«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρακολουθήστε «άνευ προηγουμένου» κινούμενα σχέδια που προβάλλουν 100 εκατομμύρια χρόνια ιστορίας της Γης

Στιγμιότυπα που δείχνουν το υψόμετρο και τους ρυθμούς διάβρωσης της Γης από ένα νέο μοντέλο 100 εκατομμυρίων ετών γεωλογικής ιστορίας.

Στιγμιότυπα που δείχνουν το υψόμετρο και τους ρυθμούς διάβρωσης της Γης από ένα νέο μοντέλο 100 εκατομμυρίων ετών γεωλογικής ιστορίας. (Εικόνα: Tristan Salles, Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ)

Νέα «άνευ προηγουμένου» κινούμενα σχέδια της Γης δείχνουν πώς η επιφάνεια του πλανήτη έχει μετατοπιστεί και αλλάξει τα τελευταία 100 εκατομμύρια χρόνια.

Αυτά τα κινούμενα σχέδια είναι η πιο λεπτομερής άποψη της ιστορίας της τοπογραφίας της Γης ποτέ, που απεικονίζει την άνοδο των βουνών, την ανάπτυξη λεκανών και τη μεταφορά μεγάλων μαζών ιζημάτων σε όλο τον κόσμο μέσω της διάβρωσης.

Τα κινούμενα σχέδια δείχνουν τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών , τις μεγάλες σχεδίες του φλοιού που προσκρούουν η μία στην άλλη για να σχηματίσουν οροσειρές και να χωριστούν για να σχηματίσουν λεκάνες ωκεανών.

 Όταν αυτές οι πλάκες βυθίζονται στον μανδύα, ή στο μεσαίο στρώμα της Γης, σε ζώνες καταβύθισης προκαλούν ηφαίστεια και σεισμούς που διαμορφώνουν πλανήτες.

Υπάρχουν όμως και άλλες δυνάμεις που διαμορφώνουν την επιφάνεια: Η βροχόπτωση διαβρώνει την επιφάνεια, ενώ ο ρυθμός των καιρικών συνθηκών μεταβάλλει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, δημιουργώντας έναν βρόχο ανάδρασης που συνδέει τη γη με την ατμόσφαιρα.

“Ενώ ο χορός των ηπείρων έχει μελετηθεί εκτενώς, εξακολουθούμε να είμαστε περιορισμένοι στην κατανόηση και στην αναπαράστασή μας για το πώς έχει εξελιχθεί η επιφάνεια της Γης”, δήλωσε ο Tristan Salles .(ανοίγει σε νέα καρτέλα), ανώτερος λέκτορας στις γεωεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και ο κύριος συγγραφέας μιας νέας εργασίας που περιγράφει το μοντέλο, η οποία δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου στο περιοδικό Science(ανοίγει σε νέα καρτέλα).

«Αυτό που φέρνουμε με αυτό το νέο μοντέλο», έγραψε ο Salles σε ένα email στο Live Science, «είναι ένας τρόπος να αξιολογήσουμε πώς αυτή η επιφάνεια έχει αλλάξει (σε ​​παγκόσμιο επίπεδο και σε γεωλογικές χρονικές κλίμακες) διαμορφωμένη από τις αλληλεπιδράσεις της με την ατμόσφαιρα, την υδρόσφαιρα, την τεκτονική και δυναμική του μανδύα».

Σχετικό: Μια μικροσκοπική μάγμα μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία της τεκτονικής πλακών της Γης

Το μοντέλο ξεκινά πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια στη μέση της διάλυσης της υπερηπείρου Πανγαία , η οποία άρχισε να εμφανίζεται πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια.

Στην αρχή του animation, οι ήπειροι που θα γίνουν Αφρική και Νότια Αμερική είναι ήδη αναγνωρίσιμες, με τις ηπείρους του Βόρειου Ημισφαιρίου να ενώνονται δεκάδες εκατομμύρια χρόνια αργότερα.

Το μπλε δείχνει τη ροή του νερού, ενώ το κόκκινο δείχνει την ένταση της εναπόθεσης νέων ιζημάτων από τη διάβρωση.

“Αυτό το άνευ προηγουμένου μοντέλο υψηλής ανάλυσης του πρόσφατου παρελθόντος της Γης θα εξοπλίσει τους γεωεπιστήμονες με μια πιο ολοκληρωμένη και δυναμική κατανόηση της επιφάνειας της Γης”, ο συν-συγγραφέας της μελέτης Laurent Husson(ανοίγει σε νέα καρτέλα), ένας γεωλόγος στο Ινστιτούτο Επιστημών της Γης (ISTerre) στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, δήλωσε σε μια δήλωση(ανοίγει σε νέα καρτέλα).

Συνδυάζοντας όλες αυτές τις διαφορετικές πιέσεις στην εξέλιξη της Γης, από τις κινήσεις των πλακών στη ροή του νερού έως τις αργές αλλαγές στον μανδύα, παρέχει έναν νέο τρόπο για να τεθούν ερωτήσεις για τα πάντα, από τη ρύθμιση του κλίματος μέχρι τους τρόπους η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας επηρεάζει τη διάβρωση στο έδαφος.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός μετακίνησης των ιζημάτων σε όλη την υδρόγειο ήταν πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος από αυτό που πιστεύουν οι επιστήμονες με βάση την παρατήρηση, πιθανώς επειδή το αρχείο των ιζημάτων είναι κατακερματισμένο.

Οι συνολικοί ρυθμοί διάβρωσης ήταν αρκετά σταθεροί τα τελευταία 100 εκατομμύρια χρόνια, είπε ο Salles, αλλά υπήρξαν αλλαγές στο εάν το ίζημα καταλήγει παγιδευμένο σε λεκάνες χαμηλού υψομέτρου στην ξηρά ή τελικά ρέει στη θάλασσα.

 Για παράδειγμα, υπήρξε διπλασιασμός της ροής ιζημάτων στους ωκεανούς μεταξύ περίπου 60 και 30 εκατομμυρίων ετών πριν, κάτι που πιθανότατα συνδέθηκε με την άνοδο των βουνών των Ιμαλαΐων και του Θιβετιανού Οροπεδίου, έγραψαν οι ερευνητές.

Τέτοιες αποχρώσεις θα μπορούσαν να είναι σημαντικές, είπε ο Salles.

 Για παράδειγμα, μερικές από τις πιο πρώιμες ζωές σχηματίστηκαν σε ρηχά θαλάσσια περιβάλλοντα, όπου οι μικροοργανισμοί αξιοποίησαν τη φωτοσύνθεση για πρώτη φορά και άφησαν πίσω τους μεταλλοποιημένους σχηματισμούς γνωστούς ως στρωματόλιθους.

«Πιστεύεται ότι η ροή καθίζησης μπορεί να παρείχε μια πηγή θρεπτικών ουσιών σε αυτούς τους πρώιμους οργανισμούς, επιτρέποντάς τους να ευδοκιμήσουν και να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου», είπε ο Salles.

«Οραματιζόμαστε ότι το μοντέλο μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσει τέτοιες μακροχρόνιες υποθέσεις σχετικά με την προέλευση της ζωής στη Γη».

https://www.livescience.com/watch-unprecedented-animation-showcasing-100-million-years-of-earth-history

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>