«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όποιο βόθρο και αν ανοίξεις, μέσα θα βρεις πρώτο το ΝΑΤΟ!!!

Αποτελεσματικό το παζάρι του Ερντογάν με το ΝΑΤΟ

Christof Lehmann του NSNBC αποκαλύπτει ότι και ο πράκτορας του ΝΑΤΟ Abdelhakim Belhaj βρισκόταν επιβιβασμένος στο Mavi Marmara!

Βέβαια, κανείς δεν παραξενεύεται πως ο Mahdi al-Harati, που ζει ελεύθερος και πλουσιοπάροχα στην Ιρλανδία μισθοδοτούμενος από την CIA, παρά την επικήρυξή του στην Ισπανία για την τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη, αποφυλακίζεται από τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Μετά την επιχείρηση «Στόλος της Ελευθερίας», ο Mahdi al-Harati έχει θέσει τις υπηρεσίες του και στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και από την Ιρλανδία επιστρέφει στη Λιβύη τον Φλεβάρη, με την έναρξη των επιχειρήσεων για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Λιβύη, ως πράκτορας CIA Khalifa Haftar, όπως αποκαλύπτει ο Patrick Martin, με σκοπό να αναλάβει τη Διοίκηση των Επαναστατών του ΝΑΤΟ.

Ο απλός αναγνώστης θα πρέπει να αναρωτηθεί τι δουλειά είχαν δύο γνωστοί πράκτορες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara.

Ένα πλοίο, που με χρήματα αγνών ακτιβιστών από ολόκληρο τον κόσμο, μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τη μαρτυρική Παλαιστίνη.

Σήμερα πολλοί έχουν καταλήξει σε ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα.

Η επιχείρηση «Στόλος της Ελευθερίας» οργανώθηκε από κοινού από την Τουρκία και το Ισραήλ, ώστε να εξοντωθούν εκείνοι οι Τούρκοι ακτιβιστές και με μεγάλη επιρροή, που θα αντιδρούσαν στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν εναντίον της Συρίας.

Εκείνα τα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων οργανώσεων που δεν θα συναινούσαν σήμερα στην επίθεση της Τουρκίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον της Συρίας.

Μιας Συρίας που ήταν ο βασικός σύμμαχος και συμπαραστάτης με όλα τα μέσα στην Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης Αντίστασης, της απώθησης και ήττας του Ισραήλ από τον Λίβανο (2006) [βλέπε δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ].

Της Συρίας που ήταν η αραβική χώρα που στήριξε με όλα τα μέσα την Αντίσταση στη Γάζα κατά τη διάρκεια των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ (2008-2009), αλλά και της μοναδικής αραβικής χώρας που διαχρονικά εύρισκαν φιλοξενία όλες οι Παλαιστινιακές οργανώσεις.

Στην αναφορά για την επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, της Έκθεσης του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (OHCHR) -δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβρη του 2010-(5), διατυπώνεται με πλήρη σαφήνεια και χωρίς παρερμηνείες, ότι έξι από τους δολοφονημένους ακτιβιστές είχαν «εκτελεστεί»!

Αυτή η μέθοδος εκτελέσεων, που χρησιμοποιούν οι ισραηλινοί πράκτορες, οδηγεί στην εκτέλεση μια διαταγής ώστε να εξοντωθούν μεθοδικά συγκεκριμένοι ακτιβιστές.

Άλλωστε έχει διαπιστωθεί πως οι ισραηλινοί στρατιώτες της μονάδας IDF είχαν στα χέρια τους συγκεκριμένες λίστες με συγκεκριμένους στόχους, όταν κατέλαβαν το πλοίο.

Ένας άλλος στρατηγικός στόχος που επιτεύχθηκε με την κοινή επιχείρηση Τουρκίας-Ισραήλ-Στόλος της Ελευθερίας, ήταν η τεράστια αποδοχή και αύξηση της δημοτικότητας του Ερντογάν, που εμφανίστηκε επιθετικός εναντίον του Ισραήλ.

Αυτή η δημοτικότητα του επέτρεψε σήμερα να εξαπολύει τον πόλεμο εναντίον της Συρίας, να βρίσκει νεκρούς τους ηγέτες των κινημάτων που δεν ήταν στο παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών, τους πράκτορες του ΝΑΤΟ Belhaj και al-Harati, αγωνιστές για την ελευθερία, με βάση την Τουρκία και επιβάτες στο Mavi Marmara.

Άραγε πόσα άλλα ηγετικά στελέχη ακτιβιστών έχουν συλλάβει για ξεκάρφωμα και έχουν στρατολογήσει οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, για να ελέγχουν τα αγνά κινήματα συμπαράστασης στην Παλαιστίνη;

Είναι άραγε τυχαίο ότι οι περισσότερες οργανώσεις ακτιβιστών που στηρίζουν τον Παλαιστινιακό αγώνα έχουν οδηγηθεί από «ηγέτες» σε ένα παραλήρημα συμπαράστασης στους μισθοφόρους της CIA που δραστηριοποιούνται στη Συρία;

Μπορεί ένας αγνός ακτιβιστής -που δεν πασέρνει κάποιος ηγετίσκος- να μην συμπαρασταθεί στη Συρία που στηρίζει τη Ζεζμπολάχ και τη Γάζα και να συμπαραταχθεί με την ιμπεριαλιστική επίθεση;

Μπορεί ένας αγνός ακτιβιστής -που δεν πασέρνει κάποιος ηγετίσκος- να αγωνίζεται μαζί με την Κλίντον, τον Ερντογάν, το Ισραήλ και τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα εναντίον της Συρίας;

Ο Christof Lehmann χαρακτηρίζει τη σφαγή στον “Στόλο της Ελευθερίας” ως «Η πιο πλαστή σημαία της σύγχρονης ιστορίας».

Η δικαιολόγηση αυτού του χαρακτηρισμού συνάγεται σύμφωνα με τον Christof Lehmann, και πρέπει να ληφθεί υπόψη η προσέγγιση της Χαμάς, της κύριας Αντιστασιακής οργάνωσης των Παλαιστινίων, με το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία, που είναι οι αρχιτέκτονες των επιθέσεων σε Λιβύη και Συρία.

Σε άρθρο (3 Ιούνη 2010) του Ali Abunimah, με τίτλο «Το Ισραήλ προσπαθεί να δολοφονήσει τον σεΐχη Raed Salah, στο πλοίο Mavi Marmara, αλλά αντιθέτως δολοφονεί έναν Τούρκο μηχανικό;»

(Μήπως το Ισραήλ προσπάθησε να δολοφονήσει τον Σεΐχη Raed Salah στον Mavi Marmara αλλά σκότωσε έναν Τούρκο μηχανικό;), ο Ali Abunimah περιγράφει ορισμένα στοιχεία που στηρίζουν την άποψη πως η ισραηλινή επίθεση ήταν μια επιχείρηση στοχευόμενων δολοφονιών.

Το Ισραήλ διέθετε πλήρη λίστα με όλα τα στοιχεία (φωτογραφίες, ωίδεο κ.λπ.) όσων ήταν «ενοχλητικοί», όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων.

Πως μπόρεσε να σκοτώσει τον μηχανικό Ibrahim Bilgen στη θέση του σ εΐχη Raed Salah;

Ο μύθος της σύγκρουσης Τουρκίας – Ισραήλ

Ένα ακριβώς χρόνο μετά τη σφαγή στον «Στόλο της Ελευθερίας», οι οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος ισχυροποιήθηκαν όσο ποτέ και έτσι έθεσαν ένα τέλος στον μύθο της δήθεν διάρρηξης των σχέσεων τους.

