«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ

Μπορεί να είναι εικόνα πουλί και φύση

Πάλεψε για την ιερή του Γη, κατατρόπωσε δεκάδες φορές τους Σπαρτιάτες, με λιγοστές πάντα δυνάμεις γύρω του, προέβαινε σε συνεχείς καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον των εχθρών της πατρίδας του.

Δεν δίστασε να μπει βράδυ στη Σπάρτη μέσα κι να αφήσει αναμνηστικό της παρουσίας του στο ναό της Χαλκιοίκου Αθηνάς.

Ναι, Αυτός ήταν ο αγαπημένος του Δία του Ιθωμάτα.

Δεν δίστασε να τα βάλει με τους Διοσκούρους, τους Θεούς τους ίδιους για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της γης του!

Στην απάτητη Είρα μάζεψε το λαό του κι συνέχισε να πλήττει τον εχθρό για 11 περίπου χρόνια.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ, Ο ΦΟΒΟΣ ΚΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ!

Ούτε ο θάνατος δεν τον πλησίαζε!

Όταν αιχμάλωτος ρίχτηκε στον Καιάδα μετά από προδοσία, ο ΑΕΤΟΣ του Δία τον έσωσε κι πάλι γύρισε στο λαό του να συνεχίσει τον αγώνα του!

Έκρυψε τα ιερά σκεύη της πόλης του στην κορυφή της Ιθώμης για να εκπληρωθεί η προφητεία που ήθελε ελευτερωθή η πόλη του αν τα Ιερά κι τα Όσια παρέμεναν ασφαλισμένα.!

Την ιερή του Ασπίδα είδε αφιερωμένη στον Τροφώνιο Θεό ο Παυσανίας ο περιηγητής μας όταν μυήθηκε στα εκεί Μυστήρια!

Ήταν πάνω ένας περήφανος Αετός με ανοιχτά τα φτερά από τη μία άκρη της ασπίδας στην άλλη!

Αυτός είναι ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ!

Ο ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΙΘΩΜΑΤΑ ΔΙΟΣ, ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ , Ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ!

Έδωσε τα πάντα περήφανα για τη πατρίδα του την οποία αργότερα ανοικοδόμησε ο άλλος μεγάλος πολεμιστής φιλόσοφος ο Επαμεινώνδας.

Κι αυτό το έπραξε γιατί κατ’ υπόδειξη των Θεών, παρέλαβε την Ασπίδα του Αριστομένους από το Τροφώνιον Άντρον για να του διασφαλίσει τη νίκη έναντι των Σπαρτιατών, για να σώσει τη πατρίδα του κι την τιμή του λαού του!

Έτσι ήταν τα Ιερά κι τα Όσια των Ελλήνων!

Περήφανα κι ανυπότακτα!

Τώρα πια, πως μπορούν αυτοί οι τεράστιοι Πρόγονοι να εμπιστευτούν σε μας την Ιερή ΤΟΥΣ Ασπίδα όταν καταργήσαμε κι καταστρέψαμε κάθε εστία ιερού πυρός στην Ελλάδα;

Απαρνηθηκαμε αυτά που είχαμε.

Τώρα πια μόνο οίκτος μας αξίζει.

Για την κατάντια μας.

Σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη Χώρα…

Τα χέρια είναι παράλυτα, και τα σφυριά παρμένα

και δε σφυροκοπά κανείς τ’ άρματα..

Κρίμα. Κρίμα.

Τραγούδι των ηρώων! Εμπρός, τραγούδι των ηρώων!

Απάνου από τ’ απόσταχτα, άναψε, ω φλόγα, λάμψε…

Φλόγα, εσύ τότε αβοήθητη κι έρμη εσύ φλόγα, κρύψου,

και κάμε τη μνημούρι σου τη στάχτη, και μη σβήσεις!

Δεν ξέρω· ξέρω πως θα ’ρθεί, και με το πέρασμά της,

μέγα και θείο και μυστικό κι αξήγητο, θα σκύψουν

οι κορφές όλες, οι φωτιές θα ξαναδώσουν όλες…

Κι όταν τριγύρω σου οι φωτιές ανάψουν πάλε οι πλάστρες,

ξαναζωντάνεψε κι εσύ και ρίξου, ω φλόγα, ω φλόγα,

και κύλησε και πέρασε στα διάπλατα της χώρας,

και στης ψυχής τ’ απόβαθα, και πλάσε τα και ζήσ’ τα..

Σβησμένες όλες οι φωτιές, τραγούδι των ηρώων!

(30 του Οχτώβρη 1902.

Κωστής Παλαμάς )

 Αλίκη Δημητρίου

 Γιώργο παναγιώτου

Μοιραστείτε το!

2 comments to Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ

  • ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΜΥΡΛΗΣ

    Εξαιρετικό και συνάμα διδακτικό.
    Η διαφορά που υπάρχει είναι ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι Έλληνες είναι μπάσταρδοι και ότι η κομματοκρατία και η συναλλαγή δεν αναδεικνύει τον καλύτερο αλλά αυτόν που καλύτερα συναλλάσσεται και διαπραγματεύεται, που διαθέτει χρήμα και προνόμια

    • Δεν είναι φίλε μου μόνο μπάσταρδοι, είναι προδοτες, είναι ανήθικες και ανώμαλες ψυχές, είναι σάπιες ψυχές, Είναι μισογύνηδες, αυτό που με συγκλονίζει είναι ότι αυτά τα κατακάθια ψηφίζονται και έχουν την εξουσία;;;;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>