«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Τελικά, υπεύθυνος ο «Βασίλης» και από  λίγο 2-3 άλλοι,  και λάδι «λαπάντι» οι μεγάλοι.

Έτσι τα κόμματα «πατσίζουν»  στις στημένες  κοκορομαχίες και όλα εν τάξει .

Ένα συγνώμη του αρμόδιου υπουργού Κ. Καραμανλή  δεν φθάνει και η κυνική δήλωση του Χ. Σπίρτζη  μας έχει  τρελάνει ,  Δεν τους αντέχει η κοινή γνώμη !

Φθάνει

  Όλα αυτά δείχνουν ότι η σήψη είναι τόσο βαθιά που δύσκολα  παίρνει γιατρειά.

Είναι πολύ μεγάλη  Το  πρόβλημα βρίσκεται στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρα μας, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα  κυβερνάει

 Θα τολμήσω  να κάνω μια βουτιά  στα βαθύτερα αίτια που  μας εμποδίζουν να επιτύχουμε το σκοπό μας.. Αυτά που μας συμβαίνουν είναι τα αποτελέσματα μιας μακράς  παθογένειας  του λαού μας, ενώ τα αίτια βρίσκονται βαθύτερα

1/ Είμαστε «δούλοι» στον εαυτόν μας 

  Ποτέ δεν κάναμε τον κόπο να τον  γνωρίσουμε (το γνώθι σαυτόν)να  κάνουμε   αυτοκριτική για    να βελτιώσουμε  τους διεστραμμένους εαυτούς μας, οι οποίοι κατατρύχονται από το ψέμα , την  κολακεία, τη φιλαυτία, τη φαυλότητα, την ανευθυνότητα , τη φιλοχρηματία, την έπαρση , την έλλειψη πειθαρχίας , ταπεινοφροσύνης, δικαιοσύνης, συνέπειας( λόγων και πράξεων) , την έλλειψη αναλήψεως ευθυνών, την ευθυνοφοβία, την έννοια του καθήκοντος  κ.α Επομένως, όλοι μας είμαστε εν δυνάμει «Βασίληδες».

Το δυστύχημα των Τεμπών  ήταν  αναμενόμενο, όπως θα είναι και στο μέλλον αν δομικά δεν διορθωθούμε.

Στην ψηφιακή εποχή της «νομοκρατίας» των υποχρεωτικών διαδικασιών τα ως άνω ελαττώματα είναι λίαν αρνητικά ως θανάσιμα , διότι θέτουν εκτός το σύστημα Εδώ έχει διαχρονικά ευθύνη η Παιδεία, η οποία έχει αποτύχει  Ιδού τα αρνητικά  αποτελέσματα των συνεχών και διαχρονικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και η υιοθέτηση ξένων προτύπων

2/Είμαστε δούλοι στους ξένους .

Ακόμη έχουν λόγο να μας «προστατεύουν» και να επεμβαίνουν οι «προστάτιδες δυνάμεις».

Οι νενέκοι μας  αγνοούν το λαό και   αναμένουν  εντολές έξωθεν. 

  Οι ΗΠΑ δεν έχουν  συμφέροντα στους σιδηροδρόμους .

Έχουν όμως συμφέροντα οι πετρελαϊκές  εταιρείες τους  και τα διυλιστήρια των δικών μας   μεγαλόσχημων.

Μετά τον πόλεμο οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες άρχισαν να  καταρρέουν  και το δίκτυο  να εγκαταλείπεται και να λεηλατείται .

Χρήματα έπεσαν πολλά από την ΕΟΚ και  από  την Ε.Ε αλλά κατασπαταλήθηκαν μεταξύ των ημετέρων και έφυγαν στο εξωτερικό.

Εδώ υπάρχει συλλογική  πολιτική και οικονομική  ευθύνη

3/ Είμαστε δούλοι στην Κομματοκρατία .

Με το θέμα δεν θα ασχοληθώ πολύ  διότι το ζούμε και τα τραύματα τα δεχόμαστε καθημερινά στο πετσί μας χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε τα πράγματα. Διότι αυτοί κρατούν και το μαχαίρι και το πεπόνι .

Ο λαός είναι αδύναμος να αντιδράσει .

Οι εκλογές είναι για το « θεαθήναι» και όποιο κόμμα και να ψηφίσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις.

Μόνο τα  ονόματα θα διαφέρουν.

