«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο «Μακρύς Πόλεμος» της Αμερικής ενάντια στην Ανθρωπότητα

KAMIA

Η ανθρωπότητα πρέπει να ξέρει πια είναι η Αμερική του Ναζισμού και τι επιδιώκει στην Ουκρανία, φυσικά τον τρίτο παγκόσμιο όλεθρο.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το παρακάτω κείμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο της Rosa Luxemburg, Βερολίνο, 11 Ιανουαρίου 2014. Στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο μου με τίτλο Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου. Ο μακροχρόνιος πόλεμος της Αμερικής κατά της ανθρωπότητας

Η έννοια του μακροχρόνιου πολέμου είναι μέρος του στρατιωτικού δόγματος των ΗΠΑ από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από πολλές απόψεις, οι σημερινοί πόλεμοι είναι η συνέχεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η παγκόσμια στρατιωτικοποίηση είναι επίσης μέρος μιας παγκόσμιας οικονομικής ατζέντας, δηλαδή η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βίντεο: Παρουσίαση Michel Chossudovsky, Βερολίνο, 11 Ιανουαρίου 2014

Imperial Conquest: Ο «Μακρύς Πόλεμος» της Αμερικής ενάντια στην Ανθρωπότητα

Ο κόσμος βρίσκεται στο σταυροδρόμι της πιο σοβαρής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει μια στρατιωτική περιπέτεια, «έναν μακρύ πόλεμο», που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτός ο «πόλεμος χωρίς σύνορα» διεξάγεται στο σταυροδρόμι της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης στην Παγκόσμια ιστορία, η οποία οδήγησε στη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο παγκόσμιος στρατιωτικός σχεδιασμός του Πενταγώνου είναι ένα σχέδιο παγκόσμιας κατάκτησης. Η στρατιωτική ανάπτυξη δυνάμεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ συμβαίνει σε πολλές περιοχές του κόσμου ταυτόχρονα.

Η έννοια του «Μακρού Πολέμου» χαρακτηρίζει το στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η παγκόσμια στρατιωτικοποίηση είναι μέρος μιας παγκόσμιας οικονομικής ατζέντας.

 Στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ (δεξιά)

Η στρατιωτικοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται μέσω της δομής της Ενοποιημένης Διοίκησης του στρατού των ΗΠΑ: ολόκληρος ο πλανήτης χωρίζεται σε γεωγραφικές Διοικήσεις Μάχης υπό τον έλεγχο του Πενταγώνου. Το αρχηγείο της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ (USSTRATCOM) στην Ομάχα της Νεμπράσκα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ, Στρατηγό Γουέσλι Κλαρκ, ο στρατιωτικός οδικός χάρτης του Πενταγώνου αποτελείται από μια σειρά πολεμικών θεάτρων:

«[Το] πενταετές σχέδιο εκστρατείας [περιλαμβάνει]… συνολικά επτά χώρες, ξεκινώντας από το Ιράκ, μετά τη Συρία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, το Ιράν, τη Σομαλία και το Σουδάν». (Democracy Now, 2007)Αρχείο:Χάρτης σχεδίου ενοποιημένης διοίκησης ΗΠΑ 2008-12-23.png

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία είναι ένα σκαλοπάτι προς έναν πόλεμο κατά του Ιράν, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια διαδικασία στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Η Ρωσία και η Κίνα, που είναι σύμμαχοι τόσο της Συρίας όσο και του Ιράν, βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Στον απόηχο του Ψυχρού Πολέμου, τα πυρηνικά όπλα δεν είναι πλέον ένα ύστατο όπλο (αποτροπή), η χρήση τους εξετάζεται τώρα στο συμβατικό θέατρο πολέμου.

Ο δρόμος για την Τεχεράνη περνάει από τη Δαμασκό. Ένας πόλεμος υπό την αιγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Ιράν θα περιλάμβανε, ως πρώτο βήμα, μια εκστρατεία αποσταθεροποίησης («αλλαγή καθεστώτος») συμπεριλαμβανομένων μυστικών επιχειρήσεων πληροφοριών για την υποστήριξη των δυνάμεων των ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα που κατευθύνονται κατά της Συρίας.

Η γεωπολιτική των πετρελαιαγωγών και των πετρελαιαγωγών είναι κρίσιμη για τη διεξαγωγή αυτών των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η ευρύτερη περιοχή Μέσης Ανατολής-Κεντρικής Ασίας περιλαμβάνει περισσότερο από το 60 τοις εκατό των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.

© Χάρτης από τον Eric Waddell, Global Research, 2003.  (κάντε κλικ για μεγέθυνση) 

 Υπάρχουν επί του παρόντος πέντε διακριτά πολεμικά θέατρα στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας της Μέσης Ανατολής: Αφγανιστάν-Πακιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Λιβύη και Συρία.

Μια ολοκληρωτική στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα οδηγούσε στην ενσωμάτωση αυτών των χωριστών πολεμικών θεάτρων, οδηγώντας τελικά σε έναν ευρύτερο πόλεμο Μέσης Ανατολής-Κεντρικής Ασίας, που θα περιλάμβανε μια ολόκληρη περιοχή από τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο μέχρι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τα δυτικά σύνορα της Κίνας.

Το 2000 Project for the New American Century (PNAC), που διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τους NeoCons, βασιζόταν στη «διεξαγωγή ενός πολέμου χωρίς σύνορα».

Οι διακηρυγμένοι στόχοι του PNAC ήταν να « πολεμήσει και να κερδίσει αποφασιστικά πολλαπλούς, ταυτόχρονους μεγάλους θεατρικούς πολέμους » σε διάφορες περιοχές του κόσμου καθώς και να εκτελέσει τα λεγόμενα στρατιωτικά καθήκοντα «αστυνομικού» «που σχετίζονται με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος ασφαλείας σε κρίσιμες περιοχές». Η παγκόσμια αστυφύλακας συνεπάγεται μια παγκόσμια διαδικασία στρατιωτικής αστυνόμευσης και παρεμβατισμού, συμπεριλαμβανομένων μυστικών επιχειρήσεων και «αλλαγής καθεστώτος», τα οποία διεξάγονται όλα σύμφωνα με μια «ανθρωπιστική εντολή».

Οι στρατιωτικές ενέργειες υλοποιούνται ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές του κόσμου (όπως περιγράφεται στο PNAC) καθώς και διαδοχικά.

Αυτή η στρατιωτική ατζέντα που αναλήφθηκε υπό τη σημαία της «Ευθύνης για την προστασία» επικρατεί σε μεγάλο βαθμό υπό την προεδρία Ομπάμα. Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης ήταν καθοριστική για τη διατήρηση της φαντασίας του ανθρωπιστικού πολέμου.

Η Κληρονομιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Καταστροφή των ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

Αυτό που αναφέρεται ευφημιστικά ως «μεταπολεμική εποχή» είναι στην πραγματικότητα μια περίοδος συνεχών πολέμων και στρατιωτικοποίησης. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό όταν εστιάζουμε στους σύγχρονους πολέμους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Κατά τον εορτασμό του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι υπάρχει μια συνέχεια των στρατιωτικών στρατηγικών των ΗΠΑ που χρονολογούνται από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και την περίοδο του μεσοπολέμου.

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται αλώβητες στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το μεγαλύτερο μέρος των μαχών διεξήχθη από τους συμμάχους τους, μια στρατηγική που οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει με συνέπεια στις συγκρούσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, μια προσεκτική εξέταση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υποδηλώνει ότι τα εταιρικά συμφέροντα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Rockefeller’s Standard Oil, υποστήριξαν τόσο τους συμμάχους της όσο και τους εχθρούς της, συμπεριλαμβανομένης της ναζιστικής Γερμανίας πολύ πέρα ​​από την είσοδο των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1941. Ο στρατηγικός στόχος ήταν να αποδυναμωθούν και οι δύο πλευρές, δηλαδή να αποσταθεροποιήσει τις ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Αναδυόμενες ως το έθνος νικητής στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ έχουν καθορίσει το πολιτικό και οικονομικό περίγραμμα της μεταπολεμικής Δυτικής Ευρώπης. Αμερικανικά στρατεύματα σταθμεύουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τόσο οι αντίπαλοί της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία) όσο και οι σύμμαχοί της (Γαλλία, ΗΒ, Βέλγιο, Ολλανδία) έχουν αποδυναμωθεί. Με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι μέρος του αγγλοαμερικανικού άξονα, αυτές οι χώρες είναι απερχόμενες αποικιακές δυνάμεις, εκτοπισμένες από την ηγεμονία των ΗΠΑ. Τα αποικιακά εδάφη τους πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων της Ινδονησίας, του Κονγκό, της Ινδοκίνας, της Ρουάντα (μεταξύ άλλων) έχουν ενσωματωθεί σταδιακά σε μια περίοδο μισού αιώνα σε μια κυρίαρχη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ.

