«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ηνωμένες Πολιτείες Θα εγκαταλείψουν την Ευρώπη και την Ουκρανία για την Ταϊβάν.

Ο δολοφόνος πήρε χεράκι, χεράκι,  την προδομένη Ευρώπη και την οδηγεί στο γκρεμό.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε την 27/02/2023/ και θέλω να επισημάνω τον άμεσο κίνδυνο για την Ευρώπη και ιδικά για εγκάθετες κυβερνήσεις όπως της Ελλάδος.

 Αυτή είναι η διπλωματική τακτική της Αμερικής, όταν θέλει να πει κάτι, το κάνει εκ του ασφαλούς, να μπορεί να το διαψεύσει, μέσω δήθεν κάποιου αναλυτή;;;;

Εγώ όμως το λαμβάνω ως γεγονός όλο το παρακάτω άρθρο και εφιστώ την προσοχή των Ευρω(παίων).

Η Αμερική έκανε αυτό που ξέρει να κάνει, έβαλε την Ευρώπη σε πόλεμο με την Ρωσία για να μην έχει να ασχοληθεί με τίποτα άλλο/ και κυρίως να μην αλληθωρίζει για ενιαία Ευρώπη μαζί με την Ρωσία!

Αυτή η κατευθυνόμενη απόφαση από το στημένο δικαστήριο των παγκόσμιων δολοφόνων είναι πράγματι κωλόχαρτο.

« Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέκρινε το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του Πούτιν με κ…χαρτο.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί» έγραψε στα αγγλικά ο Μεντβέντεφ στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα εικονίδιο χαρτιού υγείας.

Να συνεχίσω στην ανάλυσή μου, όπως είπα η Αμερική κατάφερε να βάλει την Ευρώπη να αλληλοσπαράζεται, να εξαντλείτε οικονομικά, Πολιτικά, αμυντικά, για να ασχοληθεί αυτή με τις δικες της φονικές επιδιώξεις παγκόσμιας εξουσίας.

Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει  άμεσα τις προδοτικές ηγεσίες της, θα γίνει το προτεκτοράτο της Αμερικής, χωρίς καμία αξία, αφού θα έχει σπείρει τον εμφύλιο στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Αν η Ευρώπη ενωθεί σε έθνος, σε δικό της στρατό, σε δική της οικονομία, η Αμερική θα πεθάνει άμεσα.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι θέμα χρόνου οι ΗΠΑ να μεταφέρουν τους πόρους τους στην Ευρώπη στην Ασία.

Η συγκλονιστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο δεν αλλάζει τίποτα.

Μουάμερ Μπέτσιροβιτς

Αυτή είναι η δεύτερη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Ο συνολικός όγκος της βοήθειάς μας προς την Ουκρανία είναι σχεδόν τόσο υψηλός όσο ο συνολικός στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας.

Δεν είναι ότι απλά έχουμε λεφτά τριγύρω», λέει στους συναδέλφους του στο κτίριο ο αμερικανός γερουσιαστής Rand Paul από το Κεντάκι.

Δεν είναι πια ο μόνος με αυτή την άποψη.

Όλο και περισσότεροι πολιτικοί και μέλη της ελίτ της εξωτερικής πολιτικής στην Ουάσιγκτον αμφισβητούν την εξαιρετικά μεγάλη εμπλοκή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

 Γιατί μέρα με τη μέρα γίνεται αντιληπτό ολοένα και περισσότερο ότι ούτε οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή τα στρατιωτικά μέσα για να κάνουν πόλεμο δύο μετώπων.

Μια έκθεση της Washington Journal διαπίστωσε ότι σε μια σύγκρουση για την Ταϊβάν, όλα τα πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας θα δαπανηθούν σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ενώ τα ίδια όπλα που η Ασία μπορεί να χρειαστεί περισσότερα σε περίπτωση αμφιβολίας παρέχονται στους Ουκρανούς.

Το αμερικανικό συγκρότημα ασφαλείας έμαθε εν μία νυκτί ότι δεν θα είχε αρκετά πυρομαχικά για να υπερασπιστεί πλήρως την Ταϊβάν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η παραγωγή όπλων αυξάνεται ξανά, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο, επειδή τα όπλα υψηλής τεχνολογίας δεν μπορούν να παραχθούν τόσο γρήγορα όσο τα μπισκότα μελόψωμο.

