«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η κυρία διευθύντρια δεν είναι τοποθετημένη για τον λαό της Μεσσηνίας, αλλά για να εκτελέσει εντολές των πατρόνων της ντόπιων και της Κομησιον!

 

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 09:23

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Ανησυχία για τη λειτουργία κλινικών του Νοσοκομείου

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Ανησυχία για τη λειτουργία κλινικών του Νοσοκομείου

Την προκήρυξη μόνο 5 θέσεων μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 3 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καταγγέλλει σε έγγραφό του το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας προς τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, την 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο του νομού.

“Η ενέργεια αυτή αποτελεί απευθείας πράξη απαξίωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας”, επισημαίνει το Δ.Σ. του σωματείου, παρουσιάζει συγκεκριμένα τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες κλινικές και ζητεί την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και στα δύο νοσοκομεία και τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τις θέσεις που βγαίνουν επανειλημμένα άγονες.

Αναλυτικά, το Δ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών στο έγγραφο που υπογράφουν η πρόεδρος Χρυσάνθη Μάλλιου και ο γραμματέας Μανώλης Μάκαρης, σημειώνει:

“Καταγγέλλουμε την προκήρυξη μόνο 5 θέσεων μόνιμων ιατρών για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 3 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ενώ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας υπάρχουν άνω των 30 οργανικών θέσεων μόνιμων ιατρών που είναι κενές, ενώ το νοσοκομείο δέχεται τεράστια πίεση τόσο από την συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών στον νομό, όσο και από την υποστέλεχωση των γύρω νοσοκομείων, ενώ επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει την υπερεργασία μας και τις μετακινήσεις μας με εντέλλεσθε, προκηρύσσονται μόνο 5 θέσεις ιατρών: πνευμονολόγος, νεφρολόγος, γενικός ιατρός για τα ΤΕΠ, ψυχίατρος για το κέντρο ψυχικής υγείας και ογκολόγος.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί απευθείας πράξη απαξίωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς στερεί κάθε ελπίδα επίλυσης στο μέλλον των τραγικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, καθώς θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφαλή λειτουργία ολόκληρων κλινικών, αλλά ακόμη και την ύπαρξη τους”.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ;

Συνεχίζοντας, απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα για τα κενά, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη λειτουργία κρίσιμων κλινικών:

“Τι θα γίνει με τους παθολόγους μας που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης; Με τις μισές οργανικές θέσεις κενές δεν προκηρύχθηκε ούτε μια θέση!

Τι θα γίνει με την οφθαλμολογική κλινική, καθώς αυτή την στιγμή έχει 2 μόνιμους εκ των οποίων ο ένας κοντά στην σύνταξη, 2 κενές οργανικές θέσεις και δύο επικουρικούς που επειδή δεν βγήκε μόνιμη θέση θα φύγουν για αλλού; Σε λίγο θα τεθεί θέμα λειτουργίας της κλινικής.

Τι θα γίνει με τους αναισθησιολόγους που ενώ έχουν 2 κενές οργανικές θέσεις με τον διευθυντή κοντά στην σύνταξη, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων; Που θα χειρουργηθούν οι Μεσσήνιοι;

Τι θα γίνει με τα τακτικά ραντεβού στον μαγνητικό τομογράφο, καθώς ακόμη δεν υπάρχει ιατρός εξειδικευμένος στον μαγνήτη;

Τι θα γίνει με το παθολογοανατομικό τμήμα το οποίο αντιμετωπίζει συνεχώς αυξανόμενη πίεση εργασίας και στελεχώνεται επί της ουσίας μόνο από έναν μόνιμο ιατρό, καθώς ο διευθυντής βρίσκεται σε παράταση προ της σύνταξης;

Τι θα γίνει με την μεγαλύτερη κλινική του νοσοκομείου, την Χειρουργική κλινική, η οποία έχει 5 κενές οργανικές θέσεις, της οποίας η εύρυθμη λειτουργία στηρίζεται σε σημαντικότατο βαθμό στους επικουρικούς ιατρούς που παύουν πια να βλέπουν μέλλον στο νοσοκομείο μας, καθώς δεν προκηρύχθηκε ούτε μια θέση μόνιμου; Ο διευθυντής της κλινικής με συνεχείς ενοχλήσεις προς την διοίκηση και πρόσφατη αναφορά στο εν λόγω ζήτημα της κλινικής, θέτει θέμα ασφάλειας της λειτουργίας της κλινικής και αδυναμία κάλυψης των αυξημένων υποχρεώσεων της (εξωτερικά

