«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ UFO

 

ΚΑ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ  αρχεία UFO που δημιουργήθηκαν από το τμήμα αμυντικών πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου DI55 το 2018 αρχικά κρατήθηκαν από τα αρχεία που προορίζονταν για μεταφορά στα Εθνικά Αρχεία ως μέρος του ανοιχτού κυβερνητικού έργου που διήρκεσε την περίοδο 2008-13.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενεργούσα ως σύμβουλος/σύμβουλος για το έργο που οδήγησε στην απελευθέρωση 210 αποχαρακτηρισμένων αρχείων UFO, πριν από τον κανόνα των 30 ετών, στα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας . Μου δόθηκε γραπτή δέσμευση από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι μερικά εναπομείναντα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρουν την ένδειξη «Πολιτική DI55 UFO», θα τα ακολουθούσαν σύντομα στο δημόσιο τομέα.

Αλλά πέρασαν πέντε χρόνια και, μετά από μια σειρά από μπερδεμένες διοικητικές αναστολές, ανεξήγητα «ζητήματα» και κουτσές δικαιολογίες άρχισα να υποψιάζομαι ότι έπρεπε να περιείχαν κάποιο όπλο καπνίσματος που το Υπουργείο Εξωτερικών ήθελε απεγνωσμένα να κρύψει.

Στη συνέχεια, στις αρχές Ιανουαρίου 2018, μου εστάλη ένα πλήρες σετ από διορθωμένα αντίγραφα πριν από τη μεταφορά τους στα Εθνικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου στο Kew.

Τα αρχεία εκτείνονται σε περισσότερες από 2500 σελίδες και ορισμένα από τα πιο ευαίσθητα έγγραφα, αποχαρακτηρισμένα από το «Secret», έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία.

Αλλά ό,τι έχει διασωθεί από το στυλό του λογοκριτή απεικονίζει μια συναρπαστική εικόνα των επιχειρημάτων που μαίνονταν πίσω από κλειστές πόρτες στο Whitehall γύρω από την 50ή επέτειο του μυστηρίου των UFO το 1997.

Μέσα στα αρχεία, δημόσιοι υπάλληλοι, αξιωματικοί πληροφοριών και στρατιωτικό προσωπικό συζητούν πώς η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τα φαινόμενα και αυτό που αποκαλούσαν «εμμονή των μέσων ενημέρωσης με τα UFO».

Ένα υπόμνημα περιορισμένης πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2000 αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε D-Notice (συμβουλευτική ειδοποίηση άμυνας) στα μέσα ενημέρωσης ως μέρος μιας προσπάθειας απόκρυψης επισκέψεων άκρως απόρρητων αεροσκαφών Stealth των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και κρυμμένο βαθιά μέσα σε περισσότερες από δύο χιλιάδες σελίδες εσωτερικών ανταλλαγών κρύβεται μια πιο ανησυχητική πτυχή του ενδιαφέροντός τους για το θέμα – και η απόφασή τους να τραβήξουν την πρίζα στις αναφορές UFO για περισσότερο από μισό αιώνα παρακολούθησης.

Ως τμήμα της Αμυντικής Πληροφορίας που είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση των αναφορών UFO, το DI55 συνέλεξε κρυφά δεδομένα για θεάσεις από το 1967 έως τα τέλη του 2000.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η δημοσίως αναγνωρισμένη Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών (Air Staff) 2, ευρέως γνωστή ως γραφείο UFO, αντέγραψε όλες τις αναφορές παρατήρησης που έλαβαν στους αντίθετους αριθμούς τους στο DIS. Αλλά δεν είχαν «ανάγκη να μάθουν» τι απέγιναν τα δεδομένα που έστειλαν στα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Extract from one of the files refers to the famous Rendlesham Forest UFO incident (© Dr David Clarke)

Τα νέα έγγραφα δείχνουν ότι ο επικεφαλής του γραφείου UFO το 1997 «ήθελε να απαλλαγεί από» ένα ζήτημα που θεωρούσαν «εκτροπή από τα κύρια καθήκοντά του». Αλλά ο αντίπαλός της στο DI55 – ένας διοικητής της πτέρυγας της RAF – διαφώνησε με τη στάση τους που μοιάζει με στρουθοκάμηλο.