Στην Αφρική, η διαδικασία εκτόπισης της σφαίρας επιρροής της Γαλλίας είναι ακόμη σε εξέλιξη. Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν επί του παρόντος τον έλεγχο των πρώην αποικιών της Γαλλίας και του Βελγίου στην Κεντρική Αφρική και τη Δυτική Αφρική. Η Ουάσιγκτον έχει επίσης καθοριστικό ρόλο στο Μαγκρέμπ.

«Εσωτερική Αποικιοκρατία» στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μια πολύπλοκη μορφή «εσωτερικής αποικιοκρατίας» αναδύεται επίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι των ΗΠΑ μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους τους κυριαρχούν στον καθορισμό τόσο της νομισματικής, όσο και της εμπορικής και επενδυτικής ατζέντας.

Η πολιτική υποτάσσεται σε κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό που εκτυλίσσεται επίσης όσον αφορά τις μυστικές εμπορικές διαπραγματεύσεις (στο πλαίσιο της TTIP και της CETA), είναι μια διαδικασία οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης μεταξύ της ΕΕ και της Βόρειας Αμερικής. Αυτές οι συμφωνίες μαζί με την εταιρική σχέση Trans-Pacific (TPP) αποτελούν τα δομικά στοιχεία μιας διαδικασίας παγκόσμιας οικονομικής κυριαρχίας.

Εν τω μεταξύ, οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας (π.χ. Σαρκοζί και Ολάντ) γίνονται όλο και περισσότερο αντικείμενο κρυφών πολιτικών παρεμβάσεων (με πρότυπο τις έγχρωμες επαναστάσεις), δηλαδή την αλλαγή καθεστώτος που χορηγείται από τις ΗΠΑ. Το θεμελιώδες ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι πολιτικοί πληρεξούσιοι.

Πολέμοι και στρατιωτικές επιχειρήσεις πληροφοριών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ

Ολόκληρη αυτή η περίοδος (1945-σήμερα) σημαδεύτηκε από μια διαδοχή πολέμων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και επεμβάσεις στρατιωτικών πληροφοριών σε όλες τις μεγάλες περιοχές του κόσμου.

Δεν έχουμε να κάνουμε με αποσπασματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που αφορούν συγκεκριμένες χώρες και περιοχές: Υπάρχει ένας στρατιωτικός οδικός χάρτης, μια αλληλουχία στρατιωτικών επιχειρήσεων. Έχουν επίσης ξεκινήσει μη συμβατικές μορφές παρέμβασης, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών επιθέσεων που χρηματοδοτούνται από το κράτος και όχι θεατρικού πολέμου.

Ο πόλεμος της Αμερικής είναι ένα συνεκτικό και συντονισμένο σχέδιο παγκόσμιας στρατιωτικής κατάκτησης που εξυπηρετεί κυρίαρχα οικονομικά και εταιρικά συμφέροντα. Η δομή των συμμαχιών συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ είναι ζωτικής σημασίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη στρατιωτική ατζέντα. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι σύμμαχοι του αγγλοαμερικανικού άξονα, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει χώρα μια διαδικασία αναδιάρθρωσης εντός της ΕΕ, όπου οι προηγούμενες κυρίαρχες χώρες βρίσκονται όλο και περισσότερο στη δικαιοδοσία ισχυρών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η επιβολή των θανατηφόρων οικονομικών μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι ενδεικτική της παρέμβασης της Αμερικής στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Αυτό που διακυβεύεται είναι μια σημαντική αλλαγή στις πολιτικές και οικονομικές δομές της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ επανακατηγοριοποιούνται d e facto από το ΔΝΤ και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο ως μια υπερχρεωμένη χώρα του Τρίτου Κόσμου.

Στρατιωτική Στρατηγική

Ενώ οι ΗΠΑ έχουν παρέμβει στρατιωτικά σε μεγάλες περιοχές του κόσμου, η ώθηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ είναι να διεξαχθούν αυτοί οι πόλεμοι από τους συμμάχους της Αμερικής ή να καταφύγουν σε μη συμβατικές μορφές πολέμου.

Η ώθηση αυτής της ατζέντας είναι διπλή.

1) Η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ συνδυάζεται με αυτή του «Παγκοσμίου ΝΑΤΟ» συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ. Έχουμε να κάνουμε με μια τρομερή δύναμη, όσον αφορά τα προηγμένα οπλικά συστήματα. Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις μεγάλες περιοχές του κόσμου υπό τη γεωγραφική δομή διοίκησης. Μια νέα αφρικανική διοίκηση έχει συσταθεί.

2) Η στρατιωτική δράση υποστηρίζει ισχυρά οικονομικά και οικονομικά συμφέροντα. Μια στρατηγική «Οικονομικού Πολέμου» στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας εφαρμόζεται σε στενό συντονισμό με τον στρατιωτικό σχεδιασμό.

Ο σκοπός του πολέμου δεν είναι η κατάκτηση αυτή καθαυτή. Οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά ο απώτερος στόχος ήταν να καταστρέψουν το Βιετνάμ ως κυρίαρχη χώρα. Το Βιετνάμ μαζί με την Καμπότζη αποτελούν σήμερα ένα νέο φτωχό σύνορο της παγκόσμιας οικονομίας φθηνού εργατικού δυναμικού.

Το αυτοκρατορικό εγχείρημα βασίζεται στην οικονομική κατάκτηση, υπονοώντας τη δήμευση και την ιδιοποίηση του πλούτου και των πόρων κυρίαρχων χωρών. Στη Μέση Ανατολή, οι διαδοχικοί πόλεμοι έχουν προσανατολιστεί προς την κατάσχεση των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι χώρες καταστρέφονται, συχνά μετατρέπονται σε εδάφη, η κυριαρχία χάνεται, οι εθνικοί θεσμοί καταρρέουν, η εθνική οικονομία καταστρέφεται μέσω της επιβολής μεταρρυθμίσεων της «ελεύθερης αγοράς» υπό το τιμόνι του ΔΝΤ, η ανεργία γίνεται ανεξέλεγκτη, οι κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται, οι μισθοί καταρρέουν, και οι άνθρωποι είναι φτωχοί.

Οι κυρίαρχες καπιταλιστικές ελίτ σε αυτές τις χώρες είναι υποταγμένες σε αυτές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Τα περιουσιακά στοιχεία και οι φυσικοί πόροι του έθνους μεταφέρονται στα χέρια ξένων επενδυτών μέσω ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλουν οι δυνάμεις εισβολής.

Ιστορικό υπόβαθρο: Πυρηνικά Όπλα. Η Κληρονομιά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Το πρώιμο δόγμα της Αμερικής για τα πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του Προγράμματος Μανχάταν δεν βασίστηκε στις έννοιες του Ψυχρού Πολέμου της «Αποτροπής» και της «Αμοιβαίας Εξασφαλισμένης Καταστροφής» (MAD). Το σύγχρονο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο βασίζεται στην αντίληψη ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο συμβατικό πολεμικό θέατρο και ότι αυτά τα όπλα είναι «ακίνδυνα για τους αμάχους».

Ο στρατηγικός στόχος στη χρήση τόσο των συμβατικών όσο και των πυρηνικών επιθέσεων ήταν η πυροδότηση «γεγονότων που προκαλούν μαζικές απώλειες» με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

 Αυτή η στρατηγική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιαπωνία και τη Γερμανία ήταν να τρομοκρατήσει ένα ολόκληρο έθνος, ως μέσο στρατιωτικής κατάκτησης.

Στην Ιαπωνία, οι στρατιωτικοί στόχοι δεν ήταν ο κύριος στόχος: η έννοια της «παράπλευρης ζημιάς» χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τη μαζική δολοφονία αμάχων, με την επίσημη πρόφαση ότι η Χιροσίμα ήταν «στρατιωτική βάση» και ότι οι πολίτες δεν ήταν ο στόχος.

 Σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου Χάρι Τρούμαν:

«Ανακαλύψαμε την πιο τρομερή βόμβα στην ιστορία του κόσμου. … Αυτό το όπλο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ιαπωνίας… [Εμείς] θα το χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε στόχος να είναι στρατιωτικοί στόχοι και στρατιώτες και ναύτες και όχι γυναίκες και παιδιά. Ακόμα κι αν οι Ιάπωνες είναι άγριοι, αδίστακτοι, ανελέητοι και φανατικοί, εμείς ως ηγέτης του κόσμου για την κοινή ευημερία δεν μπορούμε να ρίξουμε αυτή την τρομερή βόμβα στην παλιά πρωτεύουσα ή στη νέα. …Ο στόχος θα είναι καθαρά στρατιωτικός…

«Φαίνεται να είναι το πιο τρομερό πράγμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, αλλά μπορεί να γίνει το πιο χρήσιμο». 20 ( Πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν, Ημερολόγιο, 25 Ιουλίου 1945 )

«Ο κόσμος θα σημειώσει ότι η πρώτη ατομική βόμβα έπεσε στη στρατιωτική βάση της Χιροσίμα. Αυτό συνέβη επειδή θέλαμε σε αυτή την πρώτη επίθεση να αποφύγουμε, στο μέτρο του δυνατού, τη δολοφονία αμάχων… » (Ο Πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν σε μια ομιλία στο ραδιόφωνο στο Έθνος, 9 Αυγούστου 1945).

[Σημείωση: η πρώτη ατομική βόμβα έπεσε στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945. το δεύτερο στο Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου, την ίδια μέρα με την ομιλία του Τρούμαν στο ραδιόφωνο στο Έθνος]

Χάρι Τρούμαν

Κανείς στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ δεν πίστευε ότι η Χιροσίμα ήταν μια στρατιωτική βάση, ο Τρούμαν έλεγε ψέματα στον εαυτό του και στο αμερικανικό κοινό.

Μέχρι σήμερα, η χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ιαπωνίας δικαιολογείται ως αναγκαίο κόστος για να τερματιστεί ο πόλεμος και τελικά να «σωθούν ζωές».

Πριν από τη Χιροσίμα, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν εκτενώς βόμβες πυρός στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες αμάχων. Στη Γερμανία, οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν και κατέστρεψαν εκτενώς γερμανικές πόλεις στο τελευταίο μέρος του πολέμου στοχεύοντας αμάχους και όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά. Στη μετά την ψυχρή εποχή, το ArmsControl.org (Απρίλιος 2013) επιβεβαιώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες

« Διαθέτει 5.113 πυρηνικές κεφαλές, συμπεριλαμβανομένων τακτικών, στρατηγικών και μη αναπτυγμένων όπλων».

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη δήλωση της Νέας START, από περισσότερα από 5113 πυρηνικά όπλα,

« Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν 1.654 στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές σε 792 ανεπτυγμένα ICBM, SLBM και στρατηγικά βομβαρδιστικά…

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) οι ΗΠΑ διαθέτουν 500 τακτικές πυρηνικές κεφαλές, πολλές από τις οποίες αναπτύσσονται σε μη πυρηνικά κράτη όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Η Ιστορία των Εγκλημάτων Πολέμου

Η έννοια των γεγονότων που προκαλούν μαζικές απώλειες κυριαρχεί μέχρι σήμερα στις στρατιωτικές στρατηγικές των ΗΠΑ. Πάντα, όπως και στην περίπτωση της Συρίας, οι απώλειες αμάχων του πολέμου που διαπράχθηκαν από τον επιτιθέμενο κατηγορούνται στα θύματα.

 Η περίοδος που εκτείνεται από τον πόλεμο της Κορέας μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από μια διαδοχή θεατρικών πολέμων υπό την αιγίδα των ΗΠΑ (Κορέα Βιετνάμ, Καμπότζη, Αφγανιστάν, Ιράκ και Γιουγκοσλαβία), διάφορες μορφές στρατιωτικής επέμβασης, συμπεριλαμβανομένων συγκρούσεων χαμηλής έντασης, «εμφύλιους πολέμους» (The Κονγκό, Αγκόλα, Σομαλία, Αιθιοπία, Ρουάντα, Σουδάν), στρατιωτικά πραξικοπήματα, μοίρες θανάτου και σφαγές υπό την αιγίδα των ΗΠΑ (Χιλή, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Αργεντινή, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες), κρυφοί πόλεμοι υπό την ηγεσία των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, στρατιωτικός υπό την αιγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ παρέμβαση στη Λιβύη (χρησιμοποιώντας τους αντάρτες της Αλ Κάιντα ως πεζούς τους που χρηματοδοτούνται από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών).

Ο πόλεμος στη Συρία είναι ουσιαστικά ένας συγκεκαλυμμένος επιθετικός πόλεμος όπου η δυτική στρατιωτική συμμαχία και οι εταίροι της στο ΣΣΚ υποστηρίζουν μια τρομοκρατική εξέγερση. Ο στόχος είναι να αποσταθεροποιηθεί η Συρία ως εθνικό κράτος.

Ο στόχος δεν ήταν να κερδίσουμε αυτούς τους πολέμους, αλλά στην ουσία να αποσταθεροποιήσουμε αυτές τις χώρες ως εθνικά κράτη καθώς και να επιβάλουμε μια κυβέρνηση πληρεξουσίου που ενεργεί για λογαριασμό των δυτικών συμφερόντων. Υπολογίζοντας αυτές τις διάφορες επιχειρήσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιτεθεί, άμεσα ή έμμεσα, σε περίπου 44 χώρες σε διαφορετικές περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου, από τον Αύγουστο του 1945, πολλές από αυτές πολλές φορές (Eric Waddell, 2003):

«Ο διακηρυγμένος στόχος αυτών των στρατιωτικών επεμβάσεων ήταν να πραγματοποιηθεί «αλλαγή καθεστώτος». Οι μανδύες των «ανθρώπινων δικαιωμάτων» και της «δημοκρατίας επαναλαμβάνονταν πάντα για να δικαιολογήσουν τις μονομερείς και παράνομες πράξεις». (Eric Waddell, 2003)

Καταστρέφοντας τον Διεθνισμό: Το Δόγμα Τρούμαν

Ο ευρύτερος στόχος της παγκόσμιας στρατιωτικής κυριαρχίας στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την υποστήριξη ενός αυτοκρατορικού σχεδίου διατυπώθηκε υπό τη διοίκηση Τρούμαν στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου. Επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Γουόκερ Μπους σε  μια ιστορική ομιλία του 1990 σε μια κοινή σύνοδο του αμερικανικού Κογκρέσου και της Γερουσίας στην οποία διακήρυξε μια Νέα Παγκόσμια Τάξη που αναδύθηκε από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τη διάλυση του σοβιετικού μπλοκ.

Το ιδεολογικό υπόβαθρο αυτής της ατζέντας βρίσκεται σε αυτό που είναι γνωστό ως «Δόγμα Τρούμαν», που διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Φ. Κένναν σε μια σύντομη ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 1948.

Τζορτζ Κένναν

Αυτό που μεταφέρει αυτό το έγγραφο του 1948 είναι η συνέχεια στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, από τον «Ανασχεδιασμό» κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου μέχρι τον «Προληπτικό» Πόλεμο και τον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας». Δηλώνει με ευγενικούς όρους ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιδιώξουν οικονομική και στρατηγική κυριαρχία μέσω στρατιωτικών μέσων:

 Επιπλέον, έχουμε περίπου το 50% του παγκόσμιου πλούτου αλλά μόνο το 6,3% του πληθυσμού του. Αυτή η διαφορά είναι ιδιαίτερα μεγάλη μεταξύ μας και των λαών της Ασίας. Σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να μην γίνουμε αντικείμενο φθόνου και αγανάκτησης. Το πραγματικό μας καθήκον την επόμενη περίοδο είναι να επινοήσουμε ένα πρότυπο σχέσεων που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε αυτή τη θέση ανισότητας χωρίς θετική ζημία για την εθνική μας ασφάλεια. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να απορρίψουμε κάθε συναισθηματισμό και ονειροπόληση. και η προσοχή μας θα πρέπει να επικεντρωθεί παντού στους άμεσους εθνικούς μας στόχους. Δεν χρειάζεται να εξαπατούμε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά σήμερα την πολυτέλεια του αλτρουισμού και της παγκόσμιας ευεργεσίας. (…)

