«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν μπορεί η δύση να λέει ψέματα για τα πάντα και να οδηγεί την ανθρωπότητα στον όλεθρο. ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τσόμσκι: Αναλύει τους λόγους του Ουκρανικού πολέμου – Δεν ήταν απρόκλητη η ρωσική επέμβαση

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί εντελώς στη Δύση, μαζί με τον άνευ προηγουμένου έλεγχο και λογοκρισία στην αφήγηση του πολέμου στην Ουκρανία, είναι το γεγονός ότι οι δυτικές κυβερνήσεις απλώς δεν θέλουν το κοινό τους να γνωρίζει πως ο κόσμος αλλάζει σε μεγάλο βαθμό, επισημαίνει ο ιστότοπος Common Dreams

Ένας από τους μεγαλύτερους διανοούμενους στον πλανήτη ο καθηγητής Noam Chomsky αναλύει τους λόγους για τους οποίους διεξάγεται ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί εντελώς στη Δύση, μαζί με τον άνευ προηγουμένου έλεγχο και λογοκρισία στην αφήγηση του πολέμου στην Ουκρανία, είναι το γεγονός ότι οι δυτικές κυβερνήσεις απλώς δεν θέλουν το κοινό τους να γνωρίζει πως ο κόσμος αλλάζει σε μεγάλο βαθμό, επισημαίνει ο ιστότοπος Common Dreams.
Η άγνοια μπορεί να είναι ευδαιμονία, αναμφισβήτητα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά όχι σε αυτήν εδώ την περίπτωση.
Εδώ, η άγνοια μπορεί να είναι καταστροφική καθώς το δυτικό κοινό δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με μια κρίσιμη κατάσταση που το επηρεάζει με βαθύ τρόπο και σίγουρα θα επηρεάσει τη γεωπολιτική του κόσμου για τις επόμενες γενιές.
Ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η επικείμενη παγκόσμια ύφεση, η οξυμένη προσφυγική κρίση, μια βαθύτερη κρίση έλλειψης τροφίμων και πολλά άλλα είναι τα είδη των προκλήσεων που απαιτούν ανοιχτές και διαφανείς συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, τον ανταγωνισμό ΝΑΤΟ – Ρωσίας και την ευθύνη της Δύσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε αυτή την περίπτωση ένας από τους μεγαλύτερους διανοούμενους στον πλανήτη ο καθηγητής Noam Chomsky μπορεί να ρίξει φως σε ό, τι πρέπει να ενδιαφέρει τους πολίτες στη Δύση.

«Είναι έγκλημα»

«Πρέπει να είναι σαφές ότι η (ρωσική) εισβολή στην Ουκρανία δεν έχει καμία (ηθική) δικαιολογία», δηλώνει ο Chomsky.
Τη συγκρίνει με την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, θεωρώντας την ως παράδειγμα «ανώτατου διεθνούς εγκλήματος».
Με αυτό το ηθικό ερώτημα διευθετημένο, ο Chomsky πιστεύει ότι το κύριο «παρασκήνιο» αυτού του πολέμου, ένας παράγοντας που λείπει από την κάλυψη των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, είναι η «επέκταση του ΝΑΤΟ».
«Αυτή δεν είναι μόνο η γνώμη μου», είπε ο Chomsky, «είναι η γνώμη κάθε υψηλού επιπέδου αξιωματούχου των ΗΠΑ στις διπλωματικές υπηρεσίες που έχει κάποια εξοικείωση με τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη.
Ο πρεσβευτής του Reagan, Jack Matlock, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού διευθυντή της CIA στην πραγματικότητα, όλοι όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε προειδοποιούσαν την Ουάσιγκτον ότι είναι απερίσκεπτο και προκλητικό να αγνοεί τις πολύ σαφείς και σαφείς κόκκινες γραμμές της Ρωσίας.
«Η Ουκρανία και η Γεωργία δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αυτή είναι η γεωστρατηγική καρδιά της Ρωσίας»
,υπογραμμίζει ο Chomsky.

Οι ευθύνες Clinton

Αν και διάφορες κυβερνήσεις των ΗΠΑ αναγνώρισαν και, σε κάποιο βαθμό, σεβάστηκαν τις ρωσικές κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση του Bill Clinton δεν το έκανε.
Σύμφωνα με τον Chomsky, «ο George H. W. Bush έδωσε μια ρητή υπόσχεση στον Gorbachev ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί πέρα από την Ανατολική Γερμανία. Ήταν πολύ σαφές.

Ο Bush τήρησε την υπόσχεση αλλά όταν ήρθε ο Clinton μαζί, άρχισε να την παραβιάζει.

Και έδωσε λόγους.

Εξήγησε ότι έπρεπε να το κάνει για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Έπρεπε να πάρει την ψήφο των Πολωνών στις ΗΠΑ, την εθνική ψήφο.

