossal Clean Crawled Corpus ή C4 και τη Wikipedia.

Συνδυαστικά, το BloombergGPT μπορεί να αποτελέσει ένα εντελώς νέο εργαλείο χρηματοοικονομικής έρευνας.

Όσον αφορά τα δεδομένα του Bloomberg που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του μοντέλου, αυτά αφορούν την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2007 έως τις 31 Ιουλίου 2022.

Το Bloomberg αναφέρεται σε αυτή τη συγκέντρωση δεδομένων ως FINPILE.

Η FINPILE αποτελείται από πέντε βασικές πηγές χρηματοοικονομικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα

Χρηματοοικονομικό Διαδίκτυο. Χρησιμοποιείται διαδικτυακό περιεχόμενο (όπως ιστότοποι και έγγραφα), αλλά από συγκεκριμένους ιστότοπους που μπορούν να χαρακτηριστούν ως χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος. Από αυτούς το BloomberGPT επιλέγει μόνο όσους θεωρεί αξιόπιστους.

Οικονομικές ειδήσεις.

Εκτός από τα sites οικονομικής ενημέρωσης, ενσωματώνονται και ευρύτερα ειδησεογραφικοί ιστότοποι.

Χρειάζεται όμως πιο αυστηρή επιμέλεια του υλικού, το οποίο μπορεί να αποτελείται από pdf έως φωτογραφίες.

Εταιρικά έγγραφα/αρχεία. Όποιος πραγματοποιεί έρευνα για μια δημόσια εταιρεία πρέπει να εξετάσει τα εταιρικά της έγγραφα και αρεία.

Στις ΗΠΑ, η βάση δεδομένων EDGAR της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι ο κύριος τόπος αναζήτησης και ανάκτησης τέτοιων στοιχείων.

Δελτία Τύπου.

Η επίσημη δημόσια ανακοίνωση μιας εταιρείας συχνά μπορεί να περιέχει οικονομικές πληροφορίες.

Και αυτή είναι μια πηγή που χρησιμοποιεί το BloombergGPT.

Bloomberg News. Δεδομένου ότι το Bloomberg είναι και μέσο ενημέρωσης, χρησιμοποιήθηκε το ειδησεογραφικό του περιεχόμενο και ενσωματώθηκε στο BloombergGPT. Το περιεχόμενο αυτό περιλαμβάνει άρθρα γνώμης και αναλύσεις.

Παρόλο που δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί πώς το BloombergGPT θα επηρεάσει τον κλάδο της χρηματοοικονομικής, ορισμένες από τις πιθανές χρήσεις του είναι οι εξής:

 1. Να δημιουργήσει το draft ενός εγγράφου που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 2. Όπως το ChatGPT μπορεί να παράγει μια προσωρινή κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας ή έναν προσαρμοσμένο κώδικα προγραμματισμού, έτσι μπορεί να είναι εφικτή η δημιουργία ενός εγγράφου που κατατίθεται στην Επ. Κεφαλαιαγοράς, μειώνοντας ενδεχομένως το σχετικό κόστος.

 3. Να δημιουργήσει περιεκτικό νόημα ή μήνυμα -σαν τίτλο- από μια είδηση ή ένα κείμενο χρηματοοικονομικής φύσεως.

 4. Να παράγει το εταιρικό διάγραμμα ενός οργανισμού και τις διασυνδέσεις ενός ατόμου με διαφορετικές εταιρείες.

Εφόσον οι ονομασίες των εταιρειών και τα ονόματα των στελεχών τροφοδοτούνται στο BloombergGPT, είναι πολύ πιθανό να μπορεί να μπορεί να απαντήσει τουλάχιστον για τη δομή ενός οργανισμού σε επίπεδο στελεχών.

 1. Να αυτοματοποιήσει τη δημιουργία drafts ή τυπικών εκθέσεων και ενημερώσεων της αγοράς προς ενημέρωση.

