«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νεκροί και ζωντανοί ταυτόχρονα: Οι μαύρες τρύπες έχουν κβαντικές ιδιότητες

Απεικόνιση μιας μαύρης τρύπας κβαντισμένης μάζας.

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι μαύρες τρύπες συμπεριφέρονται σαν κβαντικά σωματίδια. (Πίστωση εικόνας: NightCafe Creator AI)

Οι μαύρες τρύπες έχουν ιδιότητες χαρακτηριστικές των κβαντικών σωματιδίων, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη, υποδεικνύοντας ότι τα αινιγματικά κοσμικά αντικείμενα μπορεί να είναι ταυτόχρονα μικρά και μεγάλα, βαριά και ελαφριά, ή νεκρά και ζωντανά, ακριβώς όπως η θρυλική γάτα του Σρέντινγκερ. 

Η νέα μελέτη, βασισμένη σε μοντελοποίηση υπολογιστή, στόχευε να βρει τη άπιαστη σύνδεση μεταξύ της συγκλονιστικής χρονολογικής φυσικής υπερμεγέθων αντικειμένων όπως οι μαύρες τρύπες και των αρχών που καθοδηγούν τη συμπεριφορά των πιο μικροσκοπικών υποατομικών σωματιδίων.

Η ομάδα μελέτης ανέπτυξε ένα μαθηματικό πλαίσιο που τοποθέτησε ένα προσομοιωμένο κβαντικό σωματίδιο ακριβώς έξω από μια γιγάντια προσομοίωση μαύρης τρύπας.

Η προσομοίωση αποκάλυψε ότι η μαύρη τρύπα έδειξε σημάδια κβαντικής υπέρθεσης, την ικανότητα να υπάρχει σε πολλαπλές καταστάσεις ταυτόχρονα — σε αυτή την περίπτωση, να είναι ταυτόχρονα και μαζική και καθόλου μάζα.

Σχετικό: Ζούμε σε έναν κβαντικό κόσμο;

1 second of 1 minute, 31 secondsVolume 0%

 PLAY SOUND

 «Θέλαμε να δούμε αν [οι μαύρες τρύπες] θα μπορούσαν να έχουν πολύ διαφορετικές μάζες ταυτόχρονα, και αποδεικνύεται ότι έχουν», δήλωσε σε δήλωση ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Joshua Foo, ερευνητής διδάκτορα στη θεωρητική φυσική στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ.(ανοίγει σε νέα καρτέλα).

«Μέχρι τώρα, δεν έχουμε ερευνήσει σε βάθος εάν οι μαύρες τρύπες εμφανίζουν μερικές από τις περίεργες και θαυμάσιες συμπεριφορές της κβαντικής φυσικής».

Το πιο γνωστό παράδειγμα κβαντικής υπέρθεσης είναι η θρυλική γάτα του Σρέντιγκερ, ένα σκεπτικό πείραμα που σχεδιάστηκε από τον φυσικό των αρχών του 20ου αιώνα Erwin Schrödinger για να δείξει μερικά από τα βασικά ζητήματα της κβαντικής φυσικής.

Σύμφωνα με τις κβαντικές θεωρίες, τα υποατομικά σωματίδια υπάρχουν σε πολλαπλές καταστάσεις ταυτόχρονα μέχρι να αλληλεπιδράσουν με τον εξωτερικό κόσμο.

ΜΑΥΡΟΙ ΣΟΛΙΝΕΣ

 Αυτή η αλληλεπίδραση, που θα μπορούσε να είναι η απλή πράξη μέτρησης ή παρατήρησης, ρίχνει το σωματίδιο σε μία από τις πιθανές καταστάσεις.

Ο Σρέντινγκερ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1933, σκόπευε το πείραμα να καταδείξει τον παραλογισμό της κβαντικής θεωρίας, καθώς θα πρότεινε ότι μια γάτα κλειδωμένη σε ένα κουτί μπορεί να είναι ταυτόχρονα νεκρή και ζωντανή με βάση την τυχαία συμπεριφορά των ατόμων , έως ότου ένας παρατηρητής σπάσει την υπέρθεση.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ενώ μια γάτα σε ένα κουτί θα μπορούσε να είναι νεκρή ανεξάρτητα από τις ενέργειες του παρατηρητή, ένα κβαντικό σωματίδιο μπορεί πράγματι να υπάρχει σε διπλή κατάσταση. Και η νέα μελέτη δείχνει ότι μια μαύρη τρύπα κάνει επίσης.

Ο Αμερικανός και Ισραηλινός θεωρητικός φυσικός Jacob Bekenstein ήταν ο πρώτος που υπέθεσε ότι οι μαύρες τρύπες μπορεί να έχουν κβαντικές ιδιότητες.

Εφόσον μια μαύρη τρύπα ορίζεται από τη μάζα της, η κβαντική της υπέρθεση πρέπει να σημαίνει ότι αυτή η περίεργη βαρυτική πύλη μπορεί να έχει πολλαπλές μάζες που εμπίπτουν σε ορισμένες αναλογίες.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ:

«Η μοντελοποίησή μας έδειξε ότι αυτές οι υπερτιθέμενες μάζες ήταν, στην πραγματικότητα, σε ορισμένες καθορισμένες ζώνες ή αναλογίες — όπως είχε προβλεφθεί από τον Bekenstein», δήλωσε η συν-συγγραφέας της μελέτης Magdalena Zych, φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ και συνεπιβλέπουσα της έρευνας. στη δήλωση.

«Δεν υποθέσαμε ότι υπάρχει τέτοιο μοτίβο, οπότε το γεγονός ότι βρήκαμε αυτά τα στοιχεία ήταν αρκετά περίεργο».

Όχι ότι είμαστε πιο κοντά στο να καταλάβουμε τι συμβαίνει μέσα στις μαύρες τρύπες.

Αλλά ό,τι κι αν είναι αυτό, μάλλον είναι ακόμα πιο φανταστικό από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Η νέα μελέτη(ανοίγει σε νέα καρτέλα)δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο περιοδικό Physical Review Letters την Παρασκευή (28 Οκτωβρίου).

https://www.space.com/black-holes-have-quantum-properties-study

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>