«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Μπάιντεν λέει ότι το ΝΑΤΟ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σήμερα, προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις απειλές του αύριο

Οι ηγέτες της κυβέρνησης έφεραν μια πινακίδα που υποδηλώνει ότι βρίσκονται στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, 28-30 Ιουνίου 2022.

30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 | ΤΟΥ JIM GARAMONE, DOD NEWS

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αφορούσε την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σήμερα και την προετοιμασία για τις προκλήσεις του μέλλοντος, δήλωσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης της συμμαχίας.

Η σύνοδος κορυφής αφορούσε την απάντηση στην πρόκληση που έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία και σε όλες τις χώρες από τον απρόκλητο πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για την αντιμετώπιση προκλήσεων οπουδήποτε στην τάξη που βασίζεται σε κανόνες που έχει φέρει άνευ προηγουμένου ειρήνη και ασφάλεια στον κόσμο. Και η σύνοδος κορυφής αφορούσε την ενίσχυση της συμμαχίας.

«Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, είπα στον Πούτιν ότι αν εισέβαλε στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ όχι μόνο θα γινόταν ισχυρότερο, αλλά θα ενωνόταν και θα έβλεπε τις δημοκρατίες στον κόσμο να σηκώνονται και να αντιτίθενται στην επιθετικότητά του και να υπερασπίζονται την τάξη που βασίζεται σε κανόνες». είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Και αυτό ακριβώς βλέπουμε σήμερα».

Ο Μπάιντεν μίλησε για την Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας του Υπουργού Άμυνας Lloyd J. Austin III.

Η ομάδα αποτελείται από περισσότερες από 50 χώρες που δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία.

Η ομάδα έχει ήδη υποσχεθεί σχεδόν 140.000 αντιαρματικά συστήματα, περισσότερα από 600 άρματα μάχης, σχεδόν 500 συστήματα πυροβολικού και περισσότερα από 600.000 βλήματα πυρομαχικών πυροβολικού, καθώς και προηγμένα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, αντιπλοϊκά και συστήματα αεράμυνας, είπε ο πρόεδρος. είπε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρωτοστατούν», είπε. «Προσφέραμε στην Ουκρανία σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου.

Τις επόμενες ημέρες, σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου προηγμένου δυτικού συστήματος αεράμυνας για την Ουκρανία, περισσότερο πυροβολικό και πυρομαχικά, αντι- Ραντάρ μπαταριών και πρόσθετα πυρομαχικά για το σύστημα πολλαπλών πυραύλων HIMARS [σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας] που έχουμε ήδη δώσει στην Ουκρανία και περισσότερα HIMARS που προέρχονται επίσης από άλλες χώρες».

Ο κόσμος έχει αλλάξει, είπε ο Μπάιντεν, και η συμμαχία αλλάζει επίσης. Σημείωσε ότι όταν η τελευταία στρατηγική ιδέα της συμμαχίας δημοσιεύτηκε το 2010, χαρακτήρισε τη Ρωσία ως εταίρο και δεν ανέφερε καν την Κίνα.

Τρεις άντρες με επαγγελματικά ρούχα μιλούν μεταξύ τους ενώ αρκετοί άλλοι κοιτάζουν στο βάθος.

«Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, συγκεντρώσαμε τη συμμαχία μας για να αντιμετωπίσουμε τόσο τις άμεσες απειλές που θέτει η Ρωσία στην Ευρώπη όσο και τις συστημικές προκλήσεις που θέτει η Κίνα σε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες», είπε.

“Και προσκαλέσαμε δύο νέα μέλη να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Ήταν μια ιστορική πράξη.

Η Φινλανδία και η Σουηδία, δύο χώρες με μακρά παράδοση ουδετερότητας, επέλεξαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.”

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενισχύονται. Η πλειονότητα των συμμάχων βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καλύψει το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος που αφιερώνεται στην άμυνα που συμφώνησαν το 2014 — μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για πρώτη φορά και την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας.

Σημείωσε ότι η Γερμανία έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 2% στο μέλλον και ανακοίνωσε ένα ειδικό ταμείο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον στρατό της.

Η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι θα εκπληρώσουν επίσης τις δεσμεύσεις τους κατά 2%.

Η Πολωνία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία κάνουν περισσότερα από 2,5%, μερικά έως και 3%, είπε ο πρόεδρος.

“Μαζί, αναπτύσσουμε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία και δυνατότητες για να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας σε όλους τους τομείς – γη, αέρα, θάλασσα, κυβερνοχώρο και διάστημα”, είπε.

 «Επιβεβαιώσαμε ότι η δέσμευσή μας στο Άρθρο 5 είναι ιερή: Μια επίθεση σε έναν είναι επίθεση εναντίον όλων και θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ».

Ο πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι όλα μέσα.

Έχει βελτιώσει τη στάση της δύναμης και άλλαξε το αποτύπωμα δύναμης για τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

«Θα σταθμεύσουμε περισσότερα πλοία εδώ, στην Ισπανία», είπε.

«Σταθεύουμε περισσότερες αντιαεροπορικές άμυνες στην Ιταλία και τη Γερμανία, περισσότερα F-35 στο Ηνωμένο Βασίλειο και, για να ενισχύσουμε την ανατολική μας πλευρά, ένα νέο μόνιμο αρχηγείο για το Πέμπτο Σώμα Στρατού στην Πολωνία».

Δύο άντρες κάθονται σε καρέκλες και συνομιλούν.  Υπάρχουν σημαίες στο βάθος.

Έχει επίσης διατάξει μια πρόσθετη ομάδα μάχης ταξιαρχίας τοποθετημένη στη Ρουμανία και πρόσθετες εκ περιτροπής αναπτύξεις στις χώρες της Βαλτικής.

Αυτή ήταν η πρώτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου συμμετείχαν οι ηγέτες των συμμάχων Ινδο-Ειρηνικού.

«Όπως υπέδειξα στον Πούτιν,… η δράση του θα προκαλούσε παγκόσμια ανταπόκριση, φέρνοντας σε επαφή δημοκρατικούς συμμάχους και εταίρους από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό για να επικεντρωθούν στις προκλήσεις που έχουν σημασία για το μέλλον μας και να υπερασπιστούν τη βασισμένη σε κανόνες τάξη ενάντια στις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων από την Κίνα», είπε ο Μπάιντεν.

Η επίδειξη ενότητας στη Μαδρίτη ήταν εντυπωσιακή.

Η συμμαχία έχει σταθεί σθεναρά ενάντια στον Πούτιν και έχει δεσμευτεί να συνεχίσει «όσο χρειαστεί», είπε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν ήθελε να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Σκέφτηκε ότι τα έθνη θα αποχωρούσαν από τη συμμαχία και θα ενεργούσαν όπως η Φινλανδία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – ένα ουδέτερο έθνος. «Αντίθετα, πήρε τη «ΝΑΤΟοποίηση» της Φινλανδίας», είπε ο Μπάιντεν.

“Είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ.

Και με την προσθήκη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, θα είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ.

Έχουν σοβαρούς στρατούς, και οι δύο.”

https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3080993/biden-says-nato-meets-challenges-of-today-prepares-to-counter-threats-of-tomorr/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>