«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

15 δευτερόλεπτα μέχρι τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα

3ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ 1

15 δευτερόλεπτα μέχρι τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα

Καθώς ο πόλεμος προκαλεί κόλαση στην Ουκρανία -και η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των υπερδυνάμεων συνεχίζει να εντείνεται- το ΝΑΤΟ βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας για το τέλος του κόσμου.

η Γη παραμένει παραδομένη στην ισορροπία του τρόμου.

«Όταν ο μιλιταρισμός αντιμετωπίζεται ως ψυχοκοινωνική ασθένεια, ο παράλογος παραλογισμός των συμπτωμάτων του αποκαλύπτεται ξεκάθαρα».

Η πυρηνική δύναμη που είναι αποθηκευμένη προς άμεση χρήση, κάνει κοσμική ύλη τη ΓΗ εκατό φορές!!!

Σκέψου καλά γιατί αγωνίζεσαι.

Αυτά τα λόγια είναι από ένα δοκίμιο του 1992 του N. Arther Coulter που δημοσιεύτηκε σε ένα περιοδικό που ονομάζεται Medicine and War . 

Ποιος θα το μάντευε; Είναι τόσο επίκαιρα τώρα όσο πριν από τρεις δεκαετίες.

Ο Θεός να ευλογεί τον Αρμαγεδδώνα.

Καθώς ο πόλεμος προκαλεί κόλαση στην Ουκρανία -και η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των υπερδυνάμεων συνεχίζει να εντείνεται- το ΝΑΤΟ βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας για το τέλος του κόσμου.

 Είναι μια ετήσια εκπαιδευτική εκδήλωση διάρκειας δύο εβδομάδων που ονομάζεται Steadfast Noon — μια πυρηνική πρακτική άσκηση που δίνει στα ευρωπαϊκά πληρώματα πτήσης την ευκαιρία να εξασκηθούν στη φόρτωση και τη ρίψη «μη στρατηγικών» πυρηνικών βομβών.

Η Ρωσία αναμένεται να πραγματοποιήσει και τη δική της ετήσια πυρηνική άσκηση, γνωστή ως Grom (δηλαδή Thunder).

Δεν μπορώ να διαβάσω για αυτό χωρίς να καλέσω αυτό που αποκαλώ “το μεγάλο γιατί;” από βαθιά μέσα. Ατελείωτοι πόροι αφιερώνονται ετησίως στην πυρηνική αποτροπή, γνωστός και ως η μεγάλη μπλόφα: «Αν τα βάλεις μαζί μου, θα τα καταφέρεις».

Το θέμα, δήθεν, είναι να αποτραπεί ο πόλεμος, κάτι που είναι απολύτως παράδοξο σε ένα παγκόσμιο πολιτικό σύστημα που βασίζεται στην ψυχοκοινωνική ασθένεια του μιλιταρισμού, δηλαδή στην επιδίωξη του εθνικού συμφέροντος και στη διατήρηση της ασφάλειας πρωτίστως μέσω της βίας και της βίας.

Ανεξάρτητα από το ότι αυτή είναι η πυρηνική εποχή, αυτή η δύναμη και η βία θα μπορούσαν —ω τόσο εύκολα— να πάνε πολύ μακριά και να προκαλέσουν φρίκη σε όλους.

Η προετοιμασία για πυρηνικό πόλεμο συνεχίζεται αμείωτη, ενώ οι φωνές αντιπολίτευσης παραμένουν απλώς κραυγές από το πολιτικό περιθώριο. Δεν υπάρχει καμία πραγματική «συζήτηση» εδώ, απλώς πολλή ανίσχυρη αγωνία, ή έτσι φαίνεται.

Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια, μια ανοιχτή επιστολή r, υπογεγραμμένη από 56 πρώην πολιτικούς ηγέτες (συμπεριλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών) 20 χωρών του ΝΑΤΟ, καθώς και της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, κυκλοφόρησε στον κόσμο, παρακαλώντας προς τις σημερινές χώρες του ΝΑΤΟ – προς όλους τα έθνη με πυρηνικά όπλα—να υπογράψουν τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων, την οποία ενέκρινε ο ΟΗΕ το 2017 με ψήφους 122-1.

Τα έθνη που εκπροσωπούνται από τους υπογράφοντες την επιστολή, φυσικά, αγνόησαν τελείως τη συνθήκη, η οποία επικυρώθηκε πέρυσι, καθιστώντας τα πυρηνικά όπλα τεχνικά «παράνομα», κάτι που φαίνεται να μην σημαίνει απολύτως τίποτα.

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Με σχεδόν 14.000 πυρηνικά όπλα που βρίσκονται σε δεκάδες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και σε υποβρύχια που περιπολούν στους ωκεανούς ανά πάσα στιγμή, η ικανότητα για καταστροφή είναι πέρα ​​από τη φαντασία μας.

Όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να δράσουν τώρα για να διασφαλίσουν ότι οι φρικαλεότητες του 1945 δεν θα επαναλάβουν ποτέ.

Αργά ή γρήγορα, η τύχη μας θα εξαντληθεί—εκτός αν δράσουμε. 

Η συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων παρέχει τα θεμέλια για έναν πιο ασφαλή κόσμο, απαλλαγμένο από αυτή την απόλυτη απειλή.

Πρέπει να το αγκαλιάσουμε τώρα και να εργαστούμε για να φέρουμε και άλλους στο σκάφος. Δεν υπάρχει θεραπεία για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Η πρόληψη είναι η μόνη μας επιλογή».

Εκπληκτικά λόγια!

 Υπογράφηκαν από πρώην ηγέτες των εξής χωρών: Αλβανία, Βέλγιο, Καναδάς, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Ισπανία και Τουρκία.

Έγραψαν επίσης: «. . Απευθύνουμε έκκληση στους σημερινούς ηγέτες να προωθήσουν τον αφοπλισμό πριν να είναι πολύ αργά».

«Κάνουμε έκκληση. . .;” Και ξαφνικά ολόκληρη η επιστολή σύρθηκε ξανά στο πολιτικό περιθώριο.

Αυτοί ήταν πρώην πρωθυπουργοί, πρώην υπουργοί Άμυνας, που έλεγαν τη βαθύτερη δυνατή πολιτική αλήθεια, αλλά φαινομενικά δεν είχαν περισσότερη δύναμη να επιφέρουν την αλλαγή—τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό—από εμένα.

Πίσω από την επίσημη γλώσσα υπήρχε μια απλή παράκληση: «Ελάτε, παιδιά.

Ο πυρηνικός μιλιταρισμός δεν λειτουργεί.

Το ξέρετε όπως και εμείς».

Όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ίσως μόνο όταν δεν είστε πλέον στην εξουσία, απαλλαγείτε από την ψυχοκοινωνική ασθένεια του μιλιταρισμού.

Και έτσι η «πυρηνική αποτροπή», μαζί με τους τεράστιους, διογκωμένους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς, παραμένει ο τρόπος του ανεπτυγμένου κόσμου.

Ο μιλιταρισμός —συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού μιλιταρισμού— παραμένει ο τρόπος του κόσμου, συνοδευόμενος από ένα τεράστιο σήκωμα των ώμων.

 Όντας έτσι, μου φαίνεται σκόπιμο να επαναλάβω τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα της ζωής του Stanislav Petrov, ενός αντισυνταγματάρχη των Σοβιετικών Δυνάμεων Αεράμυνας, ο οποίος, στις 26 Σεπτεμβρίου 1983, ουσιαστικά έσωσε τον κόσμο από τον πυρηνικό πόλεμο.

Η υπηρεσία στο κέντρο διοίκησης έξω από τη Μόσχα όπου παρακολουθούσε η πυρηνική απειλή.

Αρκετές ώρες μετά τη βάρδια του εκείνο το πρωί, χτύπησε το ξυπνητήρι.

Ω Θεέ μου! 

Οι υπολογιστές προειδοποίησαν αμέσως ότι οι ΗΠΑ είχαν μόλις εκτοξεύσει πέντε ICBM στη Σοβιετική Ένωση.

«Για δεκαπέντε δευτερόλεπτα, ήμασταν σε κατάσταση σοκ», είπε αργότερα. Αυτά ήταν δεκαπέντε δευτερόλεπτα κατά τα οποία η μοίρα της ανθρωπότητας —η μοίρα σου, η μοίρα μου— ήταν επιτρεπτή. Όπως σημείωσαν οι New York Times, αυτή ήταν μια βαθιά τεταμένη περίοδος του Ψυχρού Πολέμου.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, η Σοβιετική Ένωση είχε καταρρίψει μια εμπορική πτήση της Korean Air Lines που πετούσε πάνω από το σοβιετικό έδαφος, σκοτώνοντας και τους 269 επιβαίνοντες.

Και ο Πρόεδρος Ρίγκαν πρόσφατα δήλωσε ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν μια «αυτοκρατορία του κακού» και αρνήθηκε να παγώσει την κούρσα των εξοπλισμών.

Ωχ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Πετρόφ που έπρεπε να είχε αναφέρει τον συναγερμό στη στρατιωτική διοίκηση διοίκησης, με πιθανό αποτέλεσμα τα πυρηνικά αντίποινα.

Αλλά η προειδοποίηση του υπολογιστή φαινόταν περίεργη.

Ανέφερε ότι είχαν εκτοξευθεί μόνο πέντε πύραυλοι, κάτι που δεν είχε νόημα.

Γιατί τόσο λίγοι;

 Σε αυτά τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα, καθώς συνήλθε από το σοκ του και μαζεύτηκε, μελέτησε τους χάρτες που αναβοσβήνουν. 

