«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΑΙΑΒΑΣΤΕ: Αλήθειες και ψέματα που λένε για την ιερή μας πατρίδα, Αλήθεια μέσα στο ψέμα, μαχαιριές κάτω από το τραπέζι.

ΣΥΜΟΡΙΑ Β

Αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι εφιάλτες της Ελλάδος, που μας τους επιβάλετε, πως να αντέξει αυτός ο λαός;;;;;

Μιλάνε για την διαφθορά ενός προδομένου λαού, που για την επιβίωσή του ανακατώθηκε στην λάσπη, που αυτοί που μας κατηγορούν, είναι δολοφόνοι λαών, είναι μέσα στην λάσπη κατακόρυφα και οριζοντίως. Είναι αυτοί οι δυνάστες που δεν άφησαν την Ελλάδα να βρει το δρόμο της! Και δεν την άφησαν, διότι για να είναι η παχιά αγελάδα που αρμέγουν μόνιμα, πρέπει να είναι διεφθαρμένη. Ευτυχώς πρόστυχοι δολοφόνοι, που δεν είναι όλος ο λαός διεφθαρμένος και αντιστέκεται και προσπαθεί να βγει από το λάσκος που την έχετε ρίξει.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ελλάδα / Ελληνική Δημοκρατία

Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της υποφέρει πάρα πολύ από τις αναποτελεσματικότητα που σχετίζονται με τη διαφθορά, η οποία φαίνεται να είναι ενδημική και είναι απίθανο να μειωθεί σημαντικά σύντομα.

 Οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση και την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον θα υπονομευθούν επειδή η κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις και οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας όχι μόνο αποτυγχάνουν να σταματήσουν τη διαφθορά αλλά συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν.

Πολλοί αποδίδουν το ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Ελλάδα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα, σε μεγάλο βαθμό σε πολιτιστικά αίτια.

Λόγω της βαθιά ριζωμένης φύσης της, ήταν δύσκολο να πειστούν οι Έλληνες ότι η διαφθορά θα μπορούσε να αλλάξει: οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ο «φτωχός συγγενής» της ΕΕ όπου οι δυτικοευρωπαϊκοί τρόποι συμπεριφοράς δεν ταιριάζουν.

«Τι να κάνεις, Ελλάδα είναι» (Τι να κάνεις,

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία, η οποία χαρακτήριζε ακόμη και τις σχέσεις μεταξύ στενών μελών της οικογένειας.

Αυτή η τάση οδηγεί τους Έλληνες να υποθέτουν ότι οι άλλοι προσπαθούν να τους ξεγελάσουν, οδηγώντας τους πάντες να προσπαθούν πρώτα να ξεγελάσουν τους άλλους.

Ένα από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα που μπορεί να κάνει ένας Έλληνας σε έναν άλλον Έλληνα είναι να επαινέσει τα «πονύρια» του ή την ικανότητά του να ξεγελάει τους άλλους.

Οι περισσότεροι πολιτικοί, από τη στιγμή που βρίσκονται στην εξουσία για λίγο, αρχίζουν να αποδέχονται το σύστημα όπως είναι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι διεφθαρμένοι, απλώς άνθρωποι.

Αν και η διαφθορά στην Ελλάδα ήταν ανεξέλεγκτη σε όλα τα επίπεδα, είναι ιδιαίτερα κακή σε καθημερινό επίπεδο που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως η απόκτηση οικοδομικών αδειών και η συναλλαγή με τελωνειακούς υπαλλήλους.

Ο μέσος Έλληνας πολιτικός είναι εξαιρετικός στη διαμόρφωση περίπλοκων νόμων που ρυθμίζουν πράγματα που δεν χρειάζονται ρύθμιση,

Η κατανομή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της Ελλάδας για την άμυνα είναι η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Εταίρος στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), η Ελλάδα συνεχίζει να εκσυγχρονίζει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και να μετατοπίζει τη δομή των δυνάμεών της προς μικρότερους, πιο ευέλικτους σχηματισμούς.

Για να το πετύχει αυτό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να δαπανήσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2011, επιπλέον των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξόδεψε τα τελευταία χρόνια σε αμυντικό εξοπλισμό.

Η Ελλάδα παρέχει στις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες εξαιρετικές ευκαιρίες καθώς επιδιώκει μια σειρά από προγράμματα υψηλής προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων νέων φρεγατών, ελικοπτέρων, πυραύλων, μαχητικών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών «νέας γενιάς».

 Υπολογίζεται ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούσαν να συλλέξουν έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος εκσυγχρονισμού.

Για να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτές τις ευκαιρίες, οι αμερικανικές εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα της ελληνικής αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της συχνά απρόβλεπτης διαδικασίας υποβολής προσφορών, καθώς και τον ανταγωνισμό από την ΕΕ και άλλους τομείς.

Από αυτή την άποψη, ένας τοπικός σύμβουλος ή συνεργάτης είναι απαραίτητος.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη και το Λονδίνο, οι αυξανόμενες επιθέσεις σε επιχειρήσεις και η πρόσφατη επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, οδήγησαν σε σημαντική αλλαγή στη στάση της Ελλάδας -και άλλων χωρών- απέναντι στην ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 Η ανάγκη για περισσότερη και καλύτερη ασφάλεια είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο δυναμικό της αγοράς που σχετίζεται με την αναβάθμιση της ασφάλειας των ελληνικών αεροδρομίων και λιμανιών, που θα χρηματοδοτηθεί από τον ελληνικό εθνικό προϋπολογισμό, τα κονδύλια της ΕΕ, το Διαπεριφερειακό Σχέδιο και τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Η Ελλάδα έχει συνεισφέρει περίπου 150 μηχανικούς και προσωπικό του αρχηγείου στη Διεθνή Δύναμη Βοήθειας Ασφαλείας (ISAF) στο Αφγανιστάν, αν και επί του παρόντος προσαρμόζει τη συνεισφορά της για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της αποστολής.

Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ για εξάμηνη εκ περιτροπής αρχή, ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2010.

Η Ελλάδα παρείχε πάνω από 67 εκατομμύρια ευρώ σε αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν μεταξύ 2002-2008.

Οι ειδικές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με χώρες των Βαλκανίων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της δημοκρατικής ανάπτυξης εκεί.

Η χώρα έχει συμβάλει θετικά στη συμφιλίωση των Βαλκανίων μέσω της εμπλοκής της στη Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ (KFOR), στη μακροχρόνια αποστολή SFOR του ΝΑΤΟ στη Βοσνία και στη μετέπειτα αποστολή της SFOR, την επιχείρηση «Althea» της ΕΕ.

Υπάρχουν επί του παρόντος 44 μέλη του προσωπικού στην Althea και 366 ελληνικά στρατεύματα που υποστηρίζουν την KFOR.

Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στην αντιπειρατική επιχείρηση του ΝΑΤΟ Ocean Shield παρέχοντας προστασία για ναυλωμένα και εμπορικά πλοία του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας και συμβάλλει τακτικά στις θαλάσσιες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα ηγήθηκε στο παρελθόν και συνεχίζει να συμμετέχει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της πειρατείας «Atalanta».

 Η ναυτική βάση υποστήριξης του Ναυτικού των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας στο νησί της Κρήτης παρέχει επιχειρησιακή και υλικοτεχνική υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση (EUCOM), την Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM), τον πέμπτο και τον έκτο στόλο και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν σε αποστολές στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

 

https://www.globalsecurity.org/military/world/europe/gr.htm

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>