«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η τουρκιά και η Ουγγαρία το παίζουν ουδέτερες/ και η Ελλάδα κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία;;;;;;; Καλά γιατί κρατάμε ακόμα αυτούς τους 300+2 δολοφόνους της εγκάθετης βουλής;;;;;;;

Θα γίνει η Ουκρανία ένα νέο Αφγανιστάν χωρίς κατάπαυση του πυρός;

Η Ουγγαρία ξεφεύγει και πάλι από το κοινό μέτωπο της Ουκρανίας – ο Πρωθυπουργός Orbán θέτει άβολες ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και έρχεται σε ρήξη ακόμη πιο βαθιά με τον ανατολικό γείτονα. Είναι η εκεχειρία η διέξοδος από τον πόλεμο;

IMAGO / Xinhua

Viktor Orbán στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 15 Δεκεμβρίου 2022

Στον πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, μια ουκρανική μονάδα ουσιαστικά εξαφανίστηκε γύρω στο τέλος του έτους – το 128ο ορεινό τάγμα πεζικού από το Μουκάτσεβο, μια πόλη με περίπου 90.000 κατοίκους στη νοτιοδυτική συνοριακή περιοχή με την Ουγγαρία.

Δεν είναι μια αναφορά που θα είχε φτάσει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι η καθημερινότητα ενός δολοφονικού πολέμου. κι όμως έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς είναι Ούγγροι.

Η περιφέρεια Zakarpattia προσαρτήθηκε στη Σοβιετική Ένωση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια έγινε μέρος της Ουκρανίας που προέκυψε.

 Όπως πάντα σε τέτοιες ευρωπαϊκές παραμεθόριες περιοχές, ζεις από αυτήν την πλευρά των συνόρων ή εκεί, σε κάθε περίπτωση έχεις συγγενείς και φίλους και στις δύο πλευρές των συνόρων.

 Το σκληρό τέλος του τάγματος Jäger συγκλονίζει την Ουγγαρία, η οποία θεωρεί τον εαυτό της ως την προστατευτική δύναμη των συμπατριωτών της στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος πλησιάζει, πιάνει συναισθηματικά τους πολίτες μιας χώρας της Ε.Ε.

Η Ουκρανία καλεί τον Ούγγρο πρεσβευτή

Οι εντάσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Ουκρανίας αυξάνονται αυτές τις μέρες.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έκανε «απαράδεκτες» δηλώσεις για την Ουκρανία , γι’ αυτό και το Κίεβο κάλεσε τον Ούγγρο πρεσβευτή.

 Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεχ Νικολένκο.

Όπως γράφει ο Νικολένκο στο Facebook, ο Ορμπάν συνέκρινε την Ουκρανία με το Αφγανιστάν μπροστά σε δημοσιογράφους και το αποκάλεσε «η χώρα του κανενός».

Τα λόγια οδηγούν σε διπλωματικά κουβάρια μέσα σε λίγες ώρες.

«Η ανακοίνωση της κλήσης του πρέσβη σηματοδοτεί ένα νέο χαμηλό επίπεδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων.

Η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα επικρίνει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας , υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν αποδυναμώσει σημαντικά τη Μόσχα ενώ απειλεί να καταστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία.

Συζητήθηκε επίσης αν η Ουγγαρία ήθελε να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να απελευθερώσουν τις επιδοτήσεις για τη Βουδαπέστη», γράφει το Der Spiegel . 

Σε αντίθεση με το Der Spiegel , η  TE ήταν παρούσα σε έναν στενό κύκλο δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στην οποία χρησιμοποιήθηκαν οι προβληματικοί όροι.

 Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Orbán αθωώνει ρητά.

Δεν υπάρχουν στελέχη τύπου όπως στο Βερολίνο που αναγκάζουν τους δημοσιογράφους να αντιμετωπίζουν αυτό που έχουν βιώσει αυστηρά «κάτω των 3», πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατονομαστεί ούτε το περιεχόμενο ούτε ο ομιλητής.