Το ένστικτό του ήταν: όχι, αυτό δεν είναι αληθινό. 

Είναι ψευδής συναγερμός.

 Οι Times έγραψαν:

«Καθώς η ένταση στο κέντρο διοίκησης αυξανόταν -έως και 200 ​​ζευγάρια μάτια είχαν εκπαιδευτεί στον συνταγματάρχη Petrov- πήρε την απόφαση να αναφέρει την ειδοποίηση ως δυσλειτουργία του συστήματος».

Και ναι, το ένστικτό του αποδείχθηκε ακριβείς.

Κάποια διαύγεια και λογική στη στρατιωτική αλυσίδα διοίκησης κράτησε τον κόσμο μακριά από πυρηνικό πόλεμο.

Εκείνη την εποχή.

Ρόμπερτ Κόλερ είναι βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας με έδρα το Σικάγο.

 Ο Koehler έχει λάβει πολλά βραβεία συγγραφής και δημοσιογραφίας από οργανισμούς όπως η National Newspaper Association, Suburban Newspapers of America και το Chicago Headline Club. Συνεισφέρει τακτικά σε ιστότοπους υψηλού προφίλ όπως το Common Dreams και η Huffington Post. Αποφεύγοντας τις πολιτικές ταμπέλες, ο Koehler θεωρεί τον εαυτό του «δημοσιογράφο για την ειρήνη. Υπήρξε συντάκτης στην Tribune Media Services και ρεπόρτερ, αρθρογράφος και υπεύθυνος αντιγραφής στις Εφημερίδες Lerner, μια αλυσίδα εφημερίδων της γειτονιάς και των προαστίων στην περιοχή του Σικάγο. 

Ο Koehler ξεκίνησε τη στήλη του το 1999.

Γεννημένος στο Ντιτρόιτ και μεγαλωμένος στο προάστιο Dearborn, ο Koehler ζει στο Σικάγο από το 1976. 

Απέκτησε μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή από το Columbia College και έχει διδάξει γραφή τόσο στο κολέγιο όσο και στο γυμνάσιο. 

Ο Koehler είναι χήρος και μονογονέας.

…………………….

Στρατηγική «Πυρηνικής υπεροχής» της Αμερικής: Είναι μόνο ένα νανο-δευτερόλεπτο στον Αρμαγεδδώνα

Η μετα-στρατηγική της «Πυρηνικής Πρωτοπορίας» της κυβέρνησης των ΗΠΑ   λέει ότι υπάρχουν «αποδεκτά» επίπεδα καταστροφής της Αμερικής σε έναν πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και/ή της Κίνας, εφόσον η Αμερική «βγαίνει στην κορυφή» παγκοσμίως, στο τέλος.

Ο Brian Berletic μας καθοδηγεί στο σχέδιο της Rand Corporation για το Πεντάγωνο να επιτεθεί στην Κίνα κατά τη διάρκεια του στενού παραθύρου έως το 2025 και ίσως το 2030 (3 έως 8 χρόνια από σήμερα), όταν οι ΗΠΑ θεωρείται ότι εξακολουθούν να έχουν υπεροχή ικανές να κερδίσουν έναν πόλεμο που είναι «απίθανο » (απροσδιόριστο και κάτι παραπάνω από ευσεβής υπόθεση) να γίνει πυρηνική ενέργεια. 

Με άλλα λόγια, η υπόθεση στην οποία βασίζεται η προγραμματισμένη στρατιωτική επίθεση της Ουάσιγκτον στην Κίνα είναι ότι η Κίνα θα αποδεχθεί την ήττα αντί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. 

Μια υγιής κυβέρνηση θα άρχιζε έναν πόλεμο με μια τόσο ριψοκίνδυνη υπόθεση;

Υπάρχουν δύο άλλες άκρως επικίνδυνες υποθέσεις στα πολεμικά σχέδια του Πενταγώνου.  

 Το ένα είναι ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κυριαρχήσουν στις θάλασσες από τις οποίες μέσω αεροπλάνων ή πυραύλων οι ΗΠΑ μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στην κινεζική βιομηχανία και την κοινωνική υποδομή.

  Προφανώς δεν έχει δοθεί προσοχή στους κινεζικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που καθιστούν τους αμερικανικούς στόλους αερομεταφορέων απαρχαιωμένους.

Η άλλη επικίνδυνη υπόθεση είναι ότι η Ρωσία μένει έξω από αυτό.

  Λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχυση στο Κρεμλίνο, την αδυναμία της ρωσικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει την ελπίδα της ειρηνικής συνεργασίας με τη Δύση και την αδυναμία του Κρεμλίνου να θεωρήσει το νεοσυντηρητικό δόγμα της ηγεμονίας των ΗΠΑ στον κόσμο κάθε άλλο παρά φαντασία, και σίγουρα Δεν είναι ένα λειτουργικό δόγμα, είναι πιθανό το Κρεμλίνο να παραμεριστεί και να παρακολουθήσει έναν πόλεμο ΗΠΑ/Κίνας.