Υποστήριξε ότι καθώς το MoD δεν είχε πραγματοποιήσει καμία μελέτη των δεδομένων UFO που είχαν συλλέξει από τη δεκαετία του 1970, δεν ήταν αξιόπιστο –και επίσης πολιτικά επικίνδυνο– να συνεχίσει να ισχυρίζεται ότι τα UFO δεν αποτελούν «απειλή για το βασίλειο».

Και συνέκρινε τα ΑΤΙΑ, όποια κι αν ήταν, με σοβιετικά αεροσκάφη εισβολής που διείσδυσαν συστηματικά στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου: «Ποτέ δεν έδειξαν εχθρική πρόθεση, αλλά σίγουρα αντιπροσώπευαν μια απειλή» , είπε, προσθέτοντας:

«Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι τα UAP αποτελούν πιθανή απειλή για την Άμυνα του Βασιλείου αφού δεν έχουμε ιδέα τι είναι!»

Αλλά το 2000 ο επικεφαλής της Αμυντικής Πληροφορίας, PH West, ζήτησε από το γραφείο UFO να σταματήσει να αντιγράφει αναφορές περί παράξενων αντικειμένων στον ουρανό στο DI55, ακόμη και εκείνων από «αξιόπιστες» πηγές όπως αστυνομικοί και έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας.

Τότε ο ακριβής λόγος αυτής της έκτακτης απόφασης παρέμενε επίσημο μυστικό.

Μόλις το 2006, όταν χρησιμοποίησα τον νέο νόμο περί ελευθερίας της πληροφορίας για να ζητήσω μια πλήρη εξήγηση, προέκυψε η ύπαρξη μυστικής μελέτης DI55 για τα UFO. Εκείνο το έτος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε – σε απάντηση στο αίτημά μου για FOI – η απόφασή τους να τραβήξουν το βύσμα ακολούθησε την παράδοση μιας έκθεσης 3 τόμων με τον τίτλο UAPs στην περιοχή εναέριας άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου [λήψη αρχείου] .

Αυτό έγινε γνωστό ως έκθεση Condign από την κωδική λέξη που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που σημαίνει «μια αυστηρή και άξια τιμωρίας» (OED).

Αυτή η μελέτη, βασισμένη σε ανάλυση μιας βάσης δεδομένων υπολογιστή με αναφορές UFO, ανατέθηκε το 1996 και ταξινόμησε το Secret με την προειδοποίηση UK Eyes Only.

Το DIS χρησιμοποίησε το κοινό πλέον ακρωνύμιο UAP – μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα – για να αποφύγει τη δημοφιλή χροιά ότι αντικείμενα ή σκάφη εξωγήινης προέλευσης είχαν παρατηρηθεί ή εντοπιστεί από τον στρατό.

Πριν από το 2006 το Υπουργείο Εξωτερικών ήθελε να αποκρύψει οποιαδήποτε αναφορά στην ύπαρξη της μελέτης λόγω της πιθανότητας για αυτό που αποκαλούσε «πολιτική αμηχανία». Για δεκαετίες, οι βουλευτές, ο Τύπος και τα μέλη του κοινού έλεγαν συνήθως ότι κανένα δημόσιο χρήμα δεν είχε δαπανηθεί για καμία μελέτη των χιλιάδων αναφορών UFO που είχαν λάβει από τη δεκαετία του 1960.

Norman Baker, former Liberal Democrat MP and Minister

Ωστόσο, ως απάντηση σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Norman Baker το 2007, το Υπουργείο Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι είχαν πληρωθεί 50.000 £ σε έναν υπάρχοντα εργολάβο άμυνας για την παραγωγή της έκθεσης UFO που ολοκληρώθηκε το 2000. Ο υπουργός Άμυνας Adam Ingram είπε: «[Η] έκθεση κυκλοφόρησε εντός του ΔΙΣ και σε άλλους κλάδους του Υπουργείου Άμυνας και της RAF».