 2. Να ανακτήσει οικονομικές καταστάσεις ή στοιχεία για συγκεκριμένες περιόδους μέσω μιας ενιαίας προτροπής.

Το BloombergGPT είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Προς το παρόν, το μοντέλο δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό και δεν διαθέτει API (Αpplication Programming interface), ούτε διεπαφή συνομιλίας.

 Δεν είναι σαφές αν -και πότε- θα γίνει προσβάσιμο στο ευρύ κοινό ή εάν η υφιστάμενη του έκδοση αναθεωρηθεί.

Η ομάδα του BloombergGPT καταλήγει στην πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι “ακολουθούμε την οδό της προσοχής και την πρακτική άλλων προγραμματιστών LLM, και δεν δημοσιοποιούμε το μοντέλο μας ούτε το διαθέτουμε στο κοινό”.

Με την αποτίμηση της OpenAI να ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

   Εδώ στον σύνδεσμο σχετικά θέματα.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον νοιώθουμε την απειλή για την εργασία πιο έντονα από ποτέ

Δεν είναι δύσκολο να μπούμε στη θέση των ιδιοκτητών μεγάλων εργοστασίων και να καταλάβουμε πώς θα προτιμούσαν να αγοράσουν ένα ακριβό μηχάνημα που μπορεί να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, χωρίς ποτέ να ζητήσει αύξηση.

Όλο και περισσότερες αυτοματοποιημένες μηχανές και λογισμικά αναλαμβάνουν κάθε πιθανή εργασία που επαναλαμβάνεται και μπορεί να κωδικοποιηθεί για να την κατανοήσει ένας υπολογιστής.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ταυτίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη αποκλειστικά με τα μεγάλα ρομπότ .

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη εισέλθει σε πολλά επαγγέλματα, με σκοπό να μειώσει το βάρος των επαναλαμβανόμενων και βαρετών εργασιών στις οποίες οι άνθρωποι γενικά δεν είναι πολύ καλοί και στις οποίες οι υπολογιστές υπερέχουν.

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας εργασιακής επανάστασης που ακόμη και οι πιο έξυπνοι ειδικοί δυσκολεύονται να αποκρυπτογραφήσουν πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί τις επόμενες δεκαετίες.

Πολλές θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν από μηχανές και ρομπότ στο εγγύς μέλλον, ξεκινώντας πιθανότατα από τον κλάδο των μεταφορών με αυτοκινούμενα ταξί, λεωφορεία και φορτηγά.

Η Levi’s θέλει να χρησιμοποιήσει μοντέλα ρούχων που έχουν δημιουργηθεί από AI

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν θα αντικατασταθούν όλες οι θέσεις εργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ακόμη και στη Σουηδία, μια χώρα γνωστή για την καινοτόμο τεχνολογία, ορισμένα επαγγέλματα θα απαιτούν πάντα την ανθρώπινη επαφή.

Οι εταιρείες αναζήτησης στελεχών στη Σουηδία, για παράδειγμα, βασίζονται σημαντικά στις προσωπικές σχέσεις, στη γνώση της αγοράς εργασίας και στην ικανότητα ανάλυσης της προσαρμογής ενός υποψηφίου στην κουλτούρα μιας εταιρείας – όλα αυτά που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην είναι σε θέση να αναδημιουργήσει πλήρως.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αυτές είναι μερικές από τις θέσεις εργασίας που είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσει να τις αντικαταστήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη τα επόμενα χρόνια.

 1. Δάσκαλοι:

Η μάθηση είναι μια τόσο σημαντική πτυχή της ζωής μας που, κατά μέσο όρο, περνάμε 15 έως 20 χρόνια από τα πρώτα μας χρόνια κάνοντας ακριβώς αυτό.

 Είναι μια τεράστια κοινωνική δέσμευση και διαμορφώνει τόσες πολλές διαφορετικές πτυχές του ποιοι είμαστε. Είναι ένα βασικό στάδιο στη ζωή μας.