Έτσι μετατρέπεις τους δημοσιογράφους σε χαζούς έμπιστους.

Στην καλύτερη περίπτωση, επιτρέπεται “κάτω από 2” – περιεχόμενο ναι, πηγή όχι. Όταν ρωτήθηκε για ανησυχία, ο Orbán λέει ρητά “One”: “Εμμένω σε αυτό που λέω, γιατί να μην το γράψεις;”

Τι λέει λοιπόν ένας αρχηγός κυβέρνησης κάτω από το «Ένας» σε μια χώρα που επιπλήττεται για δήθεν παρεμπόδιση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη;

Καμία ελπίδα εξάντλησης ήττας της Ρωσίας

Ο Όρμπαν καταστρέφει την ελπίδα ότι αργά ή γρήγορα ο Πούτιν θα εγκαταλείψει τον πόλεμο.

Άλλωστε, οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν και οι ηττημένοι στον πόλεμο δεν κερδίζουν τις εκλογές, ακόμη και τις στημένες.

Η Ρωσία είναι επίσης αδιάφορη για την απομόνωση στη Δύση.

Μάλλον επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τη Ρωσία και ότι η χώρα στέκεται μόνη της.

Και η Ρωσία έχει πλέον μετατρέψει την οικονομία της σε οικονομία πολέμου.

Η αναπλήρωση όπλων και πυρομαχικών τρέχει, η πολεμική μηχανή έχει ξεκινήσει.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν είναι ο φιλορώσος που του αρέσει να τον παρουσιάζουν.

Λέει ότι γνωρίζει τη σκληρότητά τους.

Άλλωστε το 1956 απαγχονίστηκε από τους Ρώσους ο τότε πρωθυπουργός και προκάτοχος Ίμρε Νάγκι.

Αλλά η γνώση του αντιπάλου είναι πιο χρήσιμη από την αυτοπεποίθηση που δεν αντανακλάται.

Μέρος της ανάλυσης είναι ότι δεν υπάρχει ένδειξη ρωσικής αδυναμίας.

Η ιστορία απλώς επαναλαμβάνεται.

Στους πολέμους, η Ρωσία είναι αρχικά αδύναμη – αποτέλεσμα της διαφθοράς, της προχειρότητας, των ανίκανων διοικητών, των τερατωδών τακτικών λαθών.

Αλλά πολύ σύντομα στραφείτε στη Ρωσία γύρω, κινητοποιεί τις δυνάμεις του και μαθαίνει γρήγορα.

Αυτή είναι και η εμπειρία που έπρεπε να ζήσει η γερμανική Βέρμαχτ μετά από εντυπωσιακές αρχικές επιτυχίες.

Η Ουκρανία κατάφερε επίσης αρχικά να επιφέρει τεράστιες ήττες στη Ρωσία.

Τώρα όμως η Ρωσία εισέρχεται στη δεύτερη φάση, με την υποστήριξη της βιομηχανικής πολεμικής της μηχανής και του ικανού πληθυσμού της.

Τώρα μπορεί και θα κινητοποιήσει πολλούς στρατιώτες – πολλαπλάσιο από αυτό που η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κάνει μόνο από άποψη αριθμού.

Η Ρωσία παίζει για τον χρόνο, πάντα, και βλέπει τον χρόνο με το μέρος της και σε αυτόν τον πόλεμο.  

Φυσικά, τα όπλα υψηλής τεχνολογίας είναι πολύτιμα – αλλά στο τέλος ο πόλεμος θα κριθεί με τις μπότες στο έδαφος.

Ο Όρμπαν εξάγει τα συμπεράσματά του από αυτή την ανάλυση.

Ούτε οι ΗΠΑ, και σίγουρα όχι η ΕΕ, είχαν κάποια διακριτή στρατηγική εκτός από την ενίσχυση της νόμιμης αντίστασης της Ουκρανίας.

