«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στιs Γυναίκεs τηs Περσίαs…

‘Αν σε συναντούσα πρόσωπο με πρόσωπο,

εγώ θα εξαφάνιζα το σπάσιμο της καρδιάς μου.

Πόνο-πόνο.

Μαχαιριά-μαχαιριά.

Λέξη-λέξη.

Σημείο-σημείο.

Αναζητώντάς σε -μόνο το πρόσωπό σου-

περιφέρομαι στους δρόμους χαμένη, ντροπιασμένη.

Σπίτι-σπίτι.

Σοκάκι-σοκάκι.

Μέρος-μέρος.

Πόρτα-πόρτα.

Η καρδιά μου απελπισμένη, ραγισμένη

ακούω να χτυπάει ώσπου τρέχει αίμα από μέσα μου.

Πηγή σε πηγή.

Ρυάκι σε ρυάκι.

Ποτάμι σε ποτάμι.

Θάλασσα σε θάλασσα.

Ο κήπος των χειλιών σου, τα μάγουλά σου.

Η μυρωδιά των μαλλιών σου. Αναρωτιέμαι εκεί:

Μπουμπούκι-μπουκούκι

Τριαντάφυλλο-τριαντάφυλλο.

Πέταλο-πέταλο.

Άρωμα σε άρωμα.

Το φρύδι σου, το μάτι σου και η ελιά στο πρόσωπό σου

με δένουν.

Χαρακτηριστικό-χαρακτηριστικό.

Καλοσύνη στην καλοσύνη.

Πάθος στο πάθος.

Έρωτας στον έρωτα.

Ενώ θλίβομαι με αγάπη, ο έρωτάς σου θα υφάνει ξανά το ύφασμα της ψυχής μου.

Βελονιά- βελονιά,

Κλωστή-κλωστή.

Στημόνι-στημόνι.

Υφάδι-υφάδι.

Τέλος, εγώ, η Tahirih,

έψαξα την καρδιά μου γραμμή προς γραμμή. Και τι βρήκα;

Εσένα κι εσένα

Εσένα κι εσένα

Εσένα κι εσένα

Φατεμά Μπαρακανί γνωστή ως Ταχέρεχ (Fátimih Baraghání-Ṭāhirih).

Ιρανή ποιήτρια και διανοούμενη που εκτελέστηκε 35 χρονών το 1852 για την στάση της απέναντι στην θρησκεία του Ιράν ως ακόλουθος του θρησκευτικού κύματος του Μπαχάι .

Οι τελευταίες της λέξεις προς τους εκτελεστές της ήταν “μπορείτε να με σκοτώσετε όσο γρήγορα θέλετε αλλά δεν θα σταματήσετε την απελευθέρωση των γυναικών”.

Σχεδόν 200 χρόνια μετά την εκτέλεσή της ο Ιρανός τραγουδοποιός, Mohsen Namjoo, μελοποιεί διασκευασμένο το ποίημά της αποδεικνύοντας ότι πεθαίνουν αμετάκλητα μόνο αυτά που δεν έχουν λόγο να ζουν.

https://www.youtube.com/watch?v=HPW-QdoKMq8 Πηγή-η εξαιρετική Κατερίνα Γκαράνη

-Και 200 χρόνια μετά-7 μέρεs πρίν- μία κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά,η 22χρονη Mahsa ( Zhina )Amini απο το Ιρανικό Κουρδιστάν που δεν είχε όμωs το δικαίωμα να αναφέρει το Κουρδικό τηs όνομά της Zhina ,επισκέφθηκε τους γονείς της την Τεχεράνη ,την προηγούμενη εβδομάδα.

Tα κορίτσια στο Κουρδιστάν, πάντα την ελευθερία τουs τη λογίζανε ξέχωρα απο τα άλλα κορίτσια τηs περιοχήs.

Φορούσε ,λοιπόν λέει, όχι όπωs έπρεπε τη μαντήλα

(hijab) της,με αποτελεσμα να φαίνονται λίγο τα μαλλιά της.

Η Ζhina συνελήφθη από την ιρανική αστυνομία ”θρησκευτικών” ηθών.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της μεταφέρθηκε σε κώμα σε νοσοκομείο,όπου άφηνε την τελευταία της πνοή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πώs πέθανε απο έμφραγμα,αλλά η ιατροδικαστική εξέταση γνωμάτευσε χτυπήματα απο ξύλο στο κεφάλι και πολλαπλά χτυπήματα απο αυτοκίνητο(περιπολικό).

Η Mahsa (Zhina )βασανίστηκε μέχρι θανάτου στο αστυνομικό τμήμα.

Όλεs αυτέs τιs μέρεs, μαζικές διαδηλώσεις γίνονται στις κουρδικές πόλεις και στην Τεχεράνη,με τραυματισμούς και πολλές συλλήψεις.

Γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους ,κλαίγοντας και

άλλες καίνε τις μαντήλες τους .

Γενική απεργία είχε κηρυχθεί χθέs σε πολλές πόλεις του Ιρανικού

Κουρδιστάν.

Άλλο ένα άνθοs, στα χιλιάδες όμορφα νεαρά λουλούδια που έχουν χαθεί σε ένα νεκροταφείο που κάποτε ήταν ένας ανθισμένος κήπος,μία ελεύθερη ελεύθερη πατρίδα, το Ιράν.

Την ημέρα της κηδείας της 22χρονης Mahsa Amini στο Saqqez, γυναίκες και άνδρες του Ιράν φώναξαν δυνατά ν’ ακουστεί στα πέρατα του κόσμου.

“Γυναίκα . Ζωή και Ελευθερία ! “

-Eναs ”φίλοs”(αs τον πούμε Κυρ-Παντελή), με εγκάλεσε για υπερβολικό κλαυθμό και πώs ασχολούμαι με τη κάθε Μαρία του Κόσμου, τον κάθε Altin,τον κάθε Γιάννη, τη κάθε Zhina.

Έχει δίκιο.

Επιλέγω να ασχολούμαι με κάθε ανέστιο,με κάθε Αγιάννη, με κάθε αδύναμο, διωκόμενο που δεν έχει τιs ίδιεs ευκαιρίεs μ΄’εμενα,

ή ένα σύστημα που το ”συντηρώ”,ανέχομαι ή υποθάλπτω ρημάζει αλλεs ζωέs είτε στον δικό μου κόσμο ,είτε πολύ μακρύτερα.

Βλέπειs Κυρ-Παντελή μου,

απο Φύση και Θέση επιλέγω τον πραγματικό Κόσμο.

Τον άλλο τον δικό σου, που μέρεs τώρα προβάλλουν όλα τα δίκτυα,τον κόσμο τηs ανισότηταs ,τηs πρότερηs αποικιοκρατίαs και τηs στυγνήs εκμετάλλευσηs τον αφήνω για τουs ”Κυρ-Παντελήδεs τούτου του μορφώματοs που καταντήσατε την ανθρωποτητα.

Γι’αυτό πάντα ο θρήνοs μου θα αφορά 22χρονα αδικοχαμένα πλάσματα,

παρά 96χρονεs επικαρπωτέs ζωών.

-Ακούστε την μουσική σύνθεση, αν έχετε λησμονήσει το βάλσαμο από τα μουσικά χνάρια της Ανατολής (του Κόσμου).

“Γυναίκα . Ζωή και Ελευθερία ! “

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>