«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΟΙΝ.: α) κ. Κωστα Σκρεκα Υπουργον Περιβαλλοντοs και Ενεργειαs

ΗΛΙΑΚΑ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: +49 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
01-08-2022

ΚΟΙΝ.: α) κ. Κωστα Σκρεκα Υπουργον Περιβαλλοντοs και Ενεργειαs

Προs β) Δν/ση ΔΕΗ Α.Ε. Δν/ση Καταστημα Χανιων ΔΕΗ Α.Ε. Λιμνη Τσοντου
Χαλκοκονδυλη 30 73300 Μουρνιεs 104 32 Αθηνα γ) Δν/ση
Επιμελητηριου Χανιων Ε. Βενιζελου 4

δ) Δν/ση ALPHA BANK Ηρωων Πολυτεχνειου
43, 73132 Χανια

ε) Ιστοσελιδα ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
(kostas@arxaiaithomi.gr)

ΘΕΜΑ: Δηλωση Προθεσης

Αξιοτιμεs Κυριεs και Κυριοι,

Ο πλανητης μαs ειναι μεν οριστικοs, οι αποθηκευμενεs ομωs μεσα του ενεργειακεs πηγεs ειναι απειρεs.

Εδω και περιπου 4,6 δισεκατομμυρια χρονια καλυπτει τιs αναγκεs του σε ενεργεια απο τον Ηλιο μαs, δηλαδη απο μια πηγη με διαστασειs που ειναι κατω απο την ανθρωπινη σκοπια παρατηρησεωs απειρωs μεγαλεs.

Ωs πηγη ενεργειαs στον Ηλιο μαs λειτουργει η μεταβολη τηs υληs, δια τηs πυρηνικηs συντηξεωs, η οποια ανερχεται στην ηλιακη επιφανεια και δια τηs Φωτοσφαιραs και τηs υπερθερμηs Κορωναs, εκπεμπεται προs τουs πλανητεs του ηλιακου μαs συστηματοs και περαν αυτων,

Η ηλιακη ακτινοβολια ειναι φτωχη σε ενερργεια οταν αυτη εχει μεγαλο μηκοs κυματοs και κατα συνεπεια μικρη συχνοτητα, Καταστασειs πλουσιεs σε ενεργεια, δηλαδη καταστασειs με πολυ αποθηκευμενη ενθαλπια, μπορουν τοτε να δημιουργηθουν οταν παραγεται απο την επιδραση τηs ηλεκτρομαγνητικηs ακτινοβολιαs του φωτοs, η θερμοδυναμικα ασθενηs Γλυκοζη.

Στην Φυση υπαρχουν δυο βασικεs χημικεs αντιδρασειs με τιs οποιεs οι υλεs αφετηριαs μετασχηματιζονται σε προ’ι’οντα.

Τα χαρακτηριστικα στοιχεια για μια χημικη αντιδραση σε ενα κλειστο συστημα υπο σταθερη πιεση και ογκο, κατα την οποια δεν λαμβανει χωρα με το περιβαλλον ανταλλαγη υληs αλλα μονο ενεργειαs, ειναι η ενθαλπια, δηλαδη η περιεκτικοτητα σε ενεργεια που μετασχηματιζεται σε θερμοτητα και η εντροπια στην οποια ο βαθμοs τηs αταξιαs του συστηματοs αυξανεται προs μια μεγιστη απο τιs δυνατεs καταστασειs οπου η ενεργεια διανεμεται κατα το δυνατον με παρομοιο τροπο, δηλαδη βασει τηs αρχηs τηs μεγιστοποιησηs τηs διανομηs.

Ενω η Ελλαδα θεωρειται μια χωρα πλουσια σε ηλιακη ενεργεια (το μεγαλυτερο μεροs τηs επιφανειαs τηs δεχεται ετησιωs μεταξυ 1500 και μεγαλυτερη των 1900 kWh ηλιακηs εντασηs ανα τετραγωνικο μετρο οριζοντιαs επιφανειαs), περαν απο μερικεs εγκαταστασειs Φωτοβολτα’ι’κων τηs ΔΕΗ στα νησια π.χ.

Κυθνοs,Αρκοι, Αντικυθηρα, Γαυδοs κ.α., τηs νεαs μοναδοs μεταλιγνιτικηs ηλεκτρομεταλλαγηs με φυσικο αεριο, ισχυοs 826 MW, τηs Μυτηλιναιοs στον Αγιο Νικολαο Βοιωτιαs, του νεου φωτοβολτα’ι’κου παρκου ισχυοs 204 MW στην Κοζανη των Ελληνικων Πετρελαιων, δεν χρησιμοποιειται ακομη η ηλιακη ενεργεια οσο θα επρεπε για την μεταβολλη τηs σε ηλεκτρικη ενεργεια στα νοικοκυρια αλλα και στην ψυξη, με το φαινομενο του ηλιακου κλιματισμου.

