«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Αθήνα δεν βοηθά τη μάχη στο Κογκρέσο για τα F-16

Μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται στο αμερικανικό Κογκρέσο για την πώληση ή μη των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Από τη μια πλευρά, ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος με συνεχείς παροτρύνσεις του φιλοτουρκικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» για την πώληση των 40 νέων F-16 και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80 στην Τουρκία.

Και, όπως ανακοίνωσε στον Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στο ΝΑΤΟ, η πώληση είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

Από την Κύρα Αδάμ

Στην άλλη πλευρά του λόφου βρίσκονται το Κογκρέσο και η ισχυρή Επιτροπή Εξωτερικών Yποθέσεων, η οποία αρνείται να εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, γερουσιαστής Μενέντες, έχει εξηγήσει με όλους τους τρόπους ότι η πώληση δεν θα εγκριθεί όσο η Τουρκία εξακολουθεί την επιθετική πολιτική της σε βάρος της Ελλάδας, συμμάχου στο ΝΑΤΟ, όσο η Άγκυρα εισβάλλει συνεχώς στον εναέριο χώρο και στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Με άλλα λόγια, η επεκτατική, επιθετική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο γίνεται για πρώτη φορά στην αμερικανική πολιτική σκηνή ισχυρό διπλωματικό και νομικό επιχείρημα εναντίον της επεκτατικής τουρκικής πολιτικής.

Το ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι σε ποιον βαθμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι διατεθειμένη να ενισχύσει με πραγματικά πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά επιχειρήματα το αμερικανικό Κογκρέσο στην επίτευξη του στόχου του.

Ο Κ. Μητσοτάκης, στο απολύτως φιλικό περιβάλλον του Κογκρέσου, αφιέρωσε μια -ορθώς- μικρή παράγραφο στην ομιλία του για την ανάγκη μη πώλησης των F-16 στην Αγκυρα.

Αλλά η «συνδρομή» της Αθήνας προς το Κογκρέσο σταμάτησε εκεί.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ δέχεται συνεχώς, και με αμείωτη ένταση και όγκο, επιχειρησιακές επιθετικές «προβολές» της Τουρκίας εναντίον των εθνικών συμφερόντων στο Αιγαίο, όχι μόνο δεν ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα, επομένως και το Κογκρέσο, για τη συνεχιζόμενη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, τουναντίον τις… αφήνει να περάσουν παριστάνοντας τον αδιάφορο θεατή.

Έχει ήδη καταστεί αναξιόπιστη η μόνιμη λεκτική διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα δεχθεί «αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας», όταν σε 24ωρη βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η Τουρκία, με όλων των ειδών τις ασκήσεις -πραγματικές, παράνομες- και με τη χρήση όλων των δυνατών στρατιωτικών μέσων παραβιάζει το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας, σταθερά καταπατά την εθνική κυριαρχία και σε ορισμένες περιπτώσεις και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Yποθέσεων των ΗΠΑ

Ασκήσεις στο Αιγαίο εντός του FIR Αθηνών από την Τουρκία

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία εκτελεί ασκήσεις στο Αιγαίο εντός του FIR Αθηνών σε 17 περιοχές, εκ των οποίων οι 13 καταλαμβάνουν και κατακερματίζουν ελληνική κυριαρχία.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενημερώνει εγγράφως τους διεθνείς οργανισμούς για την κατάσταση αυτή, αντιθέτως περιορίζεται σε ένα «κρυφτούλι» ανταλλαγής διεθνώς αγγελιών με την Τουρκία, οι περισσότερες από τις οποίες γίνονται αντικείμενο διεθνούς εκμετάλλευσης από την Άγκυρα, δεδομένου ότι πλείστες ελληνικές αγγελίες είτε δεν βγαίνουν στην ώρα τους είτε περιέχουν ανακρίβειες και αοριστολογίες, εκμεταλλεύσιμες από την Τουρκία.

Με αποκορύφωμα την επίσημη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μαδρίτη, ότι το ΝΑΤΟ «δεν μπορεί και δεν είναι ο τόπος επίλυσης διαφορών μεταξύ συμμάχων» (κατ’ επέκταση, το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για το Κογκρέσο, που «μπλέκεται στα πόδια» της Αθήνας και της Άγκυρας).

Πρόσφατοι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη δυσχεραίνουν τις προσπάθειες στο Κογκρέσο, διότι καταφεύγει σε ανακρίβειες που αγγίζουν το ψεύδος, ως απάντηση στην Τουρκία, η οποία τις «εμπορεύεται» σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Μία από αυτές -η σοβαρότερη- είναι η «φρέσκια» επίσημη ελληνική θέση στην ελληνική απαντητική επιστολή στον ΟΗΕ, όπου ψευδώς αναγράφεται ότι οι βραχονησίδες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων.

Δι’ αυτού του τρόπου η κυβέρνηση ανοίγει τον «ασκό» των βραχονησίδων στο Αιγαίο, αφού δεν αποδεικνύει -ως οφείλει, αλλά δεν το πράττει- ότι οι βραχονησίδες είναι ελληνικές. Ευελπιστώντας ίσως σε «καλή διαπραγμάτευση» σε Διεθνές Δικαστήριο…

Διαβάστε επίσης: Δεκάδες μέλη του Κογκρέσου απέναντι στον Μπάιντεν! «Όχι» F-16 στην Τουρκία

https://www.newsbreak.gr/politiki/350933/athina-den-voitha-machi-kogkreso-f16/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>