«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο παγκόσμιος δολοφόνος ΠΟΥ κάτι μαγείρευει πάλι κατά της Ανθρωπότητας;;;

Ένας θανατηφόρος σούπερ-μύκητας εξαπλώνεται γρήγορα στα νοσοκομεία και στα σπίτια φροντίδας των ΗΠΑ
Το Candida auris, ένα μυκητιακό παθογόνο , είναι ανθεκτικό σε πολλές θεραπείες και μολύνει ολοένα και περισσότερο ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, προειδοποιεί το CDC.

Λόρεν ΛέφερΈνα στέλεχος C. auris που αναπτύσσεται σε ένα τρυβλίο Petri σε ένα εργαστήριο CDC.
Φωτογραφία : Shawn Lockhart / Centers for Disease Control and Prevention ( AP )


Η μετα-αποκαλυπτική εκπομπή του HBO για την κοινωνία που καταστράφηκε από μια καταστροφική πανδημία μυκήτων, The Last of Us, είναι μυθοπλασία.

Ωστόσο, οι θανατηφόροι μύκητες που μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο είναι σε μεγάλο βαθμό μια πραγματικότητα και μια από τις μεγαλύτερες απειλές σήμερα είναι η Candida auris .

Φωτογραφία της μαγιάς που αναπτύσσεται σε πιάτο Petri

Η επικίνδυνη και δύσκολη μυκητιακή λοίμωξη, συχνά θανατηφόρα για τους ανοσοκατεσταλμένους, πλήττει τα νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ με «ανησυχητικό ρυθμό», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα .

Ο μύκητας, μια ζύμη που ονομάζεται Candida auris ( C. auris ), εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2016 σε τέσσερις πολιτείες.

Τα επόμενα χρόνια, βρέθηκε σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης σε τουλάχιστον 28 πολιτείες και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί απότομα, σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC.

Μεταξύ του 2019 και του τέλους του 2021, ο αριθμός των κλινικών λοιμώξεων από C. auris υπερτριπλασιάστηκε, από μόλις 476 σε 1.471.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών ανιχνεύσεων, όπου κάποιος μπορεί να φέρει τον μύκητα εξωτερικά, τριπλασιάστηκε επίσης την ίδια χρονική περίοδο, από 1.077 το 2019 σε 4.040 το 2021.

Τα δεδομένα προέρχονται από μια νέα έκθεση ερευνητών του CDC, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Internal Φάρμακο.

Πρόσθετα, προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα κρούσματα C. auris αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο το 2022. Το CDC ανέφερε 2.377 κλινικές λοιμώξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Την ίδια χρονική περίοδο υπήρξαν επίσης 5.754 ασυμπτωματικά περιστατικά προσυμπτωματικού ελέγχου.

Το C. auris γενικά δεν αποτελεί απειλή για υγιείς ανθρώπους, σύμφωνα με το CDC.

Η ζύμη συνήθως δεν προκαλεί κλινικά συμπτώματα σε ανθρώπους με άθικτο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορούν εύκολα να καταπολεμήσουν τη μόλυνση.

Αντίθετα, το παθογόνο μολύνει τους ήδη άρρωστους, τους ανοσοκατεσταλμένους ή όσους έχουν εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές όπως καθετήρες ή θύρες.

Για αυτούς τους ευάλωτους πληθυσμούς, η αποφυγή του μύκητα, που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του αίματος, της καρδιάς και του εγκεφάλου, είναι συχνά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Σε μια συνεχιζόμενη επιδημία του μύκητα στο Μισισιπή, τουλάχιστον 12 έχουν μολυνθεί και τέσσερις έχουν πεθάνει «δυνητικά σχετιζόμενοι θάνατοι», σύμφωνα με το Mississippi Today.

Συνολικά, κάπου μεταξύ 30% και 60% των ασθενών που προσβάλλονται από το C. auris καταλήγουν να πεθαίνουν από τη λοίμωξη — αν και ο προσδιορισμός της ακριβούς αιτίας θανάτου είναι δύσκολος, καθώς οι περισσότεροι που πεθαίνουν έχουν άλλα, συστηματικά προβλήματα υγείας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του μύκητα είναι η αντοχή του σε πολλαπλά αντιμυκητιακά φάρμακα.

Τα κύρια φάρμακα για τη θεραπεία των λοιμώξεων από C. auris , οι εχινοκανδίνες, φαίνεται να γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά με την πάροδο του χρόνου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανθεκτικών στο φάρμακο τριπλασιάστηκε μαζί με τις συνολικές μολύνσεις το 2021, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση της Τρίτης.