Ενόψει αυτής της κατάστασης, θα ήταν καλύτερα να απορρίψουμε τώρα μια σειρά από τις έννοιες που υπογράμμισαν τη σκέψη μας σε σχέση με την Άπω Ανατολή. Θα πρέπει να παραιτηθούμε από τη φιλοδοξία να «γίνουμε αρεστοί» ή να θεωρηθούμε ως η αποθήκη ενός υψηλού πνεύματος διεθνούς αλτρουισμού. Θα πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε τους εαυτούς μας στη θέση να είμαστε φύλακες των αδελφών μας και να αποφύγουμε να προσφέρουμε ηθικές και ιδεολογικές συμβουλές. Θα πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για αόριστους και —για την Άπω Ανατολή— μη πραγματικούς στόχους όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και ο εκδημοκρατισμός. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ευθείες έννοιες ισχύος. Όσο λιγότερο μας εμποδίζουν τότε ιδεαλιστικά συνθήματα, τόσο το καλύτερο (George f. Kennan, 1948 Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σύντομα)

 Η σχεδιαζόμενη αποσύνθεση του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών ως ανεξάρτητου και ισχυρού διεθνούς οργανισμού ήταν στο σχέδιο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών το 1946. Η προγραμματισμένη κατάρρευσή του ήταν αναπόσπαστο μέρος του δόγματος Τρούμαν, όπως ορίστηκε το 1948 Από την ίδρυση του ΟΗΕ, η Ουάσιγκτον προσπάθησε αφενός να τον ελέγξει προς όφελός της, επιδιώκοντας επίσης να αποδυναμώσει και τελικά να καταστρέψει το σύστημα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα λόγια του George Kennan:

«Περιστασιακά, [τα Ηνωμένα Έθνη] έχει εξυπηρετήσει έναν χρήσιμο σκοπό. Αλλά σε γενικές γραμμές δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε και οδήγησε σε σημαντική διασπορά της διπλωματικής μας προσπάθειας. Και στις προσπάθειές μας να χρησιμοποιήσουμε την πλειοψηφία του ΟΗΕ για σημαντικούς πολιτικούς σκοπούς, παίζουμε με ένα επικίνδυνο όπλο που κάποια μέρα μπορεί να στραφεί εναντίον μας. Αυτή είναι μια κατάσταση που απαιτεί την πιο προσεκτική μελέτη και προνοητικότητα εκ μέρους μας. (George Kennan, 1948)

Στις προσπάθειές μας να χρησιμοποιήσουμε την πλειοψηφία του ΟΗΕ για σημαντικούς πολιτικούς σκοπούς, παίζουμε με ένα επικίνδυνο όπλο που κάποια μέρα μπορεί να στραφεί εναντίον μας. Αυτή είναι μια κατάσταση που απαιτεί την πιο προσεκτική μελέτη και προνοητικότητα εκ μέρους μας. (George Kennan, 1948)

Αν και επίσημα δεσμευμένη στη «διεθνή κοινότητα», η Ουάσιγκτον έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό τα λόγια του στα Ηνωμένα Έθνη. Σήμερα, ο ΟΗΕ είναι από πολλές απόψεις ένα παράρτημα του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ. Αντί να υπονομεύουν τον ΟΗΕ ως θεσμό, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ασκούν τον έλεγχο της Γραμματείας και των βασικών υπηρεσιών του ΟΗΕ. Από τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, ο ΟΗΕ λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό ως σφραγίδα. Έχει κλείσει τα μάτια της στα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, έχει εφαρμόσει τις λεγόμενες ειρηνευτικές επιχειρήσεις για λογαριασμό των Αγγλοαμερικανών εισβολέων, κατά παράβαση του Χάρτη του ΟΗΕ. Μετά την de facto «απόλυση» του Γενικού Γραμματέα Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, οι Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και Μπαν κι Μουν έγιναν εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, παίρνοντας τις εντολές τους απευθείας από την Ουάσιγκτον.

Χτίζοντας μια σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία

Το δόγμα Τρούμαν που συζητήθηκε παραπάνω ήταν το αποκορύφωμα μιας στρατιωτικής στρατηγικής των ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκίνησε με τον πυρηνικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945 και την παράδοση της Ιαπωνίας.

Στην Ανατολική Ασία συνίστατο στη μεταπολεμική κατοχή της Ιαπωνίας καθώς και στην κατάληψη της αποικιακής αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας (η Κορέα προσαρτήθηκε στην Ιαπωνία βάσει της Συνθήκης Προσάρτησης Ιαπωνίας-Κορέας του 1910).

Μετά την ήττα της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργήθηκε μια σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ σε ολόκληρη την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία στα εδάφη της πρώην «Σφαίρας Συν-Ευημερίας της Μεγάλης Ανατολικής Ασίας» της Ιαπωνίας.

Η ηγεμονία της Αμερικής στην Ασία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην εγκαθίδρυση μιας σφαίρας επιρροής σε χώρες υπό την αποικιακή δικαιοδοσία της Ιαπωνίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Η σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ στην Ασία –η οποία χτίστηκε σε διάστημα άνω των 20 ετών– περιελάμβανε τις Φιλιππίνες (κατοχή των ΗΠΑ που καταλήφθηκε από την Ιαπωνία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), τη Νότια Κορέα (προσαρτήθηκε στην Ιαπωνία το 1910), την Ταϊλάνδη (ιαπωνικό προτεκτοράτο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), Ινδονησία (ολλανδική αποικία που καταλήφθηκε από την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία γίνεται de facto κράτος πληρεξούσιο των ΗΠΑ μετά την εγκαθίδρυση της στρατιωτικής δικτατορίας Σουχάρτο το 1965).

 Αυτή η σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ στην Ασία επέκτεινε επίσης την επιρροή της στις πρώην αποικιακές κτήσεις της Γαλλίας στην Ινδοκίνα, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ, του Λάος και της Καμπότζης, που βρίσκονταν υπό ιαπωνική στρατιωτική κατοχή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το «Περιστροφή στην Ασία» του Ομπάμα που απειλεί απροκάλυπτα την Κίνα είναι το τελικό παιχνίδι αυτής της ιστορικής διαδικασίας.

Ο Πόλεμος της Κορέας (1950-1953) ήταν η πρώτη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που ανέλαβαν οι ΗΠΑ στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ξεκίνησε στην αρχή αυτού που ονομαζόταν ευφημιστικά «Ο Ψυχρός Πόλεμος». Από πολλές απόψεις ήταν η συνέχεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου τα εδάφη της Κορέας υπό την ιαπωνική αποικιακή κατοχή, από τη μια μέρα στην άλλη, παραδόθηκαν σε μια νέα αποικιακή δύναμη, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στη Νότια Κορέα στις 8 Σεπτεμβρίου 1945, τρεις εβδομάδες μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στις 15 Αυγούστου 1945. Επιπλέον, Ιάπωνες αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα βοήθησαν τη Στρατιωτική Κυβέρνηση του Στρατού των ΗΠΑ (USAMG) (1945-48) με επικεφαλής τον στρατηγό Hodge να διασφαλίσει αυτή τη μετάβαση . Οι Ιάπωνες αποικιακοί διαχειριστές στη Σεούλ καθώς και οι κορεάτες αστυνομικοί τους συνεργάστηκαν χέρι-χέρι με τους νέους αποικιακούς αφέντες.

Ενώ η Ιαπωνία αντιμετωπιζόταν ως μια ηττημένη Αυτοκρατορία, η Νότια Κορέα προσδιορίστηκε ως αποικιακό έδαφος που θα διαχειριζόταν υπό την στρατιωτική κυριαρχία των ΗΠΑ και τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής. Ο επιλεγμένος από την Αμερική διορισμένος Sygman Rhee πετάχτηκε στη Σεούλ τον Οκτώβριο του 1945, με το προσωπικό αεροπλάνο του στρατηγού Douglas MacArthur.

 Οι βομβαρδιστικές επιδρομές εναντίον αμάχων στην Ιαπωνία και τη Γερμανία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και ο πόλεμος στην Κορέα (1950-53) είχαν δημιουργήσει το σκηνικό για την υλοποίηση γεγονότων που προκάλεσαν μαζικές απώλειες : εκτεταμένα εγκλήματα διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Ο στρατηγός των ΗΠΑ William F Dean «ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Κορέας που είδε ήταν είτε ερείπια είτε χιονισμένες ερημιές».

Ο στρατηγός Curtis LeMay [αριστερά] που συντόνισε τις βομβαρδιστικές επιδρομές κατά της Βόρειας Κορέας αναγνώρισε ευθαρσώς ότι:

«Σε μια περίοδο τριών περίπου ετών σκοτώσαμε –τι– το είκοσι τοις εκατό του πληθυσμού. … Κάψαμε κάθε πόλη στη Βόρεια Κορέα και στη Νότια Κορέα επίσης».

