«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;;;;;;; Μα φυσικά η Ουκρανία & Αμερική.

Μια μεγάλη αναταραχή στη θάλασσα μπορεί να παρατηρηθεί στα ανοικτά των ακτών του δανικού νησιού Bornholm Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 μετά από μια σειρά ασυνήθιστων διαρροών σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου που εκτείνονται από τη Ρωσία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, έχουν προκαλέσει ανησυχίες για πιθανή σαμποτάζ.  Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen λέει ότι "δεν μπορεί να αποκλείσει" δολιοφθορά μετά από τρεις διαρροές που εντοπίστηκαν στο Nord Stream 1 και 2. (Δανική Αμυντική Διοίκηση μέσω AP)

Η ΕΕ δεσμεύεται να δράσει εάν χτυπήσουν οι ενεργειακές γραμμές καθώς οι εταιρείες ενισχύουν την ασφάλεια

σήμερα

Μια μεγάλη αναταραχή στη θάλασσα μπορεί να παρατηρηθεί στα ανοικτά των ακτών του δανικού νησιού Bornholm Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 μετά από μια σειρά ασυνήθιστων διαρροών σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου που εκτείνονται από τη Ρωσία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, έχουν προκαλέσει ανησυχίες για πιθανή σαμποτάζ. Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen λέει ότι “δεν μπορεί να αποκλείσει” δολιοφθορά μετά από τρεις διαρροές που εντοπίστηκαν στο Nord Stream 1 και 2. (Δανική Αμυντική Διοίκηση μέσω AP)

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (AP) — Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποπτεύεται ότι η ζημιά σε δύο υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου ήταν δολιοφθορά και προειδοποιεί για αντίποινα για οποιαδήποτε επίθεση στα ενεργειακά δίκτυα της Ευρώπης, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος την Τετάρτη, καθώς οι εταιρείες ενέργειας άρχισαν να εντείνουν την ασφάλεια.

Το επεισόδιο υπογράμμισε την τρωτότητα της ενεργειακής υποδομής της Ευρώπης και αύξησε περαιτέρω τις εντάσεις στην ήπειρο που έχει κλονιστεί από τον επτάμηνο πόλεμο στην Ουκρανία . Η Πολωνία και ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι πιθανώς φταίει η Ρωσία και θα μπορούσε να επωφεληθεί από την περαιτέρω αστάθεια της αγοράς.

Οι σεισμολόγοι ανέφεραν ότι εκρήξεις έτρεμαν τη Βαλτική Θάλασσα προτού ανακαλυφθούν ασυνήθιστες διαρροές την Τρίτη σε δύο υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου που εκτείνονται από τη Ρωσία στη Γερμανία. Τα επεισόδια σημειώθηκαν καθώς η ΕΕ αγωνίζεται να συγκρατήσει τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι αυτές οι διαρροές είναι αποτέλεσμα εσκεμμένης πράξης», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Τζόζεπ Μπορέλ σε δήλωση εκ μέρους των 27 μελών του μπλοκ. «Οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής είναι εντελώς απαράδεκτη και θα αντιμετωπιστεί με μια ισχυρή και ενωμένη απάντηση».

Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες και ειδικοί επεσήμαναν πιθανή δολιοφθορά δεδομένης της ενεργειακής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Οι τρεις διαρροές αναφέρθηκαν στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι ήταν γεμάτοι με φυσικό αέριο αλλά δεν παρέδιδαν το καύσιμο στην Ευρώπη.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 

  • Ζωντανές ενημερώσεις: Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας

  • Η Ρωσία έτοιμη να προσαρτήσει την κατεχόμενη Ουκρανία μετά από ψευδή ψηφοφορία

  • Πρόεδρος της Ουκρανίας: Όχι συνομιλίες με τον Πούτιν εάν προσαρτηθεί η γη της

  • Οι αγωγοί επιτρέπουν τη διοχέτευση φυσικού αερίου στη Γερμανία χωρίς διέλευση μέσω Ουκρανίας ή Πολωνίας. Η έκταση της ζημιάς, μαζί με τις πολιτικές προεκτάσεις, εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για το μέλλον του έργου Nord Stream. Η Γερμανία επικρίθηκε έντονα για το έργο από τις ΗΠΑ και πολλούς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, οι οποίοι είπαν ότι απλώς αύξησε την εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Αν και παραμένει άγνωστο ποιος μπορεί να ευθύνεται για τη ζημιά, δεδομένης της υποθαλάσσιας τοποθεσίας του, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ζμπίγκνιεφ Ράου δήλωσε την Τρίτη ότι οι διαρροές μπορεί να αποτελούν μέρος του υβριδικού πολέμου της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ.