Ωστόσο, αυτός ο χρόνος τελειώνει σιγά-σιγά για τις ΗΠΑ, επειδή η Κίνα στέλνει όλο και πιο ξεκάθαρα μηνύματα στρατιωτικής επέμβασης.

Οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν προτεραιότητα στην Ασία στο μέλλον

Καθώς η Κίνα γίνεται όλο και πιο δυνατή στον Ειρηνικό, οι Αμερικανοί ηγέτες γίνονται όλο και πιο νευρικοί για τον ρόλο τους στην Ευρώπη.

Η γηραιά ήπειρος δεν είναι πλέον το πιο σημαντικό θέμα στον κόσμο.

 Η Ασία ήταν εδώ και πολύ καιρό η πολυπληθέστερη ήπειρος και θα είναι επίσης η οικονομικά ισχυρότερη σε λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ασία θα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50 τοις εκατό της παγκόσμιας οικονομίας αυτή τη δεκαετία, ενώ το υπόλοιπο 50 τοις εκατό κατανέμεται στις άλλες ηπείρους.

Η κατανομή του κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι παρόμοια.

 Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, η Ασία προβλέπεται να πιάσει έως και 30.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα μέχρι το τέλος του 2030.

Σήμερα, το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ασίας είναι περίπου το ένα τρίτο του εισοδήματος των Ηνωμένων Πολιτειών και το 44 τοις εκατό αυτού της ΕΕ.

Εάν η Κίνα πέτυχε έστω και το μισό του κατά κεφαλήν ΑΕΠ των ΗΠΑ, θα είχε διπλάσια οικονομική ισχύ, περίπου από το ΑΕΠ των ΗΠΑ και της ΕΕ μαζί.

Και εδώ μιλάμε μόνο για την Κίνα.

Κάποιος που πρωτοστατεί στην αποχώρηση από την Ευρώπη εξαιτίας αυτών των γεγονότων είναι ο νεαρός Έλμπριτζ Κόλμπι, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Πεντάγωνο στην κυβέρνηση Τραμπ: «Η Ευρώπη είναι γεωπολιτικά και οικονομικά λιγότερο σημαντική από την Ασία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας είναι πολύ πιο ικανοί να αμυνθούν ενάντια στη Ρωσία από ό,τι οι Ασιάτες σύμμαχοί μας θα μπορούσαν να αμυνθούν ενάντια στην πολύ ισχυρότερη Κίνα.

Όλα θα πρέπει να επικεντρωθούν στην Κίνα, ενώ εμείς αποδίδουμε προτεραιότητα σε όλα τα άλλα», λέει ειλικρινά.

Αυτός ο άνθρωπος είναι το μέλλον της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ μαζί με άλλους επίδοξους νέους που αμφισβητούν το προηγούμενο δόγμα των ΗΠΑ.

 Οι εκτιμήσεις του Κόλμπι βρίσκουν αυξανόμενη υποστήριξη μεταξύ των αμερικανικών ελίτ.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ακόμη και ο Λευκός Οίκος είναι διχασμένος, έστω κι αν αυτό περνάει δύσκολα στον έξω κόσμο.

 Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τον γρήγορο τερματισμό αυτού του πολέμου, ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην Κίνα.

Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, από την άλλη πλευρά, πιστεύουν ότι στην Ουκρανία πρέπει να δοθεί όλη η υποστήριξη που χρειάζεται για να αποτελέσει παράδειγμα στον κόσμο εάν τολμήσει να αμφισβητήσει την τρέχουσα διεθνή τάξη.

Αυτή η επανεξέταση γίνεται επίσης στο πλαίσιο μιας αλλαγής γενιάς.

Ο Τζο Μπάιντεν ανήκει στην τελευταία γενιά που βίωσε ενεργά τον Ψυχρό Πόλεμο και αισθάνεται μια ορισμένη σύνδεση με την Ευρώπη.

Η νέα γενιά, που δεν έχει αυτή την εμπειρία, βλέπει την Ευρώπη πολύ πιο ρεαλιστικά και αναδιατάσσει τις προτεραιότητές της.

Αυτό σημαίνει να βάλουμε την Ασία μπροστά από την Ευρώπη, κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει όλες τις κυβερνητικές έδρες της ΕΕ

Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί

Οι Αμερικανοί δεν θα ρίξουν αμέσως την Ευρώπη.

Οι πιο σημαντικές γεωστρατηγικές περιοχές τους περιλαμβάνουν την Ασία, την Ευρώπη και, τέλος, τον Περσικό Κόλπο.

