«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σπουδαία ανακάλυψη: Θεραπεία που… σβήνει τον καρκίνο

 Φάρμακο εξαφάνισε κακοήθεια του παχέος εντέρου σε 18 ασθενείς που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές στο Memorial Sloan Kettering

Φάρμακο «εξαφάνισε» κακοήθεια του παχέος εντέρου σε 18 ασθενείς που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές στο «Memorial Sloan Kettering»

Καϊτανίδη Μάρθα  09.06.2022,

Ιστορία γράφουν οι ερευνητές του φημισμένου Κέντρου «Memorial Sloan Kettering», καθώς κατάφεραν να «εξαφανίσουν» τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε 18 ασθενείς.

Και ενώ οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν έρευνες και για άλλες συχνές και απειλητικές μορφές καρκίνου, όπως του στομάχου, του προστάτη και του παγκρέατος, με τη βάσιμη ελπίδα πως η νέα θεραπεία θα τους… σβήσει.

Πάντως, τα πρώτα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine» είναι γεγονός πως καθήλωσαν την ιατρική κοινότητα. «Πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια αποτελέσματα στην ιστορία της Ογκολογίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ερευνητής Luis Diaz, προσθέτοντας πως η ιατρική αυτή ανακάλυψη είναι η «κορυφή του παγόβουνου».

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των σημαντικών αυτών εξελίξεων, όλα ξεκίνησαν όταν οι ερευνητές χορήγησαν το φάρμακο σε 12 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙ ή ΙΙΙ (πρόκειται δηλαδή για καρκίνο που έχει εξαπλωθεί, χωρίς όμως να έχει προκαλέσει μεταστάσεις). Η θεραπεία διήρκεσε έξι μήνες, με το πρωτόκολλο να ορίζει ενδοφλέβια χορήγηση κάθε τρεις εβδομάδες.

Οι ερευνητές σε συνεντεύξεις τους παραδέχονται πως όσα διαδραματίστηκαν έκτοτε εξέπληξαν θετικά και τους ίδιους: Ολες οι εξετάσεις στις οποίες υπέβαλαν τους ασθενείς που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη βγήκαν αρνητικές. Για να διαπιστώσει, δε, κανείς τα εντυπωσιακά αυτά ευρήματα αρκεί να συνυπολογίσει πως ακόμη και έπειτα από βιοψία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν καρκινικά κύτταρα.

Εκτοτε, το dostarlimab – που σημειωτέον έχει λάβει έγκριση ήδη από πέρυσι σε Ευρώπη για τον καρκίνο του ενδομητρίου – έλαβαν ακόμη έξι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου (σύνολο 18), με τη θεραπεία να καταγράφει επίσης 100% επιτυχία.

Αποτελεσματικότητα

Παρ’ όλα αυτά, οι ερευνητές παραμένουν συγκρατημένοι αφενός γιατί η κλινική μελέτη παραμένει περιορισμένη, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαίο η θεραπεία να εξεταστεί και σε άλλους ασθενείς. Αφετέρου, επειδή έχουν διαπιστώσει ότι η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είναι υψηλή, υπό αυστηρά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι ασθενείς που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη είχαν έναν συνδετικό κρίκο, καθώς τα καρκινικά κύτταρα τους έφεραν ένα συγκεκριμένο γενετικό σφάλμα που, όπως όλα δείχνουν, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της θεραπείας. Ομως εκτιμάται πως σε μόλις 5%-10% των καρκίνων του παχέος εντέρου τα κύτταρα έχουν ανεπάρκεια του συστήματος επιδιόρθωσης των αταίριαστων βάσεων του DNA (mismatch repair – deficient – MMRDs).

Παρ’ όλα αυτά, η ανεπάρκεια αυτή συναντάται και σε άλλες μορφές καρκίνου, όπως είναι του στομάχου, του προστάτη και του παγκρέατος. Και η παρατήρηση αυτή διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ερευνητικούς ορίζοντες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ήδη οι ειδικοί του κέντρου καρκίνου «Memorial Sloan Kettering» αναζητούν πάσχοντες για να συνεχίσουν την έρευνά τους σε άλλες μορφές καρκίνου, ενώ οι μελέτες συνεχίζονται και σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου. Παράλληλα, όμως, το ενδιαφέρον τους στρέφεται και σε νοσήσαντες με μεταστατικό καρκίνο, ελπίζοντας σε περαιτέρω ανακαλύψεις.

https://www.tovima.gr/2022/06/09/science/spoudaia-anakalypsi-therapeia-pou-svinei-ton-karkino/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>