Το Κρεμλίνο χάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Πούτιν θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να μην κάνει συμμορία με την Κίνα στις ΗΠΑ.

  Σε αυτή την περίπτωση οι ΗΠΑ είναι ιστορία.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση του Berletic εδώ .

Όσον αφορά την ανησυχία του Πενταγώνου για τους Αμερικανούς σε περίπτωση που η υπόθεση ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να κατακτήσει την Κίνα χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι εσφαλμένη, εάν χρησιμοποιούνται τέτοια όπλα,

«Η μετα-στρατηγική της αμερικανικής κυβέρνησης για την «Πυρηνική υπεροχή» λέει ότι υπάρχουν «αποδεκτά» επίπεδα καταστροφής της Αμερικής σε έναν πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και/ή της Κίνας, εφόσον η Αμερική «βγαίνει στην κορυφή» παγκοσμίως».

Το δόγμα του Πενταγώνου δεν λέει πόσες αμερικανικές πόλεις και πόσα εκατομμύρια Αμερικανοί συγκαταλέγονται στα «αποδεκτά επίπεδα καταστροφής».  

 Αλλά αρκεί να δείξουμε ότι οι Αμερικανοί θεωρούνται ως τροφή κανόνα από τους κυβερνήτες τους.

Βλέπετε, η μόνη σημασία στο κυρίαρχο νεοσυντηρητικό δόγμα είναι η ηγεμονία των ΗΠΑ και όχι η ζωή σας.  

 Για τους νεοσυντηρητικούς, όσο η Αμερική κυριαρχεί σε μια ερημιά χωρίς ζωή, έχουμε κερδίσει.  

 Οι νεοσυντηρητικοί είναι πραγματικά τρελοί άνθρωποι και ελέγχουν την εξωτερική και στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ. 

Αυτό πρέπει να σε τρομάζει και να σε ξυπνάει.   

Αλλά δεν θα γίνει.

Οι νέοι δεν μπορούν να σταματήσουν να κυνηγούν τα κινητά τους τηλέφωνα τόσο πολύ ώστε να έχουν ιδέα για την πραγματικότητα γύρω τους.

  Ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο, αποκομμένο από κάθε πραγματικότητα.  

 Οι μεγαλύτεροι Αμερικανοί λένε ότι άκουγαν φόβους για πυρηνικό πόλεμο σε όλη τους τη ζωή και δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές.   

Αυτή είναι μια πολύ απλή κατανόηση, ειδικά ενόψει ενός πολεμικού δόγματος των ΗΠΑ που λέει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο, αρκεί να μην περιμένει πέρα ​​από το 2025 ή το 2030.

Ο Eric Zuesse, υποκινούμενος από τον Berletic, γράφει ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να κατακτήσει και την Κίνα και τη Ρωσία.

Δείτε αυτό .  

Το εναρκτήριο πεδίο μάχης του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι ο πόλεμος που οργάνωσε η Ουάσιγκτον στην Ουκρανία. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο ρωσικός στρατός είναι πολύ τρομερός και είναι ικανός να σαρώσει το ΝΑΤΟ σε μια στιγμή.  

 Το πρόβλημα για τη Ρωσία βρίσκεται στο Κρεμλίνο όπου κυριαρχεί ο δισταγμός και η σύγχυση.   

Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να πάρει το μυαλό του γύρω από το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον είναι τρελή.  

 Ο Πούτιν πίστευε στην πραγματικότητα ότι η Ουάσιγκτον θα δεχόταν τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς περιοριζόταν στην   προστασία των Ρώσων του Ντονμπάς.

  Ο Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών του είναι τόσο ανήσυχοι που πίστευαν ότι η Ουάσιγκτον θα τους επέτρεπε να πραγματοποιήσουν μια περιορισμένη επιχείρηση που θα περιοριζόταν στον καθαρισμό του Ντονμπάς από τους Ουκρανούς Ναζί. 

Πώς η πιο κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο κάνει ένα τέτοιο λάθος;  

 Η μόνη απάντηση που μπορώ να βρω είναι ότι η αμερικανική   πλύση εγκεφάλου της ρωσικής τάξης διανοουμένων κατά τη διάρκεια των χρόνων του Γέλτσιν έκανε τη ρωσική ηγεσία κωφή, χαζή και τυφλή.

Μπαίνει κανείς στον πειρασμό να προσθέσει ηλίθιο.  

 Οι ηγέτες της Ρωσίας –Πούτιν, Λαβρόφ– περιγράφουν σωστά την κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να αναγκαστούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.  

 Η συζήτηση είναι άφθονη, αλλά η δράση είναι σπάνια.

Προφανώς το Κρεμλίνο πρόκειται να συνεχίσει να πουλάει την ενέργεια σε χώρες του ΝΑΤΟ ώστε το ΝΑΤΟ να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.  