Μετά την παράδοση της αναφοράς, η DIS έκλεισε αθόρυβα τη μονάδα UFO το 2000. Εννέα χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2009, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έκλεινε το γραφείο και την τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τα UFO.

Στο κοινοβούλιο ο Ίνγκραμ αρνήθηκε να κατονομάσει τον συντάκτη της έκθεσης, λέγοντας ότι το όνομα του εργολάβου αποκρύπτεται βάσει του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων (DPA).

Αλλά οι έρευνές μου ανακάλυψαν ότι είναι ένας συνταξιούχος πιλότος της RAF και αξιωματικός πληροφοριών που πραγματοποίησε άκρως μυστικές αποστολές κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η τεχνογνωσία του βρισκόταν στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο, τα ραντάρ, την αεράμυνα και τα κατευθυνόμενα όπλα.

Αυτό τον έκανε τέλειο υποψήφιο για τον εμπειρογνώμονα UFO του Υπουργείου Εξωτερικών και τα αρχεία δείχνουν ότι είχε προσφέρει συμβουλές στο DI55 για «εναέρια φαινόμενα» για μερικά χρόνια πριν του ανατεθεί η σύμβαση για τη μελέτη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 συμβούλεψε για τις πτυχές των αισθητήρων του προγράμματος πυραύλων «Star Wars» του Πενταγώνου. Μέχρι τη συνταξιοδότησή του εργαζόταν για την GEC-Marconi , την κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα μέρος της BAE Systems.

The Old War Office building in Trafalgar Square: for 3 years, 1997-2000 this was the HQ for Britain’s secret UFO study (Credit: Wikipedia)

Σύμφωνα με τη δική του δημοσιευμένη βιογραφία «για όλη αυτή την περίοδο ήταν επίσης σύμβουλος-αναλυτής σε τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών, ταξιδεύοντας εκτενώς για το ΝΑΤΟ, τη βιομηχανία και την κυβέρνηση».

Τα νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι αυτός ο άνθρωπος είχε επίσης προσωπικό ενδιαφέρον για τα UFO. Σε ένα από τα υπομνήματα του στο γραφείο UFO αναφέρεται στη δική του παρατήρηση «εναέριων φαινομένων» ενώ πετούσε με τη RAF τη δεκαετία του 1950. Δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες στα αρχεία, αλλά ήταν δυσαρεστημένος όταν ο αξιωματικός του γραφείου UFO αντέγραψε την επιστολή του σε άλλο υποκατάστημα, καθώς ήθελε «να κρατήσει χαμηλό προφίλ».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριετούς έργου, βρισκόταν στο κτίριο του Old War Office του Υπουργείου Εξωτερικών στο Whitehall, στο κεντρικό Λονδίνο και είχε προνομιακή πρόσβαση στα τότε μυστικά αρχεία UFO της Αμυντικής Πληροφορίας που ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Εργάστηκε κάτω από έναν μανδύα μυστικότητας που δεν θα ήταν άτοπο σε μια ταινία του Τζέιμς Μποντ. Μόνο η γραμματέας του γνώριζε την κωδική ονομασία του έργου και της ζητήθηκε «να μη χρησιμοποιήσει τον όρο UFO στο τηλέφωνο».

Τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ακόμη και οι αντίθετοι αριθμοί του στο γραφείο UFO του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κρατήθηκαν μακριά από το βρόχο επειδή το DI55 θεωρούσε τους πολίτες ως επιρρεπείς σε «διαρροή».

Ο επικεφαλής του DI55 διέταξε τον συντάκτη της έκθεσης, εξαρχής, να επικεντρώσει την προσοχή του μόνο «στην πιθανή απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο και την απόκτηση τεχνολογίας» και όχι «δραστηριότητες αρχείων X, όπως οι απαγωγές από εξωγήινους».

Τι έψαχνε;

Όταν έλαβα αυτά τα αρχεία, κοσκίνισα σελίδες με διοικητική ταλαιπωρία πριν προκύψει ο πραγματικός λόγος για το ενδιαφέρον των πληροφοριών για τα UFO. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες αναφορές στην «απόκτηση τεχνολογίας», συμπεριλαμβανομένων των σημειώσεων εργασίας του συγγραφέα:

«Προσπαθήστε να ανακαλύψετε εάν μπορούν να προκύψουν επιστημονικά δεδομένα από αυτά τα φαινόμενα – όποια κι αν είναι αυτά – τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο για στρατιωτικούς σκοπούς».