Σύμφωνα με τον Brian Willson:

Πιστεύεται τώρα ότι ο πληθυσμός βόρεια του επιβεβλημένου 38ου παραλλήλου έχασε σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού του των 8 – 9 εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του 37 μηνών μακροχρόνιου «καυτού» πολέμου, 1950 – 1953, ίσως ένα άνευ προηγουμένου ποσοστό θνησιμότητας που υπέστη ένα έθνος λόγω της πολεμικής εχθρότητας άλλου».

Η Βόρεια Κορέα απειλείται με επίθεση με πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ για περισσότερα από 60 χρόνια.

Από το δόγμα Τρούμαν μέχρι τον Κλίντον, τον Μπους και τον Ομπάμα

Υπήρξε συνέχεια σε όλη τη μεταπολεμική εποχή, από την Κορέα και το Βιετνάμ μέχρι σήμερα.

Η νεοσυντηρητική ατζέντα υπό την κυβέρνηση Μπους θα πρέπει να θεωρηθεί ως το αποκορύφωμα ενός (δικομματικού) «μεταπολεμικού» πλαισίου εξωτερικής πολιτικής, το οποίο παρέχει τη βάση για τον σχεδιασμό των σύγχρονων πολέμων και φρικαλεοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θαλάμων βασανιστηρίων, της συγκέντρωσης στρατόπεδα και την εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων όπλων που στρέφονται κατά αμάχων.

Επί Ομπάμα, αυτή η ατζέντα έχει γίνει ολοένα και πιο συνεκτική με τη νομιμοποίηση των εξωδικαστικών δολοφονιών πολιτών των ΗΠΑ βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, την εκτεταμένη χρήση επιθέσεων με drone εναντίον αμάχων, τις σφαγές που διέταξε η συμμαχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ που στρέφονται κατά Σύριων αμάχων.

Από την Κορέα, το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν, μέχρι τα στρατιωτικά πραξικοπήματα που χρηματοδοτούνται από τη CIA στη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία, ο στόχος ήταν να εξασφαλιστεί η στρατιωτική ηγεμονία των ΗΠΑ και η παγκόσμια οικονομική κυριαρχία, όπως αρχικά διατυπώθηκε στο «Δόγμα Τρούμαν». Παρά τις σημαντικές διαφορές πολιτικής, οι διαδοχικές κυβερνήσεις των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, από τον Χάρι Τρούμαν έως τον Ομπάμα έχουν υλοποιήσει αυτήν την παγκόσμια στρατιωτική ατζέντα.

Ολόκληρη αυτή η «μεταπολεμική περίοδος» χαρακτηρίζεται από εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου με αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από είκοσι εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει όσους έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της φτώχειας, της πείνας και των ασθενειών.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι μια εγκληματική ατζέντα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης συνέβαλε στη συσκότιση αυτής της ατζέντας. Ο παρεμβατισμός των ΗΠΑ υποστηρίζεται πάντα ως ανθρωπιστικό εγχείρημα. Εν τω μεταξύ, οι λεγόμενοι προοδευτικοί αριστεροί και «αντιπολεμικοί ακτιβιστές» που υποστηρίζονται από εταιρικά ιδρύματα έχουν υποστηρίξει αυτή την ατζέντα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η ποινικοποίηση δεν αφορά έναν ή περισσότερους αρχηγούς κρατών. Αφορά ολόκληρο το κρατικό σύστημα, τους διάφορους πολιτικούς και στρατιωτικούς θεσμούς καθώς και τα ισχυρά εταιρικά συμφέροντα πίσω από τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τα think tanks της Ουάσιγκτον, τα ιδρύματα πιστωτών που χρηματοδοτούν τη στρατιωτική μηχανή.

Τα εγκλήματα πολέμου είναι αποτέλεσμα της ποινικοποίησης του μηχανισμού του κράτους και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Έχουμε να κάνουμε συγκεκριμένα με μεμονωμένους εγκληματίες πολέμου, αλλά με μια διαδικασία στην οποία συμμετέχουν υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων που ενεργούν σε διαφορετικό επίπεδο, με εντολή να εκτελούν εγκλήματα πολέμου, ακολουθώντας καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές και διαδικασίες.

Αυτό που διακρίνει τις κυβερνήσεις Μπους και Ομπάμα σε σχέση με την ιστορική καταγραφή των εγκλημάτων και θηριωδιών που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, είναι ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι στοχευμένες δολοφονίες και οι θάλαμοι βασανιστηρίων θεωρούνται πλέον ανοιχτά ως νόμιμες μορφές επέμβασης, οι οποίες συντηρούν «τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». και υποστηρίζουν τη διάδοση της δυτικής δημοκρατίας.

Οι πόλεμοι του 21ου αιώνα: Από τον Ψυχρό Πόλεμο στον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας»

Ο φερόμενος εγκέφαλος πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο γεννημένος στη Σαουδική Αραβία Οσάμα Μπιν Λάντεν, στρατολογήθηκε κατά τη διάρκεια του σοβιετικού-αφγανικού πολέμου, «ειρωνικά υπό την αιγίδα της CIA, για να πολεμήσει τους Σοβιετικούς εισβολείς».

Από την αρχή του σοβιετικού-αφγανικού πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ υποστήριξε τον σχηματισμό «ισλαμικών ταξιαρχιών».

11 Σεπτεμβρίου και η εισβολή στο Αφγανιστάν

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διατύπωση του αμερικανικού στρατιωτικού δόγματος, συγκεκριμένα στη διατήρηση του μύθου ότι η Αλ Κάιντα είναι εχθρός του δυτικού κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα κατασκεύασμα των αμερικανικών πληροφοριών, το οποίο χρησιμοποιείται όχι μόνο ως πρόσχημα για τη διεξαγωγή πολέμου για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και ως όργανο μη συμβατικού πολέμου.

Το νομικό επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ για να εισβάλουν στο Αφγανιστάν ήταν ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αποτελούσαν μια αδήλωτη «ένοπλη επίθεση» «από το εξωτερικό» από μια ανώνυμη ξένη δύναμη και ότι κατά συνέπεια ισχύουν «οι νόμοι του πολέμου», επιτρέποντας στο έθνος που δέχεται επίθεση. , να αντεπιτεθεί στο όνομα της «αυτοάμυνας».

Ο «Παγκόσμιος Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» ξεκίνησε επίσημα από την κυβέρνηση Μπους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Το επόμενο πρωί (12 Σεπτεμβρίου 2001), η συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Εάν διαπιστωθεί ότι η επίθεση [της 11ης Σεπτεμβρίου 2001] κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στράφηκε από το εξωτερικό [Αφγανιστάν] κατά της « περιοχής του Βόρειου Ατλαντικού », θα θεωρηθεί ως ενέργεια που καλύπτεται από το άρθρο 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον». (η έμφαση προστέθηκε)

Το Αφγανιστάν εισέβαλε στις 7 Οκτωβρίου 2001 υπό το δόγμα του ΝΑΤΟ για τη συλλογική ασφάλεια: μια επίθεση σε ένα μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας είναι επίθεση σε όλα τα μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας. Το τεκμήριο ήταν ότι οι ΗΠΑ είχαν δεχθεί επίθεση από το Αφγανιστάν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μια παράλογη πρόταση.

Στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου, η δημιουργία αυτού του «εξωτερικού εχθρού» χρησίμευσε για να θολώσει τους πραγματικούς οικονομικούς και στρατηγικούς στόχους πίσω από τους πολέμους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Διεξαγόμενος για λόγους αυτοάμυνας, ο προληπτικός πόλεμος υποστηρίζεται ως «δίκαιος πόλεμος» με ανθρωπιστική εντολή.

Απαιτείται προληπτικός πόλεμος κατά των «ισλαμικών τρομοκρατών» για την υπεράσπιση της Πατρίδας. Οι πραγματικότητες ανατρέπονται: Η Αμερική και ο Δυτικός Κόσμος δέχονται επίθεση.

Στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου, η δημιουργία αυτού του «εξωτερικού εχθρού» χρησίμευσε για να θολώσει τους πραγματικούς οικονομικούς και στρατηγικούς στόχους πίσω από τους πολέμους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, οι οποίοι περιλαμβάνουν περισσότερο από το 60 τοις εκατό του πετρελαίου και του παγκόσμιου πετρελαίου. αποθέματα φυσικού αερίου..