Για να παραφράσω  τον Alain de Lille τον 11ο αιώνα, όχι η κυριαρχία τώρα, αλλά το χρήμα είναι το παν.

Αυτό φαίνεται να ισχύει για τη Ρωσία.

Ο Zuesse που είναι τόσο ειλικρινής όσο μπορεί να είναι ένας αριστερός, δεν είναι πάντα αξιόπιστος.

 Οι αριστεροί έχουν τους δικούς τους μύθους για τον Ρίγκαν, και εδώ είναι η δήλωση του Zuesse για έναν από αυτούς:

«Έχω  τεκμηριώσει  ότι το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν να ξεγελάσει τη ρωσική κυβέρνηση [Γκορμπατσόφ] να πιστεύει ότι η Αμερική τελείωσε τον Ψυχρό Πόλεμο από την πλευρά μας την ίδια στιγμή που η Ρωσία τερμάτισε την πλευρά της στον Ψυχρό Πόλεμο το 1991, αλλά ότι οι ΗΠΑ Η κυβέρνηση σχεδίαζε στην πραγματικότητα να περικυκλώσει τη Ρωσία αυξάνοντας το ΝΑΤΟ, μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας».

Υποθέτω ότι η αλήθεια της δήλωσης του Zuesse εξαρτάται από το ποια είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ.   Είναι ο Πρόεδρος ή οι νεοσυντηρητικοί και το σύμπλεγμα στρατιωτικών/ασφαλειών;

Εάν η κυβέρνηση είναι ο Πρόεδρος ως εκπρόσωπος του λαού, γνωρίζω βεβαίως ότι η πρόθεση του Προέδρου Ρίγκαν ήταν να τερματίσει, όχι να κερδίσει, τον ψυχρό πόλεμο.

Αυτό μας το είπε ξανά και ξανά.

Σχημάτισε μια άκρως απόρρητη προεδρική επιτροπή   με εξουσία στη CIA προκειμένου να έχει ανεξάρτητη γνώμη για τον ισχυρισμό της CIA ότι οι ΗΠΑ θα   έχαναν έναν αγώνα εξοπλισμών εάν χρησιμοποιούσαν τη Ρωσία με την κατεστραμμένη οικονομία της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 Το σχέδιο του Ρήγκαν ήταν ότι μόλις η πολιτική του από την πλευρά της προσφοράς είχε εξαλείψει τον στάσιμο πληθωρισμό της Αμερικής, η αποκατεστημένη οικονομία της Αμερικής θα έθαβε τη διαλυμένη και ανεπανόρθωτη οικονομία της Ρωσίας σε μια κούρσα εξοπλισμών.   

Ο στόχος της απειλούμενης κούρσας εξοπλισμών ήταν να φέρει τον Γκορμπατσόφ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να τερματιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος και όχι να κερδίσει μια κούρσα εξοπλισμών.

Ερευνήσαμε τα έγγραφα της CIA και αναφέραμε στον Πρόεδρο Ρίγκαν ότι επρόκειτο για περίπτωση που η CIA προστατεύει τον προϋπολογισμό της και την εξουσία της.   

Εάν ο Ρίγκαν διέλυε τον Ψυχρό Πόλεμο, χωρίς εχθρό, ο προϋπολογισμός της CIA μαζί με αυτόν του Στρατιωτικού Συγκροτήματος Ασφαλείας θα ήταν ανυπεράσπιστοι στα υψηλά τους επίπεδα.

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν αουτσάιντερ του Ρεπουμπλικανικού κατεστημένου, εκπροσωπούμενος εκείνη την εποχή από τον Τζορτζ Χ. Β. Μπους, αντιπρόεδρο και πρώην διευθυντή της CIA.

 Ο Ρίγκαν θεωρήθηκε ως πρόκληση για τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από το Ρεπουμπλικανικό Κατεστημένο.

  Οκτώ χρόνια Ρίγκαν ακολουθούμενα από οκτώ χρόνια Τζακ Κεμπ σήμαιναν το τέλος του Ρεπουμπλικανικού κατεστημένου που εξυπηρετεί οργανωμένα συμφέροντα.   

Τα πολιτικά κόμματα ενδιαφέρονται για την εξουσία και τον έλεγχο, όχι για το εθνικό συμφέρον.

Εδώ ήταν ο Ρίγκαν, και οι λίγοι υποστηρικτές του στη διακυβέρνησή του, αμφισβητώντας τη δύναμη και το κέρδος των κεκτημένων συμφερόντων για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πόρνες της CIA, ξεκίνησαν από εμάς.

  Αλλά δεν ταίριαζε.

Η αφήγηση δεν είχε ακόμα κατασκευαστεί. 

Ο Τζέιμς Μπέικερ, ο κύριος πράκτορας του Τζορτζ Χ. Β. Μπους, παραδέχτηκε ότι υποσχέθηκε στον Γκορμπατσόφ να μην κινηθεί ανατολικά του ΝΑΤΟ.  