Δύο άρθρα, στην τουρκική Hurriyet και τους New York Times αποδεικνύουν την ανάπτυξη των οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ.

Ο ισραηλινός επιχειρηματίας Menashe Carmon, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, επισήμανε στους New York Times, λίγες εβδομάδες μετά τη σφαγή: «Δεν υπάρχουν ισραηλινές επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν την Τουρκία… Οι μπίζνες είναι μπίζνες και το αποδεικνύει η ανάπτυξη των επενδύσεων» (9).

Το άρθρο ισχυροποιεί τα λεγόμενα του ισραηλινού επιχειρηματία προσθέτοντας πως λίγες εβδομάδες μετά τη σφαγή στο «Στόλο της Ελευθερίας», μια στρατιωτική αποστολή εκπαιδεύτηκε στο Ισραήλ στην χρήση των αεροσκαφών χωρίς πιλότο. Μάλιστα η εκπαίδευση έγινε με τα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στον βομβαρδισμό της Γάζας και το κωμικοτραγικό της υπόθεσης;

Οι εκπαιδευτές του Ισραήλ ήταν αυτοί που επιχειρούσαν εναντίον της Γάζας.

Μια άλλη σημαντική συνεργασία στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης μεταξύ των δήθεν αντιπάλων κρατών λόγω της σφαγής στον «Στόλο της Ελευθερίας», την αποκαλύπτει ο Doron Abrahami, στέλεχος του ισραηλινού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι μπίζνες είναι μπίζνες» τονίζει στις 15 Ιούλη, όταν υπογράφεται οι οικονομική συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας 20 τεράστιων επιχειρήσεων, για την έρευνα και ανάπτυξη.

Η τουρκική εταιρία Necat Yuksel (εισήγαγε χημικά προϊόντα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ισραήλ, το 2009), επισημαίνει ότι οι πωλήσεις ισραηλινών προϊόντων στην Τουρκία δεν παρουσιάζουν καμία μείωση (9).

Μετά από ένα χρόνο από τη σφαγή, αποκαλύπτεται από τον Γενικό Μάνατζερ της τουρκικής εταιρίας Yakupoglu, σε άρθρο της Hurriyet τον Μάη του 2011,(10) ότι η Τουρκία απόεκτησ στρατιωτικό πολεμικό υλικό υψηλής τεχνολογίας (high-tech) από το Ισραήλ και η Τουρκία πούλησε υλικό στρατιωτικής ένδυσης στο Ισραήλ.

Οι εμπορικές-οικονομικές συναλλαγές μεταξύ Ισραήλ – Τουρκίας έφθασαν στα τέλη του 2010 (χρονιά της σφαγής στα πλοία)στο ύψος των 3,442 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σχέση με 2,580 δις. δολάρια το 2009.

Ο Uriel Lynn, πρόεδρος του Κεντρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ισραήλ, δήλωσε στην Hürriyet: «Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ έχουν ισχυροποιηθεί, παρά τις πολιτικές σύγκρουσης… οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί δεν είναι σε ανταγωνισμό. Το εμπορικό boom των δύο χωρών αποδεικνύει ότι το εμπόριο και οι επενδύσεις μεταξύ τους, δεν έχουν επηρεαστεί ουδόλως από την πολιτική κατάσταση». (10)

Το δεύτερο τρίμηνο του 2011, η Τουρκία ήταν ο κύριος εμπορικός παρτενέρ του Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ahmet Reyiz Yilmaz, τον επικεφαλή του Ομίλου Yilmazlar, που εκτελεί εδώ και 17 χρόνια τα μεγάλα έργα κατασκευής στο Ισραήλ και ειδικότερα στην παράνομη εποικοδόμηση στους εποικισμούς των ισραηλινών αποίκων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη.

Ολόκληρη η αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας Ισραήλ, μετά τη σφαγή στον «Στόλο της Ελευθερίας» ήταν μια καλά σκηνοθετημένη παράσταση των Μυστικών Υπηρεσιών Τουρκίας – Ισραήλ.

Η αύξηση στους τομείς της οικονομίας, εμπορίου και στρατιωτικών εξοπλισμών αυξήθηκε.

Πρέπει να επισημανθούν επιπροσθέτως τα στοιχεία: Τι συμβαίνει στη Συρία;

Το πώς οι πράκτορες της Μοσάντ στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» συλλαμβανόταν μαζί με αγνούς αγωνιστές, τους εμφάνιζαν και ως δήθεν ξυλοκοπημένους, τους «ξέπλεναν» και τους παρέδιδαν ως ηγέτες του κινήματος για την Παλαιστίνη.

Επίσης το ρόλο που ανέλαβε η Τουρκία, για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ, για τη χρηματοδότηση της Αλ Κάιντα στη Λιβύη.

Το ρόλο που ανέλαβε σήμερα η Τουρκία στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας.

Το πως οι Μυστικές Υπηρεσίες κατόρθωσαν να φιμώσουν αρκετές οργανώσεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, ακόμη και ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα, ώστε να μην αντιδρούν στη σημερινή ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας.

Αρκεί να δούμε ότι στην Ελλάδα, μόνον οι εφημερίδες Ριζοσπάστης και Λαϊκός Δρόμος, τήρησαν με συνέπεια την αντιιμπεριαλιστική στάση.

Και το άξιο περιέργειας, αλλά και απόδειξης; Όλα αυτά τα κόμματα και κινήματα έκλεισαν τα μάτια μπροστά στις επίσημες τοποθετήσεις, αλλά και εκκλήσεις για διεθνή συμπαράσταση, από τη Χεζμπολάχ, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης–ΓΚ, το Κ.Κ. Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το σπουδαιότερο; Το ίδιο το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας!

Δεν είναι άξιο περιέργειας ότι η Συρία από το 1948, σε αντίθεση με ΟΛΑ τα αραβικά καθεστώτα, ΠΟΤΕ δεν άλλαξε θέση απέναντι στην Παλαιστινιακή Αντίσταση;

Τώρα θέλουν να πληρώσει για τη συνέπειά της!

Τυχαία;

Συμπτωματικά αυτές οι οργανώσεις οδηγήθηκαν σ’ αυτή τη χυδαία συμπαράσταση στις ΗΠΑ;

Συμπτωματικά στρατεύτηκαν μαζί με την Κλίντον και τη «Σοσιαλιστική» Διεθνή στην Κωνσταντινούπολη, όπου εγκαθίδρυσαν κυβέρνηση εξορίας των μισθοφόρων τρομοκρατών της Συρίας;

Τα στοιχεία υπάρχουν.

Τα ντοκουμέντα αφθονούν και μας υποδεικνύουν αυτή τη διαδρομή για την αλήθεια.

Μια αλήθεια πικρή για όσους εθελοτυφλούν ή τους έχουν θέσει σε ύπνωση.

Μία διαδρομή που εύκολα μπορούμε να διατρέξουμε: αρκεί να μην κλείσουμε τα μάτια.

Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ δημιούργησε το Εκτελεστικό Ειδικών Επιχειρήσεων (SOE) το 1940 για να βοηθήσει τα κινήματα αντίστασης και να πραγματοποιήσει ανατρεπτικές επιχειρήσεις σε εχθρικά εδάφη σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη.

Ο δημοσιογράφος του Guardian David Pallister έγραψε τον Δεκέμβριο του 1990 ότι ένα δίκτυο ανταρτών με κρύπτες όπλων είχε τεθεί σε λειτουργία μετά την πτώση της Γαλλίας.

