«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα «αθώα» συμπτώματα από την αταξία γλουτένης που προσβάλλει το νευρικό σύστημα….

 

Η αταξία γλουτένης είναι μια αυτοάνοση διαταραχή, στην οποία τα αντισώματα που απελευθερώνονται κατά την πέψη της γλουτένης προσβάλλουν κατά λάθος μέρος του εγκεφάλου. 

Αταξία γλουτένης – Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι.

Αν και οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πέψη αυτής της πρωτεΐνης, πολλοί έχουν δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη).

Τα άτομα που έχουν δυσκολία στην πέψη της γλουτένης μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα με το πεπτικό σύστημα και να αναπτύξουν βλάβη στο λεπτό έντερο, κάθε φορά που τρώνε κάτι που περιέχει γλουτένη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντίδραση του σώματος στη γλουτένη μπορεί να γίνει αρκετά σοβαρή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σώμα αρχίζει να προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αταξία γλουτένης.

Τι συμβαίνει στην αταξία γλουτένης.

  Όταν κάποιος έχει αταξία γλουτένης, τα αντισώματα που απελευθερώνονται όταν χωνεύει την γλουτένη προσβάλλουν ένα μέρος του εγκεφάλου, που ονομάζεται παρεγκεφαλίδα.

Η παρεγκεφαλίδα είναι το τμήμα του εγκεφάλου, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού πάνω από τον αυχένα.

Η παρεγκεφαλίδα είναι υπεύθυνη για την κίνηση και έχει άμεσο αντίκτυπο σε δραστηριότητες όπως: ισορροπία  ομιλία    στάση σώματος  περπάτημα  τρέξιμο

Τα συμπτώματα στην αταξία γλουτένης ξεκινούν από ήπια και βαθμιαία χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου.

Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η εν λόγω κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι όσοι υποφέρουν από αταξία γλουτένης θα παρουσιάσουν σημάδια παρεγκεφαλικής ατροφίας.

Αυτό είναι η συρρίκνωση της παρεγκεφαλίδας. Δυστυχώς, η αταξία γλουτένης είναι μια σχετικά νέα ανακάλυψη και δεν είναι ακόμη ευρέως αποδεκτή από τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής.

Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολη τη διάγνωση και τη σωστή θεραπεία.

Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες ερευνητών αφιερωμένες στη διάδοση των πληροφοριών σχετικά με αυτήν τη σπάνια κατάσταση.  

Συμπτώματα.

  Η αταξία γλουτένης είναι μια προοδευτική κατάσταση, που σημαίνει ότι τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινούν από ήπια και σχεδόν απαρατήρητα και να εξελίσσονται βαθμιαία σε σοβαρά.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα άλλων συνθηκών αταξίας, γεγονός που μπορεί να καταστήσει δύσκολη την ακριβή διάγνωση.

 Μερικά από τα πιο τυπικά συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άτομο είναι τα εξής: προβλήματα με γενικές κινήσεις, όπως το περπάτημα, ο έλεγχος των χεριών  αστάθεια  θέματα με τον συντονισμό κινήσεων  απώλεια ακρίβειας δεξιοτήτων κίνησης, όπως η ικανότητα να γράφετε ή να κουμπώνετε ένα πουκάμισο  δυσκολία στην ομιλία  προβλήματα όρασης  συμπτώματα νευρικής βλάβης στα άκρα.

  Αν και η αταξία γλουτένης είναι ένα πρόβλημα ευαισθησίας του οργανισμού στην γλουτένη, τα πεπτικά προβλήματα δεν είναι τυπικά ένα σύμπτωμα.

Εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου  Η αταξία γλουτένης είναι μια αργά προοδευτική ασθένεια.

Είναι πολύ παρόμοια με άλλους τύπους αταξίας που επηρεάζουν επίσης την παρεγκεφαλίδα.

Αυτό μπορεί να δυσχεράνει τη διάγνωση, ή την αναγνώριση ως συγκεκριμένη, θεραπεύσιμη κατάσταση.

Δεν είναι ασυνήθιστο να επηρεάζονται πρώτα οι γενικές δεξιότητες κίνησης του ατόμου, κάτι που αποδεικνύεται συνήθως από πρόβλημα στο περπάτημα.