 Αλλά δεν υπάρχει γραπτό υπογεγραμμένο έγγραφο, έτσι η ιστορία άλλαξε από τις μεταγενέστερες κυβερνήσεις της Ουάσιγκτον. 

Ο Zuesse χάνει την αληθινή ιστορία, επειδή υποκύπτει στην ιδεολογία και δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο Ρίγκαν, όπως και ο Τραμπ, ήταν ένας ξένος που έφερε την ελπίδα ότι το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να αποκατασταθεί στον έλεγχο του λαού.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και η αμερικανική αριστερά φρόντισαν να μην συμβεί αυτό.

Κατά συνέπεια, αντιμετωπίζουμε τώρα τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.  

 Είναι μόνο ένα τσιμπούρι μακριά, εκτός εάν ο Πούτιν αποφασίσει να παραδοθεί.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αβοήθητοι.

Στόχος τους είναι να κάνουν την Αμερική ξανά μεγάλη, κάτι που παίζει στην ατζέντα των νεοσυντηρητικών για την ηγεμονία των ΗΠΑ.

Για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αμερική απαιτείται επίγνωση των γεγονότων, αλλά τα γεγονότα δεν είναι πλέον πολιτικά ορθά.

Δεν ταιριάζουν με τις αφηγήσεις και, ως εκ τούτου, είναι αναληθή και απορρίπτονται ως παραπληροφόρηση.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μου έχω παρακολουθήσει τη χώρα μου να βυθίζεται στον εκφυλισμό, την άγνοια και το κακό.

Το έθνος στο οποίο γεννήθηκα δεν υπάρχει παρά μόνο ως γεωγραφική τοποθεσία.

Ο Δρ Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς γράφει στον ιστότοπο του ιστολογίου του, PCR Institute for Political Economy, όπου δημοσιεύτηκε αρχικά αυτό το άρθρο . Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.

Η επιλεγμένη εικόνα είναι από το Stop the War Coalition

https://www.globalresearch.ca/15-seconds-until-nuclear-armageddon/5796998

Ποιοι ελέγχουν τα πυρηνικά όπλα του πλανήτη – Οι 9 χώρες που μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο με το πάτημα ενός κουμπιού

Μπορεί ο αριθμός των πυρηνικών όπλων που υπάρχουν στον πλανήτη να μειώνεται συνεχώς, αλλά ο φόβος μήπως κάποια χώρα σπείρει κάποια μέρα τον όλεθρο, μήπως προκαλέσει ένα πραγματικό πυρηνικό ολοκαύτωμα, με το πάτημα ενός κουμπιού εξακολουθεί να υφίσταται.

Κι όχι άδικα.

Ο στόχος της πλήρους καταστροφής των πυρηνικών όπλων παραμένει μακρινός, παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας. Από 14.465 πυρηνικά όπλα που υπήρχαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο το 2018 ο αριθμός τους μειώθηκε φέτος στις 13.885, αλλά εξ’ αυτών περίπου 2.000 πυρηνικές κεφαλές βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Αρκετές υπερδυνάμεις του πλανήτη φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά την υπόθεση της εξάλειψης της πυρηνικής απειλής, αλλά ουσιαστικά βήματα δεν έχουν έχουν γίνει και η Γη παραμένει παραδομένη στην ισορροπία του τρόμου.

Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου 9M730 Burevestnik στη Ρωσία / Φωτογραφία: YouTube / Ρωσικό ΥΠ ΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ  04/09/2019  21:59
Βόμβα από Ερντογάν: Σκέπτεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
ΚΟΣΜΟΣ  06/08/2019  23:37
Οι μισοί Ρώσοι φοβούνται έναν πυρηνικό πόλεμο -Αλλά το 70% δεν ξέρει πού είναι τα καταφύγια
ΚΟΣΜΟΣ  17/06/2019  13:35
SIPRI: Αυξημένος ο κίνδυνος πυρηνικής σύρραξης, αν και μειώθηκαν οι πυρηνικές κεφαλές παγκοσμίως
Το 2017 ο ΟΗΕ παρουσίασε τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων (TPNW), το πρώτο παγκοσμίως νομικά δεσμευτικό κείμενο που επιδιώκει την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, αλλά η συνθήκη αυτή δεν έχει τεθεί επίσημα σε ισχύ, αφού μέχρι τον περασμένο Αύγουστο την είχαν επικυρώσει 25 χώρες – οι μισές απ’ όσες χρειάζονται – καθώς της ασκούν μποϊκοτάζ όλες οι πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου, οι οποίες μάλιστα συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν τα οπλοστάσιά τους.