Περιλάμβανε τον ταξίαρχο “Mad Mike” Calvert και προερχόταν από το 5ο τάγμα (σκι) των Σκωτσέζων Φρουρών, το οποίο αρχικά προοριζόταν να πολεμήσει εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων που επιτέθηκαν στη Φινλανδία. [44] Γνωστές ως Βοηθητικές Μονάδες, είχαν επικεφαλής τον Ταγματάρχη Colin Gubbins, έναν ειδικό στον ανταρτοπόλεμο που αργότερα θα ηγούνταν της SOE.

Οι Βοηθητικές Μονάδες προσαρτήθηκαν στις Εγχώριες Δυνάμεις του GHQ και κρύφτηκαν μέσα στην Εθνοφρουρά.

Οι μονάδες δημιουργήθηκαν για την προετοιμασία μιας πιθανής εισβολής στα Βρετανικά Νησιά από το Τρίτο Ράιχ.

Αυτές οι μονάδες φέρεται να παραιτήθηκαν μόλις το 1944. Αρκετά από τα μέλη τους εντάχθηκαν στη συνέχεια στην Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία και είδαν δράση στη Γαλλία στα τέλη του 1944.

Η ύπαρξη των μονάδων δεν έγινε γενικά γνωστή στο κοινό μέχρι τη δεκαετία του 1990 παρά το γεγονός ότι ένα βιβλίο για το θέμα δημοσιεύθηκε το 1968, αν και τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολύ περισσότερες έρευνες για τις Βοηθητικές Μονάδες, όπως τα βιβλία του John Warwicker (“Ο Υπόγειος Στρατός του Τσόρτσιλ” και “Με τη Βρετανία σε θανάσιμο κίνδυνο”) και της Βοηθητικής Ερευνητικής Ομάδας Coleshill (CART), η οποία δημοσιεύει το έργο της στο διαδίκτυο.

Στη μυθοπλασία, η Αντίσταση του Όουεν Σίερς (2008), που διαδραματίζεται στην Ουαλία, παίρνει ως έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες της ένα μέλος των Βοηθητικών Μονάδων που κλήθηκαν να αντισταθούν σε μια επιτυχημένη γερμανική εισβολή.

Μετά το τέλος του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατοί που έμειναν πίσω δημιουργήθηκαν με την εμπειρία και τη συμμετοχή πρώην αξιωματικών της SOE. Μετά τις αποκαλύψεις του Giulio Andreotti τον Οκτώβριο του 1990, ο στρατηγός Sir John Hackett (1910-1997), πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού στον Ρήνο, δήλωσε στις 16 Νοεμβρίου 1990 ότι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιελάμβανε «να μείνει πίσω και να αντισταθεί σε βάθος» καταρτίστηκε μετά τον πόλεμο. Την ίδια εβδομάδα, ο Sir Anthony Farrar-Hockley (1924-2006), πρώην αρχηγός των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Ευρώπη από το 1979 έως το 1982, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι ένα μυστικό δίκτυο όπλων δημιουργήθηκε στη Βρετανία μετά τον πόλεμο.

Ο στρατηγός Τζον Χάκετ είχε γράψει το 1978 ένα μυθιστόρημα, Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Αύγουστος 1985, το οποίο ήταν ένα φανταστικό σενάριο μιας εισβολής του Σοβιετικού Στρατού στη Δυτική Γερμανία το 1985. Το μυθιστόρημα ακολούθησε το 1982 το The Third World War: The Untold Story, το οποίο επεξεργάστηκε το πρωτότυπο.

Ο Farrar-Hockley είχε προκαλέσει διαμάχη το 1983, όταν ενεπλάκη στην προσπάθεια να οργανώσει μια εκστρατεία για μια νέα Εθνοφρουρά ενάντια σε ενδεχόμενη σοβιετική εισβολή.

Οι αποκαλύψεις του στρατηγού Σεραβάλλε

Ο στρατηγός Gerardo Serravalle, ο οποίος διοικούσε το ιταλικό Gladio από το 1971 έως το 1974, ανέφερε ότι «στη δεκαετία του 1970 τα μέλη της CPC [Επιτροπή Συντονισμού και Σχεδιασμού] ήταν οι αξιωματικοί που ήταν υπεύθυνοι για τις μυστικές δομές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών και της Ιταλίας. Αυτοί οι εκπρόσωποι των μυστικών δομών συναντιόντουσαν κάθε χρόνο σε μια από τις πρωτεύουσες… Στις συναντήσεις που έμειναν πίσω οι εκπρόσωποι της CIA ήταν πάντα παρόντες.

Δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και προέρχονταν από την έδρα της CIA της πρωτεύουσας στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση… μέλη της Διοίκησης Ευρώπης των αμερικανικών δυνάμεων ήταν παρόντα, επίσης χωρίς δικαίωμα ψήφου. “. Δίπλα στο CPC δημιουργήθηκε ένα δεύτερο μυστικό διοικητήριο το 1957, η Συμμαχική Μυστική Επιτροπή (ACC).

Σύμφωνα με τη βελγική κοινοβουλευτική επιτροπή για την Gladio, η ACC ήταν «υπεύθυνη για το συντονισμό των δικτύων ‘Stay-behind’ στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Κατά τη διάρκεια της ειρήνης, οι δραστηριότητες του ACC «περιελάμβαναν την επεξεργασία των οδηγιών για το δίκτυο, την ανάπτυξη της μυστικής του ικανότητας και την οργάνωση βάσεων στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε καιρό πολέμου, ήταν να σχεδιάσουμε επιχειρήσεις που έμειναν πίσω σε συνδυασμό με το SHAPE. οι διοργανωτές έπρεπε να ενεργοποιήσουν μυστικές βάσεις και να οργανώσουν επιχειρήσεις από εκεί».

Ο στρατηγός Serravale δήλωσε στην Επιτροπή Stragi με επικεφαλής τον γερουσιαστή Giovanni Pellegrino ότι τα ιταλικά μέλη του Gladio εκπαιδεύτηκαν σε στρατιωτική βάση στη Βρετανία.

Παράλληλες επιχειρήσεις σε μη ΝΑΤΟϊκές χώρες

Αυστρία

Στην Αυστρία, ο πρώτος μυστικός στρατός που έμεινε πίσω αποκαλύφθηκε το 1947.

Είχε στηθεί από τον ακροδεξιό Soucek και τον Rössner, οι οποίοι και οι δύο επέμειναν κατά τη διάρκεια της δίκης τους ότι «πραγματοποιούσαν τη μυστική επιχείρηση με την πλήρη γνώση και υποστήριξη των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων κατοχής».

Καταδικάστηκαν σε θάνατο και στη συνέχεια τους δόθηκε χάρη κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες από τον Πρόεδρο Körner (1951-1957).

Ο Φραντς Ολάχ δημιούργησε έναν νέο μυστικό στρατό με την κωδική ονομασία Österreichischer Wander-, Sport- und Geselligkeitsverein (OWSGV, κυριολεκτικά «αυστριακός σύλλογος πεζοπορίας, αθλητισμού και κοινωνίας»), με τη συνεργασία της MI6 και της CIA.

Αργότερα εξήγησε ότι «αγοράσαμε αυτοκίνητα με αυτό το όνομα. Εγκαταστήσαμε κέντρα επικοινωνίας σε διάφορες περιοχές της Αυστρίας», επιβεβαιώνοντας ότι «ειδικές μονάδες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση όπλων και πλαστικών εκρηκτικών». Διευκρίνισε ότι «πρέπει να υπήρχαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονταν για εμάς… Μόνο πολύ, πολύ υψηλά τοποθετημένοι πολιτικοί και κάποια μέλη του συνδικάτου το γνώριζαν».

Το 1965, οι αστυνομικές δυνάμεις ανακάλυψαν μια κρύπτη όπλων σε ένα παλιό ορυχείο κοντά στο Windisch-Bleiberg και ανάγκασαν τις βρετανικές αρχές να παραδώσουν μια λίστα με την τοποθεσία 33 άλλων κρυψώνων στην Αυστρία.