«Η ταχεία αύξηση και η γεωγραφική εξάπλωση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική», δήλωσε η Μέγκαν Λίμαν, επιδημιολόγος του CDC και επικεφαλής ερευνητής στη νέα έκθεση, σε δελτίο τύπου του πρακτορείου.

Σε απάντηση, είπε ο Lyman, οι υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να παρακολουθούν καλύτερα τον μύκητα, να αυξήσουν την εργαστηριακή τους ικανότητα και να επικεντρωθούν περισσότερο στην πρόληψη των λοιμώξεων.

Ωστόσο, όλες αυτές οι συστάσεις προτείνονται πιο εύκολα παρά γίνονται.

Η μαγιά μπορεί να επιβιώσει εύκολα έξω από το ανθρώπινο σώμα και έτσι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθεί από το τοπικό περιβάλλον.

Πολλά απολυμαντικά είναι αναποτελεσματικά έναντι του C. auris .

Σε μια μελέτη του 2021, οι ερευνητές εντόπισαν μια πιθανή άγρια ​​πηγή για το μυκητιακό παθογόνο —δείχνοντας ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να μολύνονται, ακόμη και εκτός νοσοκομείων.

, το C. auris δεν εμφανίζεται εύκολα σε συμβατικές εξετάσεις, αντίθετα απαιτεί εξειδικευμένες εξετάσεις που μπορούν να κάνουν τη διάγνωση λοιμώξεων ακριβή και αργή.

Η πρώτη αναφορά ανθρώπινης μόλυνσης με C. auris ήρθε από την Ιαπωνία το 2009.

Από τότε, το παθογόνο έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και η αναδρομική αλληλουχία DNA έδειξε ότι τα πρώτα ανθρώπινα κρούσματα εμφανίστηκαν στην πραγματικότητα τη δεκαετία του 1990.

Σε μια άλλη ομοιότητα με το The Last of Us του HBO, η άνοδος του μύκητα μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, στον θερμαινόμενο κόσμο μας.

Όπως και στην εκπομπή, η έρευνα δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο που ενέχουν οι μύκητες στους ανθρώπους.

Οι περισσότεροι μύκητες, συμπεριλαμβανομένου του C. auris , δεν ήταν ιστορικά ικανοί να ευδοκιμήσουν σε μέρη τόσο ζεστά όσο το ανθρώπινο σώμα.

Ωστόσο, τα θερμότερα οικοσυστήματα φαίνεται να επιλέγουν περισσότερο ανθεκτικούς στη θερμότητα μύκητες.

Τουλάχιστον μια μελέτη του 2019 υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί να είναι αυτό που συνέβη με το C. auris, επιτρέποντας στη ζύμη να αρχίσει να μολύνει τους ανθρώπους.

Η μελέτη του 2021 που προσδιορίζει τον μύκητα στην άγρια ​​φύση προσδίδει επιπλέον αξιοπιστία στην υπόθεση της κλιματικής αλλαγής, καθώς τα στελέχη του C. auris που βρέθηκαν σε διαφορετικά περιβάλλοντα είχαν διαφορετικές θερμικές ανοχές.

Ο Covid-19, επίσης, μπορεί να έκανε τα πράγματα χειρότερα προσθέτοντας πίεση στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και τους εργαζόμενους.

Παρόλα αυτά, δεν έχουμε μπει αρκετά στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας με τον C. auris .

Το παθογόνο μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες λοιμώξεις, αλλά «δεν κάνει τους ανθρώπους να μετατραπούν σε ζόμπι», είπε ο Lyman στην Washington Post .

Και καλύτερες θεραπείες κατά των μυκητιασικών λοιμώξεων μπορεί να είναι σύντομα διαθέσιμες.

«Υπάρχουν μερικά αντιμυκητιακά στα σκαριά, οπότε αυτό μας δίνει κάποια ελπίδα», είπε περαιτέρω ο επιδημιολόγος στο WaPo.

Αν και το CDC ταξινομεί το C. auris ως «επείγουσα απειλή», ο οργανισμός είπε ότι γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση της παρακολούθησης και άλλων ελέγχων για τον μύκητα.

Οι αλήτες ετοιμάζουν καινούργιο κακό για την ανθρωπότητα;

Ήδη, ο αριθμός των περιφερειακών εργαστηρίων που έχουν δημιουργηθεί για την επεξεργασία των δοκιμών C. auris έχει αυξηθεί από επτά σε περισσότερα από 26 σε εθνικό επίπεδο μέσα σε λίγα μόλις χρόνια .

https://gizmodo.com/candida-auris-spreading-hospitals-cdc-yeast-fungus-1850248218

Μοιραστείτε το!

1 comment to Ο παγκόσμιος δολοφόνος ΠΟΥ κάτι μαγείρευει πάλι κατά της Ανθρωπότητας;;;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>