Διεξαγόμενος για λόγους αυτοάμυνας, ο προληπτικός πόλεμος υποστηρίζεται ως «δίκαιος πόλεμος» με ανθρωπιστική εντολή.

Η προπαγάνδα σκοπεύει να διαγράψει την ιστορία της Αλ Κάιντα που δημιουργήθηκε από τη CIA, να πνίξει την αλήθεια και να «σκοτώσει τα στοιχεία» για το πώς αυτός ο «εξωτερικός εχθρός» κατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε «Εχθρό Νούμερο Ένα».

Αυτό που δεν αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι οι τρομοκράτες στην ουσία είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Μη Συμβατικός Πόλεμος: Χρήση ανταρτών της Αλ Κάιντα ως πεζοί στρατιώτες της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας

Αυτή η στρατηγική χρήσης των ανταρτών της Αλ Κάιντα ως πεζοί του δυτικού στρατού είναι κρίσιμης σημασίας. Έχει χαρακτηρίσει επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία. Αυτή τη στιγμή αποτελεί μέρος μιας μυστικής ατζέντας για την αποσταθεροποίηση του Ιράκ με την υποστήριξη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και το Λεβάντε (AQIL).

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ τρομοκρατικές ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα (υποστηριζόμενες κρυφά από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών) έχουν επίσης αναπτυχθεί στο Μάλι, τον Νίγηρα, τη Νιγηρία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Σομαλία και την Υεμένη.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν σεχταριστικές και εθνοτικές διαιρέσεις με σκοπό την αποσταθεροποίηση ή τη διάσπαση κυρίαρχων χωρών με πρότυπο την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στη Μέση Ανατολή, οι στρατιωτικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ μελετούν την επαναχάραξη των πολιτικών συνόρων.

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 
Χάρτης: κάντε κλικ για μεγέθυνση

 Σημείωση: Ο παρακάτω χάρτης εκπονήθηκε από τον Αντισυνταγματάρχη Ralph Peters. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Armed Forces Journal τον Ιούνιο του 2006, ο Peters είναι απόστρατος συνταγματάρχης της Εθνικής Ακαδημίας Πολέμου των ΗΠΑ. (Πνευματικά δικαιώματα χάρτη Αντισυνταγματάρχης Ralph Peters 2006).

Αν και ο χάρτης δεν αντικατοπτρίζει επίσημα το δόγμα του Πενταγώνου, έχει χρησιμοποιηθεί σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Αμυντικό Κολλέγιο του ΝΑΤΟ για ανώτερους στρατιωτικούς. Αυτός ο χάρτης, καθώς και άλλοι παρόμοιοι χάρτες, πιθανότατα έχουν χρησιμοποιηθεί στην Εθνική Ακαδημία Πολέμου καθώς και σε κύκλους στρατιωτικού σχεδιασμού.

Ο πόλεμος στο Ιράν: Σενάριο Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου

Ως μέρος του Παγκόσμιου Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας, η έναρξη ενός άμεσου πολέμου με χρήση πυρηνικών κεφαλών κατά του Ιράν – το οποίο έχει τα τρίτα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο πίσω από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ – βρίσκεται στο σχέδιο του Πενταγώνου από το 2005. Τα σχέδια αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατιωτικής ατζέντας της Μέσης Ανατολής της Κεντρικής Ασίας.

Ο πόλεμος στο Ιράν είναι μέρος της Μάχης για το Πετρέλαιο. Ήδη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Κλίντον, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM) είχε διατυπώσει «σχέδια στο θέατρο πολέμου» για να εισβάλει τόσο στο Ιράκ όσο και στο Ιράν:

«…η Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου (NSS) και η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική του Προέδρου (NMS) αποτελούν τα θεμέλια της θεατρικής στρατηγικής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το NSS κατευθύνει την εφαρμογή μιας στρατηγικής διπλού περιορισμού των αδίστακτων κρατών του Ιράκ και του Ιράν , εφόσον αυτά τα κράτη αποτελούν απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, για άλλα κράτη της περιοχής και για τους δικούς τους πολίτες. … Ο σκοπός της δέσμευσης των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζεται από το NSS, είναι η προστασία του ζωτικού συμφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή – η αδιάλειπτη, ασφαλής πρόσβαση των ΗΠΑ/Συμμάχου στο πετρέλαιο του Κόλπου. (USCENTCOM, http://www.milnet.com/milnet/pentagon/centcom/chap1/stratgic.htm#USPolicy, η έμφαση δόθηκε)

Η κοινή γνώμη παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνοια για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των πολεμικών σχεδίων, που εξετάζουν τη χρήση πυρηνικών όπλων, ειρωνικά ως αντίποινα στο ανύπαρκτο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν.

Επιπλέον, η στρατιωτική τεχνολογία του 21ου αιώνα συνδυάζει μια σειρά από εξελιγμένα οπλικά συστήματα των οποίων η καταστροφική δύναμη θα επισκίαζε τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Για να μην ξεχνάμε, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον αμάχων.

Εάν ξεκινούσε ένας τέτοιος πόλεμος, ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής/Κεντρικής Ασίας θα παρασυρόταν σε πυρκαγιά. Η ανθρωπότητα θα οδηγούσε σε ένα σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κίνδυνος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι πρωτοσέλιδη είδηση. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλείσει σε βάθος ανάλυση και συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις αυτών των πολεμικών σχεδίων.

Η Εντολή «Ανθρωπιστική Παρέμβαση» του ΝΑΤΟ ορίζεται σε μια έκθεση της ICISS για το R2P (ight0

Το Αντιπολεμικό Κίνημα σε Κρίση: Συνεργασία και «Κατασκευασμένη Διαφωνία»

Το αντιπολεμικό κίνημα σε πολλές δυτικές χώρες βρίσκεται σε κρίση, όπου κυριαρχούν οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί. Ορισμένοι από τους πολέμους της Αμερικής καταδικάζονται κατηγορηματικά, ενώ άλλοι προαναγγέλλονται ως «ανθρωπιστικές παρεμβάσεις». Ένα σημαντικό τμήμα του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ καταδικάζει τον πόλεμο, αλλά υποστηρίζει την εκστρατεία κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του αμερικανικού στρατιωτικού δόγματος.

Ιστορικά, προοδευτικά κοινωνικά κινήματα (συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ) έχουν διεισδύσει, οι ηγέτες τους επιλέγονται και χειραγωγούνται, μέσω της εταιρικής χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων. Ο απώτερος σκοπός της «χρηματοδότησης της διαφωνίας» είναι να εμποδίσει το κίνημα διαμαρτυρίας να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των καπιταλιστικών ελίτ.

Η θεωρία του «Δίκαιου Πολέμου» (Jus Ad Bellum) έχει χρησιμεύσει για να καμουφλάρει τη φύση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα ανθρώπινο πρόσωπο στους εισβολείς.

Ένα μεγάλο τμήμα της «προοδευτικής» γνώμης στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη υποστηρίζει την «ανθρωπιστική» εντολή του ΝΑΤΟ R2P στο βαθμό που αυτά τα πολεμικά σχέδια εκτελούνται με τη «σφραγίδα» της κοινωνίας των πολιτών. Εξέχοντες «προοδευτικοί» συγγραφείς καθώς και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης έχουν υποστηρίξει την αλλαγή καθεστώτος και την ανθρωπιστική παρέμβαση στη Λιβύη με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Ομοίως, αυτοί οι ίδιοι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί έχουν συσπειρωθεί για να υποστηρίξουν την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αντιπολίτευση στη Συρία.

Ας μην έχουμε αυταπάτες: Αυτός ο ψευδοπροοδευτικός λόγος είναι όργανο προπαγάνδας. Αρκετοί εξέχοντες «αριστεροί» διανοούμενοι –που ισχυρίζονται ότι είναι αντίθετοι στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ– έχουν υποστηρίξει την επιβολή «ζωνών απαγόρευσης πτήσεων» και «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» εναντίον κυρίαρχων χωρών.