Το 1990, όταν ανακαλύφθηκαν μυστικοί στρατοί «μείνετε πίσω» σε όλη την Ευρώπη, η αυστριακή κυβέρνηση είπε ότι δεν υπήρχε μυστικός στρατός στη χώρα. Ωστόσο, έξι χρόνια αργότερα, η Boston Globe αποκάλυψε την ύπαρξη μυστικών κρυψώνων όπλων της CIA στην Αυστρία.

Ο Αυστριακός πρόεδρος Τόμας Κλέστιλ και ο καγκελάριος Φραντς Βρανίτσκι επέμειναν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την ύπαρξη του μυστικού στρατού και απαίτησαν από τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν πλήρη έρευνα για την παραβίαση της ουδετερότητας της Αυστρίας, την οποία αρνήθηκε ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπερνς – διορίστηκε τον Αύγουστο του 2001 από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον οργανισμό της Ατλαντικής Συνθήκης, όπου, ως πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, ήταν επικεφαλής της συνδυασμένης Αποστολής κράτους-Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ και συντόνισε την αντίδραση του ΝΑΤΟ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 – επέμεινε: «Ο στόχος ήταν ευγενής, ο στόχος ήταν σωστός, να προσπαθήσει να βοηθήσει την Αυστρία αν ήταν υπό κατοχή.

Αυτό που πήγε στραβά είναι ότι διαδοχικές κυβερνήσεις της Ουάσιγκτον απλά αποφάσισαν να μην μιλήσουν με την αυστριακή κυβέρνηση για αυτό.”

Κύπρος

Διοίκηση ειδικών δυνάμεων

Το τουρκικό παρακλάδι του Gladio Counter-Guerrilla ίδρυσε την Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση TMT στην Κύπρο το 1958 και την επάνδρωσε με Τούρκους αξιωματικούς.

Το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960 προέβλεπε μόνο έναν πολύ μικρό επαγγελματικό στρατό μερικών εκατοντάδων ανδρών και από τις δύο κυπριακές κοινότητες.

Μετά τις συγκρούσεις του 1963-64 που οδήγησαν στην κατάρρευση του διαμοιρασμού της εξουσίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, η Εθνική Φρουρά δημιουργήθηκε ως στρατολογικός ελληνοκυπριακός στρατός.

Οι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς ήταν σχεδόν αποκλειστικά Έλληνες υπήκοοι, αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Οι μονάδες LOK δημιουργήθηκαν στην Κύπρο με πρότυπο τις ελληνικές μονάδες LOK, αν και η Κύπρος δεν εντάχθηκε ποτέ στο ΝΑΤΟ και ήταν τότε μέλος του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης[49] έχει γράψει για τον Έλληνα αξιωματικό Δημήτρη Παπαποστόλου, διοικητή του ΛΟΚ στην Κύπρο εκείνη την εποχή, συνωμοτώντας με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Πολύκαρπο Γιορκατζή για να σκοτώσει τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακάριο επιτιθέμενος στο ελικόπτερό του, και μετά την αποτυχία αυτής της απόπειρας, συμμετέχοντας στη δολοφονία του Γιορκατζή.

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 εναντίον του Μακαρίου εκτελέστηκε από μονάδες της Εθνικής Φρουράς, με την επίθεση στο προεδρικό μέγαρο να διαπράττεται από 31 και 32 μονάδες ΜΟΙΡΑ Καταδρόμων ΛΟΚ με τη βοήθεια 21 μονάδων αναγνώρισης αρμάτων μάχης επιλαρύπειας Αναγνώσων.

Η οργάνωση ΤΜΤ είναι το παρακλάδι της τουρκικής Γκλάντιο στην Κύπρο.

Η ΤΜΤ πρωταγωνίστησε σε όλα τα δραματικά γεγονότα που είχαν συμβεί στο νησί, από τη δεκαετία του ’50 μέχρι την πτώση του Ντενκτάς.

Το βαθύ κράτος έχει ακόμη ισχυρή παρουσία στην κατεχόμενη Κύπρο μέσω των δομών του τουρκικού στρατού και αντιτάχθηκε με σφοδρότητα στην αποδοχή του σχεδίου λύσης από τους Τουρκοκύπριους.

Η Κύπρος είναι η «περηφάνια» του τουρκικού παρακράτους.

Με αφορμή την Κύπρο το «βαθύ κράτος» έκανε την πρώτη του επιχείρηση, που ήταν το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της πόλης το 1955.

Κατά τη διάρκεια της ΕΟΚΑ ιδρύθηκε το παράρτημα του παρακράτους στην Κύπρο (ΤΜΤ) και τέθηκε υπό τη διοίκηση του αντισυνταγματάρχη Ριζά Βουρουσκάν, ο οποίος τότε συνεργαζόταν με το Τμήμα Ειδικού Σχεδιασμού της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής (JUSMMAT J3).

Ο Βουρουσκάν ανέλαβε να εφαρμόσει στην Κύπρο ένα σχέδιο που εκπόνησε το Συμβούλιο Εποπτείας Επιστράτευσης, με την επωνυμία Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου (Kibris Istirdat Plani).

Αυτό το σχέδιο καρποφόρησε το 1974, με τη συνδρομή της χούντας, που ήταν το αντίστοιχο ελληνικό «βαθύ κράτος».

Ο διοικητής του Τμήματος Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας, την κρίσιμη περίοδο 1967-1974, ο Κεμάλ Γιαμάκ, σε πρόσφατη αυτοβιογραφία του περιγράφει με λεπτομέρεια και επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της υπηρεσίας αυτής στην τουρκική εισβολή.

Ο Γιαμάκ ήταν ο συντονιστής των επιχειρήσεων της εισβολής, ενώ πρωταγωνίστησε και στον πολιτικό σχεδιασμό.

Ηταν μέλος της τουρκικής αποστολής που συνόδεψε τον Μπουλέντ Ετζεβίτ στο Λονδίνο, στις 17 Ιουλίου 1974, για να προετοιμάσει διπλωματικά την εισβολή.

Και μια λεπτομέρεια: Ο Κεμάλ Γιαμάκ, στέλεχος του Τμήματος Ειδικού Πολέμου, γνώρισε τον Ντενκτάς όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά στην Αθήνα, το 1960, όταν συζητούνταν η Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φινλανδία

Το 1944, οι Σουηδοί συνεργάστηκαν με τη Φινλανδική Υπηρεσία Πληροφοριών για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο πρακτόρων εντός της Φινλανδίας για να παρακολουθούν τις μεταπολεμικές δραστηριότητες στη χώρα αυτή.

Ενώ αυτό το δίκτυο φέρεται να μην τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή, οι φινλανδικοί κώδικες, ο εξοπλισμός SIGINT και τα έγγραφα μεταφέρθηκαν στη Σουηδία και προφανώς αξιοποιήθηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1980 .

Το 1945, ο υπουργός Εσωτερικών Yrjö Leino αποκάλυψε έναν μυστικό στρατό που έμεινε πίσω, ο οποίος έκλεισε (η λεγόμενη υπόθεση όπλων cache).

Αυτή η επιχείρηση οργανώθηκε από Φινλανδούς αξιωματικούς του γενικού επιτελείου (χωρίς ξένη βοήθεια) το 1944 για να κρύψουν όπλα προκειμένου να διατηρηθεί ένας μεγάλης κλίμακας ανταρτοπόλεμος σε περίπτωση που η Σοβιετική Ένωση προσπαθούσε να καταλάβει τη Φινλανδία μετά τον Πόλεμο συνέχισης. Δείτε επίσης την Επιχείρηση Στέλλα Πολικού Αστέρα.