Τίποτα δεν θα  αλλάξει.

Και αν κάποιος ευαγγελίζεται την αλλαγή τον  θέτουν εκτός νόμου  ή τον θάβουν τα ΜΜΕ.

Εδώ έχει ευθύνη ο Λαός και τα ΜΜΕ(οι δημοσιογράφοι)

4/ Είμαστε Δούλοι του Κρατικοσυνδικαλισμού .

Επειδή ο κρατικο-συνδικαλισμός είναι σιαμαίος αδελφός με την κομματοκρατία ισχύουν περίπου τα ίδια .

Όποιον και να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν καμιά βελτίωση διότι οι κρατικο-συνδικαλιστές φροντίζουν πρώτα για το ατομικό συμφέρον, μετά για το κόμμα και οι πολίτες τα θύματα των απεργιών τους .

Εδώ έχουν ευθύνη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τους αλλάξουν και οι πολίτες να αντιδρούν ανάλογα για την κάθε τρις και λίγο απεργίες

5/ Είμαστε δούλοι και στις θρησκείες 

Η δογματική πίστη δεν επιτρέπει στο άτομο να ενεργήσει λογικά .

Το ιερατείο  εναντιώνεται στους   θεσμούς και θεωρεί διαβολική κάθε αλλαγή.

Τούτο είναι ιδιαιτέρως έντονο στην ισλαμική θρησκεία.

Και αν σήμερα δεν έχουμε προβλήματα    σε λίγα χρόνια ασφαλώς  θα τα αντιμετωπίσουμε

Αδράνεια  υιοθετήσεως της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η χώρα μας έχασε πολλές ευκαιρίες να αναπτύξει την ψηφιακή τεχνολογία  διότι  το πελατειακό κράτος κατασπατάλησε τα κονδύλια  και βρεθήκαμε και στον τομέα αυτόν ουραγοί , πίσω ακόμη και από την Τουρκία που κάποτε υπερείχαμε πολύ .

Έτσι όλες οι δομές μας είναι απαρχαιωμένες και σαθρές Ευτυχώς, που ήρθε υπουργός ο Κυριάκος Πιερρακάκης και έκανε εσπευσμένα την ψηφιακή μεταρρύθμιση χωρίς ακόμη να έχει παγιωθεί καθολικά .

Υπάρχουν τομείς όπως οι Σιδηρόδρομοι, οι προσλήψεις  κ.α    που ακόμη το χαρτοβασίλειο, το ρουσφέτι και η συναλλαγή θριαμβεύει , δεν έχουν γραφτεί διαδικασίες(SOP Standing Operation Procedures) αρνούνται τις αξιολογήσεις κ,α.

Με την αστάθεια που θα  προκύψει  μετά τις εκλογές υπάρχει φόβος να έχουμε οπισθοδρόμηση στον κρίσιμο    ψηφιακό τομέα αν βγει ετερόκλητο  μωσαϊκό σχήμα .

Τότε  θα έχει χαθεί και η τελευταία ευκαιρία.

Όταν τα σύγχρονα τραίνα τρέχουν όπως τα παλιά αεροπλάνα (200-300χλμ/Ω)  είναι εγκληματικό να έχεις διαδικασίες της εποχής του Τρικούπη.

Αυτές δεν είναι ευθύνες του κάθε «Βασίλη» αλλά των υπουργών όλων των Κυβερνήσεων διαχρονικώς.

Αυτό  συνιστά προσχεδιασμένο και   αναμενόμενο έγκλημα.

 Η Ν.Δ ενώ έκανε άθλο και σωστή επανάσταση  στην ψηφιακή διακυβέρνηση όλα τα ακύρωσε  ένας νωθρότατος υπουργός του οποίου το μοναδικό «προσόν» ήταν  ότι διαθέτει το όνομα του  «εθνάρχη»   Όμως,  για τους γνώστες της ιστορίας  το όνομα αυτό  ευθύνεται για τη μέγιστη προδοσία της Κύπρου, Εχει μείνει ιστορική η φράση την οποία μας είπε στη ΛΑΕΔ Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο 1974 : «Η Κύπρος είναι μακριά» και την άφησε στο έλεος  του «Αττίλα 2» Για τους επιγόνους « μήπως και τα Τέμπη έπεφταν μακριά» όπως έδειξε η φοβερή καταστροφή (12/3/23)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>