«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Ελλάδα αποκαλύπτει σχέδια για έξυπνη πόλη ουδέτερη από άνθρακα που θα ολοκληρωθεί έως το 2026

Το μεσογειακό έθνος της Ελλάδας αποκάλυψε σχέδια για την ανάπτυξη μιας νέας έξυπνης πόλης που διαφημίζεται ως φιλική προς το περιβάλλον, με τα σχέδια της φάσης 1 να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025 και να λειτουργούν έως το 2026.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, όπως αποκαλείται, είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης που εκτείνεται σε πάνω από 600.000 στρέμματα.

Η πόλη/πάρκο θα κατασκευαστεί στη διαβόητη πόλη της Αθήνας, με αιχμή του δόρατος η διεθνής εταιρεία σχεδιασμού Sasaki και η Lambda Development.

Επιπλέον, άλλες εταιρείες θα συμμετάσχουν άμεσα στην κατασκευή της πόλης, όπως η «συμβουλευτική σχεδιασμού και μηχανικής Arup, το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Δοξιάδης, η εταιρεία συμβούλων περιβαλλοντικού σχεδιασμού Atelier10, η Fluidity και η εταιρεία μηχανικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών, Langan», αναφέρει το Smart Cities World.

Η Sasaki υπερηφανεύεται για την τεχνογνωσία μας στο σχεδιασμό πολιτικών έργων που μεταμορφώνουν τις πόλεις δημιουργώντας οικονομική και κοινωνική αξία, ενισχύοντας το περιβάλλον και παρέχοντας πρόσβαση σε όμορφους και ανθεκτικούς δημόσιους χώρους για όλους.

Νιώθουμε προνομιούχοι να δημιουργήσουμε ένα μνημειακό πάρκο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην Αθήνα – ένα που θα διαρκέσει για γενιές.

Είμαστε ευγνώμονες στη Lamda Development και στους ανθρώπους της Αθήνας που συνεργάστηκαν μαζί μας και μας εμπιστεύτηκαν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

Ο Michael Grove, διευθυντής και πρόεδρος αρχιτεκτονικής τοπίου, πολιτικού μηχανικού και οικολογίας στο Sasaki, είπε

Το αρχικό κόστος επένδυσης είναι περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ (7,75 δισεκατομμύρια δολάρια).

Concept art της πόλης. Ευγενική παραχώρηση: The Ellinikon Project

Το Fosters + Partners παρέχει μια επισκόπηση ορισμένων από τα χαρακτηριστικά του πάρκου:

Το Ελληνικό Masterplan επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο όραμα για το μέλλον της μεσογειακής παράκτιας ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Χρειάζεται μια αποκαταστατική προσέγγιση στη διαχείριση και το σχεδιασμό των υφιστάμενων φυσικών και δομικών πόρων για να δώσει πνοή στην αθηναϊκή ακτογραμμή.

Καθιερώνει ένα νέο πρότυπο για ολοκληρωμένη και βιώσιμη διαβίωση, μετατρέποντας την τοποθεσία ενός πρώην αεροδρομίου σε μια ζωντανή συνοικία.

Θα διαθέτει πολλές διαφορετικές γειτονιές που συγκεντρώνουν δραστηριότητες κατοικίας, ψώνια, εργασίας, αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτιστικών γύρω από το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης.

Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην καρδιά της πόλης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και εξυπηρετείται από γραμμές μετρό και τραμ.

Η αποκαταστατική προσέγγιση του γενικού σχεδίου βασίζεται στην ιστορία της τοποθεσίας και επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση της υπάρχουσας υποδομής.

Επιδιώκει να μετατρέψει την τοποθεσία σε μια πολυκεντρική συνοικία πολλών βατών και μικτής χρήσης γειτονιών που επωφελούνται από την εγγύτητά τους στο Αιγαίο Πέλαγος και το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο.

 Κάθε γειτονιά είναι αυτοσυντηρούμενη και ενσωματωμένη στον αστικό ιστό μέσω μιας σειράς πράσινων συνδέσεων πεζών.