Το 1991, τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε ένας μυστικός στρατός παραμονής πίσω στην ουδέτερη Φινλανδία με βάση την εξορία στη Στοκχόλμη.

Η Φινλανδή υπουργός Άμυνας Ελίζαμπεθ Ρεν χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «παραμύθι», προσθέτοντας προσεκτικά «ή τουλάχιστον μια απίστευτη ιστορία, για την οποία δεν γνωρίζω τίποτα».

Ωστόσο, στα απομνημονεύματά του, ο πρώην διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Κόλμπι περιέγραψε τη δημιουργία στρατών που μένουν πίσω στις σκανδιναβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, με ή χωρίς τη βοήθεια των τοπικών κυβερνήσεων, για να προετοιμαστούν για μια σοβιετική εισβολή. [19]

Ισπανία

https://www.youtube.com/watch?v=mKPr4XFk_ag

Αρκετά γεγονότα πριν από την ένταξη της Ισπανίας στο ΝΑΤΟ το 1982 συνδέθηκαν επίσης με το Gladio: Τον Μάιο του 1976, μισό χρόνο μετά το θάνατο του Φράνκο, δύο δεξιά καρλικά μέλη καταρρίφθηκαν από ακροδεξιούς τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων ήταν ο πράκτορας του Gladio Stefano Delle Chiaie και μέλη της Αντικομμουνιστικής Συμμαχίας της Αργεντινής (Triple A), επιδεικνύοντας τις διασυνδέσεις μεταξύ του Gladio και του Νοτιοαμερικανικού «Βρώμικου Πολέμου» της Επιχείρησης Condor.

Αυτό το περιστατικό έγινε γνωστό ως το περιστατικό montejurra. [52] Σύμφωνα με μια έκθεση της ιταλικής CESIS (Εκτελεστική Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας), ο Carlo Cicuttini (ο οποίος έλαβε μέρος στη βομβιστική επίθεση peteano το 1972 στην Ιταλία μαζί με τον Vincenzo Vinciguerra), συμμετείχε στη σφαγή του Atocha στη Μαδρίτη το 1977, σκοτώνοντας πέντε άτομα (συμπεριλαμβανομένων αρκετών δικηγόρων), μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Επιτροπών Εργαζομένων που συνδέονται στενά με το Ισπανικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο Cicuttini πολιτογραφήθηκε Ισπανός και εξορίστηκε στην Ισπανία από το 1972 (ημερομηνία του βομβαρδισμού του Peteano)

Μετά τις αποκαλύψεις του Andreotti το 1990, ο Adolfo Suárez, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ισπανίας μετά το θάνατο του Φράνκο, αρνήθηκε ότι είχε ακούσει ποτέ για τον Gladio. [54] Πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης το 1981-82, κατά τη διάρκεια της μετάβασης στη δημοκρατία, Calvo Sotelo δήλωσε ότι η Ισπανία δεν είχε ενημερωθεί για gladio όταν εισήλθε στο ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του Gladio με τη φρανκιστική Ισπανία, είπε ότι ένα τέτοιο δίκτυο δεν ήταν απαραίτητο υπό τον Φράνκο, αφού «το ίδιο το καθεστώς ήταν ο Gladio».

Σύμφωνα με τον στρατηγό Fausto Fortunato, επικεφαλής του ιταλικού SISMI από το 1971 έως το 1974, η Γαλλία και οι ΗΠΑ είχαν υποστηρίξει την είσοδο της Ισπανίας στο Gladio, αλλά η Ιταλία θα είχε αντιταχθεί στο βέτο της σε αυτό. Μετά τις αποκαλύψεις του Andreotti, ωστόσο, ο Narcís Serra, Υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τους δεσμούς της Ισπανίας με την Gladio. Επιπλέον, η εφημερίδα Canarias 7 αποκάλυψε, αναφέροντας τον πρώην πράκτορα της Gladio, Alberto Volo, ο οποίος είχε ρόλο στις αποκαλύψεις για την ύπαρξη του δικτύου το 1990, ότι μια συνάντηση Gladio είχε οργανωθεί τον Αύγουστο του 1991 στο νησί Γκραν Κανάρια.

Ο Alberto Vollo δήλωσε επίσης ότι ως πράκτορας gladio, είχε λάβει εκπαίδευση στη Μασπαλόμας, στο νησί Γκραν Κανάρια μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Η εφημερίδα El País αποκάλυψε επίσης ότι η οργάνωση Gladio ήταν ύποπτη ότι είχε χρησιμοποιήσει πρώην εγκαταστάσεις της NASA στη Μασπαλόμας, στο νησί Γκραν Κανάρια, τη δεκαετία του 1970.

Ο André Moyen, πρώην Βέλγος μυστικός πράκτορας, δήλωσε επίσης ότι η Gladio είχε δραστηριοποιηθεί στην Ισπανία.] Είπε ότι το Gladio είχε βάσεις στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, το Σαν Σεμπαστιάν και τα Κανάρια Νησιά.

Νορβηγία και Δανία.

Το 1953, η αστυνομία συνέλαβε τον δεξιό winger Otto Hallberg και ανακάλυψε τις προετοιμασίες για τον σουηδικό στρατό παραμονής. Ο Χάλμπεργκ αφέθηκε ελεύθερος και οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν.

Ελβετία

Κύριο άρθρο: Projekt-26

Στην Ελβετία, ανακαλύφθηκε ένας μυστικός στρατός με το όνομα P26, κατά σύμπτωση μήνες πριν από τις αποκαλύψεις του Giulio Andreotti τον Οκτώβριο του 1990.

Μετά το «σκάνδαλο των μυστικών φακέλων» (Fichenaffäre), οι Ελβετοί βουλευτές άρχισαν να ερευνούν το υπουργείο Άμυνας το καλοκαίρι του 1990.

Σύμφωνα με τον Felix Würsten του ETH Zurich, «το P26 δεν συμμετείχε άμεσα στο δίκτυο των μυστικών στρατών του ΝΑΤΟ, αλλά είχε στενή επαφή με την MI6».

Ο Daniele Ganser (ETH Zurich) έγραψε στην επιθεώρηση Πληροφοριών και Εθνικής Ασφάλειας ότι «μετά την ανακάλυψη των στρατών που έμειναν πίσω από τη Δυτική Ευρώπη στα τέλη του 1990, Οι Ελβετοί και οι διεθνείς ερευνητές ασφαλείας βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ξεκάθαρα ερωτήματα: Λειτούργησε επίσης η Ελβετία έναν μυστικό στρατό παραμονής πίσω;

Και αν ναι, ήταν μέρος του δικτύου stay-behind του ΝΑΤΟ; Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ξεκάθαρα ναι… Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα παραμένει αμφισβητούμενη…»

Ο Ελβετός ταγματάρχης Hans von Dach δημοσίευσε το 1958 der totale Widerstand, Kleinkriegsanleitung für jedermann (“Συνολική Αντίσταση”, Bienne, 1958) σχετικά με τον ανταρτοπόλεμο, ένα βιβλίο 180 σελίδων για την παθητική και ενεργητική αντίσταση σε μια ξένη εισβολή, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών οδηγιών για σαμποτάζ, μυστικότητα, μεθόδους για τη διασπορά όπλων, τον αγώνα κατά των αστυνομικών τυφλοπόντικων κ.λπ.

Το 1990, ο συνταγματάρχης Herbert Alboth, πρώην διοικητής του ελβετικού μυστικού στρατού P26 δήλωσε σε εμπιστευτική επιστολή προς το Υπουργείο Άμυνας ότι ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει «όλη την αλήθεια».