Ποιες είναι αυτές;

Ρωσία
Αριθμός πυρηνικών όπλων: 6,450

Πρώτη δοκιμή: 1949 (ΕΣΣΔ)

Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Topol-M στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας στην πρόβα παρέλασης το 2017 / Φωτογραφία: ΑΡ
Με πάνω από 6.000 πυρηνικά όπλα δηλωμένα στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο του πλανήτη -αριθμός που προκαλεί δέος, αλλά και ταυτόχρονα σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τις τουλάχιστον 45.000 κεφαλές που πιστεύεται ότι είχε η ΕΣΣΔ όταν κατέρρευσε το 1990.

Η Αρμενία και η Λευκορωσία επαφίενται στην πυρηνική ομπρέλα της Ρωσίας -λόγος για τον οποίο, άλλωστε, απείχαν από την ψηφοφορία για την TPNW.

Η Ρωσία διαθέτει επίσης -όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ- μια «πυρηνική τριάδα», δηλαδή μπορεί να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα από εδάφους, αέρος και θαλάσσης με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Μια μυστηριώδης φονική έκρηξη στη βορειοδυτική Ρωσία τον περασμένο Αύγουστο σε πεδίο πυραυλικών δοκιμών έδειξε ότι η Μόσχα κατασκευάζει έναν πυρηνοκίνητο πύραυλο κρουζ.

Αξιωματούχοι δυτικών μυστικών υπηρεσιών και Αμερικανοί ειδικοί θεωρούν ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη δοκιμή του πυραύλου 9m730 Burevestnik, όπως τον αποκαλούν οι Ρώσοι (SSC-X-9 Skyfall τον έχει βαφτίσει το ΝΑΤΟ), που ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε περιγράψει το 2018 ως «ανίκητο».

ΗΠΑ
Αριθμός πυρηνικών όπλων: 6.185

Πρώτη δοκιμή: 1945

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σε κέντρο ελέγχου εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ / Φωτογραφία: ΑΡ/Charlie Riedel

Οι πατέρες της ατομικής βόμβας, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν τις πυρηνικές δοκιμές τον Ιούλιο του 1945, μόλις έναν μήνα προτού ρίξουν τις δύο βόμβες που εξαφάνισαν απ’ το χάρτη το Ναγκασάκι και την Χιροσίμα στην Ιαπωνία.

Στην κούρσα του τρόμου με την ΕΣΣΔ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ είχαν επίσης αναπτύξει ένα τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο μέχρι τη δεκαετία του 1990.

Κατά τους υπολογισμούς του SIPRI, οι ΗΠΑ διαθέτουν 6.185 πυρηνικές κεφαλές κι έχουν συμφωνήσει να τις χρησιμοποιήσουν στην ανάγκη για να προστατέψουν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ καθώς και τις συμμάχους τους Ιαπωνία, Αυστραλία και Νότια Κορέα.

Βάσει αυτών των συμφωνιών και τα 29 μέλη του ΝΑΤΟ καθώς και οι τρεις προαναφερθείσες χώρες που έχουν συνάψει διμερείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ για τον προστασία τους από τεχνικής άποψης παραβιάζουν τη συνθήκη TPNW.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα σε τρίτες χώρες -κάπου 180 σύμφωνα με την περσινή έκθεση του Nuclear Weapons Ban Monitor (NWBM)-.

Τον περασμένο Αύγουστο οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συνθήκη ΙNF για τη μείωση των πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς κατηγορώντας τη Ρωσία ότι την παραβιάζει.

Δύο εβδομάδες μετά την αποχώρησή τους οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δοκιμή πυραύλου μέσου βεληνεκούς, που απαγόρευε η συνθήκη INF.

Γαλλία
Αριθμός πυρηνικών όπλων: 300

Πρώτη δοκιμή: 1960

Γαλλικό μαχητικό Dassault Rafale εν πτήσει / Φωτογραφία: ΑΡ
Η Γαλλία ήταν η τέταρτη χώρα που προχώρησε σε δοκιμή πυρηνικού όπλο το 1960 επί κυβερνήσεως Σαρλ ντε Γκωλ.

Σήμερα είναι η τρίτη πυρηνική δύναμη του πλανήτη με 300 κεφαλές που μπορεί να εξαπολύσει από αεροσκάφη ή από τέσσερα πυρηνιοκίνητα υποβρύχια.

Τα γαλλικά μαχητικά Dassault Rafale μπορούν να εξαπολύσουν πυρηνικά όπλα με κεφαλές 20 φορές μεγαλύτερες από τη βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στη Χιροσίμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν έπεφτε μια τέτοια βόμβα στην Ουάσιγκτον θα προκαλούσε το θάνατο περίπου 280.000 ανθρώπων.

Κίνα
Αριθμός πυρηνικών όπλων: 290

Πρώτη δοκιμή: 1964

Kινεζικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης 094A Jin / Φωτογραφία: AP/Mark Schiefelbein
H Κίνα εκτιμάται ότι διαθέτει 290 πυρηνικά όπλα και όπως προειδοποίησε τον περασμένο Μάιο το Πεντάγωνο επιδιώκει να γίνει η τρίτη χώρα με «πυρηνική τριάδα».