Οι «Προοδευτικοί» χρηματοδοτούνται και επιλέγονται από ελίτ ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων των Ford, Rockefeller, et al. Οι εταιρικές ελίτ προσπάθησαν να κατακερματίσουν το λαϊκό κίνημα σε ένα τεράστιο μωσαϊκό «κάντο μόνος σου». Ο πόλεμος και η παγκοσμιοποίηση δεν βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή του ακτιβισμού της κοινωνίας των πολιτών. Ο ακτιβισμός τείνει να είναι αποσπασματικός. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο αντιπαγκοσμιοποιητικό αντιπολεμικό κίνημα. Η οικονομική κρίση δεν θεωρείται ότι έχει σχέση με τον πόλεμο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η διαφωνία έχει κατακερματιστεί. Ξεχωριστά κινήματα διαμαρτυρίας «προσανατολισμένα στα ζητήματα» (π.χ. περιβάλλον, κατά της παγκοσμιοποίησης, ειρήνη, δικαιώματα των γυναικών, κλιματική αλλαγή) ενθαρρύνονται και χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα σε αντίθεση με ένα συνεκτικό μαζικό κίνημα. Αυτό το μωσαϊκό ήταν ήδη διαδεδομένο στις αντίθετες συνόδους κορυφής της G7 και στις Συνόδους Κορυφής του Λαού της δεκαετίας του 1990.

Η «Επανάσταση Επιχειρήσεις»

Η αυτοκρατορική παγκόσμια τάξη δημιουργεί τη δική της αντίθεση.

Το κίνημα Occupy στις ΗΠΑ έχει διεισδύσει και χειραγωγείται.

Οι «Έγχρωμες Επαναστάσεις» που χρηματοδοτούνται από τη Wall Street εκτυλίσσονται σε διάφορες χώρες (π.χ. Αίγυπτος, Ουκρανία, Γεωργία, Ταϊλάνδη, ). Η CIA μέσω διαφόρων μπροστινών οργανώσεων έχει διεισδύσει σε μαζικά κινήματα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Μη Βίαιης Δράσης και Στρατηγικών (CANVAS), για παράδειγμα, υπό την αιγίδα του OTPOR της Σερβίας είναι μια οντότητα που χρηματοδοτείται από τη CIA, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένα διεθνές δίκτυο εκπαιδευτών και συμβούλων» που εμπλέκεται στο «Revolution Business».

Χρηματοδοτούμενο από το National Endowment for Democracy (NED), αποτελεί μια συμβουλευτική ομάδα, η οποία συμβουλεύει και εκπαιδεύει ομάδες αντιπολίτευσης που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ σε περισσότερες από 40 χώρες. Το λογότυπο της σφιγμένης γροθιάς του έχει υιοθετηθεί από πολλές «επαναστατικές» ομάδες.

Με τη σειρά του, μια πληθώρα εναλλακτικών μέσων υποστηρίζει τις «Έγχρωμες Επαναστάσεις» ως μια «Μεγάλη Αφύπνιση», ένα μαζικό κίνημα που στρέφεται ενάντια στα ίδια τα θεμέλια της καπιταλιστικής Παγκόσμιας Τάξης.

Στην Αίγυπτο, για παράδειγμα, πολλές οργανώσεις που συμμετείχαν στην Αραβική Άνοιξη, συμπεριλαμβανομένης της Kifaya και του Φοιτητικού κινήματος της 6ης Απριλίου, υποστηρίχθηκαν άμεσα από τα αμερικανικά ιδρύματα και την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο. Σε μια πικρή ειρωνεία, η Ουάσιγκτον υποστήριζε τη δικτατορία Μουμπάρακ, συμπεριλαμβανομένων των θηριωδιών της, ενώ επίσης υποστήριζε και χρηματοδοτούσε τους επικριτές της, μέσω των δραστηριοτήτων του Freedom House (FH) και του National Endowment for Democracy (NED). Και τα δύο αυτά ιδρύματα έχουν δεσμούς με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Υπό την αιγίδα του Freedom House, Αιγύπτιοι αντιφρονούντες και αντίπαλοι του Χόσνι Μουμπάρακ έγιναν δεκτοί τον Μάιο του 2008 από την Κοντολίζα Ράις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία υπέρ της δημοκρατίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιγράφηκε από την Κοντολίζα Ράις ως «Η Ελπίδα για το Μέλλον της Αιγύπτου». Τον Μάιο του 2009, η Χίλαρι Κλίντον συνάντησε μια αντιπροσωπεία Αιγύπτιων αντιφρονούντων (βλ. εικόνα παρακάτω), αρκετοί από τους οποίους είχαν συναντήσει την Κοντολίζα Ράις ένα χρόνο νωρίτερα.

9/11 Αλήθεια

Σε πολυάριθμες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του συνδικαλιστικού κινήματος, η βάση προδίδεται από τους ηγέτες τους, οι οποίοι είναι συνεπιλεγμένοι. Τα χρήματα πέφτουν από τα εταιρικά θεμέλια, θέτοντας περιορισμούς στις ενέργειες της βάσης. Ονομάζεται «διαφωνία παραγωγής». Πολλοί από αυτούς τους ηγέτες ΜΚΟ είναι αφοσιωμένοι και καλώς εννοούν άτομα που ενεργούν μέσα σε ένα πλαίσιο που θέτει τα όρια της διαφωνίας. Οι ηγέτες αυτών των κινημάτων συχνά επιλέγονται, χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι ως αποτέλεσμα της εταιρικής χρηματοδότησης τα χέρια τους είναι δεμένα.

Στην πρόσφατη ιστορία, με εξαίρεση το Ιράκ, η λεγόμενη Δυτική Αριστερά, δηλαδή οι «Προοδευτικοί» μιλούν στις στρατιωτικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία. Οι “Προοδευτικοί” υποστηρίζουν επίσης την επίσημη εκδοχή των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αρνούνται την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι «προοδευτικοί» αναγνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση την 11η Σεπτεμβρίου και ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν ένας «Δίκαιος Πόλεμος». Στην περίπτωση του Αφγανιστάν, το επιχείρημα της «αυτοάμυνας» έγινε αποδεκτό ως νόμιμη απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, χωρίς να εξεταστεί το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση όχι μόνο είχε υποστηρίξει το «ισλαμικό τρομοκρατικό δίκτυο», αλλά συνέβαλε επίσης καθοριστικά στην εγκατάσταση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν το 1995-96. Υπονοήθηκε σιωπηρά ότι με την υποστήριξη της Αλ Κάιντα, το Αφγανιστάν είχε επιτεθεί στην Αμερική στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Το 2001, όταν το Αφγανιστάν βομβαρδίστηκε και αργότερα εισέβαλε, οι «προοδευτικοί» υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό το στρατιωτικό δόγμα «δίκαιης αιτίας» της κυβέρνησης. Στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου, το αντιπολεμικό κίνημα κατά της παράνομης εισβολής στο Αφγανιστάν απομονώθηκε. Τα συνδικάτα και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είχαν καταπιεί τα ψέματα των μέσων ενημέρωσης και την κυβερνητική προπαγάνδα. Είχαν αποδεχτεί έναν πόλεμο ανταπόδοσης εναντίον της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν. Αρκετοί εξέχοντες διανοούμενοι με «αριστερά κλίσεις» υποστήριξαν την ατζέντα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Κυριάρχησε η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Οι άνθρωποι παραπλανήθηκαν ως προς τη φύση και τους στόχους της εισβολής στο Αφγανιστάν. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και οι Ταλιμπάν αναγνωρίστηκαν ως οι κύριοι ύποπτοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, χωρίς ίχνος αποδεικτικών στοιχείων και χωρίς να ασχοληθούν με την ιστορική σχέση μεταξύ της Αλ Κάιντα και του μηχανισμού πληροφοριών των ΗΠΑ. Από αυτή την άποψη, η κατανόηση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση μιας συνεπούς αντιπολεμικής θέσης. Η 11η Σεπτεμβρίου είναι ο πυλώνας της πολεμικής προπαγάνδας των ΗΠΑ. διατηρεί την ψευδαίσθηση ενός εξωτερικού εχθρού, δικαιολογεί την προληπτική στρατιωτική επέμβαση.

Η λογική που αφορούσε τη Συρία ήταν κάπως διαφορετική. Οι «προοδευτικές» και οι κύριες «αντιπολεμικές» οργανώσεις έχουν υποστηρίξει τις αποκαλούμενες δυνάμεις της αντιπολίτευσης χωρίς να αναγνωρίζουν ότι το στήριγμα αυτών των δυνάμεων αποτελείται από τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, που στρατολογούνται, εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, της Τουρκίας και του Κατάρ. και της Σαουδικής Αραβίας. Αυτές οι αντιπολεμικές ομάδες, οι οποίες στο παρελθόν υποστήριζαν την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τους αντάρτες της Αλ Κάιντα που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Ανοικοδόμηση του Αντιπολεμικού Κινήματος

Αυτό που απαιτείται είναι η ανοικοδόμηση ενός μαζικού κινήματος. Και αυτό δεν μπορεί να καθοδηγηθεί και να χειραγωγηθεί από αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς» με την οικονομική υποστήριξη εταιρικών ιδρυμάτων.