Αργότερα βρέθηκε στο σπίτι του, μαχαιρωμένος με τη δική του στρατιωτική ξιφολόγχη. Η λεπτομερής κοινοβουλευτική έκθεση για τον ελβετικό μυστικό στρατό παρουσιάστηκε στο κοινό στις 17 Νοεμβρίου 1990.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, «το P26 υποστηρίχθηκε από την P27, μια ιδιωτική ξένη υπηρεσία πληροφοριών που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την κυβέρνηση, και από μια ειδική μονάδα πληροφοριών του ελβετικού στρατού, η οποία είχε συγκεντρώσει φακέλους για σχεδόν 8.000 «ύποπτα πρόσωπα» συμπεριλαμβανομένων «αριστερών», «αυτοκόλλητων λογαριασμών», «μαρτύρων του Ιεχωβά», ατόμων με «μη φυσιολογικές τάσεις» και αντιπυρηνικών

Ελβετία Κύριο άρθρο: Projekt-26 Στην Ελβετία, ανακαλύφθηκε ένας μυστικός στρατός με το όνομα P26, κατά σύμπτωση μήνες πριν από τις αποκαλύψεις του Giulio Andreotti τον Οκτώβριο του 1990.

Μετά το «σκάνδαλο των μυστικών φακέλων» (Fichenaffäre), οι Ελβετοί βουλευτές άρχισαν να ερευνούν το υπουργείο Άμυνας το καλοκαίρι του 1990.

Σύμφωνα με τον Felix Würsten του ETH Zurich, «το P26 δεν συμμετείχε άμεσα στο δίκτυο των μυστικών στρατών του ΝΑΤΟ, αλλά είχε στενή επαφή με την MI6». Ο Daniele Ganser (ETH Zurich) έγραψε στην επιθεώρηση Πληροφοριών και Εθνικής Ασφάλειας ότι «μετά την ανακάλυψη των στρατών που παραμένουν πίσω από τη Δύση …

Συνέντευξη Ελβετού τραπεζίτη για την Μπίλντεμπεργκ. Συνταρακτικές αποκαλύψεις!!!

Η συνέντευξη εδόθη σε ρώσο δημοσιογράφο στη Μόσχα, στις 30/5/2011.

Ε: Μπορείτε να μας πείτε κάτι σχετικά με την ανάμειξη σας στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα;

Α: Εργαζόμουν για τις ελβετικές τράπεζες για …..

πολλά χρόνια. Ήμουν εκ των ανώτερων διευθυντών σε μία από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες.

Κατά τα χρόνια που εργαζόμουν εκεί, ήμουν αναμεμειγμένος με την απευθείας πληρωμή σε μετρητά σε ένα πρόσωπο το οποίο είχε δολοφονήσει τον πρόεδρο μίας ξένης χώρας.

Παραβρέθηκα στη συνάντηση όπου αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα μετρητά στο δολοφόνο.

Αυτό μου προκάλεσε ανυπόφορους πονοκεφάλους και ανησύχησε τη συνείδηση μου. Δεν ήταν η μοναδική υπόθεση αλλά ήταν μία από τις χειρότερες.

Ήταν μία διαταγή πληρωμής κατόπιν διαταγής ξένης μυστικής υπηρεσίας, γραμμένη στο χέρι, δίνοντας την εντολή για πληρωμή ενός προσώπου το οποίο δολοφόνησε τον κορυφαίο ηγέτη μίας ξένης χώρας.

Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Παραλαμβάναμε ποίκιλες τέτοιες χειρόγραφες επιστολές από ξένες μυστικές υπηρεσίες με εντολές πληρωμών σε μετρητά από μυστικούς λογαριασμούς, για χρηματοδότηση “επαναστάσεων” ή δολοφονία προσώπων.

Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που έγραψε ο John Perkins στο βιβλίο του “Εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου”.

Υπάρχει αλήθεια ένα τέτοιο σύστημα και οι ελβετικές τράπεζες αναμειγνύονται σε τέτοιες πρακτικές.

Ε: Το βιβλίο του Πέρκινς είναι μεταφρασμένο και στη ρωσική. Μπορείτε να μας πείτε ποιά τράπεζα ήταν υπεύθυνη για αυτά;

Α: Ήταν μία από τις τρεις κορυφαίες ελβετικές τράπεζες εκείνο τον καιρό και ο δολοφονηθέντας ήταν πρόεδρος τριτοκοσμικής χώρας.

Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες γιατί θα κινδυνέψει η ζωή μου.

Ε: Και δεν μπορείτε να κατονομάσετε κάποιο πρόσωπο στην τράπεζα;

Α: Όχι, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι συνέβη.

Ήμασταν πολλά άτομα στη συνάντηση.

Το πρόσωπο το οποίο ήταν υπεύθυνο για τις πληρωμές σε μετρητά ήρθε και μας ρώτησε εάν επιτρεπόταν η πληρωμή τόσο μεγάλου ποσού σε μετρητά σε εκείνο το πρόσωπο και ο διευθυντής εξήγησε την κατάσταση ενώ όλα τα μέλη έδωσαν την έγκρισή τους.

Ε: Συνέβαινε συχνά αυτό; Ήταν κάποιος “κρυφός” πόρος;

Α: Ναι. Αυτός ήταν ένας ειδικός πόρος ο οποίος διαχειριζόταν σε ειδική τοποθεσία στην τράπεζα όπου έφθαναν κωδικοποιημένες όλες οι επιστολές από το εξωτερικό.

Οι πιο σημαντικές ήταν χειρόγραφες.

Έπρεπε να τις αποκρυπτογραφήσουμε και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονταν οι πληρωμές συγκεκριμένων ποσών σε μετρητά για δολοφονίες προσώπων, χρηματοδότηση “επαναστάσεων” και απεργιών και χρηματοδότηση κάθε είδους πολιτικού κόμματος.

Γνωρίζω ότι συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είναι στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αναμειγνύονται ευθέως. Εννοώ ότι αυτοί έδιναν τις διαταγές δολοφονίας.

Ε: Μπορείτε να μας πείτε ποιά χρονιά ή ποιά δεκαετία συνέβησαν αυτά;

Α: Κατά τη δεκαετία του 80.

Ε: Είχατε πρόβλημα με αυτή την κατάσταση;

Α: Ναι, μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για πολλές ημέρες και μετά από λίγο, παραιτήθηκα από την τράπεζα.

Αν σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, θα με εντοπίσουν. Διάφορες

μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού, κυρίως αγγλόφωνες, έδιναν διαταγές χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων, ακόμα και δολοφονιών, μέσω ελβετικών τραπεζών.

Έπρεπε να πληρώσουμε βάσει οδηγιών ξένων δυνάμεων, δολοφονίες προσώπων που έδειχναν ανυπακοή στις διαταγές της Μπίλντερμπεργκ, του ΔΝΤ ή της Παγκοσμίου Τράπεζας για παράδειγμα.

Ε: Αυτή είναι μία συγκλονιστική αποκάλυψη.

Γιατί νιώθετε τώρα την ανάγκη να τα βγάλετε προς τα έξω;

Α: Επειδή η Μπίλντερμπεργκ συναντάται στην Ελβετία. Επειδή η πλανητική κατάσταση χειροτερεύει. Και επειδή οι μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες συμμετέχουν ενεργά σε ανήθικες δραστηριότητες.

Οι περισσότερες από αυτές είναι εκτός ισολογισμών. Τα ποσά είναι πολλαπλάσια από αυτά που αναφέρονται επισήμως.

Δεν καταγράφονται και συμβαίνουν χωρίς φορολόγηση. Τα ποσά περιέχουν πολλά μηδενικά. Τεράστια ποσά!

