«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΆΡΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

«Βλέπω την Ελλάδα να αναγκάζεται σε παραχωρήσεις – Ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου δεν είναι αίτημα του Ερντογάν»

Ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, αμυντικός αναλυτής, ταξίαρχος ε.α. και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ στο podcast του Newsbeast

με τον Βίκτωρα Μοντζέλλι

Οπόλεμος στην Ουκρανία χτίζει ένα διαφορετικό κόσμο.

Στη λήξη του, όποτε έρθει αυτή η στιγμή, ενδεχομένως να μιλάμε για τον πόλεμο με τη μεγαλύτερη επιρροή μετά το Β’ Παγκόσμιο.

Όπως είναι φυσικό, οι γεωπολιτικές εξελίξεις δε γίνεται να αφήσουν ανεπηρέαστη την Ελλάδα και τι σχέσεις μας με την Τουρκία.

Βρεθήκαμε στο στούντιο του Newsbeast με τον κύριο Παναγιώτη Θεοδωρακίδη.

Ρωτήσαμε τον αμυντικό αναλυτή, ταξίαρχο ε.α. και πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον παγκόσμιο χάρτη.

 «Οι πόλεμοι γίνονται για να επισφραγίσουν πολιτικές αποφάσεις».

Ο κύριος Θεοδωρακίδης είναι ξεκάθαρος και το επαναλαμβάνει σε τρία διαφορετικά σημεία του podcast.

«Ο συγκεκριμένος πόλεμος δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα», λέει ο έμπειρος στρατιωτικός και προσθέτει: «Η Δύση προσπαθεί να πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό που είναι να συρρικνώσει τη Ρωσία και να μην επιτρέψει τη δημιουργία ενός ευρασιατικού μπλοκ το οποίο θα δημιουργήσει ένα δεύτερο οικονομικό πόλο στον κόσμο».

Οι νέες ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί φέρνουν ανακατατάξεις και σε οικονομικό επίπεδο.

«Η διεθνής οικονομία δημιουργεί καινούργιες βάσεις και καινούργιους κανόνες συναλλαγών, όχι μόνο θα επηρεαστεί αλλά ίσως υπάρξει πλήρης ανατροπή του οικονομικού στάτους – εκτιμώ ακόμη και για την Ευρώπη», μας είπε.

Σε ό,τι αφορά τα του οίκου μας, ο κύριος Θεοδωρακίδης σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι αρκετά ισχυρή από γεωγραφική θέση για να διαπραγματευτεί και, κατά την ταπεινή μου άποψη, εδώ είναι που χωλαίνουμε.

Δε βάζουμε ισχυρή διαπραγματευτική παρουσία στο τι προσφέρουμε ή ποιοι είμαστε. Βλέπω την Ελλάδα σε βάθος χρόνου να αναγκάζεται σε παραχωρήσεις.

Η Ελλάδα είναι ακόμη, βέβαια, χρήσιμη, για το Αιγαίο.

Και εκεί χρειάζεται προσοχή».

Ο ταξίαρχος ε.α. προχώρησε τις σκέψεις του: «Τα νησιά του Αιγαίου δεν εξοπλίστηκαν από την Ελλάδα, αν και όσο εξοπλίστηκαν.

Εξοπλίστηκαν μαζί με την πρώτη στρατιά της Τουρκίας για να μην περάσει η Ρωσία το Αιγαίο και έχει καλύτερη επιρροή στην ανατολική Μεσόγειο.

Άρα, η τουρκική αιτίαση αφοπλίστε τα νησιά δεν είναι ενδονατοϊκό – ελληνοτουρκικό θέμα.

Είναι ευρύτερο γεωπολιτικό.

Δεν ενοχλεί τον Ερντογάν αν υπάρχει στρατός στα ελληνικά νησιά.

Του υποδεικνύεται από άλλους.

Αν δούμε ευρύτερα γεωπολιτικά την περιοχή μας, η Τουρκία εξυπηρετεί καταστάσεις.

Και τις εξυπηρετεί από τον Κεμάλ και τη δημιουργία της, μετά τη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Άρα, το αφοπλίστε τα νησιά, πρέπει να το δούμε αν προέρχεται και από αλλού».

Ακούστε την ενδιαφέρουσα ανάλυση του Παναγιώτη Θεοδωρακίδη στο podcast του Newsbeast

Timeline

1:08 Ποια είναι η εικόνα σήμερα στην Ουκρανία και πώς επηρεάζεται γεωπολιτικά η παγκόσμια σκακιέρα;

2:54 Πώς χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για σταθερότητα στον κόσμο

5:12 Τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, έχουν αλλάξει ποικιλοτρόπως τον πλανήτη. Θα μπορούσαμε να τον πούμε πως είναι ο πόλεμος με τη σημαντικότερη επιρροή μετά τον Β’ Παγκόσμιο;

8:53 Μπορεί να εξελιχθεί αυτός ο πόλεμος ως το «Βιετνάμ της Ρωσίας»;

10:54 Σε τι επίπεδο βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία;

17:20 Μπορεί, τελικά, η Ελλάδα να βρεθεί από την πλευρά των χαμένων, τη στιγμή που φαίνεται ο ρόλος της να έχει αναβαθμιστεί;

22:39 Λένε πως ο πόλεμος κερδίζεται λιγότερο στη μάχη της κάθε ημέρας και περισσότερο στην πρόβλεψη της επόμενης. Τι λέει ένας έμπειρος στρατιωτικός;

31:33 Πώς ορίζεται η ήττα των Ρώσων και πώς η νίκη των Ουκρανών;

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/8980171/vlepo-tin-ellada-na-anagkazetai-se-parachoriseis-o-afoplismos-ton-nision-tou-aigaiou-den-einai-aitima-tou-erntogan