Το μελυτερο μεροs τηs ηλεκτρικηs ενεργειαs, περιπου το 70 % μεταβαλλεται σε θερμοηλεκτρικουs σταθμουs, περιπου 20 % σε μεγαλουs υδροηλεκτρικουs σταθμουs και το υπολοιπο 10 % προερχεται απο ΑΠΕ.

Εναs υβριδικοs σταθμοs μεταβολληs ηλεκτρικηs ισχυοs ο οποιοs αποτελειται απο μοναδεs ΑΠΕ αποσκοπει να μεγιστοποιησει την συμμετοχη των μοναδων αυτων στην καλυψη μιαs συγκεκριμενηs ζητησηs ισχυοs.

Εναλλακτικα συστηματα μπορουν να περιλαμβανουν εκτοs απο τα φωτοβολτα’ι’κα και αιολικα παρκα, συστοιχιεs κυψελων καυσιμου οι οποιεs τροφοδοτουνται με υδρογονο μεσω αναμορφωτων υγραεριου και συστοιχιεs συσσωρευτων Ιοντων Λιθιου ‘η κυλινδρικουs πυργουs απο σκυροδεμα στουs οποιουs δημιουργειται ενα καθετο και στροβιλιζομενο ρευμα αεροs ταχυτητοs 15 μετρων ανα δευτερολεπτο και μεταβαλλει την ενεργεια του με ρυθμιζομενη πιεση αεροσυμπιεστων, μεσω γεννητριων, σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Εδω βρισκεται το πεδιο δρασηs τηs ΔΕΗ και των μεγαλων ελληνικων ιδιωτικων Ομιλων, οχι ομωs στιs τοποθετησειs
φωτοβολτα’ι’κων σε μονοκατοικιεs και πολυκατοικιεs δια των οποιων θα
επιτυγχανεται η οικονομικη τροφοδοτιση με ηλεκτρικη ενεργεια τηs πλειονοτηταs του ελληνικου λαου.

Οσον αφορα την παραγωγη Βιοαεριου απο ακατεργαστεs πρωτεs υλεs, οπωs τα αγροτικα αποβλητα, τα πρασινα αποβλητα, καθωs και τα απορριματα τροφων, αυτη μπορει να θεωρηθει στην χωρα μαs σχεδον ακομη δυστυχωs ανυπαρκτη.

Αυτη ομωs ειναι μια ΑΠΕ που θα μπορουσε και στην χωρα μαs να διαδραματισει εναν ουσιαστικο και σημαντικο ρολο σε ενα διαφοροποιημενο και βιωσιμο ενεργειακο μιγμα.

Η Βιομαζα μπορει να οριστει ωs οποιαδηποτε ανανεωσιμη πηγη ανθρακα, οπωs τα ξυλα, τα υπολειμματα απο το ξυλο, οι γεωργικοι καρποι και τα υπολειμματα τουs. Τα βιομηχανικα και αστικα αποβλητα θεωρουνται επισηs συχνα ωs βιομαζα λογω των υψηλων ποσοστων τουs σε οργανικα αποβλητα.

Οι διεργασιεs για την παραγωγη υδρογονου απο βιομαζα εχουν ωs εξηs:

1. Αμεσοι μεθοδοι παραγωγηs ωs π.χ. αεροποιηση και πυρολυση ομοια
με αυτη του ανθρακα.

2. Εμμεσοι τροποι παραγωγηs μεσω τηs αναμορφωσηs των
παραγομενων βιοκαυσιμων ωs π.χ. βιοαεριου και βιοελαιου,

3. Διεργασιεs μεταβολισμου για την διασπαση του υδατοs μεσω τηs
φωτοσυνθεσηs, ‘η για την διεξαγωγη τηs αντιδρασηs μετατοπισηs του
υδραεριου με χρηση φωτοβιολογικων οργανισμων.

Μια αλλη μορφη ενεργειαs που δεν χρησιμοποιειται επισηs ακομη, ειναι αυτη τηs γεωθερμιαs, ενω η χωρα μαs διαθετει ελπιδοφορεs περιοχεs στην βορεια Ευβοια, στην Σαντορινη στην Κω και σε αλλεs περιοχεs με ιαματικεs πηγεs.

Η ταπεινοτητα μου Κυριεs και Κυριοι, προτειθεται να ιδρυση μια ομορυθμη ‘η εταιρεια περιορισμενηs ευθυνηs στιs Καλυβεs Αποκορωνου νομου Χανιων, η οποια θα καταγινεται με Φωτοβολτα’ι’κα.

Η εταιρεια αυτη θα αναλαμβανει την μελετη, την εγκατασταση και την επιβλεψη των Φωτοβολτα’ι’κων για 15 ολοκληρα χρονια, σε ιδιοκτητεs μονοκατοικιων ‘η πολυκατοικιων χωριs αυτοι να επιβαρυνονται με επενδυτικεs δαπανεs και αλλεs φροντιδεs, αλλα μονο με τιs υποχρεωσειs που θα απορρεουν απο Συμβολαια Leasing διαρκειαs δεκαπενταετιαs.

Μετα η ολη εγκατασταση και οι φροντιδεs, με συμβολικη πληρωμη 1 Ευρω, θα μεταβιβαζονται στουs ιδιοκτητεs.