Έτσι, ενέταξε τις λεγόμενες χώρες του Βίσεγκραντ στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία το δέχτηκε, δεν της άρεσε αλλά το αποδέχτηκε».

Ο Bush άνοιξε την πόρτα»

«Ο νεότερος George Bush», υποστήριξε ο Chomsky, «απλώς άνοιξε την πόρτα διάπλατα.

Στην πραγματικότητα, κάλεσε ακόμη και την Ουκρανία να συμμετάσχει, παρά τις αντιρρήσεις όλων των ανώτατων διπλωματικών υπηρεσιών, εκτός από τη μικρή του καμαρίλα, τον Cheney και τον Rumsfeld ( μεταξύ άλλων).
Αλλά η Γαλλία και η Γερμανία άσκησαν βέτο». Ωστόσο, δεν ήταν το τέλος της συζήτησης.
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παρέμεινε στην ημερήσια διάταξη λόγω των έντονων πιέσεων από την Ουάσιγκτον.
«Ξεκινώντας το 2014, μετά την εξέγερση του Μαϊντάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν ανοιχτά, όχι κρυφά, να κινούνται προς ενσωμάτωση της Ουκρανίας στη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, στέλνοντας βαρύ οπλισμό και συμμετέχοντας σε στρατιωτικές ασκήσεις, στρατιωτική εκπαίδευση και δεν ήταν μυστικό.
Το καμάρωναν», είπε ο Chomsky.

Οι ευθύνες Biden

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky «εξελέγη για να εφαρμόσει αυτό που ονομαζόταν Συμφωνία του Minsk 2, δηλαδή κάποιο είδος αυτονομίας για την ανατολική περιοχή. Προσπάθησε να το εφαρμόσει.

Είχε προειδοποιηθεί από δεξιές πολιτοφυλακές ότι αν επέμενε, θα τον σκότωναν.
Λοιπόν, δεν είχε καμία υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον είχαν υποστηρίξει, θα μπορούσε να είχε συνεχίσει, μπορεί να τα είχαμε αποφύγει όλα αυτά.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν δεσμευμένες για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο καθηγητής.
Η κυβέρνηση Biden συνέχισε την πολιτική της επέκτασης του ΝΑΤΟ.
«Λίγο πριν από την εισβολή», είπε ο Chomsky, «ο Biden… έκανε μια κοινή δήλωση… καλώντας για επέκταση αυτών των προσπαθειών ολοκλήρωσης.
Αυτό είναι μέρος αυτού που ονομάστηκε «ενισχυμένο πρόγραμμα» που οδηγεί στην αποστολή του ΝΑΤΟ.

Τον Νοέμβριο , μεταφέρθηκε σε καταστατικό, υπογεγραμμένο από τον υπουργό Εξωτερικών».

Δεν ήταν απρόκλητη η εισβολή

Αμέσως μετά τον πόλεμο, «το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε ότι δεν είχαν λάβει υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια σε οποιεσδήποτε συζητήσεις με τη Ρωσία.
Το ζήτημα του ΝΑΤΟ, δεν θα συζητούσαν. Λοιπόν, όλα αυτά είναι πρόκληση.

Όχι δικαιολογία, αλλά πρόκληση και είναι πολύ ενδιαφέρον ότι στον αμερικανικό λόγο, είναι σχεδόν υποχρεωτικό να αναφέρεται η εισβολή ως «απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία».
Ο Chomsky «φυσικά, προκλήθηκε η Ρωσία. Διαφορετικά, δεν θα το αναφέρονταν συνέχεια ως απρόκλητη εισβολή.
Μέχρι τώρα, η λογοκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πέρα από οτιδήποτε έχω δει στη ζωή μου.

Σε τέτοιο επίπεδο που δεν επιτρέπεται να διαβάσετε τη ρωσική θέση. Κυριολεκτικά.
Οι Αμερικανοί δεν επιτρέπεται να ξέρουν τι λένε οι Ρώσοι.

Εκτός από επιλεγμένα πράγματα.

Έτσι, αν ο Putin κάνει μια ομιλία στους Ρώσους με κάθε είδους παράξενους ισχυρισμούς για τον Μέγα Πέτρο δεν θα τη μάθετε.
Αν οι Ρώσοι κάνουν μια πρόταση για διαπραγμάτευση, δεν θα μπορείτε να τη βρείτε. Αποσιωπάται. Δεν επιτρέπεται να ξέρετε τι λένε.

Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο επίπεδο λογοκρισίας».

https://lapolitica.gr/τσόμσκι-αναλύει-τους-λόγους-του-ουκρα/?fbclid=IwAR2RqweSn85gm9hX3Hf52FexW5WIXwUYTvXwbr3NDX7VUv8f9JbIr52aYNc