ιατρεία, χειρουργεία, εφημερίες) σε περίπτωση αποχώρησης των επικουρικών ιατρών. Ζητά επίμονα την προκήρυξη μόνιμων θέσεων, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα!

Τι θα γίνει με το Νεφρολογικό τμήμα, καθώς οι 3 νεφρολόγοι μας καλούνται εξαιρετικά συχνά να μετακινηθούν στην Κυπαρισσία και να αναλάβουν την ευθύνη της υποστήριξης και των 2 μονάδων τεχνητού νεφρού του νομού; Με αναφορά τους θέτουν την απόλυτη ανάγκη της άμεσης προκήρυξης ταυτόχρονα και των 2 κενών οργανικών τους θέσεων και παρά την προσωπική δέσμευση του διευθυντή της 6ης ΥΠΕ προκηρύχθηκε μόνο η μία.

Τι θα γίνει με την απαραίτητη προκήρυξη ενός ιατρού καρδιολόγου με εξειδίκευση στην επεμβατική καρδιολογία, άκρως αναγκαία για την καθημερινή αντιμετώπιση του οξέως εμφράγματος στο νοσοκομείο μας;”.

Ακόμα, παρατηρεί ότι η αύξηση των μόνιμων γιατρών δεν ενισχύει το ιατρικό προσωπικό, καθώς αρκετοί εργάζονταν ως επικουρικοί: “Από το 2020 μέχρι σήμερα ο αριθμός των μόνιμων ιατρών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας αυξήθηκε κατά 13, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήκαν ήδη στην δύναμη του νοσοκομείου από χρόνια πριν, ως επικουρικοί ιατροί. Φαίνεται πως οι κινήσεις της διοικήτριας να φωτογραφίζεται και να βαπτίζει νεοεισερχόμενους τους ήδη υπηρετούντες, ως επικουρικοί ιατροί στο νοσοκομείο, οι οποίοι ευτυχώς έγιναν μόνιμοι, έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα και έπεισαν την 6η ΥΠΕ, αλλά και το υπουργείο Υγείας ότι υπάρχει πληθώρα ιατρών στο νοσοκομείο μας”.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Οσον αφορά το Νοσοκομείο Κυπαρρισσίας επισημαίνει την υποστελέχωση και τις βασικές ελλείψεις του:

Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στις θέσεις που προκηρύσσονται, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιατρούς. Είναι το γνωστό πρόβλημα των άγονων θέσεων, για την επίλυση του οποίου έχουν κατατεθεί προτάσεις τόσο από τα συνδικαλιστικά μας όργανα όσο και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά δεν έχουν ληφθεί υπόψιν από το υπουργείο Υγείας. Θα πρέπει να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα για να καταστούν οι θέσεις αυτές ελκυστικές για τους νέους ιατρούς.

Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δέχεται ιδιαίτερη πίεση, καθώς τα γύρω Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα. Η δε δική του υποστελέχωση του επίσης έχει άμεσο αποτέλεσμα την επιβάρυνση του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Αρκεί να σημειωθεί ότι τις μισές ημέρες του μηνός Μαρτίου το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν έχει στην εφημερία αναισθησιολόγο και καρδιολόγο, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα κινηθούν προς την Καλαμάτα, εάν χρήζουν αντιμετώπισης από τις παραπάνω ειδικότητες. Επίσης, ένα τεράστιο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη αξονικού τομογράφου με αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ασθενείς στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, προκειμένου να γίνει η συγκεκριμένη εξέταση με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των ασθενών”.

Τέλος, το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας απαιτεί: “1) Την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και στα δύο νοσοκομεία. 2) Την θέσπιση ειδικών κινήτρων για τις θέσεις που βγαίνουν επανειλημμένα άγονες”.

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>