Ειδικότερα, «ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεχνολογίες πρόωσης, stealth και νέες ηλεκτρομαγνητικές τεχνολογίες».

Τι είδους τεχνολογία; Ήταν ρωσική, κινεζική ή εξωγήινη τεχνολογία;

Ορισμένοι αξιωματικοί των πληροφοριών εξέφρασαν την πεποίθησή τους για την ύπαρξη ενός «πραγματικού» φαινομένου. Σε ένα έγγραφο πολιτικής του Απριλίου 1997, ένας άλλος αξιωματικός DI αναφέρεται στα « Εξωγήινα Αντικείμενα» (ΕΤΟ) ως μια πιθανή εξήγηση για τα UFO, προσθέτοντας:

Όντας ένας αντικειμενικός , ανοιχτόμυαλος επιστήμονας, δεν απορρίπτω απεριόριστα την πιθανότητα να εξελίσσεται ευφυής ζωή κάπου έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα. Οι νόμοι των πιθανοτήτων θα έδειχναν μια πεπερασμένη, αν και μικρή πιθανότητα».

Όμως παραδέχεται ότι το DI55 δεν είχε αδιάσειστα στοιχεία «ότι πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις» και:

«…εάν δοθεί αξιοπιστία στον ET, πρέπει να κριθεί ποια κυβερνητική υπηρεσία είναι η καταλληλότερη για να το αντιμετωπίσει. Υπάρχει δουλειά για να κρατήσετε το GCHQ κατειλημμένο!’

Σύμφωνα με την έκθεσή του, ακόμη και στα πιο μυστικά αρχεία στο αρχείο του Υπουργείου Άμυνας δεν υπήρχαν ανεξήγητα τεχνουργήματα από συντριβές UFO, αναγνώσεις ακτινοβολίας, ηλεκτρονικές πληροφορίες ή πληροφορίες σημάτων ή ακόμα και αξιόπιστες φωτογραφίες – εκτός από αυτές που έδειχναν αεροσκάφη Black Project όπως το Top Μυστικό έργο ASTRA/AURORA .

Reference to the secret Aurora project in the new files (© David Clarke)

Η μακρόχρονη εμπειρία του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε ότι οι περισσότερες αναφορές παρατήρησης θα μπορούσαν να εξηγηθούν από μια σειρά γνωστών φαινομένων, τόσο φυσικά όσο και ανθρωπογενή.

Με την πάροδο του χρόνου, οι αξιωματικοί του γραφείου DI55 άρχισαν να αναφέρονται στα υπολείμματα των γνήσιων αγνώστων ως UAP: «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα». Προτίμησαν το UAP καθώς αυτό τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ορολογία για να συγκαλύψουν το ενδιαφέρον τους σε αυτό που όλοι οι άλλοι αποκαλούσαν UFO.

Ο συντάκτης της έκθεσης Condign αποφάσισε ότι τα UAP ήταν πραγματικά αλλά όχι διαστημόπλοια ET. Έφτασε να πιστέψει ότι ήταν «ατμοσφαιρικά πλάσματα».

Το συμπέρασμά του βασίστηκε σε μια έρευνα της επιστημονικής και UFOολογικής βιβλιογραφίας που περιελάμβανε πολύ αναξιόπιστο υλικό από ρωσικές πηγές και δημοφιλή βιβλία για τα φώτα σεισμού και τους κεραυνούς της μπάλας.

Στα συμπεράσματά του προχωρά παραπέρα, κάνοντας συστάσεις στον στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου να διερευνήσει πώς αυτά τα πλάσματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν ως προηγμένα όπλα σε μελλοντικά πεδία μάχης.

