«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ιδιωτικοποιούν το Ογκολογικό Παίδων. Τα ξεπουλάνε όλα!

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%cf%89%ce%bd

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και ο σύλλογος γονέων-ασθενών για την κατάθεση του σχεδίου νόμου του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων, τη στιγμή που όλη η χώρα βρίσκεται σε πένθος.

Στη Βουλή κατατέθηκε τη Δευτέρα, η τελευταία κατά πάσα πιθανότητα, νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας πριν από τις εκλογές και εν μέσω εθνικού πένθους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για το νομοσχέδιου του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει άμεσα τις νομοθετικές εργασίες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και κλείσει η Βουλή.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο συστήνεται το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των υγειονομικών.

Αντιδράσεις από τους γιατρούς

Με μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», υποστηρίζουν πως τις ίδιες ημέρες κατά τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί μάχονταν για να εμποδίσουν τη μετατροπή του Παιδοογκολογικού Νοσοκομείου του Παίδων «Αγία Σοφία» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με πρόσφατο Νομοσχέδιο, την ίδια στιγμή, συνέβη το δυσάρεστο γεγονός του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Την ώρα του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Παίδων μαζί με άλλα σωματεία, συλλόγους γονέων και φορείς διαμαρτυρόμασταν για καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τα παιδιά μας, καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την απόσυρση του νομοσχεδίου που ξεπουλάει το Παιδοογκολογικό σε ιδιώτες στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών του, εκείνο το πρωινό ξυπνήσαμε με τη δυσάρεστη είδηση του δυστυχήματος στα Τέμπη», λένε οι γιατροί της 5 μελούς επιτροπής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Οι γιατροί καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο, Τρίτη, στη 1.00 το μεσημέρι στο κεντρικό αμφιθέατρο και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν αποτελεί άλλη μια κακή στιγμή.

Ούτε μονάχα ένα ανθρώπινο λάθος.

Αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών και της αντιμετώπισης των μέτρων και μέσων ασφαλείας σε αυτές ως κόστος.

Κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν γνώριζε…», τονίζουν εργαζόμενοι γιατροί του Παίδων.

Και οι γιατροί συνεχίζουν λέγοντας ότι «για όσους αναρωτιούνται πως σήμερα, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της τεράστιας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας γίνονται τέτοια λάθη… Να το σκεφτούν, γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι ο γιατρός που δούλευε 40 ώρες άυπνος και έκανε ένα λάθος.

Να είναι ο νοσηλευτής που δούλευε σερί βάρδιες με 60 ασθενείς υπό την ευθύνη του και έκανε ένα λάθος στη νοσηλεία.

Να είναι ο τραυματιοφορέας που επειδή χάλασε το ασανσέρ δεν μπόρεσε να μεταφέρει γρήγορα τον ασθενή.

Και πάει λέγοντας. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε, κι εμείς δουλεύουμε σε άκρως επισφαλείς συνθήκες, τόσο για εμάς όσο και για τους ασθενείς μας.

Κι ας έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για τους κινδύνους που υπάρχουν…».

Αντιδράσεις και από τον σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο

Από την πλευρά του ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα», αναφέρει ότι «δεν θα πρέπει να αποσχιστούν τα ογκολογικά τμήματα από τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

O καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι παιχνίδι.

Δεν ρωτηθήκαμε, ούτε καν ενημερωθήκαμε. Ούτε οι γιατροί μας ούτε και εμείς οι γονείς.

Όλοι, το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο».

Οι γονείς διαμαρτύρονται λέγοντας ότι «τώρα, εν μέσω εθνικού πένθους, συνεχίζουν να μας πουλάνε το παραμύθι ότι το ξεπούλημα του Παιδοογκολογικού θα γίνει για το καλό όλων μας, των παιδιών, των εργαζομένων, για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του.

Όπως έτσι ξεπουλήθηκαν οι μεταφορές, ο σιδηρόδρομος, τα λιμάνια, η ενέργεια κ.λπ. Πάντα στο όνομα της εξυγίανσης και της βελτίωσης.

Επειδή λοιπόν ξέρουμε και εμείς στο νοσοκομείο τι εστί συνειδητή υποβάθμιση ώστε να μας φανούν οι ιδιώτες-σωτήρες, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημα μας».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις μεταμοσχεύσεις, ενώ ρυθμίζονται και θέματα όπως για τα φάρμακα, το clawback, τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τους φαρμακευτικούς συλλόγους κ.ά.

Ξεπουλάνε τα πάντα. Θα θες μια περιουσία για να γίνει το παιδί σου ή το εγγόνι σου καλά.. Εάν δεν έχεις χρήματα, θα πηγαίνεις σαν το σκυλί στο αμπέλι..

ΚΙΝΗΜΑ 21 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ

https://ellas21.com/ιδιωτικοποιούν-το-ογκολογικό-παίδων/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>