«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η προγραμματισμένη οικονομία επιστρέφει. Θα ακολουθήσει πείνα.

Α Ο-ΑΡΧΗΓΟΣ-Α

Chris Veber: Οι σκέψεις είναι ελεύθερες

08 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πιο θανατηφόρος λιμός στην ανθρώπινη ιστορία ξεκίνησε στο «Μεγάλο Άλμα Εμπρός» που διέταξε ο αρχηγός του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Μάο Τσε Τουνγκ το 1958.

Είναι η πιο ολοκληρωμένη απόδειξη της αποτυχίας του οικονομικού σχεδιασμού από πάνω προς τα κάτω.

Για την αποτυχία των ιδεολογικών σχεδίων βελτίωσης του κόσμου.

Για την αδυναμία της ηγεσίας, που περιορίζεται από τη δική τους στάση, να αναγνωρίσει και να αξιολογήσει πολύπλοκα συστήματα.

Το “Great Leap Forward” έπρεπε να διαρκέσει πέντε χρόνια (τα πενταετή σχέδια ήταν πολύ στη μόδα), αλλά ακυρώθηκε μετά από τρία χρόνια λόγω των καταστροφικών συνεπειών.

 Μέχρι τότε, οδηγούσε στον παραλογισμό, την ηλιθιότητα, την έκκληση στους ψευδοεπιστήμονες και το ξεκάθαρο ψέμα σε επική κλίμακα.

Η παραγωγή της υποχρεωτικής κολεκτιβοποιημένης γεωργίας πρέπει να αυξηθεί. Η κολεκτιβοποίηση είχε ήδη οδηγήσει έναν αγρότη να προτιμήσει να σφάξει τα βόδια του και να πουλήσει το κρέας αντί να το διαθέσει στην κολεκτίβα.

Τώρα ο ίδιος ο «Ανώτερος Ηγέτης» (επίσημος τιμητικός τίτλος) Μάο σχεδίαζε να αυξήσει την παραγωγή των κομμούνων χρησιμοποιώντας την ψευδοεπιστήμη του λυσενκοισμού.

Σύντομη παρεμβολή: Ο λυσενκοισμός αρνήθηκε την ύπαρξη γονιδίων, οι βιολόγοι που διαφωνούσαν διώχθηκαν ως φασίστες.

Τα αποτελέσματα ήταν υπέροχα: γουρούνια τριών μέτρων.

 Διασταυρώσεις άσχετων φυτών όπως βαμβάκι με ντομάτες. γιγάντια φρούτα.

Δυστυχώς, αυτά τα επιτεύγματα υπήρχαν μόνο στα χαρτιά.

Οι χωρικοί είπαν ψέματα.

Οι υπάλληλοι είπαν ψέματα.

Τα ΜΜΕ είπαν ψέματα.

Το οποίο ήταν επίσης κατανοητό, ποιος εξέφρασε αμφιβολίες,

Γι’ αυτό και κανείς δεν επεσήμανε το παράλογο να γκρεμίζονται οι τοίχοι των αχυρώνων για να παραχθεί λίπασμα.

Ή για τις αρνητικές συνέπειες της ταξινόμησης του σπουργιτιού ως παράσιτο.

Όχι σπουργίτια, περισσότερα έντομα παράσιτα.

Περισσότερα έντομα, περισσότερα φυτοφάρμακα.

 Περισσότερα φυτοφάρμακα, λιγότερες μέλισσες.

Ακόμα και κάτι τόσο «απλό» όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία αποδείχτηκε ένα εξαιρετικά περίπλοκο σύστημα που αρνιόταν να ακολουθήσει τα σχέδια της ανώτατης ηγεσίας.

Αλλά όλα έδειχναν καλά στο χαρτί, αναφέρθηκαν συγκομιδές ρεκόρ.

Η διατεταγμένη εκβιομηχάνιση λειτούργησε επίσης σύμφωνα με το σχέδιο.

Η παραγωγή χάλυβα πρέπει να αυξηθεί.

Η απέλαση χρησίμευσε ως κίνητρο για την εκπλήρωση του σχεδίου.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ότι πολλοί αγρότες δούλευαν στην υψικάμινο αντί στο χωράφι και έτσι έχασαν τη σοδειά.

Τα γεωργικά εργαλεία λειώθηκαν επίσης για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Το σχέδιο πρέπει να εκπληρωθεί, ανεξάρτητα από το κόστος.