Αλλά σε κανένα σημείο της αναφοράς του 463 σελίδων δεν λέει ότι τα «ατμοσφαιρικά πλάσματα» είναι μια θεωρητική έννοια και δεν έχουν αποδειχθεί. Το γεγονός παραμένει ότι τα «πλάσμα» δεν είναι περισσότερο έγκυρα από τους εξωγήινους ως επιστημονική εξήγηση για τα ανεξήγητα υπολείμματα των παρατηρήσεων UFO.

Τα νέα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι η θεωρία του πλάσματος δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη από τους ανωτέρους του. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οποιαδήποτε από τις συστάσεις του έγινε πράξη. Όλα, δηλαδή, εκτός από ένα, από την Εκτελεστική Περίληψη:

In this declassified document the author of the Condign report reveals his conclusions, even before the study commenced (© David Clarke)

« …δεν θα πρέπει πλέον να απαιτείται για το DI55 να παρακολουθεί τις αναφορές UAP, καθώς δεν παρέχουν αποδεδειγμένα πληροφορίες χρήσιμες για την Αμυντική Πληροφορία».

Όμως τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη πολύ πριν την ολοκλήρωση της μελέτης, όπως αποκαλύπτει ένα πρακτικό «Περιορισμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο» της 16ης Απριλίου 1998. Σε αυτό το έγγραφο ο συντάκτης της έκθεσης γράφει:

«Προβλέπω ιδιαίτερα την αναμενόμενη σύστασή μου, ότι το DI55 δεν πρέπει πλέον να συμμετέχει στην παρακολούθηση UAP».

Συνεχίζει προσθέτοντας ότι κάποιος «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό…[γιατί] όταν/αν οι «ουφολόγοι» το ανακαλύψουν αυτό, τότε αναπόφευκτα θα ρωτήσουν:

  • Δεν υπάρχει περαιτέρω ενδιαφέρον πληροφοριών επειδή το Υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει πλέον (με βεβαιότητα) ποια είναι αυτά τα φαινόμενα;

  • Πώς θα μπορούσε να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα χωρίς να γίνει έρευνα ή να έχει κάποιο είδος επιβεβαίωσης πληροφοριών

  • Εάν δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό, γιατί δεν μπορούσε να βγει αυτό το συμπέρασμα νωρίτερα;

  • Το Υπουργείο Άμυνας ήταν ενήμερο για τα «μαύρα»/μυστικά αεροσκάφη στον [εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου] ανά πάσα στιγμή (θέματα ασφάλειας) και άρα γιατί το κοινό δεν διαβεβαιώθηκε»

Αν υπάρχει όπλο καπνίσματος, αυτό είναι.

Αυτό το έγγραφο αποκαλύπτει ότι η πραγματική ατζέντα του MoD ήταν η απαίτηση για ένα οριστικό συμπέρασμα που θα τους επέτρεπε να αιτιολογήσουν την απόφασή τους να σταματήσουν κάθε περαιτέρω δημόσια εργασία για το θέμα των UFO. Και μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί αυτά τα αρχεία κρατήθηκαν πίσω για τόσο καιρό.

Το αν η μυστική εργασία σε UAP συνεχίζεται κάπου στον βρετανικό στρατό, ίσως ανατεθεί σε άλλο εργολάβο, παραμένει ένα ενδιαφέρον και αναπάντητο ερώτημα.

Όμως τον Δεκέμβριο του 2017 το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ένα παρόμοιο έργο λειτούργησε στις ΗΠΑ, παρά τις αρνήσεις, από το 2008 έως το 2012, κρυμμένο υπό τον τίτλο Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP).

Οι συστάσεις της έκθεσης Condign επέτρεψαν επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών να αφαιρέσει το προσωπικό πληροφοριών μυστικής άμυνας από το όλο ενοχλητικό ζήτημα των UFO, μια για πάντα.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν τα κατάφεραν.

Αυτό το άρθρο έχει αναπαραχθεί με ευγενική άδεια από τον Δρ David Clarke από τον δικό του ιστότοπο . Εάν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν συνεχιζόμενες έρευνες από την κυβέρνηση του ΗΒ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με απόλυτη εχεμύθεια στη διεύθυνση uapmediauk(at)protonmail.com .

https://www.uapmedia.uk/articles/ufodeskclosed

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>