Ωστόσο, εδώ και καιρό η Κίνα έχει διακηρύξει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πρώτη το πυρηνικό της οπλοστάσιο, παρά μόνον σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα με πυρηνικά καθώς επαφίεται περισσότερο στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των συμβατικών της στρατιωτικών δυνατοτήτων προκειμένου να επιβάλει τη βούλησή της σε άλλες χώρες.

Βρετανία
Αριθμός πυρηνικών όπλων: 200

Πρώτη δοκιμή: 1952

Tο HMS Vengeance είναι ένα από τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Vanguard που διαθέτει η Βρετανία / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia
Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας, που άρχισε να αναπτύσσεται το 1952, αποτελείται από περίπου 200 κεφαλές, που μπορούν να εκτοξευτούν μόνον από τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Vanguard που διαθέτει η χώρα.

Ωστόσο, το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βρετανίας -γνωστό ως “Trident” από τη δεκαετία του 1980- είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα καθώς οι Εργατικοί υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν έχουν δεσμευτεί αν εκλεγούν να το ακυρώσουν.

«ΟΙ μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με νέα πυρηνικά όπλα.

Απειλές όπως η τρομοκρατία, οι κυβερνοεπιθέσεις και η κλιματική αλλαγή δεν αντιμετωπίζονται με το Trident», είπε ο Κόρμπιν τον περασμένο Απρίλιο.

Πακιστάν
Αριθμός πυρηνικών όπλων: 160

Πρώτη δοκιμή: 1998

Πακιστανικός πύραυλος κρουζ τύπου Babur / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia
Η απόφαση του Πακιστάν να γίνει πυρηνική δύναμη πυροδότησε μεγάλη διπλωματική κρίση με τη γειτονική Ινδία.

Επί δεκαετίες πριν το Πακιστάν προβεί στην πρώτη δοκιμή της βόμβας Chagai-1 το 1998 η Ινδία ήταν η μόνη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που διέθετε πυρηνικά όπλα.

Όταν προχώρησε σε μια προκλητική πυρηνική δοκιμή κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, ο τότε πρωθυπουργός της μουσουλμανικής χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι πυρηνικές δοκιμές.

Οι δύο χώρες έφθασαν το 2001 στο χείλος ενός γενικευμένου πολέμου, που απετράπη τελικά δύο χρόνια αργότερα.

Ινδία
Αριθμός πυρηνικών όπλων: 140

Πρώτη δοκιμή: 1974

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 η πολιτική ηγεσία της Ινδίας έκανε όνειρα για ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας με πυρηνικά όπλα, αλλά έθεσε σε εφαρμογή το πυρηνικό της πρόγραμμα το 1962 μετά τον πόλεμο με την Κίνα, προκειμένου να προστατευθεί, όπως έλεγε, από την επιθετικότητα του Πεκίνου.

Η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή πυρηνικής βόμβας έγινε το 1974.

Παρά την ανάφλεξη της έντασης με το Πακιστάν λόγω των διαφωνιών τους για το Κασμίρ η Ινδία δεν έχει προβεί σε νέα δοκιμή από το 1998.

Ισραήλ
Αριθμός πυρηνικών όπλων: Περίπου 90

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ περιβάλλεται με πέπλο μυστηρίου καθώς η κυβέρνησή του τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά στα στρατιωτικά ζητήματα ακολουθώντας μια πολιτική «εσκεμμένης αμφισημίας» χωρίς να επιβεβαιώνει, ούτε όμως και να διαψεύδει ότι έχει πυρηνικά όπλα.

Παρ’ όλα αυτά το SIPRI θεωρεί το Ισραήλ διαθέτει κάπου 80 με 90 πυρηνικά όπλα- εκτίμηση με την οποία συμφωνεί και το International Panel on Fissile Materials, μια ομάδα ανεξάρτητων πυρηνικών ερευνητών.

Βόρεια Κορέα
Αριθμός πυρηνικών όπλων: Περίπου 30

Πρώτη δοκιμή: 2006

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με επιστήμονες του πυρηνικού προγράμματος της χώρας του / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ
Το ακριβές μέγεθος του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας είναι ασαφές. Σύμφωνα με το SIPRI διαθέτει περίπου 20 με 30 πυρηνικά όπλα.

Ο ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούληση για αποπυρηνικοποίηση ολόκληρης της κορεατικής χερσονήσου, αλλά είναι μάλλον απίθανο να εννοεί ό,τι και η Ουάσιγκτον ή η Σεούλ με τον όρο αυτό, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει κάνει κάποιο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/ennia-hores-poy-eleghoyn-ta-pyrinika-opla-toy-planiti

Την επιμέλεια έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>