Η ομαλή μετάβαση στη μορφή και το ύψος του κτιρίου επιτρέπει τη συμβατότητα με την υπάρχουσα δημοτική γλώσσα.

Το 50 τοις εκατό της έκτασης κάθε γειτονιάς θα δοθεί πίσω στις τοπικές κοινωνίες ως κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες πρόνοιας ή πολιτιστικές εγκαταστάσεις,

Ευγενική παραχώρηση: The Ellinikon Project

Ο σχεδιασμός εισάγει ένα νέο επίπεδο βιώσιμης διαβίωσης, ενσωματωμένο στη φύση.

Το μητροπολιτικό πάρκο θα αυξήσει την κατανομή ανοιχτού χώρου ανά Αθηναίο κάτοικο κατά 44%, διαδραματίζοντας αναπόσπαστο ρόλο στο πρασίνισμα της πόλης.

Ο σχεδιασμός είναι βελτιστοποιημένος όσον αφορά τις απόψεις και τον προσανατολισμό, τις συγκοινωνιακές συνδέσεις, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις και την ενσωμάτωση με τις τοπικές κοινωνίες.

Το masterplan επιδιώκει επίσης την επανασύνδεση της πόλης με τη θάλασσα δημιουργώντας υπόγειες συνδέσεις σήραγγας κάτω από την κύρια λεωφόρο που διασχίζει αυτήν τη στιγμή την τοποθεσία.

Το masterplan είναι ενεργοποιημένο για έξυπνες εφαρμογές, με στόχο την παροχή ενός καινοτόμου και μελλοντικού πλαισίου για τη μελλοντική ανάπτυξη της Αθήνας.

Τοποθετημένο στην καρδιά της τοποθεσίας του masterplan, το Marina Tower ενσωματώνει τις βασικές αρχές του για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο υπόδειγμα για τη σύγχρονη ζωή.

Ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από τα οικολογικά και πολιτιστικά στοιχεία του μεσογειακού τοπίου και από τη δημοτική αρχιτεκτονική της Αθήνας για να δημιουργήσει μια καινοτόμο σχεδιαστική προσέγγιση.

Η συγκέντρωση του πύργου έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω για να γιορτάσει τη μοναδική τοποθεσία του, βυθισμένη στη φύση.

Όλα τα διαμερίσματα έχουν διπλή όψη και απολαμβάνουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στην ακτογραμμή και ενσωματώνουν εσωτερικούς χώρους με φυσικό αερισμό.

Έννοια του πύργου της Μαρίνας. Ευγενική παραχώρηση: The Ellinikon Project

 «Ατζέντα 2030: Δεν θα κατέχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος»

Παρόλο που κάποιοι πιστεύουν ότι η πόλη θα είναι έτοιμη μέχρι το 2026, το Smart Cities World λέει ότι «το έργο θα είναι λειτουργικά μηδενικός άνθρακας στο άνοιγμα και ουδέτερος άνθρακας μέχρι το 2055».

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ τώρα;

Όπως έχω σημειώσει στις αναφορές μου για την κατασκευή αυτών των έξυπνων πόλεων, θα παρατηρήσετε ότι τόσες πολλές από αυτές, όπως και αυτή, έχουν πολύ χαμηλή πληρότητα.

Δεν έχω τρόπο να γνωρίζω ποιος θα είναι ο χονδρικός αριθμός των ανθρώπων μέχρι το 2030, αλλά θα είναι πολύ μικρότερος από τα περίπου 7,8 δισεκατομμύρια που έχουμε τώρα.

Αυτές οι έξυπνες πόλεις θα γεμίσουν τους ανθρώπους σαν σαρδέλες σε κουτάκι στους επόμενους καιρούς.

https://winepressnews.com/2022/10/10/greece-unveils-blueprints-for-carbon-neutral-smart-city-to-be-completed-by-2026/

Σχολιο: 

Επαύλεις για τους έχοντες/ και κουτόσπιρτα για τους μη έχοντες.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>