Ένα άτομο είναι πιο πιθανό να: σκοντάφτει παραπατάει έχουν έναν μη φυσιολογικό τρόπο βαδίσματος Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να παρατηρεί προβλήματα με: ζάλη απώλεια ισορροπίας, όταν στέκεται δυσκολία στην ομιλία την γραφή και το να ντύνει τον εαυτό του.

Όταν ένα άτομο εμφανίζει πρώτα αυτά τα συμπτώματα, είναι πιθανό ότι προλαβαίνει να αντιστρέψει την εξέλιξη της ασθένειας, μέσω της εξάλειψης της γλουτένης από την διατροφή του.

Εάν, ωστόσο, η κατάσταση δεν υποχωρήσει τα επιδεινωμένα συμπτώματα μπορεί να γίνουν μόνιμα.

Πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται;  

Η αταξία γλουτένης εξακολουθεί να μην είναι μια πλήρως αναγνωρισμένη κατάσταση.

Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών.

Μερικοί ερευνητές εκτιμούν ότι πιθανώς έως και το 41% όλων των ανθρώπων με αταξία άγνωστης προέλευσης, μπορεί να έχει αταξία γλουτένης.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πολύ χαμηλότερους αριθμούς.

Μια ανασκόπηση επιμέρους μελετών έδειξε ότι η ασθένεια προσβάλλει περίπου το 23% των ασθενών με “ανεξήγητη” αταξία.

  Θεραπεία  

Η θεραπεία είναι σχετικά απλή και περιλαμβάνει πλήρη αφαίρεση κάθε γλουτένης από τη διατροφή ενός ατόμου.

Όλες οι γλουτένες, συμπεριλαμβανομένων των ιχνοστοιχείων, πρέπει να αφαιρεθούν εξ ολοκλήρου από τη διατροφή του ασθενούς.

Ακόμα και μικρές ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν την περαιτέρω εξέλιξη της ασθένειας.

Τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστούν κάποιο χρόνο για να βελτιωθούν, ακόμη και μετά την αφαίρεση της γλουτένης από τη διατροφή.

Είναι σημαντικό ο ασθενής να ελέγχει σχολαστικά τα συστατικά σε όλα τα προϊόντα διατροφής του, για να αποφευχθεί ακόμα και η συμπτωματική κατανάλωση γλουτένης.

Δεν συμφωνούν όλοι οι γιατροί στο ότι η αφαίρεση της γλουτένης από τη διατροφή θα βελτιώσει τα συμπτώματα κάποιας ανεξήγητης αταξίας.

Ως εκ τούτου, μπορεί να μην συστήσουν ή ούτε καν να αναφέρουν την εξάλειψη της γλουτένης από την διατροφή του ασθενούς, ως μέτρο αντιμετώπισης της αταξίας που τον ταλαιπωρεί.

Ωστόσο, μη-επιβεβαιωμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αφαιρούν τη γλουτένη από την διατροφή τους, θα δουν βελτιώσεις στα συμπτώματα της αταξίας τους.

 Διάγνωση  Είναι απίθανο ότι θα σας γίνει συγκεκριμένη διάγνωση για αταξία γλουτένης.

Πολλοί γιατροί δεν θα σας κάνουν καν εξετάσεις για κάτι τέτοιο, λόγω άλλων πιο αναγνωρισμένων μορφών αταξίας.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση της κατάστασης είναι επίσης σχετικά νέες.

Οι ερευνητές συστήνουν τη εφαρμογή τεχνικών που χρησιμοποιούν οι γιατροί για τη διάγνωση της κοιλιοκάκης, όπως οι εξετάσεις αίματος.

Ένα θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης δείχνει ότι το άτομο πρέπει να ξεκινήσει μια αυστηρή δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Εάν τα συμπτώματα βελτιωθούν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το άτομο να έχει αταξία γλουτένης.

Τότε πρέπει να παραμείνει σε αυστηρή διατροφή χωρίς γλουτένη για το υπόλοιπο της ζωής του, για να σταματήσει η εξέλιξη της ασθένειας.  iatropedia

https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>