Η ένσταση σε αυτή την τρέλα, όπως μαντέψατε, χαρακτηρίστηκε ως δεξιά και ο διαφωνητής καταδικάστηκε.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσεν Γι είπε σχετικά με πιθανές ανθρώπινες απώλειες το 1958: «Είναι ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε και τίποτα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε.»

Σας ακούγεται οικείο;

Ο Ντενγκ Σιαπίνγκ ανακοίνωσε το 1958 ότι το πρόβλημα των εξαγωγών (λόγω του Μεγάλου Άλματος) θα μπορούσε να λυθεί «εάν όλοι εξοικονομούσαν λίγα αυγά, ένα κιλό κρέας, ένα κιλό λάδι και έξι κιλά ρύζι».

Λίγη παραίτηση, τότε θα είναι μια χαρά. Επίσης μια περίεργη γνωστή ρήση.

Και τώρα, παρακαλώ, προχωρήστε μαζί μου, από την Κίνα το 1958 στην Ευρώπη το 2022.

Στην ΕΕ έχουμε επταετή σχέδια αντί για πενταετή, αλλά εκεί τελειώνουν οι διαφορές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Η Επιτροπή της ΕΕ θέλει να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από 1,5 βαθμούς και να σταματήσει την καταστροφή του περιβάλλοντος.

 Η Πράσινη Συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλιστεί ότι ο αέρας, το νερό και το έδαφος είναι απαλλαγμένα από ρύπους. Πραγματικά ευγενείς στόχοι, σωστά;

Μεταξύ άλλων, αυτό το σχέδιο δράσης προβλέπει μείωση των εκπομπών αμμωνίας και αζώτου.

Σε απλή γλώσσα: θα πρέπει να γονιμοποιείται λιγότερο.

Και λιγότερα ζώα πρέπει να κρατηθούν.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί 20% λιγότερο λίπασμα, το οποίο θα οδηγήσει σε υποσιτισμό σε πολλές καλλιέργειες.

Στις Κάτω Χώρες, οι εκπομπές αζώτου πρόκειται να μειωθούν κατά 50%, γεγονός που θα ανάγκαζε το ένα τρίτο των αγροτών να εγκαταλείψουν.

Κανένα πρόβλημα για την αρμόδια Υπουργό Φύσης και Αζώτου, Christianne van der Wal: «Το οδυνηρό συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορούν όλοι οι αγρότες να συνεχίσουν τις γεωργικές τους δραστηριότητες.» μπορεί να απαλλοτριωθεί.

Τώρα ξέρετε τον λόγο για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες από Ολλανδούς αγρότες, ελάχιστα αναφερθεί στα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Επομένως, η Επιτροπή της ΕΕ θέλει να παράγονται λιγότερα τρόφιμα στην ΕΕ.

Αυτό αυξάνει την τιμή των τροφίμων στην ΕΕ και μειώνει την ευκαιρία για εξαγωγές σε μέρη του κόσμου που δεν είναι πλέον σε θέση να τραφούν λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης. λέξη-κλειδί Αφρική.

Αλλά η Επιτροπή της ΕΕ δεν παρεμβαίνει μόνο στην παραγωγή τροφίμων.

 Όπως ολόκληρη η ΕΕ, ο ενεργειακός εφοδιασμός θα πρέπει επίσης να γίνει «κλιματικά ουδέτερος» έως το 2050.

 Μέχρι το 2030 σχεδιάζεται μείωση κατά 55% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 Αυτή η «ενεργειακή μετάβαση» θα πρέπει να οδηγήσει σε «διασφάλιση ασφαλούς και οικονομικά προσιτού ενεργειακού εφοδιασμού στην ΕΕ», «καθαρότερο αέρα, νερό και έδαφος, χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, ανακαινισμένα σπίτια, καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες και περισσότερους σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λιγότερα απόβλητα, πιο υγιεινά τρόφιμα και καλύτερη υγεία για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.»

Τα κείμενα σε εισαγωγικά είναι πρωτότυπα αποσπάσματα από τον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία φέρνει τον επίγειο παράδεισο. σε χαρτί.

Ας δούμε την πραγματικότητα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποστηρίζει τώρα την υποχρεωτική κατανομή της ενέργειας προκειμένου να ισοπεδωθεί η άνοδος της καμπύλης των τιμών της ενέργειας.

Πραγματικά χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια επιλογή λέξεων με τον Covid, «ισοπεδώστε την καμπύλη!».

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, ο κόσμος θα γελούσε με αυτό.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, είπε κυριολεκτικά ότι εάν οι εταιρείες είχαν απαράδεκτα υψηλό κόστος λόγω των εκρηκτικών τιμών της ενέργειας, τότε αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα.

