«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανοιχτή επιστολή στην Υπουργό Εξωτερικών Analena Baerbock

Ανοιχτή επιστολή στην Υπουργό Εξωτερικών Analena Baerbock

Αγαπητέ Υπουργέ Εξωτερικών Analena Baerbock,

Επιτρέψτε μας στην αρχή να σας καλωσορίσουμε στην πρώτη σας επίσκεψη στην Ελλάδα υπό την επίσημη ιδιότητά σας.

 Έρχεστε σε δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα θα κυριαρχήσει στις διμερείς συνομιλίες σας στην Ελλάδα.

Σε αυτό το θέμα υπάρχουν κάποια ερωτήματα που απασχολούν περισσότερο τον ελληνικό λαό και λιγότερο την ελληνική κυβέρνηση.

 Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενώ καταδικάζει τη ρωσική εισβολή, είναι κατά της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία.

 Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Γερμανία δεν στέλνει βαρέα όπλα απευθείας στην Ουκρανία και το κάνει με τη διαμεσολάβηση της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Πολωνίας με την υπόσχεση να τα αντικαταστήσει άμεσα. Ίσως έχετε την άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα δηλώσετε μια μέρα ότι η Γερμανία δεν έστειλε ποτέ όπλα στο Κίεβο, αλλά μετά υποτιμάτε τη Ρωσία που ξέρει πολύ καλά τι κάνετε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα της δώσεις τεθωρακισμένα Marder με αντάλλαγμα BMP-! τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που θα σταλούν στην Ουκρανία.

Αυτή η συναλλαγή είναι αντίθετη με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας του λαού της Ελλάδας. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η πλειονότητα των BMP-1 βρίσκεται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου που απειλούνται από την Τουρκία.

Συνεπώς, τα οχήματα Marder θα πρέπει να φτάσουν πρώτα πριν από την αναχώρηση των οχημάτων BMP.

Και παρακαλώ, κυρία Baerbock, όταν επισκέπτεστε την Άγκυρα μετά τις συνομιλίες σας στην Αθήνα, μην παρουσιάζετε αυτή τη συναλλαγή ως προσπάθεια ικανοποίησης των τουρκικών απαιτήσεων που ζητούν την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Η Γερμανία άνοιξε, μέσω της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της, έρευνα για ύποπτα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να θεωρηθεί δικαιολογημένη υπό την προϋπόθεση ότι δεν ξεχνάτε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο γερμανικός στρατός στην Ελλάδα μεταξύ 1941-1944.

Η δίκη της Νυρεμβέργης τιμώρησε τους τότε πολιτικούς ηγέτες, αλλά οι αποζημιώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα παραμένουν εκκρεμείς.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της Ελλάδας δεν έχει το θάρρος να θέσει αυτό το θέμα μαζί σας, επομένως πρέπει να γίνει από εμάς.

Οι συνολικές ανθρώπινες απώλειες της Ελλάδας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 500.000 -600.000 ψυχές. 35.000 σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών, 171.000 πολίτες σκοτώθηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις ή εκτελέστηκαν, ενώ περίπου 300.000 πέθαναν από την πείνα.

Η Βέρμαχτ κατέστρεψε περίπου 1170 πόλεις και χωριά κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Το χρέος της Γερμανίας από το υποχρεωτικό δάνειο που επέβαλε το 1941 ανέρχεται σήμερα σε ένα ποσό μεταξύ 289 και 500 δισ. ευρώ.

Αυτό το δάνειο άλλαξε αργότερα για να γίνει συμβατικό.

Κατά συνέπεια, αυτό το συμβατικό δάνειο δεν έχει χρονικό όριο και οι τόκοι υποχρεούνται να καταβληθούν εμπρόθεσμα.

Γνωρίζετε βέβαια ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η Γερμανία επωφελείται οικονομικά από την Ελλάδα. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Halle, η Γερμανία κέρδισε 2,9 δισ. ευρώ μεταξύ 2010 και 2017 από ελληνικά ομόλογα μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Επίσης, την ίδια περίοδο η Γερμανία κέρδισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ γιατί η κρίση χρέους στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των τόκων των γερμανικών ομολόγων κατά 300 βασικές μονάδες.

 Η Ελλάδα θα μπορούσε να σταματήσει τις πληρωμές της στη Γερμανία στο πλαίσιο των μνημονιακών της υποχρεώσεων έως ότου η Γερμανία αρχίσει να πληρώνει στην Ελλάδα όσα της χρωστάει.

 Και μπορεί απλώς να το κάνει αυτό.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι η Γερμανία επαναπατρίστηκε στη Ναμίμπια μια σειρά από αρχαιότητες που είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία το 1906, πολλά χρόνια πριν εγκατασταθεί το ναζιστικό καθεστώς στο Βερολίνο.

Όμως η Γερμανία δεν επιστρέφει τα 8500 αρχαία αντικείμενα που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής και περιλήφθηκαν στον κατάλογο που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση το 1946.

Ο λαός της Ελλάδας ζητά την επιστροφή τους.

Εάν η Γερμανία πληρώσει τα χρέη της προς την Ελλάδα, η Αθήνα θα είναι τότε σε θέση να πληρώσει αμέσως τα χρέη της προς τα άλλα μέλη της ευρωζώνης και να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα δεινά που έχουν υποστεί από τα δεκαετή μέτρα λιτότητας των μνημονίων.

Παρατηρούμε με κάποια ανησυχία το νέο εξοπλιστικό έργο της χώρας σας και για αυτό έχει διατεθεί στον προϋπολογισμό σας ποσό 100 δισ. ευρώ.

Από την ιστορία έχουμε δει τι συμβαίνει όταν η χώρα σας επανεξοπλίζεται σε τέτοιο βαθμό. Αυτός θα είναι ο δεύτερος μεγάλος επανεξοπλισμός στην ιστορία σας. Ελπίζουμε αυτή τη φορά η ιστορία να μην επαναληφθεί.

Σας κουράσαμε με όλα όσα γράψαμε σε αυτήν την επιστολή, αλλά το κάναμε για να μην ομολογήσετε ότι αγνοείτε αυτά τα γεγονότα. 80 χρόνια μετά την εισβολή στη Γερμανία και την κατοχή της Ελλάδας, είναι καιρός το Βερολίνο να πληρώσει στην Ελλάδα όσα χρωστάει και με αυτόν τον τρόπο θα φέρει τους δύο λαούς πιο κοντά.

Είμαστε βέβαιοι ότι αν ο γερμανικός λαός γνώριζε αυτά τα εκκρεμή ζητήματα, θα ένιωθε ντροπή και θα πίεζε τη γερμανική κυβέρνηση να ενεργήσει με έντιμο και δίκαιο τρόπο.

Με εκτίμηση,

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Ambassador ad Honorem, μέλος IHA

  Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος Πρέσβης ε.τ.

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>