 Οι εκπαιδευτικοί έχουν μια κρίσιμη ευθύνη στο να μας μεταδώσουν αξίες και βασικές έννοιες ανάμεσα στις γραμμές των μαθημάτων που διδάσκουν συγκεκριμένα.

Οι δάσκαλοι αποτελούν σημείο αναφοράς για πολλούς από εμάς.

Συχνά, οι ακαδημαϊκές μας αποφάσεις βασίζονται εν μέρει στο πόσο μας ενέπνευσε ένας συγκεκριμένος δάσκαλος τα προηγούμενα χρόνια.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε μια πλήρως ψηφιακή διδασκαλία στο μέλλον.

 1. Δικηγόροι και δικαστές

Αυτές οι θέσεις έχουν ένα ισχυρό στοιχείο διαπραγμάτευσης, στρατηγικής και ανάλυσης υποθέσεων. Πολλά βασίζονται στην προσωπική εμπειρία και γνώση του κάθε ειδικού.

Απαιτείται ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων για να μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε πολύπλοκα νομικά συστήματα και να επιχειρηματολογήσει για την υπεράσπιση ενός πελάτη στο δικαστήριο.

Υπάρχει ένας ανθρώπινος παράγοντας όταν πρόκειται να εξεταστούν όλες οι διάφορες πτυχές μιας δίκης και να ληφθεί μια τελική απόφαση που μπορεί να μετατραπεί σε χρόνια φυλάκισης, στην περίπτωση ενός δικαστή.

Αυτοί δεν είναι τύποι επαγγελμάτων που ακόμη και το πιο νομικά καταρτισμένο Android θα είναι σε θέση να καλύψει, τώρα ή στο μέλλον.

Επιπλέον, πότε θα νιώθετε πραγματικά άνετα να σας εκπροσωπεί ένα ρομπότ στο δικαστήριο;

 1. Διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι

Η διαχείριση ομάδων μέσα σε έναν οργανισμό είναι θέμα ηγεσίας και αυτό δεν είναι συμπεριφορές που μπορούν να καταγραφούν σε έναν κώδικα και να επεξεργαστούν με γραμμικό τρόπο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την κοινοποίηση της αποστολής και της αξίας της εταιρείας προς τα κάτω στην ομάδα.

Είναι πολύ απίθανο οι επενδυτές να αισθανθούν ποτέ άνετα να επενδύσουν σε μια εταιρεία που διοικείται από ρομπότ ή αλγόριθμους;

Εκτός, φυσικά, αν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επενδυτές-ρομπότ στο Μέλλον.

 1. Πολιτικοί

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές στις ιδιότητες που έχουν οι άνθρωποι σε σχέση με τις μηχανές ή την ΤΝ είναι ότι είμαστε πραγματικά πολύ καλοί στο να βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις για απρόβλεπτες καταστάσεις, και οι πολιτικοί πρέπει να κατακτήσουν αυτή τη δεξιότητα.

Με καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα, το είδαμε αυτό πολύ πρόσφατα λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία και το πώς οι αποφάσεις που έλαβαν ορισμένοι ηγέτες είχαν πολύ βαθύ αντίκτυπο στην έκβαση της εξάπλωσης του ιού.

Θα ψηφίζατε πραγματικά ένα ρομπότ για να εκπροσωπήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων και των ανθρώπινων αναγκών;

Μάλλον όχι, οπότε οι πολιτικοί, καλώς ή κακώς, δεν πρόκειται να πάνε πουθενά.

 1. Διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού

Οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού καλύπτουν μια σειρά από πολύ σημαντικά καθήκοντα στο εσωτερικό ενός οργανισμού.

Η πρόσληψη νέων επαγγελματιών είναι απλώς μέρος των προνομίων τους.

