«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανακάλυψαν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη

.

 θα ήθελα να κάνω μια μικρή εισαγωγή.

Οι επιστήμονες έχουν δικαίωμα, έως υποχρέωση να δουν πως μπορούν να προστατέψουν την γη! Από εκεί και πέρα όμως να πουλάνε τρόμο κάθε ημέρα είναι προσβλητικό και άκρος επικίνδυνο, να τρομοκρατούν τον κόσμο.

Ας κρατούν τις έρευνές τους για την επιστήμη, αφού δεν υπάρχει λόγος να  κοινοποιούνται.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για πολλά χρόνια, ένας πιθανός δολοφόνος της Γης κρυβόταν πίσω από τον Ήλιο.

 Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν μεγάλο αστεροειδή του οποίου η τροχιά αργά ή γρήγορα θα συμπέσει με την τροχιά της Γης, αναφέρει το CNN.

Μια σύγκρουση μαζί του θα μπορούσε να καταστρέψει όλη τη ζωή στον πλανήτη, γράφει ο συγγραφέας του άρθρου Ashley Strickland.

Οι αστρονόμοι εντόπισαν τρεις αστεροειδείς κοντά στη Γη να κρύβονται στο φως του ήλιου. Ένας από αυτούς είναι ο μεγαλύτερος από όλους τους αστεροειδείς που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία οκτώ χρόνια και θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τη Γη.

Οι αστεροειδείς ανήκουν στην ομάδα που βρίσκεται στις τροχιές της Γης και της Αφροδίτης. Αλλά η παρατήρησή τους είναι απίστευτα δύσκολη γιατί το έντονο ηλιακό φως τους κρύβει από τα τηλεσκόπια.

Ως εκ τούτου, οι αστρονόμοι εκμεταλλεύτηκαν χωρίς δισταγμό την ευκαιρία να παρατηρήσουν κατά τη σύντομη περίοδο του λυκόφωτος.

 Η διεθνής ομάδα παρατήρησε αυτούς τους διαστημικούς βράχους χρησιμοποιώντας την κάμερα Dark Energy, η οποία είναι εξοπλισμένη με το τετράμετρο τηλεσκόπιο Victor Blanco στο Διαμερικανικό Παρατηρητήριο Cerro Tololo στη Χιλή.

Οι επιστήμονες δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Astronomical Journal.

Ένας αστεροειδής, που ονομάζεται 2022 AP7, έχει πλάτος ενάμιση χιλιόμετρο.

Βρίσκεται σε μια τροχιά που θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Γη στο μέλλον, αλλά είναι δύσκολο για τους ερευνητές να υπολογίσουν πότε θα συμβεί αυτό.

«Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών μας στο λυκόφως, ερευνούμε την περιοχή μέσα στις τροχιές της Γης και της Αφροδίτης σε αναζήτηση αστεροειδών», έγραψε σε δελτίο τύπου ο επικεφαλής συγγραφέας Scott Sheppard, αστρονόμος στο Εργαστήριο Γης και Πλανητών στο Ινστιτούτο Επιστήμης Carnegie στην Ουάσιγκτον.

“Σήμερα ανακαλύψαμε δύο μεγάλους αστεροειδείς κοντά στη Γη με διάμετρο ενός χιλιομέτρου.

Ονομάζουμε αστεροειδείς αυτού του μεγέθους “πλανήτες δολοφόνους””, είπε.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτός ο αστεροειδής διασχίζει την τροχιά της Γης, αλλά αυτό συμβαίνει όταν η Γη βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του Ήλιου.

Αυτό το σχέδιο κίνησης θα διαρκέσει για αιώνες, καθώς χρειάζονται πέντε χρόνια για έναν αστεροειδή να κάνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, η τροχιακή κίνηση του αστεροειδούς θα συμπέσει με αυτή της Γης.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν την ακριβή τροχιά του αστεροειδούς, επομένως δεν μπορούν να πουν πόσο επικίνδυνος θα είναι στο μέλλον.

Αλλά προς το παρόν, “θα μείνει μακριά από τη Γη”, είπε ο Shepard.

Ένας αστεροειδής κοντά στη Γη σε μέγεθος ενός χιλιομέτρου ή περισσότερο «θα είχε καταστροφική επίδραση στη ζωή όπως τη γνωρίζουμε», είπε ο επιστήμονας.

Η σκόνη και η ρύπανση θα γεμίζουν την ατμόσφαιρα της Γης για τα επόμενα χρόνια.

Ο πλανήτης θα κρυώσει και το φως του ήλιου δεν θα φτάσει στην επιφάνεια του.

«Θα υπάρξει μια μαζική εξαφάνιση, όπως η Γη δεν έχει δει εδώ και εκατομμύρια χρόνια», είπε ο Σέπαρντ.

Τα επόμενα δύο χρόνια, η ερευνητική ομάδα αναμένει να ανακαλύψει ακόμη περισσότερους αστεροειδείς που σχετίζονται με τους «δολοφόνους πλανητών» κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν σχεδόν χίλια αντικείμενα κοντά στη Γη μεγαλύτερα από ένα χιλιόμετρο.

Χάρη στις παρατηρήσεις που έγιναν την τελευταία δεκαετία, το 95% τέτοιων αντικειμένων έχουν ανακαλυφθεί.

Δύο άλλοι αστεροειδείς, ο 2021 LJ4 και ο 2021 PH27, βρίσκονται σε ασφαλέστερες τροχιές και δεν αποτελούν απειλή για τη Γη.