 «Πρώτα ήταν 5.000 κράνη, τώρα είναι τανκς», χλευάζει τη σταδιακή κλιμάκωση της κυβέρνησης Scholz.

Ήδη ζητούνται μαχητικά αεροπλάνα.

Λογικά, εάν η Ουκρανία ξεμείνει από άνδρες νωρίτερα παρά αργότερα, τα χερσαία στρατεύματα θα είναι τελικά αναπόφευκτα. 

Ποιο είναι το πολεμικό σχέδιο της Ρωσίας;

Ποιο είναι όμως το πολεμικό σχέδιο της Ρωσίας;

Η κατάκτηση της Ουκρανίας δεν είναι – και εδώ είναι η λέξη που εξοργίζει το Κίεβο: Μια κατάκτηση της Ουκρανίας θα ακολουθούσε αμέσως ένας ανελέητος ανταρτοπόλεμος.

Οι φρικαλεότητες του πολέμου έχουν καταστρέψει κάθε προθυμία στην Ουκρανία να αποδεχθεί ένα καθεστώς μαριονέτα εξαρτημένο από τη Ρωσία.

«Και τότε η Ουκρανία δεν ανήκει σε κανέναν.

Ακριβώς μετά την κατοχή του Αφγανιστάν από τα ρωσικά στρατεύματα, η Ρωσία γνώρισε την πικρή της ήττα στον βάναυσο, αυτοκαταστροφικό ανταρτοπόλεμο – που είχε ήδη διαρκέσει κατά της σοβιετικής κατοχής στη δεκαετία του 1950.

Οι πολεμικοί στόχοι, λέει ο Orbán, αναπτύσσονται στον πόλεμο.

Η Ρωσία έπρεπε να εγκαταλείψει τους αρχικούς της στόχους.

Η Ρωσία στοχεύει τώρα σε μια ουδέτερη ζώνη κατά μήκος της γραμμής επαφής του Ντονμπάς, η οποία τώρα αμφισβητείται.

Η ολοκληρωτική καταστροφή, η κυριολεκτικά καμένη γη, η βάναυση καταστροφή και η καταστροφή μαζί με το σκάψιμο και τις οχυρώσεις του ρωσικού στρατού είναι η ένδειξη.

Ένα είδος «ζώνης θανάτου» μεταξύ της δυτικής Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη;

Ο Όρμπαν το βλέπει αυτό ως ευκαιρία και ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός.

Τότε τα πράγματα γίνονται κουραστικά, με τις προπαρασκευαστικές ομάδες και τον ΟΗΕ και σοφούς να διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις.

 Θα πρέπει να καθοριστούν περιοχές, να διαμορφωθούν και να γίνουν διαπραγματεύσεις, να υποσχεθούν εγγυήσεις – μια διαδικασία που θα διαρκέσει περισσότερους από μήνες.

Μια τέτοια κατάπαυση του πυρός, ωστόσο, αποκλείεται από το Κίεβο, το οποίο έχει διακηρύξει τον στόχο της ανακατάληψης των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών – όπως αυτή τη στιγμή από τις ΗΠΑ, που απέχει πολύ από εχθροπραξίες.

Στην Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, η Γερμανία είναι ο πικρός χαμένος: Πρέπει να αγοράσει ακριβό LNG από τις ΗΠΑ αντί για φθηνό φυσικό αέριο αγωγών. έχει χάσει την προνομιακή της θέση ως εταίρος των ΗΠΑ με την Πολωνία. Εκεί η οικονομία ανθεί, ενώ στη Γερμανία καταρρέει.

Η Γερμανία υποφέρει.

Το εθνικό της συμφέρον είναι ξεκάθαρο, αλλά δεν μπορεί να το ακολουθήσει.

Επίσης γιατί οι Πράσινοι έχουν αποδειχθεί «οι καλύτεροι φίλοι της Αμερικής στη γερμανική ιστορία».