Το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να σταματήσετε να πουλάτε και όλα θα ήταν καλά. Ο Χάμπεκ ανέφερε ως παράδειγμα τα αρτοποιεία.

 Όταν τα αρτοποιεία σταματούν να ψήνουν και να πουλάνε ψωμί, δεν μένει τίποτα για φαγητό.

Και φυσικά καμία εταιρεία και καμία δουλειά.

Αλλά δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τέτοια μικρά πράγματα εάν θέλετε να σώσετε το “The Climate™” και να ορκιστείτε πίστη στην Ουκρανία μέχρι την τελική νίκη.

Για το σκοπό αυτό, η Γερμανία θέλει τώρα να αγοράσει ή να νοικιάσει πλοία σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με γεννήτριες ντίζελ.

Αυτά τα πλοία χρησιμοποιούνται κατά τα άλλα σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Γκάνα ή το Σουδάν.

Εν τω μεταξύ, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ υποστηρίζει την εντατικοποίηση του οικονομικού πολέμου κατά της Ρωσίας και ο ακόμη εν ενεργεία ομοσπονδιακός πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν αποκαλεί τους επικριτές του οικονομικού πολέμου συνεργάτες με τον Πούτιν.

Το αφεντικό του NEOS Beate Meinl-Reisinger την προσέβαλε αμέσως ως προδότη του λαού.

Οι πολιτικοί αρνούνται να παραδεχτούν ότι η «ενεργειακή μετάβαση» ήταν ένας λάθος δρόμος προς την καταστροφή. Μια βιομηχανοποιημένη ήπειρος δεν μπορεί να λειτουργήσει με άνεμο και ήλιο επειδή δεν μπορεί να παρασχεθεί το απαιτούμενο βασικό φορτίο.

Στην Αφρική έχουμε την παροχή ενέργειας από την πλευρά της προσφοράς για την οποία μίλησε το Πράσινο Μέτωπο. Αλλά στην Αφρική είναι συχνά σκοτεινό.

Η πυρηνική ενέργεια θα ήταν διέξοδος, αλλά απορρίπτεται στη Γερμανία και την Αυστρία για ιδεολογικούς λόγους. Εξάλλου, πυρηνικός σταθμός δεν κατασκευάζεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Η πολιτική ηγεσία αρνείται επίσης να παραδεχτεί ότι ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας δεν θα γονατίσει τη Ρωσία ούτε θα ωφελήσει την Ουκρανία (δήλωση χωρίς επικρίσεις).

 Η Ρωσία σημειώνει έσοδα ρεκόρ, το ρούβλι είναι τόσο ισχυρό έναντι του ευρώ όσο ήταν την τελευταία φορά τον Μάιο του 2015, και εκτός από τις περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία είναι απομονωμένη διεθνώς.

Από την άλλη πλευρά, η άρνηση να τερματιστούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να ανοίξει ο αγωγός North Stream 2 οδηγεί ευρωπαϊκές εταιρείες σε χρεοκοπία ή στο εξωτερικό και ευρωπαίους πολίτες στη φτώχεια (σήμερα η πιο ακραία στη Γερμανία).

Για το Πράσινο Ενωμένο Μέτωπο, αυτό είναι ένα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της πολιτικής τους.

Η ενέργεια πρέπει να γίνει πιο ακριβή.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια.

Η κατανάλωση θα πρέπει να περιοριστεί.

Για το “The Climate™”.

Μόνο αυτό θα οδηγήσει σε μαζική ανεργία, κρύο, πείνα και φτώχεια.

 Η Ευρώπη αποβιομηχανοποιείται και γίνεται Αφρική.

 Η αξιόπιστη διαθέσιμη και φθηνή ενέργεια ήταν η βάση για την ευημερία της Ευρώπης.

Το μεγάλο άλμα της πράσινης ενέργειας προς τα εμπρός, όπως σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από ιδεολογικά τυφλωμένους οπαδούς της προγραμματισμένης οικονομίας και πανικόβλητους του κλίματος, είναι ένα άλμα στην άβυσσο. Ίσως πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Μια πρόταση για περαιτέρω ανάγνωση:

https://chrisveber.blogspot.com/2022/05/inflation-wie-unsere-regierungen-und.html

Αν σας άρεσε το κείμενό μου και θέλετε να υποστηρίξετε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία:

https://paypal.me/ChrisVeber

Ευχαριστώ.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>