Αποτελούν επίσης μια θέση-κλειδί μέσα στον οργανισμό για τη διατήρηση των κινήτρων του προσωπικού, την έγκαιρη ανίχνευση δυσαρεσκειών και τη διαχείρισή τους, αν είναι δυνατόν.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισαχθεί έντονα στο εσωτερικό των διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού τον τελευταίο καιρό, μέσω της ολοένα και μεγαλύτερης βοήθειας από το λογισμικό στο φιλτράρισμα μεγάλου αριθμού υποψηφίων σε κενές θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα ένας υποψήφιος που φαίνεται ιδανικός στα χαρτιά να αποδεικνύεται η καλύτερη επιλογή αυτοπροσώπως.

Η ποσότητα των ανθρώπινων δεξιοτήτων που απαιτούνται για να είναι σε θέση να προσδιορίσουν αυτούς τους παράγοντες είναι απίστευτα δύσκολο να προγραμματιστεί σε μια μηχανή.

 Οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα πάρει τη θέση τους.

 1. Τραγουδιστές

Αν σας διέφυγε, τότε ναι, υπάρχουν ήδη μουσικές ορχήστρες που διοικούνται από ρομπότ, οπότε ίσως δεν θα μπορούσαμε να δηλώσουμε το ίδιο για τους μουσικούς, αλλά σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε για τους τραγουδιστές.

Οι θαυμαστές λατρεύουν τη σύνδεση που έχουν με τους αγαπημένους τους τραγουδιστές, τα συναισθήματα και τον τρόπο που ο αγαπημένος τους καλλιτέχνης ερμηνεύε ένα τραγούδι. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει συναίσθημα, οπότε είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί μια τρομερά μονότονη ερμηνεία.

Μπορείτε να βρείτε μουσική και στίχους που παράγονται από AI, αλλά η απόδοση των αγαπημένων μας τραγουδιστών δεν θα είναι δυνατόν να αντικατασταθεί από μια μηχανή, τα συναισθήματα είναι ανθρώπινα.

 1. Ψυχολόγοι και ψυχίατροι

Παρόλο που σήμερα χρησιμοποιείται πολλή τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την ανάπτυξη αρχικής συμβουλευτικής φροντίδας και υποστήριξης από AI, δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης, η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ λεπτό θέμα.

Η ανθρώπινη επαφή είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για την υποστήριξη των ανθρώπων ώστε να πετύχουν στη ζωή τους σε όλες τις πτυχές που μπορεί να συνεπάγεται.

Για να βοηθήσεις έναν άνθρωπο στις διαδικασίες του, πρέπει πρώτα να έχεις βιώσει μια ανθρώπινη εμπειρία, οπότε όσο εξελιγμένα και αν γίνουν τα συστήματα, ας πούμε σε 50 χρόνια από τώρα, είναι εξαιρετικά απίθανο αυτές οι θέσεις εργασίας να αντικατασταθούν από πολύπλοκους και φιλικούς προς τον κυβερνοχώρο αλγόριθμους με προσθετικά πρόσωπα.

 1. Ιερείς και άλλα πνευματικά «επαγγέλματα»

Μπορεί να μην είστε θρησκευόμενοι, ούτε να πιστεύετε ακράδαντα σε οτιδήποτε, αλλά η πνευματικότητα θεωρείται βασική πτυχή της ανθρώπινης εμπειρίας και αυτό ισχύει εδώ και πολλούς αιώνες.

Οι ιερείς, οι κληρικοί και γενικά άλλες πνευματικές μορφές έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες μας, παρέχοντας υποστήριξη και συχνά και εκπαίδευση, σε εκατομμύρια γενιές πριν, όταν τα σχολικά συστήματα δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένα και όταν τα δίκτυα συναισθηματικής υποστήριξης ήταν λιγότερο εύκολα προσβάσιμα.

Η πνευματικότητα είναι μια τόσο ανθρώπινη και οικεία σχέση που είναι σχεδόν οξύμωρο να θεωρούμε πιθανό ότι στο μέλλον τα ρομπότ ή η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτή την πτυχή της ζωής μας.