Για το εθνικό συμφέρον

Ο Orbán αναφέρεται ρητά στον Klaus von Dohnanyi και στο βιβλίο του National Interests .
«Δεν είναι η Ευρώπη που μετράει σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, μόνο η ασφάλεια των ΗΠΑ! Δεν μας ζητάνε! 

Ο πραγματικός κίνδυνος της ολοκληρωτικής καταστροφής της Ευρώπης πηγάζει από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι πρωτίστως γεωπολιτικό συμφέρον των ΗΠΑ. 

Σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης σύμφωνα με τη στρατηγική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Ευρώπη θα γινόταν το μοναδικό θέατρο πολέμου, χωρίς κανένα άμεσο κίνδυνο για την πατρίδα των ΗΠΑ. 

Η Γερμανία, ωστόσο, ως πιθανώς η κεντρική βάση ανεφοδιασμού, θα εκτεθεί σε άμεσες επιθέσεις με πυραύλους. 

Σήμερα, ως στρατιωτικός οργανισμός, το πυρηνικό ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εγγύηση για την ακεραιότητα της Ευρώπης».

Ο Orbán είναι αρκετά απομονωμένος με την ανάλυσή του στην ΕΕ, αν και αυτές τις μέρες τα ουγγρικά μαχητικά Gripen έχουν αναλάβει ακόμη και την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Σλοβακίας επειδή τα ρωσικά μηχανήματα MIG της Σλοβακίας δεν λειτουργούν πλέον χωρίς Ρώσους τεχνικούς. 

Τι είναι η ΕΕ για την Ουγγαρία;

Ο Όρμπαν απορρίπτει το επιθυμητό ενιαίο κράτος της ΕΕ και εμμένει στην αρχική ιδέα της ένωσης κυρίαρχων κρατών.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, δεν θέλει να συμμετάσχει σε μαζική μετανάστευση όπως η Γερμανία ή η Γαλλία. και απορρίπτει τον προσανατολισμό της κοινωνικής πολιτικής προς τις σεξουαλικές μειονότητες και τα προνόμιά τους καθώς και την πολιτική των φύλων υπέρ ενός οικογενειακού προσανατολισμού.

Απορρίπτει τον τυφλό ενθουσιασμό για την ΕΕ καθώς και την αποχώρηση.

 Εδώ οι κοροϊδίες του γίνονται ακόμη πιο βίαιες. Στην ΕΕ θεωρείται ταραχοποιός και η απόλυσή του από την Επιτροπή επιδιώκεται με δημόσια εχθρότητα.

 Ποιος στις Βρυξέλλες παίρνει στα σοβαρά τα αποτελέσματα των εκλογών;

Οι εντάσεις με την Ουκρανία αυξάνονται με αυτή την ανανεωμένη θέση για την κατάπαυση του πυρός.

Οι πρόσφατοι νόμοι της Ουκρανίας έχουν απαγορεύσει όχι μόνο τη χρήση της ρωσικής γλώσσας, αλλά και της ουγγρικής, η οποία είναι εγγενής σε περίπου ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αυτό το θέμα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο μετά τον πόλεμο. Σαν να μην υπήρχαν άλλα προβλήματα, το Κίεβο διέλυσε το θρυλικό «Turul» στα ουγγρικά εδάφη, ένα είδος θαυματουργού πουλιού γερακιού και αετού, ένα δημοφιλές μνημείο.

 Το θρυλικό ζώο συμβολίζει τον ιδρυτικό μύθο της Ουγγαρίας.

Στην Ουκρανία, τίποτα δεν επιτρέπεται να θυμίζει την ιστορική προέλευση.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας αναζωπυρώνει παλιές συγκρούσεις ενώ νεαροί στρατιώτες πεθαίνουν.

Στον τάφο όλοι είναι το ίδιο βουβοί.

Wird ohne Waffenstillstand aus der Ukraine ein neues Afghanistan?

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>