Η κοινωνική βάση καθώς και η οργανωτική δομή του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να μεταμορφωθούν. Ο «Μακρός Πόλεμος» της Αμερικής είναι ένα ιμπεριαλιστικό σχέδιο που συντηρεί τις χρηματοοικονομικές δομές και τα θεσμικά θεμέλια της καπιταλιστικής Παγκόσμιας Τάξης. Πίσω από αυτή τη στρατιωτική ατζέντα κρύβονται ισχυρά εταιρικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτεταμένου μηχανισμού προπαγάνδας.

Ο πόλεμος και η οικονομική κρίση συνδέονται στενά. Η παγκόσμια επιβολή νεοφιλελεύθερων μέτρων μακροοικονομικής πολιτικής αποτελεί μέρος της ευρύτερης αυτοκρατορικής ατζέντας. Και κατά συνέπεια, το ευρύτερο κίνημα κατά του νεοφιλελευθερισμού πρέπει να ενσωματωθεί στο αντιπολεμικό κίνημα.

Το να σπάσουμε το «Μεγάλο Ψέμα» που παρουσιάζει τον πόλεμο ως ανθρωπιστικό εγχείρημα, σημαίνει να σπάσουμε ένα εγκληματικό σχέδιο παγκόσμιας καταστροφής, στο οποίο η αναζήτηση του κέρδους είναι η κυρίαρχη δύναμη. Αυτή η στρατιωτική ατζέντα με γνώμονα τα κέρδη καταστρέφει τις ανθρώπινες αξίες και μετατρέπει τους ανθρώπους σε αναίσθητα ζόμπι.

Δεν αρκεί η διεξαγωγή μαζικών διαδηλώσεων και αντιπολεμικών διαδηλώσεων. Αυτό που απαιτείται είναι η ανάπτυξη ενός ευρέος και καλά οργανωμένου αντιπολεμικού δικτύου βάσης, σε όλη τη γη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, το οποίο αμφισβητεί τις δομές εξουσίας και εξουσίας καθώς και τη φύση της καπιταλιστικής Παγκόσμιας Τάξης. Οι άνθρωποι πρέπει να κινητοποιηθούν όχι μόνο ενάντια στη στρατιωτική ατζέντα – η εξουσία του κράτους και των αξιωματούχων του πρέπει επίσης να αμφισβητηθεί.

Ένα ουσιαστικό αντιπολεμικό κίνημα απαιτεί να σπάσει η συναίνεση για τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και να υποστηρίξει την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου. Για να αντιστραφεί το κύμα του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης απαιτείται μια μαζική εκστρατεία δικτύωσης και προσέγγισης για την ενημέρωση των ανθρώπων σε όλη τη χώρα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε γειτονιές, χώρους εργασίας, ενορίες, σχολεία, πανεπιστήμια και δήμους, σχετικά με τη φύση του αυτοκρατορικού σχεδίου, του στρατού και οικονομικές διαστάσεις, για να μην αναφέρουμε τους κινδύνους ενός πυρηνικού πολέμου υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Αυτή η κίνηση πρέπει επίσης να συμβεί εντός των Ενόπλων Δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ) με σκοπό να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της στρατιωτικής ατζέντας.

Το μήνυμα πρέπει να είναι δυνατό και ξεκάθαρο:

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται πίσω από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που έχουν διαπράξει αμέτρητες φρικαλεότητες κατά αμάχων με συγκεκριμένες οδηγίες της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας,

Ούτε η Συρία ούτε το Ιράν αποτελούν απειλή για την Παγκόσμια Ειρήνη. Ακριβώς το αντίθετο. Η απειλή προέρχεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Ακόμη και στην περίπτωση ενός συμβατικού πολέμου (χωρίς τη χρήση πυρηνικών), οι προτεινόμενοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον του Ιράν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, οδηγώντας μας τελικά σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Τι πρέπει να επιτευχθεί:

Αποκαλύψτε την εγκληματική φύση αυτού του στρατιωτικού έργου.

Σπάστε μια για πάντα τα ψέματα και τα ψέματα που υποστηρίζουν μια «πολιτική συναίνεση» υπέρ μιας προληπτικής πυρηνικής επίθεσης στο Ιράν.

Υπονομεύστε την πολεμική προπαγάνδα, αποκαλύψτε τα ψέματα των μέσων ενημέρωσης, αντιστρέψτε την παλίρροια της παραπληροφόρησης, κάντε μια συνεπή εκστρατεία κατά των εταιρικών μέσων ενημέρωσης.

Σπάστε τη νομιμότητα των πολεμοκάπηλων στα υψηλά αξιώματα. Κατηγορήστε τους πολιτικούς ηγέτες για εγκλήματα πολέμου.

Εξαρθρώστε τον εθνικό μηχανισμό πληροφοριών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Καταργήστε τη στρατιωτική περιπέτεια που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και τους εταιρικούς χορηγούς της.

Φέρτε σπίτι τα στρατεύματα.

Καταργήστε την ψευδαίσθηση ότι το κράτος έχει δεσμευτεί να προστατεύει τους πολίτες του.

Υποστηρίξτε την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου. Αποκαλύψτε τα ψέματα πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο της Μέσης Ανατολής/Κεντρικής Ασίας υπό το λάβαρο του «Παγκοσμίου Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» (GWOT).

Αποκαλύψτε πώς ένας πόλεμος με γνώμονα το κέρδος εξυπηρετεί τα κατοχυρωμένα συμφέροντα των τραπεζών, των αμυντικών εργολάβων, των πετρελαϊκών κολοσσών, των κολοσσών των μέσων ενημέρωσης και των ομίλων βιοτεχνολογίας.

Προκαλέστε τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης που σκόπιμα συσκοτίζουν τις αιτίες και τις συνέπειες αυτού του πολέμου.

Αποκαλύψτε και λάβετε γνώση της ανείπωτης και τραγικής έκβασης ενός πολέμου που διεξάγεται με πυρηνικά όπλα.

Έκκληση για Διάλυση του ΝΑΤΟ.

Αναδιοργάνωση του συστήματος διεθνούς δικαιοσύνης που προστατεύει τους εγκληματίες πολέμου. Εφαρμογή της δίωξης των εγκληματιών πολέμου σε ανώτατα αξιώματα.

Κλείστε τα εργοστάσια συναρμολόγησης όπλων και εφαρμόστε τον αποκλεισμό μεγάλων παραγωγών όπλων.

Κλείστε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Αναπτύξτε ένα αντιπολεμικό κίνημα εντός των ενόπλων δυνάμεων και δημιουργήστε γέφυρες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και του πολιτικού αντιπολεμικού κινήματος.

Πιέστε δυναμικά τις κυβερνήσεις τόσο των χωρών του ΝΑΤΟ όσο και των χωρών εκτός ΝΑΤΟ να αποσυρθούν από την παγκόσμια στρατιωτική ατζέντα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αναπτύξτε ένα συνεπές αντιπολεμικό κίνημα στο Ισραήλ. Ενημερώστε τους πολίτες του Ισραήλ για τις πιθανές συνέπειες μιας επίθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ στο Ιράν.

Στοχεύστε τις φιλοπολεμικές ομάδες λόμπι συμπεριλαμβανομένων των φιλο-ισραηλινών ομάδων στις ΗΠΑ.

Να διαλύσει το κράτος εθνικής ασφάλειας. Κατάργηση της νομιμότητας των εξωδικαστικών δολοφονιών του Ομπάμα. Κατάργηση των πολέμων με drone που στρέφονται εναντίον αμάχων.

Υπονόμευση της «στρατιωτικοποίησης της επιβολής του νόμου». Αντιστρέψτε τη γκάμα της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στις δυτικές χώρες που αποσκοπεί στην κατάργηση των θεμελιωδών πολιτικών δικαιωμάτων.

Αυτά δεν είναι εύκολα καθήκοντα. Απαιτούν κατανόηση της δομής εξουσίας, των ηγεμονικών σχέσεων μεταξύ του στρατού, των πληροφοριών, των κρατικών δομών και των εταιρικών δυνάμεων που προωθούν αυτήν την καταστροφική ατζέντα. Σε τελική ανάλυση, αυτές οι σχέσεις εξουσίας πρέπει να υπονομευτούν με σκοπό την αλλαγή της πορείας της Παγκόσμιας Ιστορίας.

https://www.globalresearch.ca/imperial-conquest-americas-long-war-against-humanity/5364215

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>