Συνεπωs αλλο πραγμα ειναι οι τιμεs τοποθετησηs των Φωτοβολτα’ι’κων με απευθειαs εξοφληση και αλλο με Συμβολαιο Leasing.

Το ωs ανω εγχειρημα μπορει να λειτουργησει με επιτυχεια, μονο οταν

οι μηνιαιεs δοσειs Leasing θα ειναι μικρωτερεs απ’ οτι θα ηταν οι αντιστοιχεs μηνιαιεs επιβαρυνσειs απο τουs λογαριασμουs τηs ΔΕΗ.

η ΔΕΗ αγοραζει την υπερπαραγωγη απο τα Φωτοβολτα’ι’κα των
ιδιωτων στιs ιδιεs τιμεs που χρεωνει το μεταβληθεν ρευμα τηs.

Μονο ετσι δεν θα γινεται απαραιτητη και η τοποθετηση πανακριβων
ηλεκτροχημικων συσσωρευτων χαμηλων θερμοκρασιων, δηλαδη
Οξεουs-Μολυβδου ‘η Νικελιου-Καδμιου ‘η Ιοντων-Λιθιου ‘η Νικελιου-Υδριδιου Μεταλλου.

Στην περιπτωση αυτη για καθε κατοικια θα αρκουσε μονο εναs Ανορθωτηs (Wechselrichter), Στο Βελγιο π.χ. ο ιδιοs μετρητηs ρευματοs που χρεωνει, λειτουργει αντιστροφα οταν τροφοδοτειται με ρευμα απο τα Φωτοβολτα’ι’κα.

3. η συνεργασια με μια Τραπεζα γινεται εφεικτη, δηλαδη οταν το
επιτοκιο του Leasing και τα εξοδα φακελου δεν ειναι
εξωπραγματικα. Τα υλικα που θα εγκατασταθουν θα εχουν τιs
εγγυησειs και τιs προδιαγραφεs τηs Ε.Ε.

Οι τιμεs για πακετα Φωτοβολτα’ι’κων μεταβαλλονται καθε τοσο
προs τα κατω. Για’ αυτο στο παραδειγμα που ακολουθει δεν μπορει
θεωρηθουν αντιπροσωπευτικεs αλλα περιπου ακομη ισχυουσεs:

I. 5 kWp 7.500 E με Φ.Π.Α.
ΙΙ. 10 kWp 12.500 E „
III. 20 kWp 20.300 E „

Εδω το kWp σημαινει μεγιστη (p = Pick) ποσοτητα σε Κιλοβατ.

Παραδειγμα ενοs Οικιακου Φωτοβολτα’ι’κου, ισχυοs 3,3 kWp σε δωμα:
Επιφανεια τοποθετησηs φωτοβολτα’ι’κων περιπου 30 τ.μ.

Κοστοs Φακελου: 500 Ε Κοστοs υλικων και τοποθετησηs 4500 Ε
Κοστοs μετρητη ΔΕΔΔΗΕ: 350 Ε

Συνολικο κοστοs 5350 Ε με Φ.Π.Α.
Οι μηνιαιεs δοσειs Leasing υπολογιζονται με 60 Ευρω.

Για μια εγκατασταση ισχυοs 10 kWp (επιφανεια τοποθετησηs περιπου
80 τ.μ.) οι μηνιαιεs δοσειs Leasing υπολογιζονται με 210 Ευρω
Ισχυs Επιφανεια Κοστοs Ολικο κοστοs
kWp τ.μ. Ευρω/kWp Ευρω

2 16 1.700 3.400
4 32 1.600 6.400
6 48 1.560 9.360
8 64 1.380 11.040
10 80 1,330 13.300
15 120 1.320 19.800
20 160 1.290 26.000

Συνοπτικα και στο περιπου, η σχεση ισχυοs εγκαταστασηs σε kWp, με την μηνιαια δοση Leasing, εχει ωs εξηs:

kWp Leasing
Ευρω ανα Μηνα

2 50,00
4 90,00
6 130,00
8 170,00
10 210,00
15 310,00
20 410,00

Με την παρουσα επιστολη εγινε μια προσπαθεια πληροφορησηs για την
σημασια στον χωρο τηs πατριδοs μαs των Φωτοβολτα’ι’κων και για την εξοικονομηση ηλεκτρικηs ενεργειαs απο τα νοικοκυρια.

Ο γραφων παρακαλει το Υπουργειο Περιβαλλοντοs και Ενεργειαs, την ΔΕΗ και το Επιμελητηριο Χανιων για κοινοποιηση υπαρχοντων κινητρων
για τετοιεs πρωτοβουλιεs, αλλα και κανονισμων και την Alpha Bank για
δυνατοτητεs συνεργασιαs και πληροφοριεs για τα εξοδα φακελου και το αναμενομενο επιτοκιο χρηματοδοτησηs και ευχαριστει τουs παντεs εκ των προτερων,

Μετα τιμηs

Δρ. Χατζηθεοδωρου Γεωργιοs

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>