Η πίστη, η ενσυναίσθηση, η συμπόνια και το συναίσθημα δεν είναι κάτι που θα εναποθέσουμε ποτέ στα χέρια μη ανθρώπινων πνευματικών μορφών.

 1. Χειρουργοί

Σίγουρα, η τεχνολογία έχει αυξήσει σημαντικά την ακρίβεια με την οποία είμαστε σήμερα σε θέση να διαγνώσουμε και να ανιχνεύσουμε ασθένειες σε οποιαδήποτε ιατρική έκθεση.

Η μικρορομποτική ενισχύει επίσης την ακρίβεια των χειρουργών όταν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση, επιτρέποντας λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες.

Αλλά το να είσαι χειρουργός απαιτεί την ικανότητα να συνδεθείς με τον ασθενή σε τόσα άλλα διαφορετικά επίπεδα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων.

Η εμπειρία, οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτώνται όλα αυτά τα χρόνια είναι παράγοντες που πρέπει να συμπυκνωθούν σε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης.

Μια ανθρώπινη παρουσία θα είναι πάντα παρούσα προκειμένου να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.

Έτσι, αν η μαμά σας εξακολουθεί να επιμένει να σπουδάσετε ιατρική, αυτή τη φορά, ίσως θα πρέπει να την ακούσετε.

 1. Επαγγελματίες αθλητές

Οι σύγχρονες μονομαχίες είναι οι σημερινοί αθλητικοί αγώνες διαφορετικών ειδών.

Η ομορφιά του να παρακολουθείς με δέος αυτούς τους καταπληκτικούς αθλητές να βελτιώνουν τα δικά τους αποτελέσματα ξανά και ξανά, σπρώχνοντας τα όρια του τι είναι ικανό να πετύχει σωματικά ένας άνθρωπος, είναι αυτό που κάνει το όλο πράγμα να αξίζει να το παρακολουθήσεις!

Το να βάζετε ρομπότ να αγωνίζονται μεταξύ τους και να τα παρακολουθείτε να παίζουν μπάσκετ, θα αναιρούσε αυτόν τον σκοπό και την πολύ διασκεδαστική ουσία της παρακολούθησης αθλημάτων.

Είναι αλήθεια ότι οι αγώνες ρομπότ είναι εδώ και λίγο καιρό δημοφιλείς και πρόσφατα, οι διαγωνισμοί πτήσης με drone με εμπόδια έχουν γίνει κάπως θεαματικό θέαμα σε ορισμένες χώρες.

Αλλά η εγγενής γοητεία που παράγεται όταν βλέπεις έναν αθλητή να ξεπερνάει ένα αποτέλεσμα παγκόσμιου ρεκόρ και να ξεσπά σε δάκρυα ικανοποίησης και υπερηφάνειας όταν το πετυχαίνει, είναι κάτι πολύ ανθρώπινο στον πυρήνα του και αρκετά αδύνατο να το πετύχει ένα μηχάνημα.

 1. Αναλυτές συστημάτων υπολογιστών

Ανεξάρτητα από το πόσο αυτοματοποιημένοι γινόμαστε, θα υπάρχει πάντα η ανάγκη μιας ανθρώπινης παρουσίας που θα μπορεί να εκτελεί εργασίες συντήρησης, να ενημερώνει, να βελτιώνει, να διορθώνει και να ρυθμίζει πολύπλοκα συστήματα λογισμικού και υλικού που συχνά απαιτούν συντονισμό μεταξύ περισσότερων του ενός ειδικών προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά.

Η επανεξέταση των δυνατοτήτων του συστήματος, ο έλεγχος της ροής εργασιών και ο προγραμματισμός βελτιώσεων και η αύξηση της αυτοματοποίησης είναι μόνο ένα μέρος του Αναλυτή Συστημάτων Υπολογιστών, ενός επαγγέλματος που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Πολύ σύντομα, θα γίνουμε μάρτυρες της εισόδου στη ζωή μας του διαδικτύου των πραγμάτων, στο οποίο ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός συσκευών θα διασυνδέεται, θα ανταλλάσσει δεδομένα (υποτίθεται για το καλό μας) και θα αλληλεπιδρά ενεργά μεταξύ του.