Ε: Δισεκατομμύρια;

Α: Πολύ περισσότερα! Τρισεκατομμύρια, τελείως “μαύρα”, παράνομα και εκτός φορολογικού συστήματος.

Βασικά είναι μία τεράστια κλοπή από όλους μας. Εννοώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν τους φόρους τους και υπακούουν στους νόμους. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι κατάφορα ενάντια στις ελβετικές αξίες(!), όπως ουδετερότητα, ειλικρίνεια και καλή πίστη.

Σε αυτές τις συναντήσεις, οι συζητήσεις που ελάμβαναν χώρα ήταν κάθετα αντίθετες στις δημοκρατικές αρχές μας. Βλέπετε, οι περισσότεροι από τους διευθυντές των ελβετικών τραπεζών δεν είναι ντόπιοι πια, είναι ξένοι, στην πλειονότητα τους αγγλοσάξονες, είτε αμερικάνοι, είτε άγγλοι, δεν σέβονται την ουδετερότητα μας, δε σέβονται τις αξίες μας, είναι ενάντιοι στην άμεση δημοκρατία μας. Απλά χρησιμοποιούν τις ελβετικές τράπεζες για τις “δουλειές” τους.

Χρησιμοποιούν τεράστια χρηματικά ποσά από το “τίποτα” και καταστρέφουν την κοινωνία μας και καταστρέφουν τους λαούς παγκοσμίως από απληστεία.

Αναζητούν δύναμη και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες, όπως οι Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία ή Ιρλανδία και η Ελβετία θα είναι από τις τελευταίες στη σειρά.

Και χρησιμοποιούν τους κινέζους για σκλάβους.

Και ένα πρόσωπο, σαν το Ιωσήφ Άκερμαν, ο οποίος έχει ελβετική υπηκοότητα, είναι επικεφαλής γερμανικής τράπεζας και χρησιμοποιεί την απληστία του και δε σέβεται τον απλό πολίτη.

Εμπλέκεται σε πάμπολλες παράνομες δραστηριότητες στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Είναι μέλος της Μπίλντερμπεργκ και δεν ενδιαφέρεται για την Ελβετία ή κάποια άλλη χώρα.

Ε: Εννοείτε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα συμμετέχουν στη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ, τον Ιούνιο στο St. Moritz;

Α: Ναι.

Ε: Άρα επί του παρόντος είναι σε θέση ισχύος;

Α: Ναι. Διαθέτουν τεράστια χρηματικά ποσά και τα χρησιμοποιούν για να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες.

Καταστρέφουν τη βιομηχανία μας και την “ξαναφτιάχνουν” στην Κίνα, ενώ από την άλλη, έχουν ανοίξει ορθάνοικτες τις πύλες της Ευρώπης για όλα τα κινεζικά προϊόντα.

Οι εργάτες στην Ευρώπη αμοίβονται με όλο και λιγότερα.

Ο αληθινός στόχος είναι να καταστραφεί η Ευρώπη.

Ε: Πιστεύετε ότι η συνάντηση στο St. Moritz έχει και συμβολική αξία; Γιατί το 2009, διεξήχθη στην Ελλάδα, το 2010 στην Ισπανία και κοιτάξτε τί έπαθαν εκεί.

Αυτό σημαίνει ότι και η Ελβετία θα περάσει τα ίδια;

Α: Ναι. Η Ελβετία είναι από τις σημαντικότερες χώρες για αυτούς, επειδή υπάρχει άφθονο κεφάλαιο εδώ.

Συναντώνται εδώ γιατί πέραν όλων των άλλων, θέλουν να καταστρέψουν όλες τις αξίες που εκπροσωπεί η Ελβετία. Βλέπετε, είναι ένα εμπόδιο για αυτούς, επειδή δεν ανήκει στο ευρώ ή στην Ε.Ε., δεν ελέγχεται πλήρως από τις Βρυξέλες κ.ο.κ. Σχετικά με τις αξίες για τις οποίες ομιλώ, δεν αναφέρομαι στις μεγάλες ελβετικές τράπεζες γιατί αυτές δεν είναι ελβετικές πλέον, οι περισσότερες ελέγχονται από αμερικάνους.

Μιλάω για το αληθινό ελβετικό πνεύμα που βρίσκεται στους απλούς ανθρώπους εδώ.

Σαφώς και έχει συμβολική αξία και σε σχέση με την Ελλάδα και την Ισπανία.

Ο στόχος τους είναι μία αποκλειστική λέσχη, παντοδύναμη ενώ οι υπόλοιποι είναι σκουπίδια.

Ε: Πιστεύετε ότι στόχος της Μπίλντερμπεργκ είναι να δημιουργηθεί μία παγκόσμια δικτατορία, κατευθυνόμενη από τις μεγάλες διεθνείς εταιρίες μέσω κατάργησης των κυρίαρχων κρατών;

Α: Ναι και η Ελβετία είναι το μόνο μέρος που απέμεινε με άμεση δημοκρατία και είναι στο στόχαστρο. Εκβιάζουν με το επιχείρημα “πολύ μεγάλη για να βουλιάξει” όπως με την περίπτωση της UBS(http://www.ubs.com/), για να μας ισοπεδώσουν μέσω τεράστιου χρέους.

Στην τελική, ίσως κάνουνε στην Ελβετία ό,τι κάνανε με την Ισλανδία, όπου χρεοκόπησαν οι τράπεζες και η χώρα αυτή καθεαυτή.

Ε: Και επίσης, να την εντάξουν στην Ε.Ε.;

Α: Βεβαίως. Η Ε.Ε. βρίσκεται υπό τη σιδηρά επιτήρηση της Μπίλντερμπεργκ.

Ε: Πως μπορεί να ανατραπεί αυτό το σχέδιο;

Α: Λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος που σας μιλώ.

Η Αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος. Ρίξτε φως στην υπόθεση.

Ξεσκεπάστε τους.

Δεν τους αρέσει να βρίσκονται στο προσκήνιο. Πρέπει να εφαρμόσουμε πλήρη διαφάνεια στην τραπεζική βιομηχανία και σε όλες τις κοινωνικές πτυχές.

Ε: Αυτό που λέτε είναι ότι υπάρχει και μια σωστή πλευρά στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και ότι μερικές από τις μεγάλες ελβετικές τράπεζες χρησιμοποιούν το οικονομικό σύστημα για παράνομες δραστηριότητες.

Α: Ναι.

Οι μεγάλες τράπεζες εκπαιδεύουν τα στελέχη τους με τις αγγλοσαξονικές αξίες. Να είναι άπληστοι και αδίστακτοι.

Και η απληστία καταστρέφει την Ελβετία και όλους τους υπόλοιπους. Σαν κράτος, είχαμε ένα από τα πιο ορθά τραπεζικά συστήματα παγκοσμίως αν δείτε τις μικρές και μεσαίες ελβετικές τράπεζες.

Οι μεγάλες που δρουν διεθνώς είναι το πρόβλημα, δεν είναι ελβετικές πλέον και δεν θεωρούνται ελβετικές.

Ε: Θεωρείτε θετικό το ότι ο κόσμος ξεσκεπάζει τη Μπίλντερμπεργκ;

Α: Νομίζω ότι η περίπτωση του Στράους Κοέν είναι μία καλή ευκαιρία γιατί δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διεφθαρμένοι, ανώμαλοι στο μυαλό, τόσο ανώμαλοι που είναι γεμάτοι από βίτσια και αυτά κρύβονται από το κοινό.

Μερικοί σαν το Στραους Κοεν, είναι βιαστές, άλλοι είναι σαδομαζοχιστές ή παιδόφιλοι και πάμπολλοι είναι χωμένοι στο σατανισμό.