«Ελπίζω να κάνω λάθος.

Έχω την αίσθηση ότι θα παλέψουμε το 2025.

 Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι το 2024 και θα προσφέρουν στον Σι μια αποσπασμένη Αμερική.

Οι προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν είναι το 2024 και προσφέρουν στον Σι λόγους για επίθεση», έγραψε ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μάικλ Μινιχάν σε ένα σημείωμα προς ανώτερους αξιωματούχους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Εάν κάποιος εμπλακεί σε μια σύγκρουση στην Ασία, η οποία επί του παρόντος φαίνεται ότι είναι μόνο θέμα χρόνου, και οι συνθήκες θα ανάγκαζαν τις ΗΠΑ να επιλέξουν μεταξύ της υποστήριξης της Ταϊβάν, των ασιατών συμμάχων τους ή της Ευρώπης, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμφίβολα θα επιλέξουν την Ταϊβάν.

 Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να υπηρετήσουν και τα δύο μέτωπα.

 Αν η πραγματικότητα αλλάξει τότε αυτή την εκτίμηση, που μοιάζει πολύ με αυτήν, οι Αμερικανοί είναι εκτός Ευρώπης.

Η Ευρώπη, κυρίως η Γερμανία, δεν έχει επομένως άλλη επιλογή από το να λάβει όλα τα μέτρα με μεγάλη ταχύτητα για να μπορέσει να υπερασπιστεί μόνη της την ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας σε περίπτωση αμφιβολίας.

Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος για την Ταϊβάν.

Εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την Ευρώπη, η οποία δεν είναι καλά εξοπλισμένη, τότε δεν μπορούν πλέον να αποκλειστούν καταστροφές.

Όχι μόνο η Ουκρανία θα χανόταν από τη Δύση, αλλά μια Ευρώπη χωρίς στρατιωτική δύναμη δεν θα είχε κανέναν έλεγχο για το πώς θα μοιάζει τελικά αυτή η συνθήκη ειρήνης.

Για να μην αναφέρουμε το σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη.

 «Η Αμερική δεν θα υπερασπιστεί την Ευρώπη», έγραψε ο Κόλμπι στην τελευταία του στήλη.

Τι σήματα χρειαζόμαστε ακόμα σε αυτή τη χώρα για να προετοιμαστούμε επιτέλους;

Ο Muamer Bećirović ερευνά την ιστορία της διπλωματίας και της διεθνούς πολιτικής.

https://www.berliner-zeitung.de/open-source/fuer-taiwan-lassen-die-usa-europa-und-auch-die-ukraine-fallen-li.322162

την επιμέλεια του  ΚΑΙ μέρος του άρθρου έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλιο:

Εκτροχιασμός και σύγκρουση

Αν για τον Σι Τζινπίνγκ η Ουάσιγκτον προωθεί την ανάσχεση, περικύκλωση και καταστολή της Κίνας, για τον υπουργό Εξωτερικών του Πεκίνου Τσιν Γκανγκ καταγράφεται ένας πλήρης εκτροχιασμό των διμερώς σχέσεων και μια αποφευκτή σύγκρουση.

Ο Τσιν Γκανγκ τόνισε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει το μονοπάτι του ορθολογισμού και προειδοποίησε για σύγκρουση εάν οι ΗΠΑ δεν «πατήσουν φρένο».

«Εάν οι ΗΠΑ δεν πατήσουν φρένο, αλλά συνεχίσουν να επιταχύνουν σε λάθος μονοπάτι, κανένας αριθμός προστατευτικών κιγκλιδωμάτων δεν μπορεί να αποτρέψει τον εκτροχιασμό και σίγουρα θα υπάρξει σύγκρουση», προειδοποίησε ο Τσιν Γκανγκ, εκτιμώντας ότι οι σχέσεις Πεκίνου και Μόσχας δεν αποτελούν απειλή για καμία χώρα, ούτε υπόκεινται σε οποιαδήποτε παρέμβαση από οποιαδήποτε τρίτη χώρα.

«Όσο πιο ασταθής γίνεται ο κόσμος, τόσο πιο επιτακτική είναι ανάγκη Κίνα και Ρωσία να προωθούν σταθερά τις σχέσεις τους», συμπλήρωσε ο Τσιν.

Όλο το άρθρο στον σύνδεσμο παρακάτω

https://www.epohi.gr/article/45993/h-eyroph-me-tis-hpa-enantion-ths-kinas

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>