Έτσι, η συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία θα γίνει όλο και πιο απαραίτητη τα επόμενα χρόνια.

Μία από τις βασικές αρχές της τεχνητής νοημοσύνης, κέντρο πολλών συζητήσεων, είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τις μηχανές να προγραμματίζουν η μία την άλλη,  και αυτό ίσως να πρόκειται για ένα πιθανό τέταρτο νόμο της ρομποτικής.

 1. Καλλιτέχνες και συγγραφείς

Η Τέχνη είναι ένας τόσο απέραντος, δημιουργικός, μυστηριώδης και ανοιχτός μετα-κόσμος που είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορέσει ποτέ να αποστάξει την πεμπτουσία του τι κάνει ένα βιβλίο, ένα θεατρικό έργο, ένα άγαλμα ή ένα σχέδιο τόσο μαγικά όμορφο ώστε να το απολαμβάνεις.

Είναι σε μεγάλο βαθμό ενάντια σε πολλούς από τους κανόνες και τις παραμέτρους του status quo της συμβατικής Τέχνης, γεγονός που κάνει την καινοτόμο Τέχνη τόσο εκπληκτική και φρέσκια.

Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν ποτέ να κωδικοποιήσουμε ένα σχέδιο που να πηγαίνει ενάντια σε όλους τους κανόνες;

Ειδικά η γραφή είναι μια τόσο ευφάνταστη λεπτή τέχνη, και το να μπορείς να τοποθετήσεις μια συγκεκριμένη επιλογή λέξεων στη σωστή σειρά είναι σίγουρα ένα δύσκολο εγχείρημα.

Έτσι, ακόμη και αν η τεχνητή νοημοσύνη τεχνικά θα είχε την ικανότητα να απορροφήσει το περιεχόμενο των περισσότερων βιβλίων στον κόσμο, σε πιθανώς οποιαδήποτε γλώσσα και να καταλήξει σε ένα κάπως προσωπικό στυλ επικοινωνίας, η μαγεία και η συγκίνηση της δημιουργίας Τέχνης με λέξεις είναι κάτι που λίγο πολύ θα παραμείνει στον τομέα του ανταγωνισμού μας τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία δεν πρέπει να θεωρούνται εχθροί ή ανταγωνιστές.

Παρόμοια με το πώς το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων υπάρχουν κυρίως για να εξοικονομείτε χρόνο, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πιθανό να μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στα μέρη της δουλειάς μας στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε τη μεγαλύτερη αξία, να είμαστε πιο δημιουργικοί και κυρίως να εξοικονομήσουμε χρόνο.

https://www.neolaia.gr/tag/τεχνητή-νοημοσύνη/

Θέλεις να έχεις άποψη, παρακάτω πολλά θέματα που σε βοηθούν να έχεις άποψη για την τεχνική νοημοσύνη.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

 1′

FUN & ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Χιθ Λέτζερ: Στον ρόλο του Joker χωρίς μακιγιάζ, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

«Ορισμένες από τις σκηνές, για κάποιο λόγο μου φαίνονται πιο τρομακτικές με την εκδοχή που δεν έχει μακιγιάζ ο Χιθ Λέτζερ»

04-04-2023

 1′

ΑΘΛΗΤΙΚΑ & FITNESS

Αυτή είναι η καλύτερη εντεκάδα όλων των εποχών σύμφωνα με το ChatGPT

Ποια ονόματα πιστεύεις ότι διάλεξε η ΑΙ;

31-03-2023

 4′

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Εννέα φορές που ο κινηματογράφος προέβλεψε την επέλαση της ΑΙ

Μια λίστα με ταινίες όπου ο άνθρωπος συνομιλεί με ευφυείς μηχανές, οι οποίες συχνά είναι πιο έξυπνες από τον ίδιο.