Αλλά οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για τον αστεροειδή 2021 PH27 επειδή είναι ο πλησιέστερος γνωστός αστεροειδής στον Ήλιο.

Καθώς αυτός ο διαστημικός βράχος πλησιάζει το αστέρι μας, η επιφάνειά του θερμαίνεται μέχρι το σημείο τήξης του μολύβδου.

Οι αστρονόμοι που αναζητούν αστεροειδείς αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις όταν ψάχνουν να βρουν διαστημικούς βράχους στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τον Ερμή, την Αφροδίτη, τη Γη, τον Άρη και την κύρια ζώνη αστεροειδών.

Λόγω του λαμπερού ηλιακού φωτός, μπορούν να παρατηρούν με επίγεια τηλεσκόπια μόνο δύο φορές την ημέρα για δέκα λεπτά.

Αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος είναι πολύ δύσκολο για τους αστρονόμους λόγω του φωτεινού ουρανού στο βάθος, ο οποίος φωτίζεται από τον Ήλιο.

Για να μελετήσουν το εσωτερικό ηλιακό σύστημα, αναγκάζονται να στρέψουν τα τηλεσκόπια τους κοντά στον ορίζοντα.

Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξουν στο διάστημα μέσα από την πυκνή γήινη ατμόσφαιρα που θολώνει την εικόνα.

Η παρατήρηση με επίγεια τηλεσκόπια είναι δύσκολη, αλλά η παρατήρηση του εσωτερικού ηλιακού συστήματος με διαστημικά τηλεσκόπια όπως το Hubble ή ο James Webb είναι συνήθως αδύνατη επειδή η θερμότητα του ήλιου και το έντονο φως μπορούν να τηγανίσουν τα όργανα.

Επομένως, οι φακοί των τηλεσκοπίων των δύο διαστημικών παρατηρητηρίων κοιτάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον Ήλιο.

Η ευρυγώνια κάμερα σκοτεινής ενέργειας βοήθησε τους αστρονόμους να λύσουν προβλήματα παρατήρησης και μπόρεσαν να μελετήσουν λεπτομερώς την τεράστια έκταση του νυχτερινού ουρανού.

“Πρέπει να μελετήσουμε μεγάλες περιοχές του ουρανού επειδή οι εσωτερικοί αστεροειδείς είναι σπάνιοι.

Χρειαζόμαστε βαθιά απεικόνιση επειδή οι αστεροειδείς είναι σχεδόν αόρατοι και πρέπει κυριολεκτικά να αντιμετωπίσουμε τον φωτεινό ουρανό του λυκόφωτος κοντά στον

Ήλιο, καθώς και την παραμορφωτική επίδραση της ατμόσφαιρας της Γης », είπε ο Σέπαρντ.

Η σκοτεινή ενέργεια είναι σε θέση να καλύψει μεγάλες περιοχές του ουρανού σε βάθος που δεν μπορούν να φτάσουν τα μικρά τηλεσκόπια.

Αυτό μας επιτρέπει να διεισδύσουμε περαιτέρω, να καλύψουμε μια μεγάλη περιοχή και να μελετήσουμε το εσωτερικό ηλιακό σύστημα με τρόπο που δεν μπορούσαμε πριν».

Τα αντικείμενα κοντά στη Γη είναι αστεροειδείς και κομήτες που βρίσκονται σε τροχιά σε απόσταση 30 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη.

 Ο εντοπισμός απειλών από αντικείμενα κοντά στη Γη που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον πλανήτη μας είναι το κύριο καθήκον της NASA και άλλων διαστημικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ούτε ένας αστεροειδής που να κατευθύνεται σε άμεση σύγκρουση με τη Γη.

Συνολικά όμως, υπάρχουν περισσότεροι από 27 χιλιάδες αστεροειδείς όλων των σχημάτων και μεγεθών στον χώρο γύρω από τη Γη.

Τον Σεπτέμβριο, η NASA απέδειξε ότι μπορούσε να ανακατευθύνει έναν αστεροειδή στο διάστημα με την αποστολή Double Asteroid Redirection Test (DART).

Αλλά πρώτα, οι αστρονόμοι πρέπει να βρουν διαστημικούς βράχους που αποτελούν απειλή για τον πλανήτη μας.

Όργανα όπως η Κάμερα Σκοτεινής Ενέργειας και μελλοντικά διαστημικά παρατηρητήρια όπως το Near Earth Object Surveyor μπορούν να προσδιορίσουν με μεγάλη ακρίβεια τη θέση αστεροειδών που μέχρι τώρα ήταν άγνωστα.

Η μελέτη των σμηνών αστεροειδών και η σωστή κατανόησή τους θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς αυτά τα διαστημικά αντικείμενα κατανέμονται και κινούνται και πώς η ενέργεια του ήλιου τα σπάει σε κομμάτια με την πάροδο του χρόνου.

«Η έρευνά μας με την Κάμερα Σκοτεινής Ενέργειας είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ακριβείς παρατηρήσεις αντικειμένων στην τροχιά της Γης και κοντά στην τροχιά της Αφροδίτης», είπε ο Σέπαρντ.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τι είδη αντικειμένων κρύβονται στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα».

https://frognews.bg/novini/otkriha-asteroid-koito-zaplashva-unishtoji-zemiata.html

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>