Όταν πας σε μία τράπεζα παρατηρείς όλα αυτά τα σατανιστικά σύμβολα όπως στην τράπεζα Ροθτσιλδ στη Ζυρίχη. Αυτοί οι άνθρωποι ελέγχονται μέσω εκβιασμού εξαιτίας των βίτσιων τους.

Πρέπει να ακολουθήσουνε τις εντολές γιατί αλλιώς θα τους κάνουν βούκινο και θα τους καταστρέψουν ή θα τους δολοφονήσουν.

Ο Στράους Κοέν εξοντώθηκε κοινωνικά αλλά πιθανώς και θα εξοντωθεί και βιολογικά.

Ε: Από τη στιγμή που ο Άκερμαν είναι στη διευθύνουσα επιτροπή της Μπίλντερμπεργκ, έχετε τη γνώμη ότι είναι από τους μεγάλους “παίχτες” εκεί;

Α: Ναι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι, όπως η Λαγκάρντ, η οποία θα είναι πιθανώς η επόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ, επίσης μέλος της Μπίλντερμπεργκ, όπως και ο Σαρκοζύ και ο Ομπάμα.

Έχουν στα σκαριά ένα νέο σχέδιο λογοκρισίας του διαδικτύου επειδή ακόμα δεν το ελέγχουν πλήρως. Θέλουν να το ελέγξουν και για αυτό θα χρησιμοποιήσουν ως αφορμή την τρομοκρατία ή ό,τι άλλο τους βολεύει.

Μπορεί να εκτελέσουν και κάτι πολύ φρικτό για να έχουν την αφορμή.

Ε: Αυτό σας φοβίζει;

Α: Δεν είναι μόνο ο φόβος. Όπως είπα, έδιναν εντολές δολοφονίας άρα είναι ικανοί για τρομερά πράγματα. Αν νιώσουν ότι χάνουν τον έλεγχο, όπως τώρα με τις αναταραχές στην Ελλαδα και την Ισπανία και ίσως η Ιταλία να είναι η επόμενη, τότε μπορεί να εκτελέσουν άλλο ένα Gladio(http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio). Ήμουν δίπλα στο Δίκτυο Γκλάντιο.

Όπως γνωρίζετε, έφεραν τους τρομοκράτες πληρωμένους από αμερικανικό χρήμα, για να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχετικά με τη δολοφονία του Άλντο Μόρο, η πληρωμή έλαβε χώρα μέσω του συστήματος που σας περιέγραψα.

Ε: Ο Άκερμαν ήταν μέρος αυτού του συστήματος πληρωμών;

Α: (Χαμόγελο) Εσύ είσαι ο δημοσιογράφος. Κοίτα πόσο γρήγορα ανελίχθη στην κορυφή …;

Ε: Τί μπορεί να γίνει για να αποκαλυφθούν;

Α: Λοιπόν, υπάρχουν πολλά καλά βιβλία που εξηγούν το παρασκήνιο και ενώνουν τις κουκκίδες, όπως του Πέρκινς που ανάφερα.

Αυτοί οι τύποι έχουν στ’αλήθεια εκτελεστές που πληρώνονται με το κεφάλι. Μερικοί πληρώνονται μέσω ελβετικών τραπεζών.

Αλλά όχι μόνο, έχουν στήσει ένα ανάλογο σύστημα σε όλο τον πλανήτη.

Είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον έλεγχο και εννοώ τα πάντα.

Ε: Μέσω της προβολής, μπορούμε να τους σταματήσουμε;

Α: Ναι, λέγοντας την αλήθεια.

Είμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους εγκληματίες, επίσης μεγάλους εγκληματίες πολέμου.

Είναι χειρότερα από γενοκτονία.

Είναι καθόλα έτοιμοι να εξοντώσουν εκατομμύρια ανθρώπων για να μείνουν στην εξουσία και να διατηρήσουν τον έλεγχο.

Ε: Μπορείτε να εξηγήσετε, βάσει της δικής σας οπτικής, γιατί τα δυτικά ΜΜΕ σιωπούν επιδεικτικώς σχετικά με τη Μπίλντερμπεργκ;

Α: Γιατί υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ αυτών και των βαρόνων των ΜΜΕ. Δεν μιλάς. Τους αγοράζουν.

Επίσης, κάποια κορυφαία στελέχη προσκαλούνται στις συναντήσεις αλλά απαγορεύεται να μιλήσουν για ό,τι δούνε ή ακούσουν.

Ε: Στη δομή της Μπίλντερμπεργκ, υπάρχει ένας “εσωτερικός κύκλος” ο οποίος γνωρίζει τα σχέδια και έξω από αυτόν οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν εντολές;

Α: Ναι. Έ

χεις τον Εσωτερικό Κύκλο ο οποίος είναι βουτηγμένος στο σατανισμό και έξω υπάρχουν οι αφελείς ή ελάχιστα πληροφορημένοι.

Κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν καλό!

Ε: Σύμφωνα με τα διαρρέοντα έγγραφα και δικές μας έρευνες, η Μπίλντερμπεργκ αποφάσισε το 1995 τη δημιουργία της Ε.Ε. και του ευρώ και κατά συνέπεια ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις.

Α: Ναι και επίσης γνωρίζετε ότι η Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε από τον πρίγκηπα Βερνάρδο, πρώην μέλος των SS και του ναζιστικού κόμματος, ο οποίος εργαζόταν και για την IG Farben η οποία υπεργολαβικώς κατασκεύαζε το Ζυκλον Β.

Ο άλλος τύπος ήταν επικεφαλής της Occidental Petroleum η οποία είχε στενές σχέσεις με το κομμουνιστικό καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση.

Δούλευαν και στις δύο πλευρές αλλά στην πραγματικότητα είναι φασίστες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και όποιος τους αντιστέκεται, “απομακρύνεται”.

Ε: Αυτό το σύστημα που περιγράψατε βρίσκεται εκτός κανονικών διαδικασιών, τμηματοποιημένο και μυστικό;

Α: Σε αυτές τις ελβετικές τράπεζες, οι κανονικοί υπάλληλοι δε γνωρίζουν τί συμβαίνει. Είναι ένα ξεχωριστό μυστικό τμήμα μέσα στην τράπεζα.

Αυτές οι διαδικασίες είναι εκτός ισολογισμών, χωρίς εποπτεία. Κάποιες είναι εγκατεστημένες στο ίδιο κτήριο, κάποιες εκτός.

Έχουν τη δική τους ασφάλεια και δικό τους χώρο όπου εισέρχονται μόνο εξουσιοδοτημένα στελέχη.

Ε: Πώς κρατούν μακριά από το διεθνές σύστημα SWIFT(http://www.swift.com/about_swift/index.page?), αυτές τις συναλλαγές;

Α: Λοιπόν, κάποιες από τις λίστες του Clearstream(http://en.wikipedia.org/wiki/Clearstream), ήταν αληθινές στην αρχή.

Απλά έβαζαν ψεύτικα ονόματα για να νομίσει ο κόσμος ότι όλη η λίστα ήταν πλαστή. Βλέπεις, κάνουνε και αυτοί λάθη.. Η πρώτη λίστα ήταν αληθινή και μπορείς να εντοπίσεις πολλά εκεί μέσα.

Βλέπεις, υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν τις ανωμαλίες και λένε την αλήθεια.

Μετά ακολουθούν τα νομικά τμήματα και αναγκάζονται να το βουλώσουν.

Ο καλλίτερος τρόπος να τους σταματήσεις, είναι να πεις την αλήθεια, να ρίξεις τα φώτα πάνω τους.

Αν δεν ανακοπούν, θα καταντήσουμε όλοι σκλάβοι τους.

Ε: Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη.

Peter Odintsov

Moscow May

Στεργιος Σμυρλης

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>