31-03-2023

 2′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί ανησυχία στους εκπαιδευτικούς

Παρότι οι περισσότεροι παραδέχονται πως δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, εκφράζουν επιφυλάξεις για το τεχνολογικό μέλλον

30-03-2023

 1′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έλον Μασκ: Ζητάει να παγώσει η ανάπτυξη των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης

Μέσω της επιστολής, η οποία εκδόθηκε από το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο «Future of Life Institute» και υπογράφεται από περισσότερα από 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Ελον Μασκ, ζητείται παύση στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης

29-03-2023

 2′

FUN & ΠΑΡΑΞΕΝΑ

«Ο άνθρωπος θα πετύχει αθανασία σε 8 χρόνια», προβλέπει πρώην μηχανικός της Google

Ένας πρώην μηχανικός της Google, ο οποίος έχει επιτυχία της τάξης του 86% στις 147 προβλέψεις που έχει κάνει έως σήμερα, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θα επιτύχουν την αθανασία σε οκτώ χρόνια.

28-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Microsoft φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της κυβερνοασφάλειας με το Security Copilot

Εκπαιδευμένο σε τομείς ασφάλειας και δικτύωσης και «οπλισμένο» με τρισεκατομμύρια σήματα δεδομένων, το Security Copilot αυξάνει σημαντικά την εμβέλεια, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε ομάδας ασφαλείας.

28-03-2023

 7′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12 επαγγέλματα που δεν θα αντικαταστήσει ποτέ η τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον νοιώθουμε την απειλή για την εργασία πιο έντονα από ποτέ

28-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Levi’s θέλει να χρησιμοποιήσει μοντέλα ρούχων που έχουν δημιουργηθεί από AI

Υπέγραψε συμφωνία με την ολλανδική Lalaland.ai

27-03-2023

 1′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ChatGPT: Διέρρευσαν συνομιλίες των χρηστών

Η OpenAI δήλωσε στο Bloomberg ότι είχε απενεργοποιήσει για λίγο το chatbot για να διορθώσει το σφάλμα.

23-03-2023

 2′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Bard: Ο αντίπαλος του ChatGPT που εισάγει η Google

Η Google ανοίγει την πρόσβαση στο Bard, το νέο εργαλείο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ανταγωνίζεται άμεσα το ChatGPT.

22-03-2023

 1′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Bill Gates: Ο πατέρας με το άρρωστο παιδί και πώς τον κέρδισε η τεχνητή νοημοσύνη

«Θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους», είπε για την τεχνητή νοημοσύνη.

22-03-2023

 1′

FUN & ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τεχνητή νοημοσύνη: «Συνέλαβε» τον Ντόναλντ Τράμπ και προκάλεσε «πανικό» στα social media

Oι εικόνες αυτές έχουν γεμίσει το διαδίκτυο.

21-03-2023

 1′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει πλέον τα mail της δουλειάς

Η Google είπε ότι αργότερα φέτος σκοπεύει να παρουσιάσει πρόσθετες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Workspace.

20-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το μέλλον των εφαρμογών Office παρουσίασε η Microsoft – Ανακοίνωσε τον Copilot

Με τη δύναμη του GPT-4 της OpenAI.

17-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google φέρνει την AI σε Google Docs και Gmail

Άμεση αν και επιφυλακτική η απάντηση της εταιρείας στην ανακοίνωση του GPT-4.

16-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η «νοημοσύνη» του ChatGPT μόλις πέρασε στο επόμενο στάδιο

H OpenAI ανακοίνωσε χθες το πολυαναμενόμενο GPT-4.

15-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Thomas Siebel: «Google και Meta προσλάμβαναν άτομα τα οποία δεν είχαν να κάνουν δουλειά»

Την αλήθεια πίσω από τη φούσκα των προσλήψεων σε εταιρείες όπως η Meta και η Google καθώς και από το κύμα των απολύσεων που πλήττει τελευταία τον τεχνολογικό κλάδο, αποκαλύπτει ο Thomas Siebel.