«Οι εκρήξεις έγιναν πολύ κοντά στα χωρικά ύδατα της Δανίας, αλλά όχι μέσα σε αυτά, γιατί αυτό θα σήμαινε έδαφος του ΝΑΤΟ», είπε ο Ράου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτο

 Οι διαρροές σε ρωσικούς αγωγούς μπορεί να είναι «δολιοφθορά»

Εκρήξεις έτρεμαν τη Βαλτική Θάλασσα πριν ανακαλυφθούν οι διαρροές σε δύο ρωσικούς αγωγούς. Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες και ειδικοί επισημαίνουν πιθανή δολιοφθορά κατά τη διάρκεια μιας ενεργειακής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. (27 Σεπτεμβρίου)

«Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να εκφοβίσει τις χώρες της Βαλτικής Θάλασσας. Με εξαίρεση τη Ρωσία, όλες αυτές οι χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ ή φιλοδοξούν να γίνουν μέλη», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία μπορεί να βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια είναι «προβλέψιμοι και ανόητοι». Είπε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι η ζημιά έχει προκαλέσει στη Ρωσία τεράστιες οικονομικές απώλειες.

Ακόμη και με τα μάτια στραμμένα προς τη Ρωσία, ο Anders Puck Nielsen, ερευνητής στο Κέντρο Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο Βασιλικό Κολλέγιο Άμυνας της Δανίας, είπε ότι θα ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί ποιος είναι υπεύθυνος και εξίσου δύσκολο να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

«Έχουμε αγωγούς, έχουμε καλώδια επικοινωνίας όπως το διαδίκτυο. Έχουμε μόνο καλώδια ρεύματος που λειτουργούν στον βυθό της θάλασσας. Όλα αυτά είναι ευάλωτα και οι κοινωνίες μας εξαρτώνται πολύ από αυτό. Και είναι πολύ, πολύ δύσκολο να παρακολουθείς τι συμβαίνει και να αποτρέψεις μια περίπτωση δολιοφθοράς», είπε στο Associated Press.

Ο επικεφαλής του Δανικού Οργανισμού Ενέργειας, Kristoffer Böttzauw, αναμένει ότι το αέριο θα συνεχίσει να ρέει έξω από τις τρύπες μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μόνο τότε, είπε στα δανικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικοί μπορούν «να προσπαθήσουν να βγουν έξω και να διερευνήσουν ποια είναι η αιτία και να πλησιάσουν τους σωλήνες».

Το αέριο δεν είναι δηλητηριώδες, λένε οι ειδικοί, αλλά περιέχει μεθάνιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου που ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ένας εκπρόσωπος του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να απαντήσει στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η CIA είχε προειδοποιήσει τη Γερμανία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ότι οι αγωγοί θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση. «Αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι σύμφωνα με τα ευρήματά μας, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει φυσική αιτία για την πτώση της πίεσης στους αγωγούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Steffen Hebestreit.

Ο Μπορέλ είπε ότι η ΕΕ θα υποστηρίξει οποιαδήποτε έρευνα για τη ζημιά και θα «αυξήσει την ανθεκτικότητά μας στην ενεργειακή ασφάλεια».

Οι ενεργειακές εταιρείες και οι κυβερνήσεις ήδη ενεργούν. Η νορβηγική κρατική εταιρεία πετρελαίου, Equinor, δήλωσε ότι αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας στη Νορβηγία, σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NRK. Ο συναγερμός τέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ισχύει για όλες τις εγκαταστάσεις της Equinor.

Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά είναι σημαντικός παραγωγός υπεράκτιων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι εξαγωγές ενέργειας της έχουν αυξηθεί καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για τις ρωσικές προμήθειες.

Η νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε την Τρίτη να ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από την ενεργειακή της υποδομή, τις χερσαίες εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις της στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα μετά από αναφορές για αύξηση των αγνώστων πτήσεων drone.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Δανίας, Morten Bødskov, συζήτησε τα επεισόδια με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας είπε ότι πιστεύει επίσης «ότι οι παραβιάσεις συνέβησαν ως αποτέλεσμα μιας σκόπιμης πράξης».

Ο Bødskov προειδοποίησε σε δήλωσή του ότι «υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Παρά τις πολεμικές προσπάθειες στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει μια σημαντική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας και αναμένουμε από αυτήν να συνεχίσουν τις σπαθιές τους».

___

Ο Jan M. Olsen ανέφερε από την Κοπεγχάγη της Δανίας. Ο David Keyton στη Στοκχόλμη, η Monika Scislowska στη Βαρσοβία της Πολωνίας και η Kirsten Grieshaber στο Βερολίνο συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

https://apnews.com/article/foreign-policy-sabotage-european-union-79e773da228816c1f6fdeb53211e61e9?user_email=8268a17b81252c259140d3e76eaea3b12173f7c8d0083fb7280bcd99f3f77328&utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Sep28_MorningWire&utm_term=Morning%20Wire%20Subscribers

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>