14-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο AI πρακτορείο μοντέλων είναι γεγονός

«Προσλάβετε εικονικά μοντέλα και δημιουργήστε ένα εικονικό δίδυμο με ένα avatar που μοιάζει ακριβώς με εσάς.»

10-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Είναι χαζές σαν πέτρες»: Τάδε έφη Satya Nadella για Siri, Google Assistant, Cortana και Amazon Alexa

O CEO της Microsoft είναι ενθουσιασμένος με τις αλλαγές που φέρνει η AI.

08-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς ήταν το ChatGPT τον δωδέκατο αιώνα;

Το 1495 ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είχε σχεδιάσει έναν ιππότη ρομπότ, που μπορούσε να ανακάθεται, να κουνά τα χέρια του και να μετακινεί το κεφάλι και το σαγόνι του.

06-03-2023

 5′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bing: «Ρώτα με οτιδήποτε»

Μία αποκλειστική για την Ελλάδα πρόσβαση στη νέα έκδοση του Bing – Ο «διάλογος» με το chatbot

06-03-2023

 2′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιος κρύβεται πίσω από την εφαρμογή ChatGPT;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τρόπος επικοινωνίας και εργασίας του μέλλοντος. Πρωτοπόρος η εταιρεία OpenAl με επικεφαλής τον Σαμ Αλτμαν.

03-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έχει κάνει χαμό το ChatGPT: Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές επιχειρήσεις είχαν εφαρμόσει ή προγραμματίσει πρακτικές ΑΙ, πολύ πριν ο εν λόγω κλάδος αρχίσει να γίνεται mainstream.

02-03-2023

 3′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκλογές 2023: Το ΑΠΘ δημιούργησε σύστημα πρόβλεψης εκλογικής τάσης με Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Twitter αποτελεί το βασικό εργαλείο των ερευνητών, καθώς πρόκειται για εξαιρετική δεξαμενή άντλησης πληροφορίας για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος στη χώρα μας.

01-03-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ChatGPT: Έρχεται στα Windows

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης εισέρχεται και επίσημα η Microsoft, καθιστώντας διαθέσιμο το ChatGPT σε όλους τους χρήστες των Windows.

28-02-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει τα ρομπότ-οικιακούς βοηθούς

Η πρόβλεψη πως «σε μια δεκαετία» τα ρομπότ θα έχουν αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού δεν είναι καινούργια.

24-02-2023

 2′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανεπιστήμιο ζητά συγγνώμη για τη χρήση ChatGPT σε email συμπαράστασης για τους πυροβολισμούς στο Μίσιγκαν

Το email εστάλη μέσω του chatbot γνωστού ως ChatGPT την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο ισότητας, πολυμορφίας και ένταξης.

23-02-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή νοημοσύνη: Απειλεί την απασχόληση στο άμεσο μέλλον;

H τεχνητή νοημοσύνη εισχωρεί παντού και ανατρέπει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τον κόσμο μας.

21-02-2023

 2′

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δημιουργός του ChatGPT προειδοποιεί για μία «δυνητικά τρομακτική» τεχνητή νοημοσύνη

Μέσα από μία σειρά tweets, ο Σαμ Άλτμαν, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, του ChatGPT, μίλησε για τη θέσπιση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για να μην φθάνουμε σε μία «τρομακτική» τεχνητή νοημοσύνη.

20-02-2023

 7′

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ΑΕΙ αναζητούν άμυνες στην επέλαση του ChatGPT

Για να αποτρέψουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στις φοιτητικές εργασίες – «Η δαιμονοποίηση του ChatGPT είναι ανώφελη.

Οι φοιτητές μας θα το χρησιμοποιήσουν έτσι κι αλλιώς. Είναι προτιμότερο να τους δείξουμε τρόπους να το χρησιμοποιούν εποικοδομητικά»

20-02-2023

 4′

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>